Cornucopia?

Aktuellt

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutral...

2015-06-01 10:01

Socialdemokrat: ISIS är frihetsrörelse

Socialdemokraten Nils Erik Lindblom bloggade i lördags på den socialdemokratiska sajten s-info att Islamiska Staten är en frihetsrörelse att jämställa med Socialdemokraterna själva.

Följande skrev Lindblom (inkonsekvent användande av versaler, felaktig kommatering, användning av talspråk (dom), felstavningar och särskrivningar mm är original och exakt citat - tänkte skriva SIC! överallt, men texten blev då helt oläslig).
"Dom tre frihetsrörelserna Socialdemokraterna, Frihandelsavtalet TTIP och ISIS berör mig i tankarna just nu. [...] Isis som vi i väst ser som en terrorist organisation. Precis som demokrati [SIC!] förespråkarna gjorde, på den tiden då vi inte hade allmäns och lika rösträtt utan det bara var dom som var rika som fick rösta och väljas till politiker. Och givetvis revolutions förespråkarna i Frankrike på Ludvig XVI tid. Men isis vill givetvis upprätta ett eget land fritt från USAs härjningar."
Texten.
Nu vet jag inte vad han menar med att demokrati förespråkarna såg Isis som en terrorist organisation på tiden då vi inte hade allmäns och lika rösträtt. Jag antar att han egentligen menade att ISIS ska jämställas med de som kämpade för allmän rösträtt, men som texten är skriven blir innebörden en annan. Dock fanns inte ISIS på den tiden när man inte hade allmän rösträtt.

Fast det är rätt tydligt att Lindblom pekar ut ISIS som en frihetsrörelse. Det kan förstås förklara varför socialdemokraterna i Stockholm tar emot ISIS mördare, folkmördare, etniska rensare, slavhandlare och våldtäktsmän med öppna armar. De kämpar ju för frihet! Och mot den store socialdemokratiske Satan, USA! Då får man tolerera folkmord, etnisk rensning, slavhandel och massvåldtäkter, because USA.

Lindblom har sedermera raderat inlägget (och fått en del ... kommentarer), men Internet glömmer förstås inte och de socialdemokratiska värderingarna förblir de samma oavsett vad man raderar.

Nils Erik Lindblom tillhör Göteborgs partidistrikt, dvs den kommun varifrån flest åker för att mörda och våldta i ISIS namn. Själv är han ordförande för Målarnas socialdemokratiska förening i Göteborg och vice ordförande i Härlanda socialdemokratiska förening.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

26 kommentarer:

 1. Denna man verkar ju helt tappad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade för mig att de slutat med tinner i proffsfärg

   Radera
 2. Idiotiskt skrivit men jag antar att hans mening var något annat.

  Med tanke på att han skriver om TTIP som en frihetsrörelse för företagen så gissar jag på att han försöker få fram att de inom rörelsen mycket väl kan anse sig jobba för sin frihet men att resultatet istället blir död, förföljelse och förtryck av andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från hans ursäkt:

   "En frihets organisation dödar inte människor".

   Ehh - Jo!.

   En frihetsorganisation kan mycket väl döda människor. Det har historien visat oss.

   Radera
 3. Nej, IS fanns inte på den tiden vi höll på med allmän rösträtt.

  Däremot fanns ju en "föregångare", Mahdiarmén. Deras plundring av det kristna Gondar verkar ha sett ut precis som IS av idag, det var våldtäkter och slaveri en masse.

  Som tur var fick Churchill&co slut på dumheterna med ett dussin kulsprutor och några välansade mustacher (no homo!).

  Det måste varit en syn för Gudar. 10 000 lik och 13 000 lemlästade, utlämnade åt ökensolen och gamarna. Man kan anta att det luktade mustigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Som tur var fick Churchill&co slut på dumheterna med ett dussin kulsprutor och några välansade mustacher (no homo!)."

   "Whatever happens, we have got
   The Maxim gun, and they have not"

   Det var lättare att vara världspolis förr.. :-)

   Radera
  2. Äh, nuförtiden har vi ju nervgas och allt möjligt, men vi använder det ju inte.

   Men det ger en fingervisning om hur vi kommer att besegra ISIS - förmodligen måste vi slakta dem mer eller mindre till sista man några gånger innan dom ger sig.

   Radera
  3. Jo, saft, bulle och lite snälla men uppfostrande ord räcker nog inte långt. Samtidigt kan vi i väst nog inte göra mycket mer än att se om vårt eget hus så länge inte folket som bor på plats så att säga gör upp med sig själva först. Vetefan om vi når dit. Skapandet av den homogena nationalstaten Sverige (och de andra europeiska nationalstaterna) tog hundratals år av krigande och religiös extremism. Dagens vapen må vara effektivare, men det motverkas av att möjligheten att skydda sig själv på olika sätt är större, och att det finns ett visst motstånd mot att använda vapnens fulla potential. Annars hade man ju kunna förvandla stora delar av mellanöstern till Trinitit och vara av med problemet.

   Radera
  4. Taktiken är såklart att låta ISIS gå på tills det är rimligt låg collateral damage i målområdet varpå USA/Ryssland mfl öser på som ett varnande exempel.

   Radera
  5. Faktum är att muslimer är fanatiska i medgång men snabbt ger upp vid motgång.
   Jag var i Egypten när Etiopien skickade in sin armé i Somalia. I de engelskspråkiga tidningarna kunde man läsa att hela den muslimska världen skulle resa sig och gemensamt krossa Etiopien, förslava dess folk och stjäla dess rikedomar. Ett par veckor senare läste jag i samma tidning att de Etioposka stridsvagnarna stod utanför Mogadishu. Rubriken löd: Officerarna flyr, soldaterna bränner sina uniformer. En bildtext: den som eldar upp sin uniform besparar sig många bekymmer.

   Anledningen till denna mentalitet är att Allah har lovat muslimerna seger om de bara följer islam. Första nästa motgång tolkas därför som att man inte är på den rätta sidan: bäst att bränna uniformen

   Radera
  6. En annan anledning är att samhällena är byggda på familjer, släkter och klaner. Noll tillit till folk utanför klanen garanterar sönderfall vid motgångar. IS, talibaner mm kommer som sagt runt detta med hänvisning till Allah, men det är svårt att bygga fungerande arméer eller för den delen stater. Du lär knappast offra livet för en soldatkolllega om han kommer från en fientlig klan.
   Kul att se Churchill få lite uppskattning.

   Radera
 4. Postat på S-info naturligtvis! I jämförelse så är diskussionerna på Flashback riktigt sansade med vad man kan stöta på på S-info. Hela siten känns som någon sorts inverterad spegel av verkligheten, en bisarro värld där upp är ner och de grundläggande fysikaliska konstanterna har helt tokiga värden.

  SvaraRadera
 5. Det är svårt att förstå vilka befrielserörelser den här förvirrade mänskan, Nils Erik Lindblom, syftar på. ANC och andra rörelser som haft terroriststämpel av den regim de bekämpat har aldrig ägnat sig åt folkmord.

  För det som ISIS ägnar sig åt är närmast att beskriva som etnisk rensning, fast på religiös basis. Det finns inga "befrielserörelser" som ägnat sig åt folkmord på tusentals oskyldiga människor. Vad man kommer att tänka på är snarare massakern i Srebrenica 1995, där 8000 bosniska män slaktades som djur eller möjligen Hells Angels, som precis som ISIS ägnar sig åt att bygga våldskapital vid etableringar på nya marknader.

  SvaraRadera
 6. Hur många G.T hade han dragit innan han fick ihop det där.
  Eller hade han sniffat lösningsmedel i färgburkarna.

  SvaraRadera
 7. Om en Sverigedemokrat uttryckt sig lika illa hade den gemensamma mediakåren, Twitter, Facebook, Google +, Hamsterpaj och Lunarstorm krävt den personens trippelpudel och förvisning till bortre Långtbortistan på livstid, efter att den hängts ut som Breivikkramare och nazistrasist. Nu händer inte ett skit, för är du med i "Partiet" har du fribrev att säga vad du vill.
  Det finns ett tappat förtroende i denna individs sätt att tycka saker, även om man i princip har rätt att tycka vad man vill. Ett förtroende som "Partiet" aldrig kan ta tillbaka. Inte ens om de ställt upp personen på Kongressen och offentligt kastat ut honom ur partiet.
  Frågan är om (S) kommer vara nästa största eller tredje största parti efter nästa val. Det kan ju till och med gå så illa att t.ex. Folkpartiet går om. Då kan Magdad Bob ta sina tomma lador och dra iväg någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser ofta olika brott som SD medlemmar utfört. Det är media snabba att ta reda på. Har aldrig sett en M Fp Kd C S mm utföra något. Dessa måste vara änglar.

   Radera
 8. Man får inte glömma att Socialdemokraterna är mediokratins parti - de där som ni arbetar med som inte ens klarar av de enklaste av uppgifter. Ni vet kollegan som alltid skyller på någon annan. Hen som tror att det är företaget och inte kunden som betalar hans lön...

  SvaraRadera
 9. ISIS sak är vår - en svensk (skattebetalare) tiger!

  SvaraRadera
 10. ISIS är en frihetsrörelse på samma sätt som nazistpartiet var det. Betänk likheterna:
  - Führer - Kalif
  Untermenschen - otrogna
  Hyllande av krig
  Förslavande av otrogna
  Hat mot judar
  Hat mot kristna

  Vilka skillnader finns?
  En kommer jag på. Nazisterna tillät inte våldtäkter och sexuellt slaveri av otrogna. Det kallades ras-skändning. Se där : 1-0 till nazisterna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Churchill tyckte att de verkade komma direkt från 1100-talet. Jag är böjd att hålla med.

   Radera
 11. Nu är dock hans blogg bortsopad. Någon vidare karriär inom (s) har Nils Erik Lindblom inte längre, och vi ska nog vara glada att personer med den typen av åsikter nu får leva i skamvrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sociala medier är kanske positivt ur den aspekten, att man kan gallra bort olämpliga personer ur politiken?

   Radera
  2. Jag försökte också läsa vad han skrivit om tidigare i syfte att försöka utröna om han ofta sniffat i thinnerflaskan men allt han skrivit tidigare verkar bara borta nu...

   Någon som sett/hört om någon typ av offentlig avbön för detta? Kan vara smakligt med ett offentligt avståndstagande från denna extrema form av "whataboutism" (fantastiskt uttryck förresten)

   Radera
 12. Minns hur upprörd jag blev första gången jag hörde om stenkastning mot brandkåren. Efter ett tag slutade jag bry mig. Samma sak när jag hörde om vänsterns hyllningar av IS. Nu bryr jag mig inte längre, eller snarare blir jag inte upprörd. Sorgligt men sant. Ur led är tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sluttande planet, avtrubbning....man blir van det avvikande.

   Radera
 13. Perfekt indikator på att personen har otur när han får tänka på egen hand - ingen kandidat till högre poster med andra ord. Socialdemokratin med alla sina tillkortakommanden måste ändå premieras för att de inte försökt göra folkmord eller utrensning när de en gång tog makten i Sverige. Bravo ! ISIS får däremot inte alls sådant beröm. När vi ändå håller på. Ska vi inte jämföra (M) med Mussolini parti, eller (C) med Apolloprogrammet ?

  SvaraRadera