Cornucopia?

2015-06-26 17:32

Fredagsmys: Semester!?

Dags för lite riktigt äkta fredagsmüs igen. Många av er har redan däckat i soffan, utmattade efter en hel termin av jobb, jobb, jobb och bara jobb. Men nu, nu är det semester (för er - jag tar aldrig semester och har inte gjort det sedan 2006)!

Nåja, de flesta av er jobbar fortfarande
nästa vecka. Jag antar att det goda vädret
bidrar till att så många tar sen semester i år.
Det är egentligen först om två
veckor som semestern toppar bland
bloggens läsare.
Så vad avser ni att göra på semestern?

Ligga och glida i hängmattan/soffan framför Netflix?

Åka till sommarstugan?

Husvagn eller husbil?

Båten?

Utlandssemester?

Eller är du en sådan där hurtbulle som fjällvandrar, tar kajaksemester, cykelsemester eller ännu värre som en tidigare chef till mig - simsemester, simma runt i Bohuslän och dra packningen på en flotte efter sig.

Lämnar en enkät nedan för er att svara på. Och ja, ni får bara välja ett svarsalternativ och det här är inte Facebook, så ni behöver inte imponera på någon. Annars kan ni förstås berätta i en kommentar vad ni planerar att göra. Eller boka ett billigt strandhotel på Hotels.com

Oavsett, riktigt extra müsigt fredagsmys på er, speciellt ni som just gått på semester. Ni fåtal, ni lyckliga (?) fåtal.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

31 kommentarer:

 1. Cykla i Alperna så klart. Stanna på varje pass-höhe och ta en Jägermaister eller lite Strohrom, Yoddla lite och kasta sig ned i utförskörningen på Andra Sidan.

  SvaraRadera
 2. OMX30(CDS): intakta signaler:

  * 3 inside down feb-april sälj
  * Säljsignal idag juni


  Intermediär sikt:

  Doji reversal vecka sälj
  Knapp köpsignal idag vecka

  Från toppen med dubbeltopp a-b-c till A
  Från B a-b(idag) varefter förväntas c-d-e till C och botten.
  Botten vid 1379 ca 14% ner från idag.
  Är vi i en C våg nu brukar det gå snabbt utför. Under juli bör nedgången vara klar!
  Man kan se nedgången som en korrektion på uppgångsvågen från oktober förra året.
  Våg 2 i nuvarande våg 4 har sin botten vid ovannämnda nivå.

  Jag anser däremot att börserna avslutat en längre våg 3 som startade redan i september 2011 vilken i våg 4
  beräknas falla till fib 38,2% av hela uppgången(som ovan). 38,2 tillhör den pivot som vi oftast sett som botten vid större korrektioner.

  Inget är hugget i sten. Det handlar bara om den karta som ritats hittills sedan toppen(ATH). En grekisk accept av
  dagens förslag kan förändra bilden. Ivf kortsiktigt med en ny ATH för USA men ej Sverige enligt min mening.

  Trevlig Helg  SvaraRadera
 3. Student här, pluggar "heltid" (ha! dock fortfarande på ett faktiskt universitet) på terminerna + ca 40-50% jobb, nu är det sommarlov vilket betyder 120-130% jobb samt ca 10% heltidsstudier. En vecka ledigt i augusti för att skriva omtenta samt finnas till för när barnet föds. Semester tar vi efter min första stroke/hjärtattack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oroa dig inte... jag har redan haft två stroke som egenföretagare, detta innan jag fyllt 30. Tänk inte ens på sjukskrivning, så fort du kan gå är det bara o tvinga dom skriva ut dig, sjukskrivning är inte för oss ambitiösa. När du är över 400 arbetstimmar i månaden så får du börja tänka på att lugna ner dig.
   Enligt läkaren så har det inget med stress att göra, däremot så har dom ingen aning om vad det kan bero på...

   Radera
  2. Jag begriper inte det där. Jag trodde hela grejen med att bli egenföretagare var att få råda över sin egen tid och inte behöva ta order av nån. Ändå gnäller nästan alla egenföretagare över att de jobbar alldeles för mycket. Men så jobba mindre då! Vad är problemet?

   Radera
  3. Friheten finns men det finns alltid arbetsuppgifter. Klarar man balansen kan man leva ett gott liv. De flesta företagare vågar tyvärr inte lämna över ansvar till anställda vilket tär. I andra fall har man inte riktigt råd med rätt kompetens. Ja det finns mycket mer att säga om samhällets hjältar men det gäller att försöka värdera hälsan när man kommit upp i ålder. Särskilt om man slarvat med måltider, fysisk träning och familj.

   Radera
  4. Oscar, och vad har du tänkt att bli då. Låter som att du studerar ihjäl dig helt i onödan. Antingen studerar man för att man vill få ett jobb, eller så studerar man för att man brinner för att lära sig saker. Det du beskriver verkar faktiskt en aning maniskt. Tag kontakt med ett proffs som kan reda ut din motivation så kanske du får en behagligare tillvaro.

   Radera
 4. See the happy few we bund of brothers...
  Observera att det inte bara just firats Waterloo 200 år utan i oktober blir det 600 år efter azincourt...
  Måste vara jobbigt att vara Engels"man"...
  Fast de blev visst utslagna i U21....
  Inte lätt att dras med D vitaminbrist!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker med att du har huvudet ovanför ståvärnet för att erhålla adekvat med D-vitamin genom solinstrålning å hjässan, speciellt om du vid det här laget är något tunnhårig.

   Radera
 5. Gräva en bunker och stasha konserver. Är det hurtigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom det skrevs om fåtal tänker ju jag på herr Churchill och hans kända tal.
   Således blev SK 10 = Tigerschwalbe.

   Radera
 6. 5 dagar på Island. Dels för att det är farligt att rida och jag är en modig alfahane, dels för att spana in en post-bubbla-ekonomi såklart.

  I övrigt blir det inte mycket mer än att jobba mig utbränd för att jag vantrivs i landet jag jobbar så hårt i att jag inte riktigt har tid att söka mig tillbaka till något jag trivs bättre i. Pengarna täcker sedan precis den mängd alkohol, dödsknark och ipren som behövs, så jag går runt åtminstone.

  Men jag får i vart fall se mycket ettor och nollor. Alltid något, i brist på trevliga/väluppfostrade/sociala människor, fint väder etc.

  SvaraRadera
 7. Utlandssemester. Årets resa till Sverige.

  SvaraRadera
 8. Jag vistas runtom i världen året runt, nåt kort Sverigebesök skulle jag kanske se som en form av 'semester'. Har beviljat mig själv permanent arbetsbefrielse, den svenska sommarsemester-hysterin ligger åratal bakom mig.

  SvaraRadera
 9. Cornucopia: Definiera semester. Är man egenföretagare lär man kunna vara mer flexibel vad man ska göra under dagarna. Har man gård lär det finnas jobb hela tiden men man kan välja att fixa till huset och tomten en del av tiden och ändå räkna detta som jobb. Att sticka iväg och göra något en del av en dag eller kanske en hel eller 2 dagar är oftast inga större bekymmer att göra med kort varsel men för löneslavar så krävs godkännande och ibland lång tid innan för att vara säkert att man kan få ledigheten.

  Mycket av det som egenföretagaren gör kan nog ses som semester för löneslaven men jobb för egenföretagaren. Om en egenföretagare inte haft semester lär det inte betyda att han inte varit ledig och när en löneslav har semester betyder inte det att han är ledig. Månskensbönder med djur lär nog ha det värst och lär aldrig kunna vara ledig eller ta semester.

  SvaraRadera
 10. Kanske en udda fråga, Cornu, men kan du rekommendera något fint picknickbord någonstans kring Lygnern? Jag gillar nämligen att ibland ta med en fika, sätta mig vid ett dylikt och knappa på datorn. Det stimulerar tankarna att sitta utomhus och skriva emellanåt, eller att överhuvudtaget få lite miljöombyte från hemmets eller jobbets väggar. Fjärås Bräcka känner jag till (jag är faktiskt där just nu!), men jag tar gärna emot tips på andra bord häromkring till nästa gång jag har vägarna förbi. Helst i ett lugnt och naturnära läge, utsikt över vattnet är förstås ett plus. Det är väldigt fint häromkring!

  SvaraRadera
 11. Semester? Har skog att sköta hus att underhålla och inte mer än 24h per dygn

  SvaraRadera
 12. Undrar hur många som valt att frivilligt tillbringa semestern i fängelse? Jag menar dagens unga gillar extrema upplevelser. Kan bli framtidens överlevnads-kurser när väl välfärden monterats ner och staten letar efter inkomstkällor.
  Tänk att få sitta med de värsta!

  SvaraRadera
 13. Semester om en månad. Det blir fint.
  Men innan dess ska jag hålla en fyradagars utbildning för säljare, delta i en annan tredagars utbildning samt lägga strategin för de kommande tre åren. Samtidigt som allt vardagligt som ramlar in. Så semestern är inte det jag tänker på, faktiskt...

  SvaraRadera
 14. Cornu, jag har för mig att du nämnt i ett tidigare inlägg att du nyligen gjort platsobservationer i Nice (minns ej hur och varför). Men nog borde det kunnat kombinerats med någon form av semester faktor för dig. Sedan hur det definieras kan ju diskuteras. Men visst är det så att de egenföretagare jag hänger med inte har några större problem att sticka iväg en vecka eller ibland två. Däremot kan girigheten slå till och man vill inte missa intäkter, även om man kalkylerat in semester i årsbudgeten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt yrke gör ju att jag kan jobba oavsett var jag är. Och visst är det så att man styr sin tid själv. Så visst kan det kallas semester, även om man jobbar. Att slippa städa, diska, bädda, laga mat etc, är ju en form av avkoppling från ordinarie, tillsammans med avbrott för intressanta upplevelser.

   Radera
 15. Tyvärr har man ju inte sommarlov längre, men 5 veckor att spendera de surt förvärvade slantarna på är ett ganska bra substitut. Tillbringar fyra av dessa i ett obskyrt utland västerut där allt är störst bäst och vackrast, sen en vecka hemma för återhämtning. Resterande semester sparas till vintern, eller nästa år

  SvaraRadera
 16. Förslag till söndagspoll: "Hur mycket spenderar du totalt på sommarsemestern?"

  SvaraRadera
 17. Tar inte semester mer än när familjen kräver det. 8 veckor på 9 år i arbetslivet :P

  SvaraRadera
 18. Besöka släktingar på annan kontinent. Dyra flygbiljetter men trevligt. Kommer lagom till Eid tror jag.

  SvaraRadera
 19. Allt och alla utgår ifrån att semester ska tas ut i juli, själv planerar jag att ta semester under januari och åka till varmare trakter minst en månad för januari brukar vara lågsäsong för mig. Tar nog ändå med mig lite datorjobb för kvällarna när familjen somnat.

  Vissa andra sparar sin semester till hösten när det är jakt så jag är inte ensam om att jobba sommaren.

  Sen försöker man ju ändå klämma in nån solig dag på stranden osv under sommaren.

  SvaraRadera
 20. Känner att det saknas flera av de numera vanligaste alternativen.

  * Skaffa sommarkatt (kvinna) http://www.alltomstockholm.se/stadsliv/article4129859.aos
  * Skaffa "sommarkatt" (man"
  * Jihad
  * Ideologiskt preppa inför den världskommunistiska revolutionen
  * Supa och spöa frugan om det regnar
  Etc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha... Vilken sexistisk objektifiering av män. Tänk er att det vore en man som skrivit likadant om att skaffa en sommarkvinna, feministerna skulle ju gått i spinn så det heter duga.

   Radera
 21. Det blir väl lite av "hurtbullesemester" som vanligt och så - vilket vi också har som semestertradition i vår familj - besök på ett försvarshistoriskt museum. Den här sommaren blir det Marinmuseet i Karlskrona.

  SvaraRadera