Cornucopia?

2015-06-16 08:40

Perspektiv på "grekfrossan" på börserna

Nedanstående är en enda bild som får duga som perspektiv på den sk grekfrossan på världens börser just nu. Det är en veckochart för det breda amerikanska indexet S&P-500.
Veckochart S&P-500
Tillägg: Slänger med veckochart för tyska DAX också. Röda och blå linjer är MA10/MA40 vilket ganska väl motsvarar kraschindikatorn MA50/MA200 i dagscharten.
Veckochart DAX.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

4 kommentarer:

 1. Är det inte bara vanliga vinsthemtagningar, sista rycket efter årskiftet ser lite hysteriskt ut?
  Samt att alla vill bli likvida, räntorna är på väg upp bla.

  Samtidigt vet alla att så fort det börjar skaka pga "grekfrossa" kommer ECB mfl pumpa ut krediter, gäller att trycka ner börserna lite så de blir köpvärda, då väller kapitalet in och så studsar det upp igen. Kan bli rena berg och dalbanan... Fångar man rätt där finns det mycket att tjäna. Många som uttalar sig i DI också nu som försöker prata upp eller ner kurserna...

  Men vad vet jag, har ännu inte lyckats med mina börsplaceringar så väl på egen hand (missade tex årets race)

  Därför jag amoterar jag ner mitt bostadslån istället , pseudo-BLT som jag är...

  SvaraRadera
 2. I slutet av den grekiska regeringens chicken race med EU tror jag att Putin kommer med en "gåva" till Grekland, pengar för att klara av sin akuta amortering. Grekland kan klara sig kvar, men blir EUs östra Ukraina. Men har han råd? Och vad gör EU nu under dessa veckor för att förhindra det, passar man på med lite nya sanktioner? På sikt måste väl en Grexit vara bättre än en varböld i ändalykten?

  SvaraRadera
 3. Rysslands utländska reserver har förmodligen naggats rejält i kanten av det låga oljepriset, men ett litet pluttland som Grekland kan de nog stötta upp ett tag, speciellt om det ger inflytande på sikt. Ryssland och Grekland har ju dessutom goda förbindelser sedan tidiagare. Dessutom kan man misstänka att kunna reta Merkel också ligger på plussidan för Putins inställning till detta.

  SvaraRadera
 4. http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03331/world-stock-market_3331738a.jpg

  SvaraRadera