Cornucopia?

2015-07-14 14:56

Dåligt omdöme av Marita Ulvskog

Av Sveriges förtroendevalda politiker bör man vänta sig att de uppför sig vuxet och med värdighet. Detta klarar åtminstone inte EU-parlamentarikern Marita Ulvskog av på Twitter, där hon ägnar sig åt personangrepp mot Finlands premiärminister Alexander Stubb.

Sedermera kom det någon form av ursäkt från Ulvskog, men det var oavsett mycket dåligt omdöme att skriva som hon gjorde om premiärminister Stubb.
Tydligen är Marita Ulvskogs inställning att den som är i underläge, t ex Grekland, aldrig på något sätt är skyldiga eller ansvariga för sin egen situation och faktiskt behöver göra något för att skärpa till sig.
Marita Ulvskog. Licens: Public Domain.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

38 kommentarer:

 1. ..är Grekland den handikappade personen då?

  SvaraRadera
 2. Visst är Grekland det Kommunaltjänstemannen. Handikapp kan bero på olika orsaker. Förr sa man att det berodde på att Gud straffade personen. Något senare visste alla att magsår berodde på att personen skött sig illa främst stressat för mycket. Osv.

  Har nu alla greker straffats av Gud för sina brott eller stressat för mycket (Greker med arbete jobbar många fler timmar än svenskar.)?

  Ibland beror handikapp på ett fel högt upp i toppen. Fast givetvis är det gräsrötternas fel.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland sitter det fästingar beredda att hoppa till en ny värd i toppen på grässtråna.

   Radera
  2. Och rätt nyligt för bara några decennium sen eller så kom man på att magsår beror på bakterier, Helicobacter pylori, som lätt behandlas med meducin från apoteket. Nobelpris för denna upptäck erhölls 2005.

   Radera
 3. Ingenting konstigt med det uttalandet. Hela socialdemokratins (och vänsterns i stort) världsåskådning går ju ut på att i varje situation identifiera en elaking och ett offer (på väldigt lösa grunder, gärna utifrån fullständigt irrelevanta kriterier som ras eller kön) och sedan försvara "offret" med näbbar och klor oavsett fakta i målet, i akt och mening att få känna sig som goda människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börjesson nu tänker du slappt. Det var dåligt omdöme av Marita Ulvskog. Men varken borgare eller vänstern i stort använder ras eller kön som kriterier. Bara SD använder ras mer genomgående.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Romson använder både ras, ålder, sexuell läggning och kön för att definiera icke-människor.

   Radera
  3. Thomas Larsson läs vad jag skrev. Det finns alltid personer som gör fel säger fel och inte läser så bra tex.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  4. Nanotech: Öh... vad handlar feminismen om ifall det inte handlar om kön? Och kvotering som alla partier på vänsterfalangen älskar, handlar det inte om ras, ålder och kön det heller?

   SD använder ras lika mycket som sossarna på tidigt 90-tal.

   Radera
  5. Nanotec. Nu är det nog du som tänker för slappt och snabbt. Kanske semester.
   Har du missat partiet FI. Alla militanta flator som kommer till tals i radion. Inte minst i programmet Sommar. Och Åsa Romson. De är experter och extremer att gå till attack mor ras, ålder och kön.

   Radera
  6. @Victor Nanotech:
   "Öh... vad handlar feminismen om ifall det inte handlar om kön?"
   Feminism betyder att härskarpampar med våld stjäl dina pengar. Det betyder bara det och ingenting annat. Somliga av fåren i slaktkön är dock för dumma i huvet för att fatta hur grundlurade de är.

   Radera
  7. Det gamla "klasstillhörighet" är utbytt mot kön etc. Men det är i grund och botten samma gamla raspiga skiva som fortfarande rullar runt bland Europas makthavare.

   Av alla efter förmåga åt alla efter behov som det heter, men vad man egentligen menar är snarare av alla efter kön åt alla efter godtycke.

   Radera
  8. Det är ju det som är kännetecknande för socialismen, när en "klass", "folkfiende" eller annat icke önskvärt element förtrycks (eller elimineras) så byter man bara till nästa "onda" grupp människor som då får skulden för allt ont och fel enligt socialisten.

   Radera
  9. @Ankdamsboende
   Jo, "grupper" är viktiga för bedragarna, just eftersom de inte existerar. Kollektivet är ett hjärnspöke, och därför ett användbart instrument för bedragarens syfte att försöka lura människor att bli dennes slavar.

   Cornu är duktig på att som blind höna "utan principer" som han skryter med, att "pragmatiskt" plocka upp sädeskorn. Det han inte inser är att de har strötts ut i en rad som leder honom till en bur där han kommer att nackas och ätas upp. Idéer utan logik är ett offer för bedrägeri.

   Keynes var faktiskt ärlig när han i sin bok på 1930-talet beskrev hur statshärskare som Åsa Romson (som tog makten tack vare alla lurade moderaters röster) bör plundra de korkade förslavade idioterna.
   “Practical men who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. Madmen in authority, who hear voices in the air, are distilling their frenzy from some academic scribbler of a few years back”
   https://www.goodreads.com/quotes/212215-practical-men-who-believe-themselves-to-be-quite-exempt-from

   Radera
 4. På vilket sätt använder SD ras? Länka gärna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tröttsamt att behöva påpeka det uppenbara. Följande är hämtat från SD:s egen sida:

   "Tendensen i modern tid har varit en oerhört omfattande invandring från avlägsna länder och kulturkretsar. Trots att det inte saknas exempel på enskilda individer som på ett positivt sätt anpassat sig och bidragit till det svenska samhället under senare tid, så är ändå den sammanlagda nettoeffekten av massinvandringen från avlägsna länder starkt negativt, såväl ekonomiskt som socialt." https://sverigedemokraterna.se/var-politik/invandringspolitik/

   Antingen får man tolka det som att invandring från Australien är det största problemet eftersom det ligger så långt borta, eller så handlar det om länder som ligger närmare, men med icke-vita raser. Vad tror du?

   Här lägger jag ut texten lite: SD: Sverige Destruerarna

   Radera
  2. Nu är jag inte för SD:s politik men hur får du det till ras? Det som de skriver där hänvisar väl ändå mer att det handlar om länder som är avlägsna ur ett socio- och kulturperspektiv?

   Radera
  3. Hur jag får ihop det förklarar jag under länken längst ner i inlägget.

   Radera
 5. När har denna Donna någonsin kommit med något vettigt?
  Häpnar trots allt över allt tarvligt det lyckas få ur sig.
  Vill partiet detta?
  Har sossarna noll koll på sina höjdare?
  Många retoriska frågor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. skepparn. Håller med. Vad har Marita Ulvskog någonsin gjort och sagt som varit bra. Den gamla ultra vänsterfalangen inom Socialdemokraterna med Marita tillsammans med Margareta Winberg. Politiskt intresserad som jag alltid varit får dessa två representera bilden av odugliga helt inkompetenta politiker.
   Troligen svenskt rekord i att "göra en pudel" och få sitta kvar.
   Åsa Romson är som en dålig kopia av dessa.
   Som tur är har en slutat och den andra gör mer skada i Europa än Sverige.

   Radera
  2. Höll på att glömma Winbergskan....
   Trots att hon var ambassadör i Brasilien blev det ju Gripen affär vad det verkar...
   Undrens tid är ej förbi!

   Radera
  3. Ändå lockar ju sossarna många röster så något görs rätt. Det kan knappast vara track-recordet på wikiquote som imponerar dock.

   Radera
 6. Har alltid tyckt att samhället utvecklats till att bli allt mer civiliserat för varje generation men med våra politiker förefaller det vara tvärtom.
  Den senaste tiden Har vänstern och särskilt MP bidragit mycket starkt till det, de överger den vårdade klädseln i riksdagen, först kom väl koftan, därpå följde hillbilly-tshirt och allmänt dåligt hyfs i densamma, nu följer alltså den lite blåare vänstern ned i samma pubertala stil. Någonstans där i mellan har det kissats i hörnen på biografer, slagits med ordningsvakter och förberetts misshandlar med järnrör.

  SvaraRadera
 7. Alexander Stubb är inte längre premiärminister utan finansminister: http://valtioneuvosto.fi/sv/sipila/regeringen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lite håller Corny reda på sina grannländer att han inte ens vet vem som är statsminister i Finland, det land som skall försvara hans hemland när ryssen kommer.

   Radera
  2. Alla kan vi göra fel!
   Lite underligt att herr Lars inte rättar det hela.
   Lite lustigt men om två dagar torde vi passera herr Sipiläs hemtrakter.
   Skall plugga på regeringssammansättningen om släktingarna skulle komma på idéen att fråga mig...
   Brukar freda mig med Fänrik Stål och vinterkriget.
   Strax en öde zon runt mig!
   Lustigt.

   Radera
 8. Saknar den gamla tidens sossar som uppskattade folk som jobbade hårt och gjorde rätt för sig. Nu för tiden känns de som partivarianten av twittervänster. Hade förhoppningen att svetsarn skulle kliva in och peka med hela handen men han känns snarare hunsad av sitt parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, även om man får gå rätt långt tillbaka i tiden när Sveriges storföretag växte upp. Nu är det bara konflikter hit och konflikter dit, ingen bryr sig kommande generationer och framtiden på riktigt. Vi skall vara väldigt glada över att våra förfäder agerade klokare än dagens makthavare.

   Radera
 9. Den psykopatiske politiske miljonären och härskaren som med våld mot oss alla stjäl tusentals miljarder kronor, miljoners miljoner, från oss, ljuger att hon "är i underläge". Och hänvisar mentalsjukt till inbillade sin stackars mobbade syster. Är hon ens en offentlig figur? Vill hon verkligen att såna som jag skriver någonting om hennes syster? Det är ju hon som mobbar sin syster!

  Hur blev förresten Ulvskog miljonär? Varifrån kom alla hennes pengar? Från lurade slavar kanske? Hon har ju aldrig arbetat en enda dag i sitt liv, aldrig haft en anställning, livstidsarbetslös, politisk miljonärsparasit under hela sitt hänsynslösa lyxliv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte för att jag vill stödja Ulvskog, men hon har väl aldrig sagt att hon själv är i "underläge!?
   Verkligheten är illa nog, du behöver inte hitta på saker...

   Radera
  2. Läs hennes eget twitter som Cornu länkat till i blogginlägget! Den politiske miljonären Ulvskog, en av världens mäktigaste personer, ljuger om att hon är i underläge. Är du så dum i huvet att du låtit dig luras av hennes bedrägeri? Vad har du förlorat på det. Jag hoppas att du åtminstone inte har betalat bort det mesta av din inkomst i skatt till henne och hennes pamppack. Eller har du??

   Radera
  3. Jag har läst det. Har du?
   Hon skriver inte att hon själv är i underläge, utan att hon ska försvara de som är det.

   Du verkar både otrevlig och icke-läskunnig.

   Radera
 10. Hur länge har hon varit i EU parlamentet?
  Längre än Grekiskt medlemskap gissar jag.
  Då kan man fråga om hennes rätt att kritisera dagens politiker-för det är inte dagens Grekland som börjat spåra ut med stöd från EU!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gruppdynamiken leder ofta att besynnerliga och världsfrånvända åsikter och idéer utvecklas. Tror inte att EU-parlamentet är annorlunda på det viset. Det gäller nog både Ulvskog och hur de hanterar gosedjuret Grekland.

   Radera
 11. Men vad förväntar ni er av en sådan som hon?
  vad har hon gjort i hela sitt liv, förutom att vara generös med andras pengar och tagit åt sig äran för det?

  SvaraRadera
 12. Men vad förväntar ni er av en sådan som hon?
  vad har hon gjort i hela sitt liv, förutom att vara generös med andras pengar och tagit åt sig äran för det?

  SvaraRadera
 13. Marita "Det kändes som en statskupp" Ulvskog är en sann demokrat. Det enda som är bra med Praktikantregeringen är att hon inte är minister i den.

  (Eller är hon det? De är ju lika många som en skolklass i regeringen. Jag klarar fan inte av att hålla ordning på alla nya namn, speciellt inte som minst hälften av dem fått sitt första jobb som minister efter SSU-karriären.)

  SvaraRadera
 14. Ulvskog, Wallström, Sahlin, Bah Kunke och många fler. Börjar undra om det är så klokt med denhäringa kvoteringen....

  SvaraRadera