Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2015-06-15 21:29

Nej, Miljöpartiet, ni är inte enda regeringspartiet

"Miljöpartiet från Verkligheten, kom!"
Miljöpartiet sade på sin partikongress nej till utbyggnaden av DAB och nedsläckningen av FM-nätet. Detta föranledde uttalanden från partiet att DAB nu stoppas, men sedan knackade verkligheten på. Miljöpartiet är nämligen inte det enda regeringspartiet, även om de tycks tro det.

I sig är ett nej till DAB det enda logiska beslutet om man bryr sig om miljön. Det finns inga vinster med att byta till något som kräver mer energiåtgång och att man dessutom byter ut 20+ miljoner fungerande radioapparater långt i förtid. Dagens Media:
"Ett kongressbeslut räcker naturligtvis för att stoppa det eftersom regeringen inte kan gå vidare med ett förslag som skulle gå helt emot ett kongressbeslut. I och med att MP har tagit ställning för att behålla FM-nätet så kommer FM-nätet att behållas så länge MP sitter i regering, säger Nicklas Malmberg till Ekot."
Fast sedan upptäckte partiet att man inte är ensamma i regeringen. I stället kan det komma att handla om att nedsläckningen av FM-nätet skjuts något år på framtiden. För i regeringen sitter även Socialdemokraterna, som om möjligt är ännu mer korkade än Miljöpartiet i många frågor. Så nej, Nicklas Malmberg (mp), Miljöpartiets partikongress är inte ett regeringssammanträde. Fast det är klart, Miljöpartiet sitter ju bara i regering till längst år 2018.

Socialdemokraternas Gunilla Carlsson till Public Service/SR:
"Det är klart att det finns en del frågor som vi måste belysa vidare, så att just kanske nedsläckning 2022, är väl lite tidigt att just att i dag säga om det är realistiskt eller inte."
DAB-radio
Kort sagt, eftersom Leif Pagrotsky inte längre är ett sunt förnuft i partiet tänker (s) gå vidare med DDR-Sveriges sista strid. Socialdemokraterna kan tänka sig att skjuta vansinnet framåt något år i tiden. Att Gunilla Carlsson antyder om senare nedsläckning än 2022 är för att täcka in det extremt osannolika utfallet att Miljöpartiet sitter i regering även 2018 - 2022. Som om de ens sitter i riksdagen då?

Så gratulerar, Miljöpartiets kongress, för att ni tog ett vettigt beslut (av två), men ni är inte det enda partiet i regering. Så 20+ miljoner fungerande radioapparater ska fortfarande skrotas, fast kanske 2023 istället. Och nej alla tillväxtkramare bland alliansen, att skrota 20+ miljoner radioapparater leder inte till tillväxt. Konsumisterna hade konsumerat upp de pengarna ändå, fast på något som faktiskt gjort deras liv bättre istället för likadant.

Fast egentligen är det en icke-fråga. Det är ändå Vladimir Putin som till 2023 kommer bestämma helt över svenska media under ockupationen, som blir resultatet av Miljöpartiets försvarspolitik.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

17 kommentarer:

 1. Varför har det där med Dabb-radio blivit ett av dina återkommande tema? Är det bara som ett i den långa raden av detaljer som staten förstör i samhället? Eller menar du att det ligger någonting mer relevant bakom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför lagstifta om nerläggning av något bra för att ersätta det med något sämre? Makes no sense.

   Radera
  2. Vadårå, det är ju det staten alltid har gjort. Du förstår, politik handlar om att med våld ta andras pengar och stoppa med dem i sina egna och sina kompisars. Det är väl nån påträngande brorson till nån minister som sätter press för att han ska få ett mångmiljonkontrakt vid upphandling för denna ändring. All politik handlar bara om sånt. Abstraktionen "samhället" är det ingen politiker som har någon tanke på.

   Radera
 2. Näten måste givetvis samköras i minst 25 år. Dela upp bandbredden 50/50 till att börja med och trappa sedan ner den analoga delen successivt under 25 års tid. Är dom så pengakåta på nya sändningslicenser att dom är villiga att riskera hela Sveriges radios framtid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att dela på frekvenserna borde utredas, det kan vara lösningen.
   10% till DAB

   Radera
  2. Ekvationsteorin: Det är givetvis ingen lösning, då kommer DAB inte slå genom eftersom folk inte vill ha det. Det måste påtvingas, det är enda vägen framåt.

   Radera
 3. 2023 kommer putte vara 70 år. Undrar om vi kommer fira hans stora dag som en del av Ryssland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart att vi kommer fira den stora ledaren på hans stora dag!

   Soyuz nerushimy respublik svobodnyh och så vidare...

   Radera
 4. Tänk om ändå miljöpartiet hade makt då skulle cornucopia få som han vill.
  Ränteavdraget tas bort.
  DAB införs inte.
  MP är för medborgarlön nästan som cornucopia förslag.
  Han är väl för en ren miljö.

  Är cornucopia med i MP?

  SvaraRadera
 5. Högertrafikomläggningen ska ha kostat 600 Mkr, vilket omräknat till idag motsvarar ca 5 miljarder.

  Strikt taget ungefär lika onödigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden är väl att högeromläggningen gjordes i rätt tid innan en stor expansion av trafiken, medan den etersända rundradioverksamheten går, eller förväntas gå åt andra hållet och blir mindre och mindre tills den tynar bort helt.

   Radera
 6. Varför har ingen reporter vågat ställa ABKu mot väggen och frågat henne om hon tänker följa kongressens beslut? Om hon inte lägger fram förslaget och rekommenderar resten av regeringen att anta det kommer ju knappast någon av de andra ministrarna att göra det?

  SvaraRadera
 7. Nedsläckning av FM radion bör inte ske. Tekniken utvecklas.
  Kan vi få som i TVsammanhang en slavsändare som håller liv i alla FM radios i hemmet så kanske det funkar hemma.
  Men på havet eller i bilen?

  SvaraRadera
 8. Finns det verkligen folk som lyssnar på radio fortfarande? Jag menar, om kvällstidningarnas upplagor har fallit från 500000-600000 om dagen till 100000 - vad är då radions siffror i dag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns väl många obildade som bara lyssnar på Spotify...

   Radera
 9. Man bör utreda de digitala signalernas inverkan på omgivningen på ett realistiskt sätt. Se http://www.maxicom.se/Stralningsrisker.php
  Och finns det extra funktioner i DAB-radio-apparaterna på samma sätt som i TV-apparater?
  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2950081/It-s-not-just-smart-TVs-home-gadgets-spy-internet-giants-collecting-personal-data-high-tech-devices.html

  SvaraRadera
 10. De ivrigaste hjärnorna bakom förslaget att släcka ned FM-nätet till förmån för ett (i det närmste) rikstäckande DAB-nät, är de medieaktörer, som vill kunna få ut sitt intelligensbefriade, radiosända reklambudskap till hela befolkningen. Låt dessa inte få förstöra en suverän reklambefriad etermediakanal, som den frekvensmodulerade rundradion SR är.

  Därmed inte sagt att jag gillar allt som sänds av SR. Jag gillar t.ex. oftast inte deras nyhetssändningar. Men det finns en mängd andra godbitar ur SR:s repertoar som jag finner mycket glädje i.

  SvaraRadera