Cornucopia?

2015-07-23 16:43

Första recension av Stjärnfall

"Vi möter ett samhälle där höjden av status är en vit skjorta, där papper är en kapitalvara och där en infektion ofta innebär död." - Lotta Lexén om Stjärnfall
Läraren Lotta Lexén, som starkt påverkades av Stjärnklart och började preppa, har nu lyssnat ut på Stjärnfall hos Storytel och levererar den första fulla recensionen av boken. Tydligen drämde jag till henne i bakhuvudet med en stekpanna, men hon reste sig upp igen och finner boken storartad underhållning. Lärare är ett tufft släkte.

Recensionen hittar ni här, och den kanske innehåller mikrospoilers, utan att säga för mycket för den som inte redan läst boken. Så klicka inte om ni är oroliga. Har du inte läst Stjärnklart innehåller den spoilers även för den boken. Istället kan ni se spoilerfritt omdöme nedan, signerat Lotta Lexén:
”underhåller mig från första till sista sidan [...] underhåller mig mycket och som får mig att vilja läsa mer, helst nu direkt […] Visst finns en ton av civilisationskritik i Stjärnfall, men jag känner mig övertygad om att Lars Wilderängs huvudsakliga syfte här är att underhålla. Och det gör han med besked.”
Ljudbok finns som sagt redan hos Storytel, och med dryga tretton timmar har alltså Lotta Lexén antagligen sträcklyssnat på boken sedan den försläpptes igår.

Boken går att förbeställa hos Bokus och nu även hos CDON, fraktfritt. Inbunden, E-bok och nedladdningsbar ljudbok för er som inte använder Storytel släpps på tisdagen den 28:e juli. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

15 kommentarer:

 1. Grattis till ännu en fantastisk bok! Eller, starkt jobbat ska man väl säga.

  SvaraRadera
 2. Finns inget annat sätt än o lyssna i sträck eller i sjok om minst 30-60 mins, som man har sagt tidigare, underbart med ljudböcker när man jobbar eller utför hushållssysslor, då märks det inte att man gör något sk "arbete"..

  Väntar med spänning på nya boken medans man lyssnar på "star wars: Dark diciple"
  Fan va jag gillar Marc Thompson som uppläsare.

  SvaraRadera
 3. Gillar att läsa böcker av två skäl. Det går snabbare och man kan titta tillbaka om så önskas. Fruktar att det blir mer ovanligt med böcker framåt. Många vill helst slippa arbetet med att bläddra och andra hatar att läsa. Än får barnen lära sig läsa senast när de börjar skolan. Läsandet kan tänkas ersättas av en robots högläsande ganska snart och då försvinner behovet att kunna läsa själv tills strömmen plötsligt ...

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är en smaksak om man vill läsa skönlitteratur själv eller att någon läser åt en. Själv har jag en tendens att börja tänka på annat när folk pratar för länge, för långsamt eller för förutsägbart (föreläsare, ljudböcker och vanligt folk), så för min del är att läsa själv överlägset. Då kan man snabbläsa, eller skumma utfyllnad och hoppa över förutsägbara partier.

   Radera
  2. Visst, jag älskar att läsa böcker också.. men jag har inte tid med det längre.. jag prioriterar andra saker mer, som att gejma, umgås med kompisar osv.. men tack vare att man har barn så finns de tinte licka mycket tid kvar till mina intressen och då hamnar att läsa en bok ganska långt bak. Tack o lov finns ljudböcker så man kan slå 2 flugor i en smäll.. :P

   Och det kommer dröja vääääldigt länge tills en robot kan ha samma tonval som en människa, har med nöd och näppe lyssnat på robot ljudböcker ett par gånger.. och det är fel emfas o liknande i alla meningar, inga olika tonlägen eller variation av läshastighet osv.. innan vi har en "true" ai så tvivlar jag på att robotläsning kommer vara något för mass konsumtion.

   Radera
  3. @Nkari

   Gejma? Verkligen? Någon måste komma på ett bättre sätt att stava det ordet... Det där var första och sista gången jag skrev det iaf!

   Sen tror jag inte att du behöver en sann A.I. för att läsa upp en bok. Det bör gå att simulera, kanske inte än dock. Jag ser som sagt inte att man skulle behöva helt självmedveten dator för detta.

   Radera
 4. Jag gillar ljudbok. Samtidigt göra annat. Hushållssysslor blir mycket roligare. Långpromenader eller löpning är kanon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. ljudbokens överlägsna fördel över vanlig bok är att man kan göra något annat samtidigt. Jag är otroligt glad att ljudböcker slagit så pass som det gjort. Förr var ju ljudböcker bara tänka för blinda och övrigt handikappade, och budgeten var därefter.

   Radera
 5. Jag brukade tidigare läsa 2-4 böcker i månaden men har inte längre tid med det.
  Har däremot en 45 minuter bilfärd till jobbet enkel väg, perfekt med ljudbok!
  Lyssnade just om Stjärnklart som en förberedelse för Stjärnfall....

  SvaraRadera
 6. Läser gärna dina inlägg och kommentarer, men inte detta just nu. Läs varför och hojta om det inte är OK med min länk till detta inlägg. Återkommer inom kort. http://tradgardspionen.blogspot.se/2015/07/att-vanta-pa-nagonting-gott-del-1.html

  SvaraRadera
 7. Lyssnat på boken. Sätt fram mot den ett helt år. Tyvärr konstaterar jag att det är ett magplask.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, den första var riktigt, riktigt bra men uppföljaren blev en sorglig historia. Tramsig till och med. Verkligen synd på en så bra upptakt. Får lyssna på Stjärnklart igen. #trams

   Radera
 8. Omslöt, omslöt, omslöt, omslöt...

  SvaraRadera