Cornucopia?

2015-07-29 13:14

I fablernas land: Alliansen enade om DÖ

Copyright 2015 I fablernas land. Återpublicerad med tillstånd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

14 kommentarer:

 1. http://www.di.se/artiklar/2015/7/29/tsipras-grekland-far-skuldlattnader-i-host/

  ”Du kan inte säga att du inte håller med regeringen men ändå stödjer den. Det är att ta surrealism till en ny nivå”, säger Alexis Tsipras enligt den grekiska tidningen Kathimerini.

  SvaraRadera
 2. Underbara uppblåsbara underkastelse - inte bara för (m)uslimer och underkasten.

  SvaraRadera
 3. Får vi ett extraval innan 2018 tror ni?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får vi ett val överhuvudtaget tro eller kommer DÖ-gänget att hitta en anledning att slippa hålla val så det inte blir fler SD:are i riksdagen?

   Radera
  2. De drömmer nog om det som de politiskt korrupta i Grekland gjorde med Gyllene Grynings ledning - spärrade in dem anklagade för gissningsvis påhittade brott.
   Nu kan de svenska antisvenskarna ta SD-mamman med tändhattarna som intäkt för att fängsla Jimmie och gänget. Kanske något för Cornu att fabulera kring...

   Radera
 4. Problemet med etablerade partier är att dom inte vågar agera utifrån sina och väljarnas egentliga åsikter utan man böjer sig för medias och andra partiers åsikter för att på något sätt inte sticka ut för mycket och därmed riskera sin makt (tror man). Resultatet blir natugligtvis det omvända då man blir en stor grå massa där alla partier tycker nästan lika om mycket.
  I fallet med D.Ö. har man dock gått för långt och äventyrar själva demokratin.

  Mycket av det som diskuteras här hos Cornu och som många högerväljare verkar vara missnöjda med hos Alliansen, finns det ett parti som vill ta tag i. http://www.borgerligframtid.se/
  Jag känner att jag kan hålla med om det mesta i deras partiprogram och som egentligen är ganska självklara saker för många. Dom vågar också diskutera invandringen och integrationen, det som fick Alliansen att bli en grå D.Ö.-massa.

  SvaraRadera
 5. Ja, trots viss antydan till genustrams är Borgerlig Framtid ett bättre alternativ än det mesta Alliansen kan erbjuda.

  Har vi en förkortning? BF?

  SvaraRadera
 6. Dom förlorade valet, nu ska dom vara tysta och sluta gnälla, väljarna sa sitt och slängde ut dom.
  decemberöverenskommelsen eller ett nyval var alternativen, nyval kunde gett SD ännu fler röster.
  Nästa val då kan alliansen bilda en minoritetsregering ska dom då gnälla på decemberöverenskommelsen?
  Deras enda möjlighet att regera om SD fortsätter att öka är med decemberöverenskommelsen.
  Utan decemberöverenskommelsen så kan inte alliansen bilda en regering efter nästa val.

  Tar dom bort decemberöverenskommelsen nu så ska dom inte ta tillbaka decemberöverenskommelsen efter nästa val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om borgarna förlorade, varför fick dom, med demokratisk majoritet, igenom sin budget?

   Radera
  2. DÖ fungerar bara så länge SD inte är största partiet; vid nästa val måste DÖ uppgraderas till DÖ 2.0 där alliansen eller S+MP aktivt röstar på varandras budgetar.

   Radera
  3. De kanske har användbara PR-konsulter ändå, för de verkar ha insett att SD skulle fördubblas en gång till om det blev extra val. Nu kan de skjuta upp det till 2018, när de kan hitta andra födkrokar och lämna över till de klantskallar som de utser till sina harmlösa efterträdare (vars enda rekryteringsvillkor är oförmåga att rivalisera om makten).

   Radera
 7. För en gångs skull en karikatyr som smickrar den avbildades utseende. Det smickrar henne också att hon skulle vara så smart att hon har en plan med sitt partiledarskap (annat än att sitta av tiden med hög lön och "meritera" sig för livstidspensionering som generaldirektör för nån verksamhet hon inte heller har någon kompetens för). Jag tror att politiken och partitaktiken bara har råkat bli så här därför att ingen inblandad bryr sig.

  SvaraRadera