Cornucopia?

2015-06-13 16:33

Sammanställning av mina krönikor hos JA och SA

Nedan följer en sammanställning och länkar till mina krönikor hos Jordbruksaktuellt och Skogsaktuellt. Kan alltid vara läsvärt för er som vill ha något att göra så här en sen lördageftermiddag.

Ett varningens ord kan vara på sin plats. Krönikorna ska vara 2 000 tecken långa, då de går i tryckt skrift, så till skillnad mot ett blogginlägg är de ganska kortfattade och inte bloggmässigt babbliga.

Lite egen massaved väntar
på avhämtning.
Jordbruksaktuellt
Återupprättat totalförsvar - en möjlighet för jordbruket
Peak fosfor redan år 2030?
Ute blommar krokusen
Tackor tackar inte tacksamt
Svensken vill inte betala för svenskt djurskydd

Nästa krönika i JA heter Människan är en del av naturen.

Skogsaktuellt
Nya skatteregler förändrar skogsbruket?

Övriga krönikor hos Skogsaktuellt hittar jag inte online.

Titlarna på dem var Småskalig vedhantering, Klimatförändringar ställer krav på drivningsförhållandenVem ska bestämma i skogen? och Dags att reformera allemansrätten.

Det blir för stunden inte några fler krönikor i revisororganisationen FAR:s kundtidning Resultat, då tidningen beslutat sig för att sluta med krönikörer i samband med en omarbetning av tidningsformatet. Å andra sidan passar min nästa tilltänkta krönika i Resultat även i Skogsaktuellt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

3 kommentarer:

 1. Det blev inte mycket rektion här. Sitter alla möjligen och ser på en middag på tv? Läste om peak fosfor och suckade för där gäller inte samma som peak olja. Blev nöjd när jag såg att den första kommentaren upplyste om läget på ett bra sätt.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. erektion eller reaktion?

   Radera
  2. Inte ens Cornu kan konkurrera ut kungahuset, än. Noterade att "TV på" var anbefallt av damerna som flockades för att se vilken klänning princessan hade, medan herrarna satt på altanen i solgasset, drack öl och berättade sedelärande historier från förr för att komma i feststämning. Idag är en stund för eftertanke i ljuset av gårdagens kranka blekhet.

   Radera