Cornucopia?

2015-06-08 12:16

Gammelmedia satsar på gamla nyheter

Det finns anledningar till att gammelmedia heter gammelmedia, nämligen att de levererar gamla nyheter. Nu senast uppmärksammar en journalist på en tidning att frekventa ejakulationer minskar risken för prostatacancer, vilket skrevs om här på bloggen för drygt ett år sedan.

Nu är det förvisso ytterligare en studie man uppmärksammar, men forskningsrönen är på inget sätt nya. De var inte ens nya förra året.
Prostatacancer i Sverige.
Källa: Socialstyrelsen

Bästa ordvits i sammanhanget efterfrågas. Några förslag.
"Träna på Sats!"
"Satsa på din hälsa!"
"Sats-träning!"
"Ligga i och hårdträna."
"Träna på egen hand." 
Tänk bara de arbetsgivare som erbjuder löneförmånen friskvård på arbetstid...

Min uppmaning förra året att politikerna måste ta tag i detta och styva upp folkhälsan och satsa på unga män för att få dem att ligga i för att minska prostatacancer i framtiden verkar fallit för döva öron. Har inte sett några politiska satsningar på profylax åt unga män, vare sig i lämpliga TV-program hos Public Service eller ens i form av informationsskrifter till målgruppen. Det finns stora pengar att spara om man kan satsa på unga mäns satsningar på friskvård. Är det verkligen meningen att män ska behöva ta tag i det här problemet på egen hand?

Då ca 90% av läsarna av den här bloggen är män, känner jag att detta folkhälsoproblem är högst relevant att uppmärksamma. Vetenskapen är tydlig, män bör ligga i åtminstone 21 gånger i månaden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

25 kommentarer:

 1. Med tanke på att monogami är normen, kvinnans behov av sex är inte lika konstant som mannens, köpa prostituerade är olagligt, kvinnlig promiskuitet bespottas mm så kan jag bara dra slutsatsen att det är matriarkala förtryck som aktivt motarbetar mäns möjligheter att leva ett hälsosamt liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matriarkala strukturer alltså?

   Radera
  2. Skyll inte på martriakalt förtryck!
   Ta saken i egna händer

   Radera
  3. Men han drog ju en slutsats, så jag kan bara tolka det som att han gjorde precis det.

   Radera
  4. Feminazis vill ju förbjuda porr. Personligen har jag en livlig fantasi så jag klarar mig ;)

   Radera
 2. "Min uppmaning förra året att politikerna måste ta tag i detta och styva upp folkhälsan och satsa på unga män för att få dem att ligga i för att minska prostatacancer i framtiden verkar fallit för döva öron."

  Det är något djupt obehagligt med bilden av politiker som satsar på unga män som mig. Som väljare är jag bara van vid att bli pissad på av politikerna. ;)

  SvaraRadera
 3. Preventivt kan ju staten göra det billigare för män att få ligga. Uppmuntra till. Legalisera och avdragsrätt för bordellbesök. "Staten satsar rätt" heter slogan för att få ner dödstalen i prostatacancer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle kunna inlemma det i Rutavdraget kanske?

   Radera
 4. Hörde det första gången 1981.

  SvaraRadera
 5. Det finns alltså en medicinsk förklaring till mäns större (?) sexualdrift än kvinnor?

  Cornu som ställer upp för sina läsare och vill ha fler sådana får väl dagligen publicera en bild på en sjuksköterska/-are som kan bidra till denna egenvård?

  SvaraRadera
 6. Ett populärt ord hos journalister är ju "oomkullrunkeligt", jag hoppas det användes i artikeln.

  SvaraRadera
 7. Vi CIS- are behöver ej statlig hjälp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, vad är det för fel på Fröken Höger?

   Radera
 8. Nu fick jag ju inte med Edre kollega, herr bloggare?
  Tjänstekvinnans son, författaren m.m. Strindberg!
  I berättelsen " dygdens belöning " blir ju resultatet för den stakars
  Grabben att han i berättelsen drabbas av en för tidig död...
  Ja, det är synd om människorna!

  SvaraRadera
 9. Tja, det lössläppta 60-talet verkar ha fungerat. Som synes i det undre diagrammet har antalet fall av prostatacancer gått ner från tidigt 90-tal till idag. Att själva ANTALET gubbar som får prostatacancer ökar beror därför troligen på att det är färre som hinner röka ihjäl sig - samt att arbetslivet är mycket säkrare (=det är extremt få som de facto arbetar utan de flesta arbeten är bara symbolarbeten vars enda funktion är att omfördela vinsterna från kapital till "arbete" för är att säkerställa efterfrågan på World of Warcraft) - så att fler män når den aktningsvärda ålder där prostatacancern är en del av livet. Goda nyheter med andra ord! (Även om de är gamla).

  Fortfarande är dock lungcancern den cancerform som flest - både män och kvinnor - dör av. Men inte ser vi några hjälpkampanjer för det. Varför finns inte "det gråa bandet"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fortfarande är dock lungcancern den cancerform som flest - både män och kvinnor - dör av. Men inte ser vi några hjälpkampanjer för det.


   ... vilken sten lever du under?

   Radera
  2. Jag blandade samman total, med uppdelning på män och kvinnor. Det är "bara" 1900 män som dör av lungcancer mot 2400 i prostatacancer. Däremot så dör totalt 3600 personer av lungcancer, vilket är flest totalt av alla cancerformer. Men lungcancer är död nr 2 bland män (död nr 1 bland kvinnor).

   Var det det du menade med vilken sten jag lever under?

   Radera
  3. Inga problem lotta, snart är det extremt få män som röker, så lungcancer kommer bli ett kvinno problem pga den skeva fördelningen rökare mellan män o kvinnor idag.. :P

   Radera
 10. Problemet är bara att flitigt satsande på den egna hälsan kan leda till blindhet hos unga pojkar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde att det var håriga händer? (Eller kanske fötter? Man förvandlas till en hobbit? Är det det som är föklaringen till Anders Borg?)

   Radera
 11. Det är sedan länge känt att risken för prostatacancer ökar vid låg testosteronhalt. Högst sannolikt finns det en korrelation mellan hög testosteronhalt och sexuell aktivitet (inkl egenhändig...). Studien kanske därmed inte alls tillför något nytt.

  SvaraRadera
 12. Aha, så då borde sjukvården i förebyggande syfte skriva ut bredbandsuppkoppling, dator, och några hundra bra porrsurf-länkar på recept. ( Förutsatt att frugan inte vill då alltså .. )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer än 21 gånger i månaden? Dags att konvertera så du kan kan upp till fyra fruar. Problemet löst.

   Radera
  2. Jag som är singel tycker sjukvården borde skriva ut en snygg kvinnlig sköterska istället. Dator och internet har jag, så de där 21 gångerna är inget problem, men det kan väl inte vara meningen att jag ska behöva/få sköta detta själv utan statens inblandning? Något för regeringen att ta tag i.

   Radera
 13. Här räcker det inte att agera som hedervärdiga sädesstinna kristdemokrater och dra den ena trossatsen efter den andra - problemet måste naturligtvis angripas redan i könsmognadens linda - jag förslår att runkrutor införs bredvid rökrutorna på alla skolgårdar.

  SvaraRadera