Cornucopia?

2015-06-14 16:11

Sönddagssvar: Hur länge har du läst bloggen och när har du semester?

Dags för en kort enkät. Hur länge har du läst bloggen och när tar du ut semester i sommar? Nu uppdaterad med korrekt semesterenkät, med flerval.

Ange första året du läste nedan.
Resultatet bör inte vara speciellt överraskande, eftersom bloggens trafik och antal användare har ökat mångfaldigt sedan start.

Första veckan hade enligt Google Analytics bloggen 246 unika besökare på fem dagar. Andra och första hela veckan 944. Exempelvis var sista veckan 2008 antalet unika läsare 2215. Sista veckan 2014 var antalet unika läsare upp i 55 524 och sista veckan i maj 82 998. Siffrorna kan bekräftas via SIS-Index, som dock använder svenska veckor till skillnad mot Google Analytics, och t ex anger 95 579 unika besökare vecka 21.

Med trafiksiffror på upp till 43x högre än årsskiftet 2008 - 2009, så är det knappast speciellt stor andel läsare som hållit ut sedan 2008, och många som var med så tidigt har jag gjort mitt bästa att skrämma bort. 
Användare på bloggen sedan start enligt Google Analytics. Helst skulle man haft
logaritmisk skala så det framgått att variationerna alltid varit stora vecka till vecka.
Månadsgrafen sedan start nedan ger mindre variationer.
Månadschart september 2009 - maj 2015
Första månadens unika besökare (användare) var 3 828 läsare. Maj månad 2015 hade 271 548 unika besökare, eller en ökning på knappt 71x sedan bloggens start.

Tack till alla som läser iaf. Och gratulerar ni som härdat ut sedan 2008.

Snart börjar sommaren, och med det kommer trafiken förstås gå ner när ni inte sitter här på arbetstid, utan spenderar kvalitetstid bortanför skärmen. 

Bloggen tar som vanligt inte semester, och läser du inte dagligen under sommaren kommer du ha kanske 6*30=180 inlägg att läsa ikapp efter trettio dagars semester...

För sakens skull kan du ange vilka veckor du har semester nedan.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

17 kommentarer:

 1. Verkar vara fel på valet för semesterveckorna. Går att klicka i en av veckorna, inte flera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cornu vill väl visa att vi bara borde ta en veckas semester.

   Radera
  2. Normalt påbörjar man semester under en vecka som sedan kan vara under en eller flera veckor. Går alldeles utmärkt att även inte klicka i någon vecka om man inte börjar semestern under någon av veckorna och klicka på Rösta men dessa röster räknas visst inte. Sedan kan man ta semester från en sak för att jobba med en annan och därmed inte alls tar semester.

   Radera
 2. Fick man bara en veckas semester i år?

  SvaraRadera
 3. Kan man ange halva vecka 25 enbart?

  SvaraRadera
 4. Jag får ingen semester från semesmitt jobbjobb i år

  SvaraRadera
 5. Jag kommer inte ihåg när jag började läsa bloggen, om det var 08 eller 09.. så jag valde 09 för att vara på sen "säkra" sidan.. =) Och mig har du inte skrämt bort än, och jag promotar din blogg varje tillfälle jag får, speciellt när det gäller mina BLT bekanta.. =)

  SvaraRadera
 6. Började prokrastinera Cornucopia? på föreläsningarna andra året på Slöjdskolan, måste varit 2008. Har följt bloggen slaviskt sedan dess, även om jag oftast skummar gästinläggen som tenderar skifta väldigt mycket i kvalitet. Minns också att jag brukade hoppa över MÖP-inläggen i början, nu läser jag dock även dem.

  SvaraRadera
 7. Varför är bara sommarveckorna valbara alternativ?

  SvaraRadera
 8. Johannesnatten 1943, då jag fattat posto vid Falsterbokanalen med min trogna Mauser och vadmalsmössan käckt på svaj för att spana efter nedskjutna amerikanska flygare, var första gången jag läste bloggen. Det var dålig täckning på den tiden men jag lyckades ändå wappa mig fram till bloggen.

  SvaraRadera
 9. Sen 2008, tack vare en nära vän. Vi finns här.

  SvaraRadera
 10. *Misstänker att Lars håller på att planera sina egna semesterveckor och vill veta när han kan vara ledig*

  SvaraRadera
 11. Alternativet "Ingen semester" saknas....

  SvaraRadera