Cornucopia?

2015-07-23 21:48

Bloggens läsarländer - över 90% från Sverige

På förekommen anledning följer nedan en skärmdump på branschstandarden Google Analytics statistik över bloggläsarnas länder. 90.72% av besökarna kommer från Sverige och från andra mest frekventa landet Norge kommer 0.90% av besökarna. Se skärmdump nedan.
Besökare fördelade per land. Första kolumnen är hur många besök. Andra kolumnen
är hur många av dessa som besöker för första gången. Tredje kolumnen är dessa nya
besökare i antal och andel av nya besök.

Statistiken avser besök den senaste trettioen dagarna, dvs 22 juni till 22 juli, och avspeglar lågtrafik över sommarsemestern. Den som absolut vill veta hur mycket trafik som kommer från Israel, vilket var frågan och tydligen är väldigt viktigt om man har en foliehatt på, hittar Israel på plats #55.
Plats #39 - #69. Åland där uppe, Färöarna där nere.
Landsfördelningen följer utmärkt var man kan förvänta sig hitta svenskar, oavsett om de har emigrerat och jobbar eller studerar utomlands, eller om de råkar vara på semester. Vad som sticker ut kan sägas vara Kenya, med 0.25% av besöken, men kanske har Sverige någon militär utlandsdelegation där, eller många biståndsarbetare? Eller så är landet ett populärt turistmål?

En ledtråd kring Kenya är det låga antalet nya användare, ca 9% mot normala dryga 20%. Det antyder att det är ett fåtal, men trogna, läsare jag har i Kenya. Sannolikt biståndsarbetare, anställda på svenska företag, från UD eller militär utlandsdelegation.

Som övning skulle man kunna matcha utlandstrafiken mot antalet svenskar i dessa länder, för att se om detta speglas någorlunda. T ex är Malta ett känt skatteparadis och detta mycket lilla land landar på plats #23 av trafiken, vilket antagligen handlar om den svenska diasporan där, plus turister.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

14 kommentarer:

 1. De Ryska Pys-Op agenterna gömmer sig väl ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart så VPN-tunnlar de. Min gissning är att hälften av läsarna från Sverige är rysk psy-ops! ;-)

   Radera
 2. Oj, så många som åker från Sverige på semestern?

  SvaraRadera
 3. Ryssarna, var är Ryssarna?

  SvaraRadera
 4. Ja, det verkar ju som alexa inte är så pålitligt. Dessa siffror ser rimligare ut. Du kan ta av foliehatten igen, cornu, faran är över ;-)

  SvaraRadera
 5. Hälsningar från Nice!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nice. Kan rekommendera Café de Nice. Visserligen alldeles off värsta turistgatan Rue Massena, på Rue Maurice Jaubert, men ändå.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Det borde också gå att se ungefär hur många läsare som var på semester i olika utländer via normalisering och jämföra med icke semestertider.

  Förövrigt så borde det väl räknas som ett nytt besök om man är på en ny IP adress (exempelvis i utlandet), har rensat kakor och inte loggar in på exempelvis blogger, så "nya" i statistiken kanske inte är så pålitligt. Eller hur detekterar/identifierar egentligen google analytics en användare?

  SvaraRadera
 8. Ja, var är ryssarna!! Vi har ju Ikea där så ett antal svenskar lär ju arbeta hos grannen i öst. En del av psyopsen borde ju dessutom agera från Ryssland. Undra om cornu har munkavel där? Är det någon som har besökt bloggen från Ryssland?

  SvaraRadera
 9. Kenya på plats #11 var lite otippat.

  SvaraRadera
 10. Åland hör till Finland. Därmed går Finland förbi Norge :D

  SvaraRadera
 11. Malta har en stor svensk koloni spelutvecklare och dataadministratörer. De står för en inte oansenlig del av öns exportinkomster.

  SvaraRadera
 12. Hälsningar från Krim

  SvaraRadera