Cornucopia?

2015-07-09 08:17

Hackergruppen Anonymous sänkte New York-börsen

Det ser ut som att hackergruppen Anonymous sänkte New York-börsen NYSE igår. Man gör naturligtvis inga helt tydliga uttalanden, men indikationerna är kraftiga.

Innan börsen kraschade gjorde man följande tweet.
Man har nu på morgonen t ex skrivit följande i sin egenskap av en politiskt motiverad hackergrupp.
Vilket förvisso är just vad väldigt många av USA:s hyperrika gör - det räcker att titta på t ex Bill Gates och Warren Buffet, som bägge pumpar in i princip alla sina tillgångar i Bill & Melinda Gates Foundations välgörenhetsarbete. Gates hela förmögenhet (undantaget några miljoner dollar till barnen) kommer gå till välgörenhet, inklusive hela innehavet i Microsoft, och det här är inte en ovanlig inställning.
Dagschart S&P-500

Något uttryckligt erkännande kommer knappast komma från Anonymous, och man ska inte överdriva effekterna av en ofrivilligt stängd börs. S&P 500-terminen pekar 0.64% uppåt i skrivande stund, medan S&P 500-indexet föll 1.67% igår. NASDAQ Composite föll 1.75%. Bristande likviditet i marknaden när en av de amerikanska börserna var nere kan bidragit till ett börsfall, vilket på inget sätt hjälper några fattiga människor.

New York-börsen förnekar att det handlar om något angrepp, utan säger att det är ett internt tekniskt fel.

S&P-500 är nu på sin lägsta nivå sedan mars och rent av ner sedan årsskiftet.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. Hmm, jag trodde att sådana "foundations" var till för att smita skatter.

  Jag undanber i allmänhet grupper som förespråkar och arbetar för tvångsvaccinering. Tror ärligt talat att världen skulle vara en bättre plats utan hans välgörenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur stor del skänker du själv av dina tillgångar?

   Din slutsats att man undgår skatt när man ger bort det man äger är helt riktigt dragen, men ökar knappast givarens disponibla kapital.

   Det förefaller inte som att de riktigt rika är lika inskränkta som fattigare medmänniskor på vänsterkanten.

   Radera
 2. Vilken välgörenhet föredrar du och vad har de för mål / trackrecord? I min värld är https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_%26_Melinda_Gates_Foundation ganska erkända som en av de främsta. De gör det inte för att slippa skatt, tvärtom är en av deras främsta bedrifter att de fått miljardärer som Buffet att donera stora delar av sitt framtida arv dit.

  Tror inte de tvingar ngn till vaccinering vad jag vet, källa?

  Men har du bättre alternativ så lyssnar jag gärna.

  SvaraRadera
 3. Jag lästa att det skulle handla om en uppdatering av programvaran som inte fungerat. Hur som helst så måste man vara en idiot om man inte väljer rätt tillfälle för sådana känsliga operationer. Alla med lite tradingerfarenhet vet att vi ligger på mycket känslig gräns sedan i måndags. EMU-krisen och upplösningen av Greklands vara eller icke-vara får mycket stor effekt kortsiktigt. Igår var börsen vid 3 tillfällen några få punkter från att ge en bifurkation. Handlarna balanserar på tryck-knappen där negativ info hade gett en tsunami-effekt trots att söndag är nästa pivot-tröskel.

  Norse visade iaf inga tydliga attacker mot NY däremot St Louis!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag lite besviken på dig - en riktig konspirationsteori som är förvånansvärt mycket enklare att koka ihop hade naturligtvis varit att bara konstatera att det var/är exakt RÄTT tillfälle att "crasha" den amerikanska börsen så att det sprids lite lagom mycket global traderpanik som man sedan kan utnyttja till att casha in på kursfall på börserna i Kina och Shanghai istället. ;-)

   Radera
  2. @Peter; öhhh, naturligtvis.......men därför ska man inte uppdatera några system under känsliga situationer. F.ö skulle NYSE aldrig erkänna officiellt att man varit hackade. Det skulle få konsekvenser det.

   Menar du att hacking är eller inte är konspirationer? Svenskar har aldrig förstått vad konspiration är sett till hur man reagerar. Ordet är importerat från det engelska språket där "conspire" används i alla möjliga sammanhang där man har "fientliga" avsikter man inte avslöjar för motparten. Rätt normal företeelse skulle jag vilja säga. Svensken kopplar alltid detta till de människor som livnär sig på all uppsjö av teorier baserade på olika typer av logiska resonemang utifrån en faktabas men oftast utan större grund(eller bevis förstås). När du använder ordet "koka ihop" så säger det nog allt. Varför inte använda ordet "spekulationer" i detta fall. Det passar bättre då konspirationen blir verklighet först med facit i hand.

   Märkligt att du tolkade mitt inlägg som att jag ansåg att en konspiration hade/kunde ha inträffat! Ett tekniskt fel just dessa dagar vid öppningen kan vara katastrofal. Det var mitt inlägg. Däremot handlade Cornu´s inlägg om hacking. Något jag inte antog trots tidsstämplingen av tweeten. Men allt är möjligt i våra digitala dagar.

   Radera