Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2015-07-16 08:36

Drömjobbet: MÖP-surfa på Internet och få betalt

Drömjobbet finns ute hos arbetsförmedlningen just nu. Du ska MÖP-surfa på Internet och få betalt för detta. Nackdelen är att du inte får berätta vad du gör, eller rent av ens att du har jobbet.

"Tjänsten som är ett vikariat innebär att självständigt och tillsammans med övriga medarbetare utarbeta underrättelseunderlag från webben."
Kort sagt MÖP-surfa.

Många av mina läsare matchar även kraven, rent av jag själv. Åtminstone några av dem. Fetstilar lite. Låter ungefär som det jag håller på med för bloggen.
"Vi söker dig med akademisk utbildning och kunskap om intresse av säkerhetspolitik och omvärldsbevakning.
Goda kunskaper i ryska samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett grundkrav. Andra språk kan vara meriterande."
Fast Google Translate och externa konsulter räknas nog inte som "goda kunskaper i ryska". Så det blir ingen stockholmsflytt för mig. Jag får fortsätta skriva böcker och blogga istället. Annars hade följande meriterande punkter matchat:
"• Teknikintresse och god förståelse för informationsteknologi
• Militär kunskap (ex. genom tolkskolan eller reservofficersprogrammet)
• Kunskap inom programmering eller scriptning (ex. Python)
• Utbildning i eller från underrättelsetjänst
• Erfarenhet från nationell tjänstgöring
Personliga egenskaper:
För tjänsten gäller att du är initiativrik, problemlösande, uthållig och drivande samt att du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. God social förmåga förutsätts."
Högkvarterets vapen. Vad MUST
har för motsvarighet vet man förstås inte.
Licens:  Creative Commons Attribution-
Share Alike 2.5 Generic
Teknikintresse och informationsteknologi. Jo, satte upp en av de 500 första webservrarna i världen. Jag har programmerat Python professionellt i några år hos AstraZeneca. Viss militär kunskap har jag, även om jag inte är tolk eller reservofficer. Jag har utbildning och erfarenhet av underrättelsetjänst (iaf övad sådan) som gammal kompanistabschef. Initiativrik, problemlösande, uthållig, drivande och förmåga att arbeta självständigt ser ni när det gäller bloggandet och böcker. Samarbeta med andra är inte heller något problem - att ta fram en bok är ett projekt, som innefattar många fler människor än enbart en författare. Och god social förmåga är oavsett en förutsättning för det mesta.

Säkerhetsprövning har redan skett vid studiebesöket hos Malmöpiketen och även tidigare vid konsultande på den tiden Ericsson Microwave, även om man förstås kan ha  ... lite högre krav på säkerhetsprövningen för att börja jobba på MUST.

Seriöst, rätt person har här ett mycket speciellt jobb att söka. Vad som framgår är att du ska surfa på ryska sajter och leverera underrättelserapporter. Det finns mycket bilder och information där ute, då ryska försvaret läcker som ett såll via bland annat sociala medier. Exemplen på OSINT kring invasionen av Ukraina är massiva, vilket ni av och till fått läsa via blogginlägg här.

Sådana här uppgifter om MUST:s verksamhet är förstås högintressant på många sätt. Ett allmänintresse är att fokus för åtminstone detta jobb, som också sker tillsammans med andra, är Ryssland. Det är också intressant att OSINT via Internet är en inhämtningsmetod som idag används seriöst i en sådan omfattning att man har anställda som enbart sysslar med detta. Man kan dock fundera på när och om Ryssland avsiktligt börjar nyttja det för att sprida vilseledande information?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

  1. Undrar om de accepterar att man tar en snabbkurs i Ryska... :D

    SvaraRadera
  2. Ja, förbannat att man inte kan ryska, mer än några "i fält användbara fraser"... typ.. Vi kanske skulle anmäla oss till en kurs, Jonathan..

    SvaraRadera
  3. Klart riktad jobbannons där de är ute efter en specifik person ;-) jag tycker du ska ta jobbet och flytta till Stockholm. Det finns säkert flera intressenter på ditt nuvarande boende om du skulle behöva sälja. :-)

    SvaraRadera