Cornucopia?

2015-06-06 09:25

Oscar II Fort öppet för visning idag nationaldagen

Idag på nationaldagen är Oscar II Fort på Käringberget i Göteborg öppet för visning, vilket säkerligen kan intressera en och annan läsare. Fortet är normalt stängt för allmänheten men har öppet idag på nationaldagen.

Fortet kan sägas vara Göteborgs svar på Bodens Fästning, och är ursprungligen från samma tidsepok. Läs mer här om dagens öppenhållande. Fästningen öppnar 12:00. Klockan 14:00 skjuter man salut med 15.2 cm tornpjäs och 15:00 med haubits 77. Baserat på erfarenhet av haubitsskjutning kan det nog vara bra att ta med egna hörselskydd av högsta kvalitet. Å andra sidan är kanske salutladdningar lite klenare?

Inträde går på 100:- SEK.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. De har nog inte full drivladdning, nej. Tänk vad BLT i grannskapet skulle skita på sig isåfall :)

  SvaraRadera
 2. Om man är intresserad av sånt är förmodligen Bodens fästning värt en avstickare om man har vägarna förbi ödemarken.

  SvaraRadera
 3. Att de vågar! Det är ju nazistiskt att fira denna rasistiska dag. Och "försvar" som koncept definieras ju som att ställa oss mot dem. Myndigheten Försvarets uppgift är att försvara försvarsnedläggningen och omvandlingen av Sverige till ett monokulturellt mellanösternsamhälle. Vem är ansvarig för detta grova maktmissbruk? (Hahaha, Chromes spell check föreslog "mönstersamhälle" istället för mellanösternsamhälle!)

  SvaraRadera
 4. Inte att förglömma att Hemvärnet fyller 75 år!

  SvaraRadera
 5. Är inte 152mm en rysk kaliber?

  SvaraRadera