Cornucopia?

2015-06-12 15:15

Stjärnfall kommer även som talbok för funktionshindrade

Likt alla mina tidigare romaner kommer Stjärnfall komma ut som talbok för funktionshindrade. Denna sk DAISY kommer vara tillgänglig via biblioteken.

Talböcker är ett lagstiftat undantag från författarens upphovsrätt, och det kan beslutas att en bok ska läsas in som talbok. En schablonmässig ersättning för upphovsrättsintrånget ska dock utgå till författaren, åtminstone till författare anslutna till ALIS.
Besked från BTJ om beslut
att Stjärnfall kommer som
talbok.

En talbok ska inte blandas ihop med en ljudbok. Dels måste man ha relevanta funktionshinder för att kunna låna talböcker på biblioteken. Dels är de intalade i ett monotont tempo, då man på DAISY-spelare kan välja uppspelningshastighet. 

Stjärnfall kommer förstås även som ljudbok med Johan Holmberg som uppläsare. Som tidigare meddelat kommer boken dock inte på plastskiva, utan endast för nedladdning och strömmande tjänster som Storytel. Jag säljer helt enkelt inte tillräckligt med ljudböcker för att kunna motivera ett kostsamt tryck på skiva, nu när E-distribution dominerar och hela tiden blir allt större.

En anställd på Storytel skrev följande i en bloggkommentar härom dagen.
"Jobbar på att få in boken innan release så vi kan släppa boken för lyssning på release-dagen!(lovar inget men jobbar faktiskt på det!)/Utvecklare på Storytel"
Annars kan dessvärre E-distribution vara fördröjd ett antal dagar efter lanseringen på grund av att ljudböckerna måste in i respektive leverantörs system. Å andra sidan tar det några dagar innan man får en skiva om man beställer dem på nätet.

Stjärnfall kommer även som E-bok från och med den 28:e juli och går redan nu att förbeställa som inbunden bok via Bokus för snabbast möjliga hemleverans. Signeringar sker hos SF-bokhandeln i Stockholm den 28:e juli och i Göteborg den 1:a augusti, samt Akademibokhandeln Kungsgatan i Göteborg den 13:e augusti.

I övrigt finns det centralt nu bara kvar 99 ex av inbunden utgåva av Midsommargryning. Vill ni ha inbundet till er själva eller för att ge bort till någon så krymper tidsfönstret för detta fort. Bokus har dock ett okänt, men förmodligen litet antal i eget lager. Själv har jag bara kvar ett enda exemplar och får väl försöka beställa in fler innan de tar slut.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

1 kommentar:

  1. Fint att även Putlertrollen kommer kunna ta del av dina alster.

    SvaraRadera