Cornucopia?

2015-06-17 10:55

Slutkorrläser Stjärnfall

Jag har deadline och sitter och slutkorrekturläser sättningen av Stjärnfall. Därav inget riktigt blogginlägg förrän lunchtid.
Pocketshop.

Så länge har även Adlibris nu börjat sälja Stjärnklart på pocket för 45:- SEK. E-boken kostar nu 62:- SEK hos Adlibris, vilket kan mestadels skyllas på den högre momsen för E-böcker.

Boken skickas från Adlibris inom än så länge 2 - 5 dagar medan Bokus skickar på 1 - 2 dagar.

Vill ni ha Stjärnklart som pocket i näven omgående, så finns alltid Pocketshop, som gett Stjärnklart en fin exponering. Se bifogad bild från Centralen i Stockholm.

Riktigt snygg pocketbok är det också. Cred till formgivaren Anders Timrén.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

10 kommentarer:

 1. Inget nytt på filmfronten?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbete pågår. Har pratat med manuskonsulten några gånger. Det arbetas med en treatment eller storyline eller vad det nu heter i stegen före ett manus. Synopsis-treatment-storyline. Händer något väsentligt återkommer jag om det.

   Radera
 2. "Så länge har även Adlibris nu börjat sälja Stjärnklart på pocket för 45:- SEK. E-boken kostar nu 62:- SEK hos Adlibris, vilket kan mestadels skyllas på den högre momsen för E-böcker."

  Bullshit.

  Den största anledningen till att e-böckerna säljs till ett högre pris är för att konsumenten är villig att betala det högre priset.

  Pris för pocket - 45kr
  Moms - 6% - 2,70 kr.
  Pris utan moms - 42,30 kr.
  42,30 kr + 25% moms ~52,90 kr vilket blir runt 8 kronor påslag - inte 17 kr. (Sen kostar det ju att trycka boken osv).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Distributionskostnad för E-bok är lika hög som för fysisk bok. Resten av skillnaden beror på att handeln kan förhandla till sig rabatter på pocket genom att köpa större mängder. E-bok levereras "live" och kan inte förhandlas ner, då det inte finns någon sådan möjlighet.

   Men visst, jag vet vad F-priserna är och vet vem det är som lägger på. Du kan ju titta på prisvariationen mellan olika E-bokleverantörer och gissa.

   Radera
  2. Har det inte blivit bättre sedan Elib ändrade sina avtal?

   Sen förstår jag inte varför en tryckt bok har 6% moms och en e-bok har 25% moms. Borde vara 25% på båda.

   Radera
  3. Kulturstöd.

   Elib tar 10% i distributionskostnad, tidigare tog de 10:- SEK. Förstås bättre för lågprisprodukter, men F-priset är ändå runt 30:- SEK, dvs samma som en orabatterad pocketbok (säg 29:-, handeln får ofta 20% rabatt på pocket som då går för säg 23:20). Resten är ÅF:s påslag, plus moms.

   Förlagssystem tar också 10% i distribution för fysisk bok, så där är det ingen skillnad.

   Radera
 3. Hojta till när hela triologin är släppt. Som fantasy-läsare har jag tröttnat på att vänta på att nästa bok i en serie ska komma ut.

  SvaraRadera
 4. God dag.

  När får vi se Stjärnfall i pocketversion?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen vår eller tidig sommar 2016.

   Radera