Cornucopia?

2015-07-21 16:31

I fablernas land: Amerikansk vs svensk partipolitik

Copyright 2015 I fablernas land. Återpublicerad med tillstånd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

14 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nu är det inte jag, utan I fablernas land, som producerar dessa stripar.

   Radera
  2. Jo men tack likväl och kudos till originalet!

   Radera
 2. Den var rolig! Fast det är lite ojuste att lägga republikanerna så lågt på personlig frihet: Happiness is a warm gun!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Personlig frihet är så mycket mer än rätten att bära vapen.

   Radera
  2. Precis, personlig frihet handlar inte bara om sådant som t.ex. rätten att få gifta sig med vem man vill oavsett kön.

   Radera
  3. För att undvika missförstånd då vi postade samtidigt, mitt svar var avsett för det ursprungliga inlägget.

   Radera
  4. Libertanerna borde i ett val ligga uppe i höger hörn! De kommer att vinna det val som kommer när vi nått botten för nuvarande korrumperade politiska system. När? När den amerikanska statsskulden spricker och staten använder militären mot sina egna. Inom 1-2 val? Sannolikt? JA!

   Inte för att jag sympatiserar med dem, långt ifrån i flera frågor men de är nödvändiga för att få till stånd en ändring i "the land of the free" där medborgarna istället för politikerna måste bevisa att rättssystemet följer konstitutionen. De vinner genom proteströstning likt SD hos oss.


   Radera
  5. Men det är rätten att bära vapen som är den ultimata garanten för personlig frihet. (Det är därför som den är the second amendment.) Vapenlös är värnlös! Och det är den rätten som även var garantin att de svenska bönderna hade rösträtt från slutet av 1400-talet och att de inte kunde behandlas lika vedervärdigt som de baltiska bönderna.

   Vi går nu mot upplösning av staten och då kommer den rätten att bli avgörande för personlig frihet. (Här är en intressant text av Habermas som berör den nödvändiga upplösningen av nationalstaten i förhållande till globaliseringen - och där globalister krampaktigt håller fast vid EU som ett försök att tygla kapitalismen och rädda samhällena. http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jul/16/jurgen-habermas-eu-greece-debt-deal) Själv anser jag att Wolfgang Streeck har en mer realistisk syn på EU, men jag håller med Habermas att kapitalismen inte alls står inför något omedelbart frånfälle. (Det är bara önsketänkande från vänstern: "den starka vänstervågen..." Jo tjena.)

   Radera
  6. Fast Lotta "omfattar rätten att bära vapen" enligt ditt sätt att se på personlig frihet det dryga halva ton dynamit nazisten och SD-politikern på västkusten hade innan polisen slog till? Kan också vara fler inblandade än de två nu avslöjade. Jag ser den mängden dynamit som ett hot mot tex Cornucopia?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  7. Onsdagens SVD har två artiklar om dynamiten. Om det utvecklas till något explosivt får vi se.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  8. Tja, jag är emot olagligheter. I princip håller jag med NRA: "Guns don't kill people. People kill people." Och det är jag emot. Att döda andra alltså. Samtidigt är jag för alla människors lika värde vilket innebär att även idioter har rätt inom lagen.

   Om det är lagligt att inneha ett halvt ton dynamit som privatperson så har jag inga problem med att även sd:are har det. Jag tycker inte att vi kan ha en lag som säger att alla - utom sd:are - får ha ett halvt ton dynamit på tomten. Jag är inte jurist men det verkar märkligt med en sådan lagtext.

   Ska det vara förbjudet att inneha ett halvt ton dynamit? Det vet jag inte. Kan inte den frågan. Folk kanske behöver sånt för att göra sig en bunker på tomten? Spränga rötter i sin skog?

   Massa Vänliga hälsningar. :-)

   Radera
 3. Bra jag hör lite illa på höger öra - en "krigsskada". Ser illa på den lilla skärmen - en bekvämlighetsskada. Men jag uppfattade en blomhög och tänkte på svensk sommar. Sedan rullade tankarna igång.

  Måste vara - insåg för min inre syn och förstorade bilden och såg.

  Nu ska jag lyssna på Zombie-sommar.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec


  SvaraRadera
 4. Sverige är så ängsligt att enpartistaten är tillbaka även på nätet än form av Cyber-DÖ.

  http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2781588-hakan-bostrom-en-fri-press-ar-a-och-o

  SvaraRadera