Cornucopia?

2015-07-09 10:57

Alla borgerliga ledarsidor på en plats

Det har startats en ny nyhetstjänst, Idagora, som samlar alla landets borgerliga ledarsidor på en startsida. Eftersom majoriteten av bloggläsarna röstar borgerligt, så gissar jag att Idagora alltså är högintressant.
Annars kan man alltid
starta med en dansk frukost.

Ni hittar sajten här, och den består i princip bara av rubriker och länkar till landets borgerliga tidningars ledarsidors artiklar. Det finns inte ens några bilder, då digital citaträtt på foton inte gäller i Sverige.

Så här beskriver Idagora sig själva:
"Ledarredaktioner runt om i Sverige publicerar dagligen högkvalitativ opinionsjournalistik. Men ofta har dessa texter svårt att hitta en läsekrets utanför det geografiska spridningsområdet, trots att förutsättningarna finns där. Genom att utnyttja den moderna teknikens möjligheter kan Idagora visa upp bredden i den svenska, borgerliga opinionsjournalistiken och erbjuda ett helt nytt sätt att orientera sig i idédebatten."
Påminner på många sätt om Bubb.la, men enbart med ledarskribenters kolumner och krönikor. 

En del tidningar har en tendens att allt mer gömma undan sina ledare på hemsidorna, men de återfinns enkelt hos Idagora.

Det går att starta dagen sämre än ett besök hos Idagora och Bubb.la.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

11 kommentarer:

 1. Ledarartiklarna? Vem vill läsa sånt trams, andra journalister? Debattartiklar av akademiker, affärsmän och ministrar är sånt som är intressant. Ledarsidorna uttrycker ju bara en enskild skribents personliga åsikt, och nästan alltid en oinformerad och naiv sådan. Jag förstår inte varför de kallar sig "borgerliga", som om partierna stod för det som denna handfull individer skriver, liksom. Syftet är väl att lura väljarna att de läser ett partis åsikt när det i själva verket bara är en enda politiskt maktlös individs.

  SvaraRadera
 2. "Ledarsidorna uttrycker ju bara en enskild skribents personliga åsikt, och nästan alltid en oinformerad och naiv sådan."

  Exakt som när akademiker, affärsmän och ministrar skriver i eget namn.

  SvaraRadera
 3. Ledarsidorna är en del av den svenska moralismen.Något liknande flum finns inte i utländska tidningar, bortsett möjligen från i Nordkorea. Massorna ska informeras och suger i sig som tvättsvampar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant. Hur många språk behärskar du? Och vilka utländska tidningar läser du?

   Radera
 4. HÅller med Kapitalist. Enda skälet att följa skulle möjligtvis vara att se trenden när de dödsdömda parasiterna ändrar åsikt under galgen och sakta men säkert bli patrioter när dessa medlöpare känner att vinden verkligen har vänt och det blir ok att vara patriot. Eftersom repressionen varit så grov i Sverige kommer det kanske gå så långt när pendeln svänger att det enda man kan/får vara är patriot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De måste formulera en patriotism som innebär mer av samma gamla politik. Fascismen ligger närmast till hands. Mussolini dyrkade staten högst av allt, systematiserad korruption av de mäktigaste särintressenas toppampar, ensidig maktutövning mot slavfolket. Han var samtidigt för mångkultur och massinvandring. Stämmer perfekt för alla dagens svenska politikers prat och handling: SD, borgarna, sossarna, VPK. L

   Löfvén har redan öppnat för att acceptera fascismen som sitt ideal, genom att beskriva SD (största parti i nästa val) som fascistiskt. Redan nästa val kan vi se affischer med slagord som: "Miljöpartiet - För mer och bättre fascism!"

   Radera
  2. Utmärkt exempel på vår tids politiska debattinlägg idag, från ett par staten högsta företrädare. Vilken klartänkthet och målmedvetenhet de uttrycker. Hur kan någon tvivla på att vår tids intelligenta och viljastarka politiska ledarskap kan hantera utmaningar som finanskris, terrorism, rysk aggression och den extremt snabba omvandlingen av Sverige till ett mellanösternland (som är deras enda genuina ideologiska vilja)?
   http://www.svd.se/s-var-demokrati-maste-utvecklas/om/debatt

   Radera
 5. "Dagligen högkvalitativ etc"
  Stor humor!
  Hur många av en tidnings läsare ögnar överhuvudtaget igenom ledarsidorna?

  SvaraRadera
 6. Praktiskt! Ledare på SvD (undantaget galningen Lifvendahl) och GP är det enda jag konsekvent läser i "tidningar".
  Lite kul att de räknar Dagens femiNism som borgerlig.

  SvaraRadera
 7. Trots allt ett steg framåt för oss som vill slippa skrolla förbi Kicki Danielssons senaste bantningstips och Stella Vad-Hon-Nu-Heters senaste ursäkt för att illustrera sitt alster med en bikiniselfie.

  BTW: På min arbetsplats så är bubb.la spärrad trots att den bara länkar till sajter som inte är det - kan det vara Bånniers och Scitstedt som har en finger med i spärregistret månne?

  SvaraRadera