Cornucopia?

2015-06-01 09:22

Kvoterad föräldraförsäkring är intolerant och rasistiskt

Socialdemokraternas kongress beslutade i helgen att föräldraförsäkringen ska kvoteras, eller som det heter på socialistiskt nyspråk - indvidualiseras. Därmed kommer det ske, då övriga socialistpartier också vill se detta. Det är en intolerant och rasistisk politik som kommer slå stenhårt mot redan hårt utsatta familjer med utländsk bakgrund.

Socialdemokraterna och de övriga socialisterna i (mp) och (v) visar upp en skrämmande intolerans för andra kulturers och etniska bakgrunders värderingar, när man vill tvinga invandrarfamiljers pappor att ta ut föräldraledighet. Enligt SCB:s statistik tar kvinnor nämligen, generellt, ut större andel av föräldraledigheten i kommuner med fler barn med utländsk bakgrund.

Det är förstås naivt att tro att alla pappor med utländsk bakgrund kommer anpassa sig till de socialistiska diktaten. I en del fall där man t ex har dubbel arbetslöshet i familjen kommer antagligen pappan ta ut föräldraledigheten, men bara ekonomiskt. Den arbetslösa mamman kommer fortfarande få ta hand om barnen, men socialisternas statistik snyggas till. 

I många andra fall kommer kvoteringen istället bli en kvinnofälla, där mannen inte tar ut sin föräldraledighet alls och kvinnan blir sittande utan inkomst, helt beroende av mannens pengar. Resultatet blir alltså mer ojämlikhet i de fallen.

Tittar vi på statistiken så tog 2013 i landet som helhet kvinnor ut 3.03 så många dagar föräldraledigt som män. Förenklat tar alltså kvinnorna 75% av föräldraledigheten. I kommuner med högre andel barn med utländsk bakgrund (minst en förälder född i utlandet) tar kvinnor ut ännu mer föräldraledighet i förhållande till mannen. 

All statistik här baserar sig på kommuner med mer än 1 500 barn i åldern 0 - 4 år, vilket är det lägsta åldersintervallet SCB:s relevanta statistik erbjuder. Övriga kommuner ingår inte i denna statistik, som naturligtvis blir osäkrarre ju mindre stickprovet från kommunen är.

Exempelvis tar kvinnor i Södertälje och Landskrona ut 4.05 dagar föräldraledigt per dag männen tar ut. I Helsingborg är siffran 3.90 och i Malmö 3.82. I konstrast är siffrorna 2.36 för Ekerö kommun, som är jämställdast i landet (1500+ barn 0-4 år) och 2.38 i Lomma. I Ekerö kommun har 22.58% av barnen utländsk bakgrund, Lomma 15.71%, medan 62.97% har det i Södertälje kommun.

Den matematiska korrelationen mellan utländsk bakgrund och förhållandet föräldraledighet man/kvinna är höga 0.46, så även om det ser spretigt ut för individuella kommuner  är det matematiska sambandet starkt. Antagligen finns det andra störande faktorer, som arbetslöshet, inkomster och boendeformer.
Utländsk bakgrund barn ålder 0-4 och kvinnors uttag av föräldraledighet år 2013. Endast
kommuner med över 1 500 barn i åldern 0 - 4 år. Källa: SCB
Faktum kvarstår att förslaget alltså kommer drabba redan hårt utsatta familjer med utländsk bakgrund. I många fall kommer de få minskade inkomster när mannen inte tar ut föräldraledigt, trots kvoteringen, och kvinnor kommer bli mindre fria när de därmed blir helt beroende av mannens inkomster.

Socialdemokraterna är alltså intoleranta rasister, som riktar in förslag mot invandrare och inte tolererar kulturella skillnader i åsikter och värderingar.

Även andra utsatta grupper i samhället kommer drabbas stenhårt av kvoteringen, t ex arbetslösa och ensamstående, vilket vi återkommer till i senare artiklar. Socialisterna sparkar på de som redan har det svårt genom kvotering, och bryr sig alltså inte om barnen. Ideologi går före barnens bästa.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

82 kommentarer:

 1. Anekdotisk bevisföring: Kvinna hävdar att det inte gjorde något att hennes man inte tog ut föräldraledighet för han hjälper ändå till så mycket. Två månader senare gick hon in i väggen och sjukskrev sig.

  Om båda föräldrarna ska jobba är det bra om båda föräldrarna har kompetens och erfarenhet att ta fullt ansvar för barn och hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, så tvångsföräldraledighet leder till kompetens?

   Radera
  2. Hur kan det då finnas inkompetenta personer i det här landet? Det är väl bara att med tvång få dem kompetetna?

   Radera
  3. Vi skall såklart skjuta alla inkompetenta :)
   Det ordnar Arlaharen.

   Radera
  4. Nej, det vore alltför barmhärtigt.

   Radera
  5. Det var ett oväntat svar från dig :)

   Radera
  6. Har man tagit fullt ansvar för barn och hem under en period så vet man att man lär sig mycket på det. Inte bara rent praktiskt utan också att man får/skaffar sig större tillgång till barnets sociala sammanhang med dagis, kompisar, andra föräldrar och släkt och vänner som är intresserade av att vara delaktiga i barnets tillvaro.

   Om det finns de som pga "tvånget" skulle sätta sig i ett hörn och tjura istället för att gilla läget och ta sig an uppgiften så kan det förstås bli ganska misslyckat. Dock inget unikt för detta tvång jämfört med andra tvång samhället har på individen.

   Det hela grundar sig faktiskt i tvånget att ta hand om sina barn och inte låta dem svälta ihjäl tex. Utan ett samhälle hade det tvånget inte heller funnits.

   Därmed inte sagt att vi måste ha tvingande regler som bryter mot vårt kulturella mönster, även om jag tror att många hade mått bättre av det. Både barn och föräldrar. Det borde finnas forskning på det så man slipper hänvisa till enbart tro.

   Radera
  7. @iblandekonomi
   Det hela grundar sig faktiskt i tvånget att ta hand om sina barn och inte låta dem svälta ihjäl tex. Utan ett samhälle hade det tvånget inte heller funnits.

   Det finns ju många som är barnlösa vilket gör barn till en bristvara och värdefulla. Varför skulle du inte sälja ditt barn istället för att låta det svälta ihjäl i ett fritt samhälle? Speciellt om anledningen var att du inte hade råd att ha kvar barnet.

   Utan en regering hade det tvånget inte heller funnits. - tror jag att du menar.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  9. Jävligt osmaklig kommentar och inte ett dugg rolig. Skärp dig.

   Radera
  10. Så man får propagera för att sälja barn, men inte annonsera sitt intresse för att köpa dem?

   Radera
  11. A-lagaren ovan diskuterar utifrån sin idiotiska ideologi. Din replik var bara osmaklig, även om du antagligen formulerade den retoriskt. Vill inte ha en sådan osmaklig jargong här, så jag raderade.

   Radera
  12. I så fall tycker jag att huvudsaken är att vi båda anser att nån slags fri marknad med barn tycks djupt omoraliskt. Gott så.

   Radera
  13. Gott så. Men ideologer är ju som bekant låsta vid sin ideologi och då ska allt köpas och säljas, punkt slut.

   Radera
  14. Varför skulle du inte sälja ditt barn istället för att låta det svälta ihjäl i ett fritt samhälle?

   1) Det finns inga fria samhällen, inte ens i teorin.

   2) Att sälja manniskor är inte ett tecken på frihet.

   Radera
  15. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  16. @Ben Dover
   Nu läste jag inte vad du skrev men det är väl i stil med allt annat som du skiter ut. Och handlade om pedofiler så säljer staten barn till pedofiler idag(http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2013/11/29/domd-for-barnsex---far-adoptera/, hade ett företag gjort det i ett fritt samhälle skulle det troligen inte finnas kvar på marknaden!!!

   I så fall tycker jag att huvudsaken är att vi båda anser att nån slags fri marknad med barn tycks djupt omoraliskt.

   Varför skulle det vara med omoraliskt att låta föräldrarna sälja barnet än att behöva skänka bort barnet till staten som säljer det åt dig och tar pengarna som familjen - som inte hade råd att ha kvar barnet - hade behövt bättre?

   Radera
  17. @iblandekonomi

   De flesta samhällen är fria, de flesta länder är inte fria dock.

   Att sälja manniskor är inte ett tecken på frihet.
   Nu pratade jag om din ägodel och inte människor i ett större sammanhang som i människohandel. Barnet är ett gränsland mellan din ägodel och självägande. Men eftersom det inte kan klara sig självt så är det teoretiskt du som äger det.

   Radera
  18. Ett typexempel på hur ett dogmatiskt-teoretiskt luftslott tillåts sätta all rim och reson ur spel. Sovjetkomittén som skulle bygga det nya paradiset var nog ungefär likadana.

   Radera
  19. När det gäller den där skummisen i Hbg, förresten, så verkar det som om han aldrig fick nåt tillstånd att adoptera. När det gick upp för honom så kidnappade han ungen och förde den utomlands istället.

   Så nej, staten säljer faktiskt inte barn till pedofiler alls. Det är helt felaktigt.

   Radera
  20. "Och handlade om pedofiler så säljer staten barn till pedofiler idag(http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2013/11/29/domd-for-barnsex---far-adoptera/, hade ett företag gjort det i ett fritt samhälle skulle det troligen inte finnas kvar på marknaden!!! "

   Eller så hade det med all sannolikhet gjort lysande affärer. Pedofiler är ju villiga att betala för barn, och på en fri marknad ska väl en efterfrågan kunna tillgodoses för den som är beredd att betala, eller? Vem hade du tänkt dig skulle stoppa företag från att sälja till pedofiler i din anarkokapitalistiska vision, Alag?

   Radera
  21. @Ben Dover

   Så nej, staten säljer faktiskt inte barn till pedofiler alls. Det är helt felaktigt.
   Ska vi låtsas att våldtäkter inte sker i fosterfamiljer eller? Eller är pedofil något som du först blir när en överkukku har sagt att du är det? När ska du börja tänka?

   @ErikG
   Ett fritt samhälle är inte laglöst utan privaträttsligt som jag har berättat för dig tidigare. Jag skulle mycket hellre vara Pedofili i dagens samhälle än i ett fritt samhälle eftersom marknaden är oerhört mycket mer effektiv när det gäller snappa upp och att lösa brott som pedofili.

   Radera
  22. Men enligt dig är det ju bara brott om föräldrarna betalar för att brottet ska utredas. Om föräldrarna inte har råd att se till att barnen är vaktade eller att anlita en bounty hunter som jagar den som rövat bort barnen eller rent av är de som säljer barnet själva, så är det ju i ditt samhälle inte ett brott.
   Jag har liksom fortfarande inte förstått hur du tänkt dig att det ska funka.

   Radera
  23. Det behöver inte vara föräldrarna, det kan vara ekonomisk uppslutning från annat håll som frivilliginsatser, crowdfunding, testamenterade fonder osv.. Sen tror jag att de flesta har råd om inte staten skulle stjäla majoriteten av inkomsten som idag. Om du säljer barnet är det inte bortrövat. Sen äger barnet sin egen kropp, rymmer det och vägrar återgå till nya ägaren så förlorar denne rätten till barnet. Vilket betyder att barnet måste tas omhand väl.

   Radera
  24. Så man kan sälja barnet, låta det rymma hem o sen sälja det igen? Lysande upplägg.

   Radera
  25. Det är möjligt att det inte är så ekonomiskt fördelaktigt för säljaren om köpeskillingen återkrävs vid ett eventuellt kontraktsbrott.

   Radera
  26. Det behöver inte vara föräldrarna, det kan vara ekonomisk uppslutning från annat håll som frivilliginsatser, crowdfunding, testamenterade fonder osv.

   Det låter lite som dokusåpan Robinson Flugornas herre-style. Lätt att se den jagade sätta ihop en privatarmé som skydd, finansierad med löfte om del i krigsbytet.

   Radera
  27. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Eftersom kvinnor bör amma så länge som möjligt för att full hälsoeffekt skall nås kommer denna kvotering på sikt leda till dödsfall pga sämre hälsa (övervikt ,allergier, psykiska problem etc ) hos kommande nyfödda. Att sluta amma vid 7 månader är inte bra. Man vill alltså lägga dubbel stress på mammorna som därmed måste skiljas i förtid från sina ammande telningar och bli högpresterande på arbetsplatsen. Men svensk socialism är inte faktabaserad , det vet vi om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsoeffekterna avtar efter 6 månader, verkar det som enligt Socialstyrelsens senaste rön. Redan vid 4 mån ålder har helamningen fallit till ca hälften. Man ska nog därför inte dra FÖR stora växlar på att det skulle ner jättejättemycket mer med denna reform.

   Radera
  2. Jaha, så de som ammar 12-14-16 månader ska tvingas sluta med det för det finns de som bara ammar tre månader? Är du sosse?

   Radera
  3. Dessutom har jag i princip aldrig hört talas om nån mamma vars partner arbetar som lägger in om 7/7 dagar. Snarare 5/7, och då räcker halva föräldraförsäkringen till 11 månader i praktiken.

   Radera
  4. Nämen Cornu.

   Det kan ju finnas en del som vill amma 14, eller 23, eller 4 månader. Systemet täcker en del men inte allt. Så är det, så kommer det att fortsätta vara så länge vi inte har obegränsat med resurser.

   Radera
  5. Sen ska man läsa Socialstyrelsens politisk styrda rön med stor ironi.

   Radera
  6. Det ammas redan för lite eftersom det är omständigt. eftersom gluten (välling ) skall introduceras under skydd av amning och det inte skall introduceras före 6 månader lömnar det ca 1 månad för att barnets immunförsvar skall anpassa sig till en kraftigt glutenhaltig kost.
   Enligt WHO. Vad Socialstyrelsen propagerar för kan man i vissa fall skita i.

   obehandlad glutenintolerans leder till kraftigt försämrad hälsa, och är dödlig i många fall.
   Ett exempel..

   Glutenintoleransexplosionen hos 20+ idag beror på kraftig introduktion av glutenhaltig föda då dessa var små, på 80-talet.

   Det finns en ovetenskaplig trend idag att ätaglutenfritt, ungefär Som LCHF. Det är ovidkommande.

   Radera
  7. Själv vill jag f ö jonglera med eldkastare på Möllevångstorget istället för att amma mitt barn. Inte heller det ställer Försäkringskassan upp på. Snåljåpar.

   Radera
  8. @Rickard:

   Rätt fakta, fel slutsatser.

   Rekommendationen är att amning ska vara EN DEL av kosten efter 6 månader.

   Om mamman inte arbetar på en oljerigg i Nordsjön så går det utmärkt att ha amning som EN DEL av kosten även om mamman går till jobbet.

   Som sagt, man ska nog inte dra för stora växlar på det här. Om 50% inte helammar fram till 6 månader så finns det förmodligen andra faktorer än föräldraförsäkringen att titta på.

   Radera
  9. Jag vill lära mitt barn att jonglera med eldkastare på Möllan. Finns det bättre ställen om man betänker risken för collateral damage :) - det finns iofs några bra ställen ute vid Bo01, papier maichefasaderna lär brinna bra...

   Radera
  10. Amma, omständligt? Hur då? Maten finns alltid redo, färdigvärmd och allt. Tvärt om är det alternativen till amning som är omständliga.

   Radera
  11. Ja, amning är verkligen inte omständligt.

   Död åt alla gnällrövar förresten som gnäller på amning i det offentliga.

   Radera
  12. Cornu, jag bara redovisar vad folk i gemen anser. Inte min , eller snarare bättre hälft anser.

   Bend Over, i praktiken måste avvänjningen påbörjas tidigare än 7 måm och att pumpa på morgonen innan jobbet och vidhemkomst På kvällen ger låg produktion, varför det blir ett begränsat komplement. Jag kan se reaktionerna på arbetsplatserna med rökruta, könsneutrala omklädningsrum och "pumprum".
   Givetvis skall övrig föda introduceras och så småningom täcka mer av näringbehovet.
   Men om glutenhaltig välling inte fungerar kommer många ta till arsenikspetsad risvälling. Att kryssa mellan olika socialistiska pekpinnemyndigheters råd är inte lätt...

   Radera
  13. Klart amning skall vara tillåtet överallt. Om knugen gnäller väntar Arlaharen.

   Radera
  14. Fan. Mor min berättade att jag helt plötsligt totalvägra o ta bröstmjölk. Hon var tvungen att laga havregrynsgröt och ha i det där istället. Inte undra på att jag blev kort o har magproblem

   Radera
  15. Fan. Mor min berättade att jag helt plötsligt totalvägra o ta bröstmjölk. Hon var tvungen att laga havregrynsgröt och ha i det där istället. Inte undra på att jag blev kort o har magproblem

   Radera
 3. När det gäller individualiserings-snacket så kan man iaf säga att en personlig föräldraförsäkring på individnivå, dvs kvoteringen att en förälder får en personlig ledighet, är helt i linje med det svenska folkhemmet. "Statsindividualism" kallade Lars Trägårdh det.

  När alla andra införde välfärd på familjenivå så gjorde vi det på individnivå, så har det sett ut sedan typ 1920-talet.

  Man kan så klart tycka vad man vill om det, men nåt folkhemsfundamentalistiskt "det var bättre förr" funkar inte i det här läget. Den här individualiseringen ligger helt i linje med folkhemska traditioner och tänkesätt.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att Cornu inte vill skriva om den stora bilden. Han skulle antagligen göra det på ett intressant sätt. Det politiskt förvrängda PK-ordet rasist som numer bara betyder att man ogillar något tycker jag är fjantigt och meningslöst om inte syftet är att få kommentarer som denna. Varför inte ifrågasätta det marxistiska underminerandet av familjens möjlighet att själv bestämma över dessa påtvingade föräldradagar? Eller alls varför staten skall hålla på med könsrasism genom att göra skillnad på man och kvinna istället för att låta oss behålla friheten. Själva frågan gäller förstås inte bara föräldrapenningen utan alla områden där man inför eller förstärker könsrasism. Sak samma när det gäller rasism i sin renaste och ursprungliga form som håller på att göras till något normalt i samhället men nu riktad mot den germanska ursprungsbefolkningen i Sverige. Igår zappade jag in i ett svt-program där minst två främlingar och två ur ursprungsbefolkningen ogenerat utgick ifrån problemställningen att för många journalister var vita, medelålders män. Att en absurt stor andel av journalisterna är marxister, var för dessa kulturmarxister förstås inte ett problem utan antagligen något eftersträvansvärt. För en patriot som jag, finns inte mycket att se på Svt om räknar bort naturprogram, dokumentärer och en och annan film. SR är samma sak men i bilen kan Ramstein och Sabaton kan ge lite lindring. Tror Cronu skulle gilla Sabatons krigshistoriska texter - 1648 Königsmarck!.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, den här individualiseringen har en mycket längre tradition än den s k kulturmarxistiska skolan. Så den kan rimligtvis inte komma därifrån.

   Radera
  2. Rammstein är för övrigt en dålig Ministry-kopia och Sabaton är Life Metal av värsta sort. Död åt fejkmetallen!

   Radera
  3. RB är du svensk patriot eller Putindräng? Man kan inte vara både ock.

   Radera
 5. Detta är naturligtvis ett sätt att kamouflera det faktum att man sänker antalet totala föräldradagar. Det är ju givetvis meningen att antalet uttagna föräldradagar ska minska totalt sett. Men det är ju mer "rättfärdigt" att göra det i jämställdhetens namn än att bara helt enkelt minska antalet föräldradagar med säg 30% eller vad den totala minskningen kan tänkas bli.
  Det är ju tomt i ladorna ju..

  SvaraRadera
 6. "...vilket vi återkommer till..."
  Är Ni fler som skriver, eller har du blivit ni med er själva?

  Det verkar som att (s) kanske blandat ihop ett generellt MÅL om att det i snitt ska vara 50-50 utfall, med att varje individ (par) ska ha utfallet 50-50.

  Om man har det som övergripande mål, kan man ju jobba mot det genom olika åtgärder (förutom tvång) som gör att utfallet blir så nära målet som möjligt. Man kan stimulera med bonusar, man kan jobba för att alla ska ha samma lön ( i snitt). Men eftersom man också kan vara två av samma kön i ett förhållande... asså.... jag fattar inte. Ska såna förhållanden också sträva mot 50-50?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns en massa muppar som blandar ihop bloggen med mig personligen. Genom att använda ord som "vi", "man" etc kanske någon kan greppa att det är skillnad på blogg och person.

   Därtill är "vi" skribent + läsare.

   Radera
  2. Ja jag känner också att vi kommit varann rätt nära eftersom jag vistas här (allt för?) ofta så ja, Vi återkommer.

   Sen är det så kul att du kräver mycket av läsarna, till exempel att vi (läsare) inte ska tro att det du skriver (alltid) är det du själv tycker. :)

   Radera
 7. Vad man borde införa är en avtrappning för nyanlända som kan komma hit med 5,5åringar som verkligen behöver hänga på dagis men som får 480 dagar hux flux. Vi utnyttjar det själva i vår familj (att man kan ha föräldrapeng över 4 år för att det går, men jag tycker inte det är rätt egentligen).

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall vore det bättre att införa nyanlända som inser sitt barns bästa.

   Radera
  2. Invandrarkvinna med tre barn får ca 22-tusen i månaden efter skatt plus 253-tuse i downpayment för att hon inte kunnat utnyttja föräldradagarna när hon bodde i Afrika, Afghanistan eller var hon nu kom ifrån.
   Synd att det inte var Löfven som sa det - för då hade det ju varit en lögn.

   Radera
  3. Det är säkert billigare för staten att flykting-förortsbarnen hålls hemma i det korta perspektivet, det är nog där skon klämmer att inget görs. Slippa SFI och arbetsmarknadsåtgärder och en plats på dagis. Vi skall kanske vara tacksamma?

   Radera
  4. Jag tror inte det du skriver RB stämmer. Ingen kan ta ut föräldradagar "down payment".

   Radera
  5. Både rätt och fel, man får så klart inte 253000 i handen, däremot får man ett antal retroaktiva föräldradagar om man invandrar med ett litet barn. Det är möjligt att den ersättningen motsvarar 253000 kr.

   Radera
 8. Sen får man inte med alla nyanser i statistiken.

  Jag är invandrare och har gett bort den mesta av föräldraledigheten till min fru. Men det beror på att jag driver mitt eget företag och kan vara ledig när jag vill och bestämmer själv vilken lön jag får. Så jag kan vara hemma med mina barn utan att ta föräldraledighet.

  Men min fru behöver föräldradagarna för att kunna ta ledigt från sitt jobb.

  Men i statistiken ser jag ut som en hedersmördande ISIS-anhängare. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ytterligare ett exempel på där kvoterad föräldraledighet slår fel och faktiskt skulle minska barnets tillgång till föräldrarna.

   Radera
  2. Att styra föräldraledigheten har väldigt lite med barnens behov att göra.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 9. Klart att man kan "individualisera" föräldraförsäkringen. Men då måste man ju samtidigt acceptera och omfamna tanken på att vissa föräldrar kommer tvingas gå hemma utan ersättning alternativt att förskolorna fylls med 8-9 månader gamla barn.

  I min egen situation, med en sambo som gick arbetslös och fick 13000 i a-kassa, hade det varit ekonomiskt självmord att gå hemma mer än de fyra månader jag gjorde. Jag tjänade vid tillfället 3 gånger så mycket som min sambo och det hade inte funnits några möjligheter att vara hemma mer med tanke på den situation vi hade då.

  Tack och lov är det inte aktuellt med fler barn nu. En helt "individualiserad" föräldraförsäkring som socialisterna eftersträvar hade varit förödande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jupp. Dubbelt arbetslösa kan drabbas stenhårt, om "fel" person får jobb - då kan inte den andre vara föräldraledig, utan barnet måste till dagis för att den arbetslöse ska vara tillgänglig på arbetsmarknaden.

   Radera
 10. Jag tar ut fler dagar än min fru, men det är för att hon vill vara hemma så länge som möjligt med barnen, hemmafru som det kallas. Vi lever på min inkomst och jag tar långa semestrar, använder flextid flitigt och jobbar hemma när jag kan. Varför ska inte vi få göra såhär? Vi är inte intresserade av att förstöra våra barns uppväxt med att ge dem jobb på dagis 40+h i veckan... Räcker med att dom kommer tröttna på den dåliga skolan vi har här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har uppenbarligen inte förstått det här med socialism... Alla ska med!

   Radera
 11. Förstår inte varför ansvar för barnen är delat uttag av dagar, själva har våra barn ammats till ca: 14 månader, mitt sätt att ta ansvar var att skriva över dagar för att göra detta möjligt eftersom vi ansåg det bäst för barnen. Det kan finnas hur många anledningar som helst, stackars barn som ska tvingas gå hemma med en omotiverad förälder.

  Både att ammas länge och tas om hand av en närvarande förälder är viktigt för barns utveckling.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/forskning-barn-som-ammas-lange-blir-smartare-an-andra-vuxna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars barn som tvingas ha en omotiverad förälder.

   Radera
  2. Ja, med tanke på hur brottom folk har att lämna bort sina barn till dagis kan man undra om det finns några motiverade föräldrar kvar överhuvud taget snart.

   Radera
  3. Det roliga är att de flesta dagisfröknar intrinte anser att barn under två år har där att göra. Men alla politiker, som givetvis är utbildade i området och lyssnar till vetenskapen tycker ju att barnen ska dit så fort det går.

   Radera
 12. Egentligen skiter jag i hur föräldramånaderna fördelas, det verkliga statliga övergreppet ligger i att vi barnlösa via skattesedeln får betala för att andra skall få lyxkonsumera föräldraskapsupplevelsen på vår bekostnad! Jorden är ju redan överbefolkad! Varje ny människa är/blir ytterligare en planetär och miljömässig konsumtionsbelastning oavsett vilken ideologi hen växer upp till att omfamna.

  Det minsta man kunde begära som motprestation är att föräldrarnas pensionsålder höjs i motsvarande grad till vad de tar/får ut i betald föräldraledighet. Nio månader föräldrapenningar var = Nio månader höjd pensionsålder var. Arton månader föräldraledighet för bara den ena = Arton månader föräldraledighet för bara den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slutklämmen blev fel där; Arton månader höjd pensionsålder för bara den skall det förstås vara.

   Radera
 13. Tyvärr är väl fp med på det här tåget också?

  SvaraRadera
 14. Jösses, idag är verkligen allt rasism. Alla förslag och diskussioner blir ointressanta och värdelösa av den här sortens pajasretorik. Synd, för förslaget förtjänar rationell kritik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du tycker det är ointressant att sossarna nu har en familjepolitik som ligger längre ifrån islams värdegrund än vad SD:s familjepolitik gör? ;-)

   Radera