Cornucopia?

2015-06-16 19:27

VICE News - Selfie Soldiers: Russia Checks in to Ukraine

VICE News korrenspondent Simon Ostrovsky har följt ryska soldaters invasion av Ukraina, via deras egen dokumentation på sociala medior, och via faktiska fotspår. Nedan följer VICE dokumentär om det hela, medan Kreml, psyops och de nyttiga idioterna fortsätter att hävda att Ryssland inte alls invaderat Ukraina.

Reportaget hittar ni som film nedan.

Det blir nu intressant hur psyops och nyttiga idioter ska bortförklara ovanstående.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

51 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du röstar på (sd) har du skrivit i andra kommentarer. Anser du att du är en typisk (sd)-väljare, som hyllar Putin och förespråkar att Ryssland ska invadera grannländer i Europa?

   Radera
  2. Man behöver ju inte Morgoth W för att bevisa det. Det var ju liksom hela poängen med inlägget.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Klassisk psyops av gruelse, Ben Dover. Börja diskutera något annat, som Margot Wallström, som inte har ett dugg med saken att göra.

   Fakta i målet är att Ryssland invaderat Ukraina. Punkt.

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  6. Vid närmare eftertanke så bryter gruelses kommentarer mot kommentarsreglerna, genom att inte hålla sig till ämnet, som är Rysslands invasion av Ukraina. Så jag raderar dem. Försöker man trolla genom att byta ämne, så är det ett regelbrott och som sådant raderas det.

   Radera
  7. Rysslands invasion av Ukraina är väldokumenterad i t ex boken "Krim tillhör oss". Medaljerna som Putin delade ut till invasionstrupperna, som invaderade Krim, är daterad några dagar före invasionen skedde öppet med vapen. Ryssland annekterade sedermera det invaderade Krim. Sedan dess har man invaderat sydöstra Ukraina.

   Radera
  8. Den som förnekar Rysslands invasion av Ukraina kommer aldrig kunna hållas till ämnet.

   Radera
  9. ........................./´¯/)
   ......................,/¯..//
   ...................../..../ /
   ............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
   ........../'/.../..../......./¨¯\
   ........('(...´(..´......,~/'...')
   .........\.................\/..../
   ..........''...\.......... _.·´
   ............\..............(
   ..............\.............\

   Radera
  10. Och där får vi återigen se SDs sanna ansikte... Det kanske värsta med Sverigedemokraterna är att de är så jävla rädda för att säga vad de tycker, offentligt iallafall. Målar upp en fasad av att de inte är rasister utan bara ser problem med integration etc. Sen skickar de fram sina internet-troll som berättar hur det egentligen ligger till.

   Radera
  11. Fanskapet brukar dessutom kalla sig patriot. Болтуна язык до добра не доведёт.

   Nulli secundus

   Radera
 2. Helt fantastiskt reportage, riktig journalism!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, svårt att ignorera, vilket säger väldigt mycket om de som likväl förnekar.

   Radera
  2. Vice News är riktigt bra, för de rapporterar viktiga saker. Inte en enda kändisskandal har de rapporterat! Svårt att föreställa sig, jag vet, men det är sant!

   Radera
 3. Ja, de kommer säkert att hugga på att medborgarjournalisten har ett samarbete med the atlantic council (NATO) och säkert också att att Buryatens foton är fejkade. Kan man inte ryska själv så är det ju svårt att kolla upp själv och spåren är nog igensopade nu.

  (Undra förresten om de kommer att införa bättre kommunikationsdiciplin efter detta eller om de nöjer sig med att blåneka)

  SvaraRadera
 4. Det ser ju vem som helst att allting är filmat på plats i Langley…..

  Om det mot förmodan skulle vara Ryssar så är dom på Krim på R&R med visst inslag av jakt vilket är skälet till att man har vapen med sig.

  SvaraRadera
 5. Bra reportage av Vice.
  Något man gärna hade sett mer etablerad media ta sig för.
  Men många verkar tyvärr inte våga/vilja rapportera om att Ryssland är i Ukraina. Så länge de inte får bekräftat från Putte själv att så är fallet är det väll lättare att fortsätta med linjen att det kanske ändå är frivilliga Ryska soldater på semester.

  SvaraRadera
 6. Undrar om den ryske soldaten fick sina fiskar varma när den här nyheten kom ut.

  SvaraRadera
 7. Jo, Vice är ju en mycket vederhäftig kanal vilket man bevisat gång på gång, bla med följande omistliga dokumentärer:

  https://www.youtube.com/watch?v=_VKWLC87Uzw

  https://www.youtube.com/watch?v=AYA9twQXBq8

  etc etc...

  När Cornu måste vända sig till Internets kloaker för att finna stöd för sina käpphästar och hjärnspöken då kanske han slutligen borde besinna att den fantasi han med en dåres envishet kolporterat i snart ett år nu, inte riktigt är med sanningen överensstämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De klippen du länkar till demonstrerar deras driv att ta reda på sanningen. Knappast någon kloak - det gör deras reportage desto mer trovärdiga. Sen väljer de kanske tveksamma ämnen, Ukraina är ett sådant där få vågar ta reda på sanningen och verkligen gå till botten.

   Radera
  2. Haha! Din kommentar är underbar.

   "då kanske han slutligen borde besinna att den fantasi han med en dåres envishet kolporterat i snart ett år nu, inte riktigt är med sanningen överensstämmande."

   Svenska är inte ditt modersmål va?

   Radera
  3. Jaha, Vice har gjort några (såvitt vi vet helt korrekta) reportage om sex.

   Då är det ju helt självklart att dom har helt fel om Ryssland. Logiskt.

   Radera
  4. @ Stringfellow

   Låter väl snarast som en Stringberg? Någon som kollat om skrivarstugan på Kymmendö står tom? I så fall vet vi..

   Radera
  5. String-tanga-fellow:
   Jag förstår att det är du som inte har svenska som modersmål. Meningen är helt korrekt och representerar en lite äldre satsbyggnad, som du som nysvensk kanske inte riktigt kommit i kontakt med ännu, och behöver öva lite för att förstå.

   Fråga din SFI-lärare, om denne är så bevandrad att densamme ligger på en nivå som kan hörsamma Zokrates referenser till traditionell svenska.

   Radera
  6. Precis, Zokrates76 låter som en övervintrad Jan Myrdal-fan som är för gammal för det fria sexet men klamrar sig fast vid marxistiskt testuggande och USA-hat.

   Snart har vi vanvårdat allt sånt slödder in i döden och får nöjet att dansa på deras gravar.

   Radera
  7. Nja, måste erkänna att jag inte har en aning om vad "kolportera" betyder, och då är jag ändå medelålders äkta etnisk svensk och har haft full pott på ordförståelsedelen av högskoleprovet två gånger.

   *goes away to look it up*

   Radera
  8. @ A. Nilsson

   Exakt, dock är zokrates76 inte uppdaterad gällande den senaste rekommendationen att skriva internet med gemen inledningsbokstav. Det tycker jag vi kan förlåta någon som skriver så vacker svenska. Kolportera används för övrigt alldeles korrekt i meningen. Cornu kolporterar dagligen, det är ju bland annat därför vi gillar att hänga här.

   Radera
 8. Det är litet synd att debatten om situationen i Ukraina bara berör de rent militära insatserna.
  Här skulle man kunna ha med "den andra sidans" resonemang och få en mer djup diskussion.
  Rysshatet som jag levt med unde hela kommunisttiden hoppades jag på att det skulle försvinna när kommunismen föll men så verkar det inte bli...
  Istället för att ge ryssarna en chans att själva splittra upp sitt imperium så tycks omvärlden vilja stycka imperiet. För det är precis som Putte säger: Utan bomben är Ryssland förlorat...
  Alla krig handlar om ekonomiska resurser.
  Och idag sitter ryssarna på de sista stora naturresurserna.
  Ukraina är den gräns där Putte måste sätta ner foten!
  Halva Ukraina räknar sig som ryssar, åtminstone mer än polacker som västra Ukraina, av historiska skäl...
  Att Rysssland tvingas mot väggen är inte bra för övriga Europa, så att backa undan i den svenska politiska tradition som Bernadotte införde, tycker jag är god politik i nuvarande läge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt hur är Ryssland tvingat mot väggen?

   Militärt? NATO har kontinuerligt nedrustat i Europa, NATO-utvidgningen har skett helt på överenskomna villkor, etc osv.
   Ekonomiskt? Andra öststater har tagit itu med korruptionen, Polen har 3-dubblat sin BNP sen 91. Dessutom sitter ryssarna på en massa naturresurser som du säger.

   Det verkliga problemet är att Ryssland är vanstyrt, en massiv kleptokrati där det inte lönar sig att investera eller skapa mervärde och därför förblir det en bananrepublik. Att stänga av gasen eller oljan är att såga av den egna grenen. Det är det ryska styret som upprustat, vanskött ekonomin och relationerna, godkänt NATO-utvidning och målat in sig själva i ett hörn där det enda vapnet de har kvar är det militära, för dom kan inget annat än slåss.

   Radera
  2. Att halva Ukraina räknar sig som "ryssar" är jag dessutom tveksam till. De är rysktalande. Vilket inte varit ett problem, historiskt sett. Det är faktiskt färre rysktalande i Ukraina är i självaste Ryssland som känt sig diskriminerade pga sitt språk.

   Radera
  3. Enda sättet man kan komma fram till att Ryssland är "ställt mot väggen" är på följande premisser:

   -Att Ryssland har nån slags gudagiven rätt till att vara ett regionalt imperium med inflytande långt utanför nationens gränser,
   -Att övriga nationers befolkning (Polen, Ukraina, baltikum etc) har som livsöde att ständigt böja sig fram för Rysslands nycker och åsikter.

   Det är ett ganska ofräscht och rasistiskt tankesätt som mest liknar 1800-talets Afrika.

   Radera
  4. Exakt hur hotat var USA av Irak när man valde att invadera 2003? Rysslands invasion av Ukraina stinker säkerhetstjänstfabler lång väg. Ytterligare ett dåligt exempel på vad som händer när den politiska makten och säkerhetstjänsten växer ihop på ett olämpligt och konstitutionellt olagligt sätt. I den speglvärlden kan alla bevis som det ryska politiska styret anser sig behöva för att uppleva sig vara tvingad mot väggen fabriseras. (Filmtips för fredagsmyset kanske: Green Zone)

   Radera
  5. Så det du menar är att CIA lurat Ryssland att invadera Ukraina, eller?

   Radera
  6. Jo, Bendover, det är nog allt rätt det du skriver.
   Jag kan allt hålla med, men jag önskar en kyligare analys!
   Inte så kategorisk!
   Att ryssarna lider av tsaristisk politik likaväl som vi har våra politiska och kulturella belastningar...

   Radera
  7. Kategoriskt? I princip alla grannstater försöker dämma upp den flodvåg av terrorism och korruption som flödar ut från Ryssland.

   Radera
  8. I otaliga inlägg har jag påpekat att cornus rabiata försök att hitta någon rysk soldat eller utrustning vars existens någon rysk potentat förnekat är ointressanta och helt meningslösa. Cornu bara rabblar vidare på Obamas, Natodiarnas, Israels och Carl Bildts försök att utöka sitt herravälde över världen.
   Cornu och hans anhang typ Ben Dover m.fl. tillför inget nytt utan bara jamsar med. Det är kanske så att cornu saknar den kunskap och utbildning som behövs för att göra intressanta strategiska bedömningar - troligare är dock att Cornu driver en agenda som råkar sammanfalla med Obamas och Carl Bildts men vars ursprung är det kommersiella intresse han har att sälja sina böcker där just Ryssland är skurken.

   Radera
  9. Om det nu är ointressant kan du ju ge fan i att läsa.

   Radera
 9. Det här reportaget känns inaktuellt. Det är rätt länge sedan Putin på direkt fråga i en TV-intervju svarade att "Självklart var ryska trupper involverade [i Krim och Ukraina]!"

  Den svensk-ryska (flyttade från Sovjetunionen till Sverige) journalisten Vera Efron förutspådde våren 2013 att Putin skulle starta ett begränsat krig strax efter OS 2014. Orsaken till kriget skulle vara att Putin vill stärka sin egen makt som håller på att rämna på grund av politiskt motstånd i Ryssland. (Precis som Argentinas invasion av Falklandsöarna 1982.) NATO spelade honom i händerna genom att 2008 offentligt sympatisera med Georgien och Ukraina.
  Oroligheterna på Krim drogs igång mindre än en vecka efter OS-avslutningen.

  Vera E åkte till då till Krim. Hon blev stoppad i en vägspärr av trupp utan kännetecken och ombads visa legitimation. Då ställde hon motfrågan "vem är du som frågar?". Soldaten visade utan tvekan upp sin egen legitimation som angav att han var överste i ryska armén. Det var alltså inte så svårt att få reda på om det var ryska soldater...

  Jag håller för närvarande på att läsa Efrons nyutkomna bok "Med sikte på Gotland" som tar upp bland annat detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sanningen kan inte bli inaktuell, åtminstone inte så länge det förs ut en massa desinformation om motsatsen.

   Men visst är det nedslående att behöva upprepa självklarheter. Det var väl Orwell som sa nåt i stil med att "Vår tid är så fördummad att intelligenta människors största uppgift blivit att ständigt upprepa det uppenbara".

   Dvs att Putin har ljugit, ljuger och kommer att ljuga, och att det finns gott om ryska trupper i Ukraina.

   Radera
  2. Eller är det Putin som ständigt upprepar det uppenbara......?

   Välkommen in i debatten Ben. Jag vet att du nappar på detta.

   Radera
  3. Han brukar upprepa det uppenbart lögnaktiga ja.

   Som t ex att oljepriset aldrig kommer att falla under 85 dollar:

   https://www.youtube.com/watch?v=kB8O7CM0-rw

   Radera
  4. Putin pratar ganska ofta sanning!
   7 april 2008, riktat till George W Bush: "Om Ukraina närmar sig NATO kommer landet att falla i bitar och sluta existera som självständig nation."
   Nu har han anpassat verkligheten efter förutsägelsen...

   Radera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gamla fina taktiken ja, att när du kommer med solkiga bedragar-referenser så suddar du helt enkelt bort dem.

   Den har du kört så många ggr nu att du kanske borde sluta göra inlägg från första början?

   Vi minns nog alla brännvinsadvokaten och dömde bedragaren som du förde fram som nån slags politisk reporter. Har du ingen skam i kroppen?

   Radera
 11. Friskt ljuget, hälften vunnet brukar väl kommunisternas slagdänga lljuda, ungefär.

  Så även denna gång. T ex blandar man ihop utropandet av en självständig stat (Kosovo) med ren markstöld och införlivning i imperium (Krim).

  Ska man snacka prejudikat, så kan vi ta upp det faktum att långt före Kosovo så var Ryssland oerhört jättesnabba på att erkänna Östtimors självständighet. Artikeln är närmast en studie i infam, ideologisk historieförfalskning. Vilket man kan vänta sig av det gamla skäggiga FNL-anhanget med Myrdal i spetsen.

  Som sagt, nu har vi bara nöjet framför oss - först att vanvårda de gamla kommunistäcklen in i döden och sedan dansa på deras gravar.

  SvaraRadera
 12. Här kommer länken igen:
  http://www.landetsfria.se/artikel/117814

  Här har vi en artikel som tydligt och klart visar på västmaktens förhållningssätt och dess konsekvenser.
  Det är svår läsning för vissa, som genast börjar banka och skrika nere i sin galna tunna.

  Om man inte gillar just denne journalist, av något suddigt politiskt skäl, så räcker det att läsa referaten från
  EU:s säkerhetspolitiska rådgivare och strateg, Robert Cooper:

  "Nato och dess allierade måste vänja sig vid tanken på dubbla måttstockar"

  "I umgänget med gammaldags stater som Afghanistan, Irak och Ryssland måste brukas grövre metoder som våld, förebyggande anfall, svek, vad som än krävs".

  "De postmoderna staterna måste sätta sig över respekten för andra staters suveränitet".

  Förklarar EU:s strategiska rådgivare Robert Cooper.
  Läs gärna hela artikeln i länken ovan. Mycket läsvärd.

  Några uttalanden från högsta amerikanska ledningen:
  "Vi är den enda oumbärliga nationen"
  "Ju mer lojal regimen i ett land är till oss och Våra Intressen, desto större är dess legitimitet".

  Det handlar alltså om de DUBBLA MÅTTSTOCKAR som används gentemot Ryssland, hur en mycket olämplig strategi och ett mycket oförskämt beteende i väst, numera driver världen mot ett mycket stort och farligt krig.

  Ryssland har flertal gånger betonat vikten av att skapa en ny rättvis världsordning med ett nytt säkerhetssystem där även USA och Nato måste respektera suveräniteten för alla legitima stater.
  Samt att man gemensamt ska bekämpa terrorism och andra problem.
  Och där har Putin rätt, annars finns det ingen fred och kanske snart inte heller någon planet att leva på.

  Västvärlden har lagt sin "första försvarslinje" väldigt långt bort. Den "rätten" tog man sig med terroristbekämpning som anledning, men samma "rätt" används för att krossa stater som motsätter sig västmakternas intressen. Ryssland anses aggressivt om man kraftsamlar innanför eller på egen gräns.
  Statskuppen i Ukraina är ett exempel på "dubbla måttstockar".
  Krims återförening med Ryssland är ett utmärkt exempel på "dubbla måttstockar"
  Ryssland försvarar där ryska människor och vitala ryska intressen.
  Ryssland avser försvara sig men västmakten, som skriver lagen som den själv tycker, anser detta olagligt.
  Både Ryssland och tex Kina bygger nu upp sina försvar mot en fientlig och totalt opålitlig västmakt.

  Den som inte kan förstå varför deras älskade USA/Nato skulle göra något så nedrigt, MÅSTE sätta sig in i hur det monetära systemet, skuldvalutan, och därmed ALLA förmögenheter är uppbyggda.
  För att systemet ska fortleva måste det alltid expandera, och nu vill det, eller måste det, expandera fritt in i Ryssland. Men 90-talet återkommer inte. Ryssland kommer aldrig bli Irak.
  Den militära "säkerhetspolitiken" i väst drivs av enorma ekonomiska intressen, av nödvändigheten av expansion.
  Vad jag förstår så är det omöjligt att skydda världen från en katastrof, totalt sönderfall eller världskrig.
  Om man inte till äventyrs frivilligt genomför den genomgripande omställning som Ryssland förespråkar.
  Om man inte samtidigt frivilligt, innan kollapsen, kan byta till ett annat ekonomiskt system.
  Nu handlar det inte om någon kommunism eller kapitalism eller så. utan om det monetära systemet.
  Det är tex fullt möjligt att gilla USA för övrigt, landet, kulturen, musik och film etc. och ändå förstå allt detta.
  Det är många människor i USA som gör det.
  Kan jag det så kan alla andra göra det.
  Lyssna inte på ensidig västpropaganda, lyssna på allt, och tänk till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, vi ska ha ett nytt "rättvist" system enligt Ryssland. Man kan gissa hur det systemet kommer att se ut.

   Sen, som sagt, artikeln är snömos:
   1. Kosovo utropade sig till självständig nation 2008. Det var tydligen en katastrof enligt Ryssland. 2002 var de dock skitsnabba på att erkänna när Östtimor utropade sig till självständig nation. Konstigt va?

   2. Kosovo är fortfarande självständigt. Krim absorberades i Ryssland. Man jämför alltså äpplen och päron.

   Den lögnaktige jäveln som skrivit artikeln har inte många rätt.

   Radera
 13. Ryssland hade i förväg undersökt hur Krims befolkning skulle ställa sig i frågan att bryta från Ukraina.
  75% befanns vara för. Den efterföljande folkomröstningen visade på ännu högre andel.
  Men givetvis inte exakt alla.
  För min del handlar demokrati och folkrätt om lokalbefolkningens rätt.
  Inte om vad en avlägsen regim vill, en direkt fientlig regim som man inte har något gemensamt med.

  Ryssland hade fö gjort motsvarande undersökning i hela östra Ukraina men inte funnit tillräckligt stöd för någon liknande anslutning.

  Bara en dårfink kan tro att Ryssland skulle vilja invadera andra EU-länder.
  Så enormt mycket besvär med arga och beväpnade människor, vad skulle fördelen vara?

  Ukrainas flotta i Odessa beklagade sig nyligen över personalbrist och undermåligt allting.
  På Krim hade funnits 8000 personal i flottan, men 6000 hade valt att stanna under ryskt styre.
  Ja visst blir det konstigt när folket får välja själva.
  Ryssland har inte en demokrati som liknar vår, men ofta speglas folkviljan bättre än här. Konstigt nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men varför då klaga på Kosovo? Där fanns en likadan majoritet för självständighet men Ryssland har vägrat erkännande. Verkar orättvist, hörrö

   Radera