Cornucopia?

2015-06-06 15:03

Trevlig nationaldag på er allihop

Idag är det Sveriges nationaldag, en dag då vi ska skämmas extra och be om ursäkt. Jag upprepar således mitt förslag på ny svensk sekulär flagga, utan det kränkande och väldigt osvenska kristna korset.
Så kan vi dra ett streck över den debatten.

Och så lite Kent med sången Sverige nedan. Alltid retar det gallfeber på någon lättkränkt (sd)-väljare. Och seriöst, vad gör (sd)-väljare här? Ska inte ni vara ute i folkdräkt med knätofs och dansa snoa, eller är ni sådana där kulturellt approprierade som anammat amerikansk kultur och klär i jeans och inte dansar gamla hederliga svenska danser? Inte använder ni en svensk webläsare heller, eller ens en svensktillverkad surfpryl.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

77 kommentarer:

 1. På nåt sätt blir den ändå väldigt svensk, din nya flagga. En grafisk representation av den gyllene medelvägen, dvs Landet Lagom. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den är bra.

   Radera
  2. En helt utslätad EKG linje?
   Livet har upphört!
   Fast med en - svensk! - pacemaker kan det kanske fås att taga sig igen...
   Trevlig midsommar i alla fall i regnet!

   Radera
  3. Jag är som vanligt osäker på när du menar allvar eller inte, Cornu. Men för säkerhets skull, om du verkligen på allvar gillar din nya flagga, så vill jag bara säga att du har fel. ;) Jag skulle inte ha något principiellt emot att avskaffa korsflaggan. Självklart inte som anpassning till nytillkomna svenskar - de får väl ta seden dit de kommer! - men för att Sverige inte är ett kristet land längre och korset inte har något att säga de flesta av oss. Men i så fall vore en flagga med tre kronor det självklara alternativet. Typ så här.

   Radera
  4. 3 kr är alldeles för mycket, jag bjuder två och femti

   Radera
  5. Jag tycker den gula randen kunde ha gått diagonalt sluttande från övre vänster hörn till nedre höger hörn, för att representera landet som det bara går utför med.

   Radera
  6. Jag tycker att flaggan borde vara helblå med en gul prick uppe i högra hörnet som representerar Sveriges extremistplats på världens kulturkarta.

   Radera
  7. Symbolisera, inte representera. Ber om ursäkt för språkgrodor på nationaldagen.

   Radera
  8. Instämmer! Jag borde också ha använt symboliserar.

   Radera
  9. @Neo Cortex
   Var försiktig, snälla. Någon lättkränkt kan få för sig att den gula pricken mot blå botten är en kines-skalle i havet. Du vill alltså kasta alla kineser i havet. För säkerhets skull bör man nog ha prickar i samtliga existerande färger och samtliga kända nyanser av dessa färger, mot en botten bestående av dito.

   Radera
  10. Naturligtvis borde flaggan vara grå med en något ljusare grå prick i övre högra hörnet. Såvitt jag vet finns det inga grå människor som kan bli kränkta, förutom pensionärer då. Så, faen vad svårt att hitta rätt färg. Nu vet jag! Vi gör den färglöst genomskinlig med en genomskinlig symbolisk prick uppe i högra hörnet.

   Radera
  11. Varför inte en blå botten med en gul cirkel. Vi håller ju på att förändra Sverige i grunden och då kanske till cirkulärt.

   Radera
  12. En flagga med roliga färger är naturligtvis en verkligt stor sak, en vattendelare för alla patrioter. Själv ryser jag i mina ben när man talar om vår fana. Sen kan det finnas folk som inte bryr sig så värst, typ nästan alla. Inklusive jag.

   Radera
  13. Tycker Cornus förslag är jättevackert. Den gula randen får mig att tänka på demokratisk asystoli.

   Radera
 2. Flaggan måste dock vara mycket mindre symmetrisk för att symbolisera det detaljstyrda tyglade distinkta klass-samhället. Är det något som faktiskt är väldigt svenskt så är det ju just det - vid en jämförelse ser religiösa kast-system forcerade imperfekt och pretentiösa ut.

  SvaraRadera
 3. Lite för lik Ukrainas tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Om det där ska föreställa åsiktskorridoren är den väl alltför bred...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, borde nog bara vara en Å - maximalt - i bredd...

   Radera
 5. Frågan är väl om vi har något att fira på nationaldagen egentligen.
  Enligt den senaste debatten ska ju Sverige be om ursäkt till de flyktingar vi har tagit emot, antagligen på grund att vi har misslett dem och lurat dem att söka asyl i ett skitland som Sverige. Samtidigt kan man ju undra om det inte är lite korkat att fly till ett land man inte gillar och vill ha en ursäkt ifrån.

  Debattören upplevde vid medborgarskapscereminin att

  "Jag förstod ingenting. Först gjorde staten allt i dess makt för att bli av med oss. Och nu skulle vi delta på en välkomstceremoni?"

  Detta efter att ha fått uppehållstillstånd och fem år senare medborgarskap.
  Jag vet inte riktigt hur kompetent "staten" är, beror väl lite på vilken del vi talar om, men om staten inte hade velat ta emot familjen ifråga skulle de väl ha blivit avvisade?
  Verkar som en enorm offermentalitet här, som dessutom uppmuntras unisont från de fd kollegorna till personen, som alla verkar anse att eftersom det är en slump att vi är födda i ett visst land, så har alla rätt till allt i alla länder. Kanske principiellt eller moraliskt riktigt, problemet blir bara verkställandet av en sådan ideologi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkter av ovanstående slag har ju däremot förekommit i många länder. Men de brukar vara riktade till en urbefolkning; samer, aborginer eller indianer som har blivit tillbakatryckta och dåligt behandlade på grund av statens politik.
   Har däremot aldrig hört talas om ursäkter till dem som väljer att bosätta sig i landet ifråga.

   Radera
  2. Att anse att det är en ren slump var vi blir födda är en religiös inställning, även om de som förfäktar detta kanske inte inser det själva. Det är en tro på att individen består av bara en själ, som i något slags kosmiskt lotteri har hamnat i en viss kropp. Om man däremot anser att individen är ett resultat av en kombination av sitt genetiska arv och sin uppväxtmiljö, då kan man inte lika gärna ha varit född någon annanstans. Då hade man inte varit jag.

   Svensk Tidskrift har en bra artikel om detta. Rekommenderas!

   Radera
  3. Det är klart att vi ska fira att Gustav Vasa har namnsdag idag. Det händer ju bara en gång om året!

   Radera
  4. Det är väl klart att man vill stanna i ett land som gjort allt för att bli av med en, och dessutom söka medborgarskap i det landet, för att sedan gå på välkomstceremonin. För att där sedan klaga på landet ifråga. Något annat finns inte på kartan.

   Radera
  5. Ja, det sjukaste är kanske att media upplåter utrymme åt svamlet.

   Radera
 6. Jag är en flitig läsare av bloggen och brukar hålla med Cornucopia i de flesta analyser både ekonomiska, militära och allmänpolitiska. Jag menar dock att Sveriges välstånd till stor del vilar på den kristna värdegrunden och att Sveriges flagga avspeglar detta. Det är fakta och inget att skämmas över.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta borde vara en dag då vi alla skänker en tanke tacksamhet åt de som har varit med och byggt upp landet och dess rikedomar i sitt anletes svett så att vi alla har råd med en surfpryl eller två att skriva tramsiga inlägg på. Men att känna tacksamhet verkar inte vara dagens melodi.

   Radera
  2. En tacksamhetens tanke till våra förfäder som slet i sitt anletes svett över plogen för att överleva och propagera sina gener till oss otacksamma bortskämda slackers!

   Radera
 7. Både din nya flagga och den nuvarande är kränkande och inte handikappanpassade för personer med tritanopi (gul/blå färgblindhet). Jag föreslår att ditt förslag handikappanpassas med färgens namn i utskriven på samtliga officiella språk i sverige.

  SvaraRadera
 8. Jag tror att flaggan består av det streck som är satt i debatten, eller så är det åsiktskorridoren sedd uppifrån.

  SvaraRadera
 9. Är för övrigt emot den klar blå färgen på flaggan som leder till promorerande av de blåa högertokarna. Gult Är inte heller bra, leder tankarna till ett monokulturellt lingult Sverige. Egentligen borde flaggan vara i alla regnbågens färger blandade, men det blir brunt och inte lyckat. Vitt blir rastistiskt och svart blir också rasistikt.

  Jag föreslår att flaggan görs av en genomskinlig plastpåse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gör en vindstrut istället bara, som en indikering på vart vinden för tillfället blåser.

   Radera
 10. Jag älskar Sverige och nationaldagen och har firat den i Uppsala. Det är så himla charmigt när tiggarna nu har tagit sig in på Max hamburgare och rensar i avfallshanteringen och tar mat från besökarnas brickor. Tycker att det här ska vi ha mycket mer av och välkomna många fler. Lite exotiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, nu snor dom t o m måsarnas jobb.

   Radera
 11. Tycker mig inte ha sett många stolta romer på sistone i Enköping, Täby eller Hamarby sjöstad
  Någon som har en förklaring?
  Att jag borde skaffa andra glasögon godkännes ej som adekvat svar...

  SvaraRadera
 12. Firade nationaldagen i Hagaparken och lyssnade på fin musik tillsammans med många andra.
  Det var många fina solister som uppträdde på scen-från många olika nationer.
  Nedanför gick en Rom och samlade tomma flaskor.
  Bilden av ett lyckligt samhälle där vissa sticker ut och inte får samma möjligheter.
  Varför kan de inte få samma resurser som övriga invandrare?
  Samt varför kan vi inte underlätta för fler att ta sig hit. Döden på Medelhavet är en skam för EU.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bögen på Medelhavet? Är Carl-philip ute på flottbesök igen?

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 13. Jag tycker vi ska fira midsommar som nationaldag. Gustav Vasas namnsdag varför? Gustav Vasa hade dålig ekonomisk bildning. Han samlade landets förmögenhet likt farbror Joakim i en skattkammare. Ja han blev ju landets av Gud utsedde ledare när han bytte till protestantism från påvelära.

  Midsommar stämmer mer med Sverige.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, gamla prekristna ursvenska fina traditioner med midsommar och midvinterblot. Visst hängde man upp offrade människor i träd, men det behöver vi ju inte göra nu. Bara plocka russinen ur kakan så att säga. Nu har vi ju dessutom grannar att tänka på, så att sköta sig och odla sina relationer är ju både Alfa och Omega, till skillnad från treenighetens trams med homoerotisk pedofili som grundtes.

   Radera
  2. Alla andra firar nationaldagen som dagen då nationen stod på sin höjdpunkt mot utländska förtryckare. Så varför inte 7 september då vi sände de papistiska hundarna ylande och frigjorde norra Europa från det hycklande svineriet - och vi kan fortfarande njuta frukterna av det arbetet: det är MYCKET färre pedofilskandaler i norra Europa. Eller om vi vill reta Ivan: den 20 november. Som även skulle kunna vara en påminnelse om klimatförändringarna. Då blåste yrsnön, men något sådant sker aldrig nuförtiden.

   Radera
 14. Underbart väder, och svenska flaggor på villagatorna. En väldigt trevlig dag helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer med fadern. Dock har jag inte sett en enda flagga, ens när jag tittar över den solglittrande sjön till andra sidan. Det är nog mer pöbeln som firar idag. Ledningen håller låg profil.

   Radera
  2. De som skrek högst i det gamla Sparta vann; det är ungefär som här.

   Radera
  3. Jag var ute och vandrade halvannan mil i sommarkvällen, och ute på landsbygden flaggade nästan alla. Inne i stan har jag inte varit i dag, men jag föreställer mig att patriotismen är glesare där ...

   Radera
 15. Ja med den flaggan så kanske man slutar att blanda ihop Sverige och Schweiz
  Det är ju mycket bättre att bli ihopblandade med dem som har en nästan likadan flagga

  SvaraRadera
 16. Skärp till er nu! Det finns redan en ny svensk flagga som är internationellt känd av i princip alla i hela världen under 25!

  http://www.darkgovernment.com/news/wp-content/uploads/2013/07/piratebay.jpg

  Framtiden tillhör ungdomarna - sedan kan gamla gubbar som oss sitta här och gagga om småjusteringar på den gamla flaggan, vilket iofs kan vara kul - mitt förslag är att den skall ha två kors istället för det nuvarande ett - för att symbolisera den svenska dubbelmoralen!

  SvaraRadera
 17. C har ju helt spårat ur sedan några år. Usch och fy !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men svante1, skrev inte du för fyra år sedan att du aldrig mer skulle läsa bloggen. Ändå kommer du in en gång i månaden och uttalar hur kass jag är och hur dålig bloggen är.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 18. Idag flaggar jag med två stycken underbara svenska flaggor på min lilla veranda. Symbolen för Sverige. Korset som symboliserar dekalogen utgör tillsammans med sedvanerätten och landskapslagarna våra grundläggande rättsregler. För Sverige-Trots Tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är uppenbarligen en sann patriot som uppskattar det som varit. Själv tycker jag att det gamla är oerhört intressant, som texten:I min lilla värld av blommor - Rännstensungar som är en tidstypisk allegori över svunna tider.

   Radera
  2. Japp. Jag är en sann patriot. I den meningen att jag vurmar för de värden och de traditioner som getts till mig i modersmjölken. Mina föräldrar, och i viss tid jag själv, gjorde en klassresa som heter duga. Från utedass, potta under sängen, kallvatten i en kran, vedeldning med mera. Till en " trea" i ett nybyggt hyreshus 1959 med kylskåp, centralvärme, varmvatten, dusch och badkar, elspis och allt annat som vi idag ser som självklarheter.
   I detta hem gavs till mig och mina syskon en übertrygg uppväxt. Mor var alltid hemma och det luktade ofta nybakat när jag kom hem från skolan. Far var arbetare och trots knappa förhållanden kan jag inte minns att det någonsin diskuterades pengar.
   Med detta arv i ryggsäcken kan jag inte annat än att känna tacksamhet för att jag föddes och uppfostrades i den miljön. En miljö jag gärna skulle vilja ge vidare till mina barn, barnbarn, ytterligare kommande generationer och alla de som valt Sverige som det land att komma till.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. @Peter Andersson
   Härligt skrivet.

   Radera
  5. @Peter Andersson
   Härligt skrivet.

   Radera
 19. Nej, varken dekalogen eller landskapslagarna utgör våra grundläggande rättsregler, som tur är. Exempelvis tillämpar vi inte dödsstraff för att arbeta under sabbaten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nähej. Och vad ligger då till grund för våra nuvarande rättsregler?

   Radera
  2. Ett antal tusen EU-direktiv

   Radera
  3. Bullshit. De flesta av våra lagar och förordningar kom till långt innan EU fanns på kartan. Läs på.

   Radera
 20. Ett enda minustecken?
  Som schweizarna tråkar österrikarna med: + och - på flaggan.

  SvaraRadera
 21. Nationaldag är väl helt ok, men varför fira den till åminnelse av en sinnessjuk pajas som Gustaf Eriksson? Eller är det just De Heliga Kontrollfreakens Dag i allmänhet vi firar kanske? I så fall är den ju perfekt vald.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket kan sägas om kung Gösta (och inte så mycket gott), men sinnessjuk pajas är ungefär så långt från verkligheten man kan komma.

   Radera
  2. Gösta var psykopat och mördare. Men det du som säkert är etatist borde hata honom för, var att han gjorde revolution mot staten!

   Radera
  3. Han var således varken sinnessjuk eller pajas.

   Radera
  4. Han var således varken sinnessjuk eller pajas.

   Radera
 22. Så ser svenska flaggan som Ikea i Saudiarabien flaggar med ut. Den är dock som en triangel.

  SvaraRadera
 23. För övrigt förstår jag inte hypandet av midsommar. Sommarsolståndet firas över stora delar av världen och är långt ifrån någon unik svensk högtid. Vad avser flagga så är det naturligtvis den helvita parlamentärflaggan som ska hissas. Vi ger upp och har inga som helst avsikter att utmana någon eller hävda några rättigheter, allt vårt är självklart också ert, det är bara slumpen som gett oss vårt tynande välstånd och våra förfäders förtryck av den övriga världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det överhuvudtaget finns flaggor säger något om människans psyke. Det är inte riktigt friskt om man skall vara helt ärlig. Hur sunt är det att fira upp en tygbit på en stolpe egentligen, och dessutom harmas om det görs fel?

   Radera
 24. Jag röstade på SD senast och kommer att fortsätta göra det, måste bara kommentera det du skriver:

  "Inte använder ni en svensk webläsare heller, eller ens en svensktillverkad surfpryl."
  Använder finskttillverkat operativsystem med svensk uppfunnen mus, och med finsk webläsare.

  Vilken betydelse skulle det ha menar du? Är det bara de länder som utvecklar teknik som är något värda?
  Det finns många länder i Afrika som säkert inte utvecklat datorer eller mjukvara för att det helt enkelt saknas förutsättningar där, menar du att dessa av den anledningen skall klassas som mindre värda?

  Jag tycker man borde avskaffa flaggor eftersom man med den fria rörlighet som nu råder inte direkt kan säga att landsbegreppet fyller någon funktion. Alla länder borde avskaffas och gränserna tas bort så kan man tjäna in otroligt mycket på administrationen.

  Vi är ju alla människor med samma rättigheter? Låt oss dela broderligt på de tillgångar som finns...

  SvaraRadera
 25. Ha ha.. ja den flaggan symboliserar definitivt det moderna Sverige. Flat line... loppet är kört, patienten är död.

  SvaraRadera
 26. Jag tycker det är synd att flyktinggeschäftet har ockuperat konungarikets Sveriges nationaldag och gjort den till sin dag. För överallt runt om i Sverige hälsar under pompa och ståt underdåniga officiella svenska myndighetspersoner nya invandrare välkomna. Där majoriteten av dessa 10000-tals invandrare kommer att försörjas av de svenska skattebetalarna under lång tid. Mediantiden för en invandrare att få jobb, efter att ha fått uppehållstillstånd, är ju 8 år.

  Jag har full respekt för att många av er firat nationaldagen, och jag gläds med er. Fortsätt med det. Sverige är historiskt sett ett mycket fint land, som bör ihågkommas och firas. Svensk natur och den svenska sommaren är ju också av yppersta klass.

  Själv har jag bojkottat det officiella spektaklet som flyktinggeschäftet har satt sin prägel på, och istället gått ut i naturen och fiskat med vänner.

  Jag tycker korsflaggan är fin, men om man ska byta ut den, varför inte ta upp svearnas gamla flagga, som är beskriven i "Om de nordiska folken", 1555, av Olaus Magnus. Den flaggan är om möjligt ännu finare än den blågula korsflaggan. Flaggmotivet, "tvenne krönta ungmör i gyllene klädnad, omfamnande varandra i en grön skog", sammanfattar den svenska identiteten på ett mycket vackert och rakt sätt, och är, enligt mitt förmenande, en käftsmäll mot flyktinggeschäftet och de antipatriotiska DÖ-skallarna.

  SvaraRadera
 27. Det var väl det jag misstänkte, HBTQ certifierat redan på medeltiden!

  SvaraRadera
 28. Märkligt nog håller jag med NATOs stjärtgosse om flaggan, staten bör byta till något annat.

  SvaraRadera