Cornucopia?

2015-07-03 17:53

Fredagsmys: Bara två dagar kvar på Almedalsveckan

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Det är nu bara två dagar kvar på klubben för inbördes rosévin och utbytande av sexuellt överförbara sjukdomar under Almedalsveckan, så nyhetsrapportering i media kan återgå till det normala. Snacka om mysigt.

Min vana trogen undviker jag i möjligaste mån att öht nämna eller ens kommentera vad som sker i Almedalen. Det som händer i Almedalen borde stanna i Almedalen.

Däremot kan man förstås läsa om inaveln, supandet och utbytet av kroppsvätskor i exempelvis utskällda Röda Rummet-pastischen Gröna Gården (sammanfattning: Viktor Barth-Kron är ingen Strindberg), eller hellre Almedalen har fallit, som åtminstone berättar något nytt.

Nej, vi normala svenskar ignorerar förstås högaktningsfullt Almedalsveckan om nu inte något verkligen spektakulärt händer, som förra årets hate-speech mot vita medelålders män, eller varför inte Gudrun Schymans inflationsbekämpning och minskande av penningmängden. Fast det är så mycket nyttigare att göra det genom att amortera istället för att elda upp pengar. Effekten blir den samma.

Nu får ni ha det riktigt müsigt där i fredagssofforna. Eller i utestolen framför grillen. Lycklig fredag på er alla!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

12 kommentarer:

 1. Gudrun Schyman borde bli generalföreståndare för myndighet #218, Tumba Pappersbruk. Henners val av grillkol skulle stadigt höja allas reallöner.

  SvaraRadera
 2. Har det hänt nåt än då? Har inte hört nåt alls från dalen än.

  SvaraRadera
 3. Vi kan inte amortera för då finns det inga pengar kvar.
  Skulderna på bostäder är ungefär lika stor som våra tillgångar M3
  Amorterar vi så förintas alla pengar och ekonomin är sten död.

  Lars ord
  "Men i vårt nuvarande pengasystem så har vi fiatpengar, som skapas genom lån. Det innebär också att pengar försvinner när man betalar av skulder.
  Att betala av en skuld är alltså exakt samma sak som att elda upp pengar och ta bort dem ur systemet."
  http://cornucopia.cornubot.se/2010/07/att-amortera-ar-samma-som-att-branna.html

  Amortering när vi har deflation med massarbetslöshet är att be om en ny depression.
  Se åtstramningen i Europa.

  När man bränner fysiska sedlar så förstörs Riksbankens egendom en hundralapp kostade någon krona att trycka upp och det skulle penningbrännare betala i skadestånd till riksbanken.
  Papperspengarna är ett betalningsmedel som riksbanken äger vi får bara använda pengarna för handel.

  Varför kan inte folk förstå att privatbanker trycker upp pengarna när någon tar ett lån?
  (när dom inte har pengar i kassan)

  Det är omöjligt att riksbanken trycker upp pengarna och lånar ut dom till banker mot reporäntan för då skulle riksbanken få enorma ränteintäkter och det har dom inte.
  Skapas det ex 100 miljarder ett år så skulle riksbanken med en mer normal reporänta på 3% få 3 miljarder i ränteintäkt.

  Om våra pengar ökar med ex 5% ett år och penningmängden M3 ca 2500 miljarder så ökar pengarna med 125 miljarder.
  Då blir riksbankens ränteintäkten 3,8 miljarder.

  Ränteintäkterna finns inte då kan inte Riksbanken vara den som trycker upp digitala pengar.

  (Krediter till företag och stat är inte ens inräknade ränteintäkten skulle vara ännu större)
  Om Riksbanken verkligen var den som tryckte upp alla pengarna så måste dom betala tillbaka pengar gratis till banker, banker får ränteintäkter på att sätta in pengar över natten i riksbanken vilket bara är till för att ge banker pengar gratis.

  Bankfolk vet att det är omoraliskt med alla håller tyst, folket fattar intet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riksbankens vinst på att tillverka papperspengar går till staten som utdelning men digitala pengar får inte staten utdelning på när dom skapas.

   Radera
  2. Ja, det heter ju faktiskt aMORTEring.

   Radera
 4. Du har uppenbarligen missat det största som har hänt inom svensk borgerlighet.

  Sverige har fått en Margaret Thatcher. Äntligen!!!

  SvaraRadera
 5. Motorcykelgäng hjälper rörelsehindrade med transport där den hänsynslösa staten misslyckas katastrofalt med aggressiva arabiska taxiförare och oförmåga att förstå vad klockan är:
  http://www.sydsvenskan.se/lund/utflykten-med-fardtjanst-slutade-i-kaos/
  "Upprörda och oroliga boende, irriterad vårdpersonal och ilskna taxichaufförer fick då femton medelålders motorcyklister utanför Johannamuseet i Skurup att reagera.

  – De sa: "Behöver ni hjälp töser, så hämtar vi förstärkning". Det var egentligen ganska rart och lite komiskt, mitt i den hopplösa situationen, säger hon."


  Om människorna hade tillåtits behålla allt välstånd som de skapar, istället för att under våldshot tvingas böta bort det mesta till staten, så hade vi haft ett verkligt humant och jämställt välfärdssamhälle. Men nu har vi tyvärr staten istället, så de fattiga och sjuka förblir utan hjälp från medmänniskor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl bara ett antagande att staten syftar till att lyckas med det den företar sig. Det borde snarare ses som ett misslyckande varje gång den råkar lyckas med tillföra värde till samhället. Eftersom det då blir svårare för staten att motivera ytterligare plundring för att åtgärda sina misslyckanden.

   Radera
  2. Det sista en minister eller ett kommunalråd vill, är att lösa något samhällsproblem. Dessa politiska miljonärers hela makt och rikedom bygger ju på att det lurade slavboskapet trooor att det måste finnas politiska miljonärer som parasiterar på dem, för att lösa samhällsproblemen. Löser politikern ett problem så gör denne sig själv avskedad.

   Förklaringen är att stat per defintion är envägsfinansierad. Staten stjäl med våld det den hittar, staten är en primitiv jägare/samlare som mänskligheten var före stenåldern. Motsatsen till staten är intelligens. Intelligens är en funktion hos hjärnan och hjärnan är fysiskt biologiskt ett individuellt organ. Intelligens existerar bara individuellt, och samhälle är per definition fria individers ömsesidigt frivilliga umgänge med varandra. Det fria samhället är sånt som antibiotika, datorer och rymdfart. Staten är bara att blint döda och förstöra.

   Radera
 6. Det finns ju dock en flora av annat som är intressant än bara det politiska. Försvarspolitisk Arena hade 35 webbsända seminarier där de flesta höll väldigt hög kvalitet.

  SvaraRadera
 7. Så här ser Jan Björklund ut, han som skapat dagens skola med 4 underkända elever i varje grundskoleklass. Nån av hans tonårselever verkar ha fått toppjobbet att styla honom:
  http://images.svd-cdn.se/images/d2c99654-cafb-4604-a7b4-29a987b6c6ee?w=702&h=395&fit=crop&q=60

  SvaraRadera