Cornucopia?

Aktuellt

Skattereformen: Även full fastighetsskatt på bostadsrätter - 40 000:- om året för en tvåa på Södermalm

Finanspolitiska rådets skattereform föreslår även fastighetsskatt på bostadsrätter, vilket missades i förra blogginlägget. För en tvåa på S...

2015-06-10 14:56

(M), (Fp) och (C) populärast hos bloggens läsare

Söndagens enkät visar att bloggens läsare är solida alliansenväljare. De tydligast minst impopulära partierna är den borgerliga alliansens fyrklöver.

Man kan också prata om en liberal - antiliberal cornuskala, som i mycket bekräftar vilka partier som har mest gemensamt. 

Liberalast enligt läsarna är (m), följt av (fp), (c) och slutligen (kd) som grupperas närmast (sd) i cornumitten tillsammans med (s). Det bruna 60-talsbetongsossarna (sd) har mycket korrekt mest gemensamt med just (s) och (kd). Sedan har vi det antiliberala totalitära hårdsocialistblocket med extremvänsterpartierna (mp), (v) och (fi), som ingen tänkande varelse kan ens överväga att rösta på.

Jag kommer framöver använda denna skala när partier grupperas. Cornuhöger är (m), (fp) och (c). Cornumitt är (kd), (sd) och (s). Cornuvänster är (v), (mp) och (fi). Miljöpartiet har en del att fundera över när de hamnar längre vänsterut än (v). Kort sagt kan partiet glömma att attrahera borgerliga väljare, utan får försök sno sina väljare från (v) och (fi). Möjligen (s).
Enkätutfallet från cornuvänster
till cornuhöger.

Som jag många gånger förr påtalat så fuskar (sd):s underbegåvade Internetsvans i normala undersökningar. Frågar man "vad skulle du rösta på", blir alltid (sd) största parti, eftersom enkäten länkas från diverse sajter och sociala medier med uppmaningar om att kryssa (sd). Plus att diverse (sd)-väljare röstar flera gånger för att överdriva resultaten. Tanken är nämligen att om man kryssar (sd) tillräckligt många gånger online så röstar fler på dem i verkligheten. Vilket är så korkat att man tar sig för pannan, och antagligen säger en hel del om hur underbegåvade partiets väljare är. Eftersom (sd)-väljare och offerkoftor har enormt behov av bekräftelse är det dock så de fungerar och tror att alla andra fungerar.

Men underbegåvningarna klarar inte av antifrågor. Då blir det inga externa länkar och inte speciellt många upprepade röstningar.

Tvärt om visar alltså enkäten att bloggens största partier är (m), (fp), (c) och även (kd), före Putins kuddbitande överlöpare i Sverigedemokraterna. Bloggläsarna är alltså solida alliansenväljare.

Så beskedet till de högljudda (sd)-väljarna och Putins kuddbitare är att ni inte alls är så stora som ni tror här på bloggen. Den som skriker högst är inte störst, utan antagligen bara en byfåne. Ta på dig offerkoftan och försvinn.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

22 kommentarer:

 1. Undrar hur ovanstående skulle sett ut om bara de/vi som brukar kommentera skulle röstat. Bland oss verkar det ändå finnas en hel del SD och vänsterfolk. Men vi är ju bara en bråkdel av de som läser bloggen antar jag.
  Har du koll på ungefär hur många återkommande kommentatorer det finns?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte gjort någon genomräkning. Gissar runt 100 återkommande, och under ett givet tidsintervall 20% nya kommentatorer. Sedan finns det de som postar med flera olika signaturer också. Främst rysstroll och SD-svansen.

   Radera
  2. Har aldrig tanken slagit dig att de många av bloggens läsare är Sd sympatisörer?

   Radera
  3. Och? Jag fjäskar inte för några läsare, och att de skriker så högt, men presterar så dåligt i ej länkade enkäter säger faktisk mer än vilka som skriver i kommentarsfälten. Ska man utgå från kommentarsfälten så är majoriteten av alla sajters läsare SD. Men i verkligheten är de bara 15-20% av folket.

   Radera
  4. 15-20 % av folket är faktiskt bara det ett stort antal röstande...

   Sedan finns det ju "medgångssupporters" som faktiskt kan få för sig att stödja någon som verkar ha högt antal procent, vilket kunde göra det vettigt att försöka blåsa upp siffrorna.

   Kanske vore ngt för Kd att försöka trolla upp siffrorna i nätenkäter?

   Radera
 2. SD rocks. Hoppas på minst 25% 2018. Är trött på det gamla tjafset. Det behövs något nytt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls omöjligt men det beror inte på att SD är bra utan att den rödgröna maffian med fru Romson i spetsen
   gör allt för att SD skall växa, senast i dag vann väl SD ett antal röster, efter hennes uppförande i riksdagen.

   Radera
  2. Det finns ett gäng som är trötta på SD:s gamla tjafs också. Har hört det förr, men inte heller 90-talskrisen var invandrarnas fel. Samma nu som då.

   Radera
  3. Det smutsigaste med SD är att samtidigt som de hatar "kulturmarxism" och vänstern så tar de gärna emot pengar från samt agerar springpojkar åt Kreml. Samtidigt som man skyller allehanda problem på folk som flytt hit från krig så hade man nog inte tvekat två sekunder för att sälja ut våra landshemligheter till det största militära hotet mot landet.

   'Sverige'demokraterna var det va? Inte så mycket alls.

   Radera
 3. http://swedenreport.org/2015/06/02/goodbye-sweden/
  Lite offtopic men kan vara av intresse för läsarkretsen.

  SvaraRadera
 4. Tänker mig att en triangel skulle beskriva verkligheten bättre än en tvådimensionell skala. Då skulle de tre partierna i "cornumitten" kunna flyttas upp i det konservativa hörnet och vi skulle ha en elegant modell med socialister, liberaler och konservativa i varsitt hörn. Därmed inte sagt att man kan samarbeta eller ens tycker om varandra bara för att man ideologiskt är i samma hörn. Men en sådan modell skulle också fånga in likheterna mellan SD och S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var snabbt och bra! Exakt så där tänkte jag mig det hela.

   Radera
  2. Kändes lite avigt först med S och KD i samma hörna. Tänk: Veronica Palm, Ebba Bush Tor.
   Men stämmer, KD gammelkonservativa 1880-tal. S nykonservativa 1980-tal.

   Radera
  3. SD är kanske mera 1950-tal.

   Radera
  4. Hen kanske skulle kunna tänka sig att använda "impossible triangle" för att tydliggöra.

   https://www.google.se/#q=impossible+triangle

   Radera
 5. För övrigt, FP, varför röstar man på dem? Vilka röstar på dem?

  Har aldrig i mitt liv träffat en person som röstar fp och ser inte någonting överhuvudtaget med deras politik som särskiljer dem från m. C och Kd har ju ändå lyckats profilera sig i vissa frågor. Att Björklund gör lite korkade uttalanden ibland om språkprov eller att betyg från 3an löser skolproblemen tycker jag inte räcker direkt.

  Är det fortfarande lärarkåren? Den känns betydligt mer socialistisk i dagsläget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände en som röstade på FP när Bengt.W var partiledare, jag frågade varför hon röstade just på FP, och svaret blev: "Han är snygg"..

   Radera
  2. Det är ju ett motiv. Dessvärre verkar många väljare besluta rent känslomässigt.

   Hur många sosseväljare röstar på sossarna men kan egentligen inte redogöra för deras politik, eller för den del vad dom själva tycker?
   Jämfört med gamla m-väljare som överger m så kommer sosseväljarna att rösta s även om dom inför uniformstvång och 100% beskattning.

   Hur många mp väljare lever i samma verklighet som resten av oss???? DET är en fråga jag skulle vilja ha svar på.

   Radera
 6. Hej Lars!

  Jag får tacka för en fantastisk blogg och mycket bra böcker.

  I ovanstående inlägg jämför du två enkäter med vitt skilda frågeställningar. I den ena frågeställningen ges möjlighet att kryssa i endast ett alternativ och i den andra finns ingen begränsning i antalet alternativ. Dessa två faktorer påverkar självklart utfallet och det enda som framkommer av ovanstående undersökning är hur impopulära partierna är. Det är skillnad på att ”ALDRIG kunna tänka sig att rösta på ett parti” och på ”Vilket parti röstar du på om det var val idag?”. Din slutsats av jämförelsen mellan enkäterna är därmed totalt fel. Det är ju helt olika frågor!!!

  Din analys av att andelen SD-väljare inte är överrepresenterade på din blogg är därmed också fel. Eller har du sett allmän enkätmobilisering på sidor kopplade till SD? Gör inte alla partiers väljare så? Har du några bevis för SD-väljarnas unika beteende förutom snedsteget ovan?

  Vore kul om du tog dig tid att svara.

  Sköt om dig.

  /Roland

  SvaraRadera
 7. 7-partiet eller SD. Bara att välja.
  En röst på M är en röst på MP, osv, iom DÖ.

  SvaraRadera