Cornucopia?

2015-06-23 16:02

Foto från putinistdemonstrationen utanför riksdagen

Folkfesten pågår för fullt utanför riksdagen. Nedan bifogas ett läsarfoto från den massiva uppslutningen av putinister utanför Riksdagen, som protesterar mot propagandakriget. Man vill ha saklig och objektiv nyhetsrapportering i SVT och SR.
Kremlmaidan.
Foto: En av (många) läsare
Det är ju bara att hålla med. Nog med propagandakriget i SVT och SR. Saklig och objektiv nyhetsförmedling, tack! So say we all (obskyr pop-kulturell referens)!

Det är dags att det är stopp för putinisterna och den ryska psyopsen i SR och SVT. De ryska propagandaangreppen bör också upphöra online och hos "en tidning". Befria det ryska folket från den fascistiska Putinregimens diktatur och dra tillbaka de ryska invasionstrupperna från Krim och sydöstra Ukraina!

Arne Anka sade det bäst (ur minnet):
"Ett gäng snorungar som ockuperade sitt eget kårhus, rökte på och kn***ade varandras flickvänner"
1968, 47 år senare säger jag bara om fotot ovan. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

55 kommentarer:

 1. Svar
  1. Man riktigt känner folkets vrede pulsera...

   Radera
 2. Är de verkligen 12 eller är det några som bara går förbi?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skall dock inte förakta ett litet medlemstal. Den feministiska Grupp 8 hade upp till 40 medlemmar under sin storhetstid på 70-talet, men fick så mycket mediatid att jag fortfarande kommer ihåg deras traumatiska falsksång och håriga armhålor än idag.

   Radera
 3. SÅ obskyr var väl ändå inte den popkulturella referensen. "All of this has happened before and will happen again"..

  Kanske så dåligt val av popkulturell referens ändå eftersom ett tema är att fienden kan finnas gömd mitt ibland oss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Inte så dåligt val" var med vad jag tänkte. Bra att du isolerade ner den obskyra popkulturella referensens fulla betydelse.

   Radera
  2. Two nerds think alike.. Självklart skulle det vara ett "inte" i meningen ovan..

   Nu ska jag nog gå hem och sätta på Trishia Helfer tror jag.. Alltså på Bluerayspelaren.. inte i den mer köttsliga betydelsen.. tyvärr :-D

   Radera
  3. Var tvungen att googla. Åh, denna grabbighet och logementsjargong. ...men lycka till då:)

   Radera
  4. Om du tyckte DET var logementsjargong, kan du inte ha varit på så många logement.Fast min personliga erfarenhet av logementsjargong och omklädningsrumsjargong är att den är mer städad än vad myten säger. Men jag kanske bara har varit i fel sällskap..

   Radera
  5. Gjorde du lumpen på nån Fo-stab eller? Flygvapnet kanske?

   Radera
 4. Jag kommer hånflina åt de här hjonen ända till Allhelgonahelgen.

  SvaraRadera
 5. Är de inte fler än så där kanske någon kanske någon kan hyra en minibuss åt dem och skjutsa dem ända fram till ukrainisk-ryska fronten...

  SvaraRadera
 6. Jag trodde att grånsen gick vid åldringar som fryser ned sig efter döden. Men, nejdå, det finns ännu senilare människor. I alla fall ett dussin.
  Kanske något för en medicinsk tidskrift att ta upp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilden visar vad som hade hänt om Kjartan Slettenmarks skägg fått barn med Sture Johannessons haschpipa.

   Radera
  2. Jaså, jag trodde det var Frank Baude som hade parat sig med en nordkoreansk pamflettgrävling.

   Radera
 7. Om man skulle råka på nåt sånt här på stan, är det nödslakt eller Anticimex man ska ringa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du lär inte få skjuts av något av de två alternativen. Du får nog ta grisbilen.

   Radera
  2. Numera ringer man Riksantikvarieämbetet för dessa ärenden. De belägger föremål som dessa med utförselförbud.
   Tyvärr är deras lager av ointressant museigods som ingen vill ha fullt, så de ringer efter nödslakt i alla fall. Men då har man i alla fall följt lagen.

   Radera
  3. Så gamla och förstockade att de går till geologen istället för gynekologen.

   Radera
 8. Jag läste Jinges blogg förr om åren, för att få lite vänsterperspektiv i min trygga borgerliga åsiktsflora. Och skrev också en del inlägg - från ett liberalt/borgerligt perspektiv. Inte speciellt bitskt och definitivt vårdat.

  Men efter något halvår började han konsekvent radera alla inlägg som inte okritiskt hyllade bloggens värdegrund, dvs för att slippa bli refuserad måste man stå ganska långt till vänster.

  Tyck som bloggägaren, eller bli refuserad. Jävla konstig ordning.

  Vi pratar inte om någon bloggbävning direkt, utan siffrorna för inläggen var väl sådär 1 mitt/liberalt/höger på 20 vänster. Mina och andra borgerliga debattörers inlägg var små nålstick i en kompakt vänstervåg.

  Det är ju bedrövligt när en bloggägare bara vill att hans blogg ska bli en megafon där alla tycker lika. Han föll i respekt hos mig efter det och jag har inte läst hans blogg på flera år. Faktum är att jag slutade läsa de flesta vänsterbloggar ungefär samtidigt. Lägger man ner en kvart på att skriva ett vettigt, genomtänkt inlägg och bara blir censurerad för att man tycker "fel", så tappar man ju lusten.

  Tyvärr upplever jag att det här med mångfald i åsikter är något som vänstern inte begripit. De flesta borgerliga människor uppskattar att folk tycker olika och tycker det är helt naturligt att det finns en spridning i åsikter. Men i många vänstermänniskors ögon är man OND och en DÅLIG MÄNNISKA om man inte tycker exakt som dem. De indelar världen i RÄTT och FEL.

  Det är ju patetiskt. Vi pratar om vuxna människor år 2015.

  Så Jinge har jag inte mycket till övers för. Han lirar idag i samma lag som Kim Jong-Il och Kim Jong-un i min bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så demokrati fungerar för vänstermänniskor, alla för rösta så länge de röstar "rätt"

   Radera
  2. Det är just precis därför vi har en värdegrund. Den kan nämligen flyttas/trimmas/omgöras allteftersom. Läs boken 1984 allt finns där. R
   uggigt!

   Radera
  3. Men efter något halvår började han konsekvent radera alla inlägg som inte okritiskt hyllade bloggens värdegrund, dvs för att slippa bli refuserad måste man stå ganska långt till vänster.

   Granska Dagens Industri, antingen går inte kritiska artiklar till putin att kommentera eller så om de skriver något kritiskt men kommentarerna visar något annat så försvinner plötsligt kommentarerna

   Radera
  4. Har själv varit under cover på några vänsterbloggar, men blivit portad efter ett tag när jag utmanat för mycket. Vill man påverka där får man lära sig vilken gräns bloggen har och hålla sig på rätt sida, lämpligen någonstans i gråzonen. Och visst är det jobbigt att bli rejectad, men det kan det vara värt. Min personliga observation är att de flesta vänsterbloggare inte fångar några nya offer, utan vänder sig till de redan frälsta. Så det är lika bra att låta sekten hållas i sin lilla grupp för inbördes beundran, konsensus och rövslickeri.

   Blockeringsfiltren är nuförtiden riktigt effektiva. Man måste flytta och byta IP eller ISP för att komma in igen. Alternativt kan man försöka med någon plats/anonymiseringstjänst. Men även de brukar blockas av vänstermaffians pogromer.

   Radera
 9. Jag fattar inte. Menar de att ambassadören har blivit felciterad i DN, eller att RT och andra sköna lirare ljuger? Det är ju inte direkt så att man måste läsa "vinklad" västmedia för att få hårresande och otrolig input i frågan. Det fixar ju ryssarna bra själva.

  Eller är de möjligen dumma på riktigt...?

  SvaraRadera
 10. Bra där, jag håller helt med om vad som står på plakatet : Saklig och objektiv nyhetsförmedling, Tack ! Är det någon här som tycker att det är bättre med vriden propaganda ?

  SvaraRadera
 11. Stefan Lindgren och hans fem vänner, med Myrdals ande svävande i kloakerna?

  SvaraRadera
 12. Hmm, trots all välbetald rysk psyops, all rysstödjande vänster och alla SD:are (snart 20 % av väljarna) som älskar Putin, så dyker endast 10 personer upp.
  Vem lever i en fantasivärld?
  Cornu, du kanske ska hålla dig till dina böcker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart så stod där ju 100K-tals människor bakom kameran!

   Radera
 13. Cornys rövslickare, inklusive han själv, tycks inte förstå budskapet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Besviken på att du hamnade utanför bild?

   Radera
  2. Jag blir väldigt besviken om inte du berättar hur du lyckats med konststycket att nå en vikt av 170 kg..

   Radera
  3. Jag blir väldigt besviken om inte du berättar hur du lyckats med konststycket att nå en vikt av 170 kg..

   Radera
  4. Haha, den där Ben skulle man bjuda på en bärs eller två. Kul kille (tjej?)

   Radera
  5. I verkligheten är jag en androgyn nycirkusartist.

   Radera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  7. Kön är så 2014 eller hur? Bärsen då?

   Radera
  8. Budskapet, Wikstrom, är väl att om en ytterst liten och lätt funktionshindrad minoritet anser att övriga 99,99% har fel, så är det med automatik den lilla rubbade klicken som har rätt?
   Jag har för mig att vi redan har avhandlat det ämnet i samband med 9.11 och dina andra antisemitiska vaneföreställningar.

   Radera
  9. Tycker det är schangtilt av Cornu att uppmärksamma en så liten och efterbliven minoritet.

   Radera
  10. Rövslickeriet fortgår, inte att undra på att Sverige ser ut som det gör. Det sovande folket är en bra beskrivning. Ingen arme, katastrofal skola, etniska motsättningar, politiska partier som är ett skämt. Inte att undra på att SD ökar sitt väljarunderstöd. Korruptionen har slagit rot. Vart i hel..vite tog det gamla hederliga Sverige vägen?

   Radera
  11. wikstrom "det gamla hederliga Sverige" Bwahahaha! No such thing, pal.

   Tyvärr så fungerar vi människor så att vi oftast vill göra det så lätt som möjligt för oss. Vi har helt enkelt haft det för bra i för många år och har blivit lata och oförsiktiga.

   Radera
  12. Ja, det gamla hederliga Sverige med en nazistbög t kung, vart tog det vägen?

   Radera
  13. Wikstrom bor ju inte ens i Sverige. Asgarv.

   Radera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Ser ut precis som när partiledaren för det största partiet håller tal på torget i staden veckan före valdagen, inte bara de skatteavlönade anställda funktionärerna står och lyssnar som om de trodde på lögnerna. Alla skiter i vad som sägs, låt dem stå där å frysa bäst de kan.

  Stridspittarna här vill ju ha en krigsdiktator som återinför kanonmatsslaveriet och beväpnar nyanlända skäggbarn. Och vem passar dem bättre än führer Putin? Stridspittarna lider av svåra psykiska problem i det att de älskar den som de hatar. Stridspitten förnekar sin egen existens och ersätter den mentalt med Löfvén och Romson. De vet att deras svenska statsführer är deras förrädare, ändå agerar de tamhundar och underkastar sig lamt sin värste fiendes alla befallningar.

  Jag önskar att samma stridspittar höjde sin röst på den tiden som deras idag avgudadyrkade Romson-kommunister faktiskt tillverkade tiotusentals kärnvapenstridsspetsar och sjöng offentligt om att erövra hela världen. På den tiden var Ryssland ett hot, men de fega fascistpudlarna som idag ljuger om att mer pengar till Åsa Romson är den enda lösningen, vågade sig inte fram då. När det gäller så sviker stridspitten impotent.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hörru "Kapitalist", kan du inte berätta lite mer om hur USA provocerade fram kriget i "Ukrajna"?

   Radera
  2. Varför skulle de ha gjort det? Fullständigt irrelevant på alla sätt.
   Ah, nu förstår jag. Du är en lurad slav som dyrkar din Gud Åsa Romson och du hotar mig med våld om jag inte går i döden för att försvara hennes makt och rikedom. Men vad är det egentligen som du vill försvara? Hur är Putin sämre än Romson? Varför bryr du dig ens om vilken härskare som med våld stjäl det mesta av dina pengar och trycker ned dig med sina förbud? Du är ju etatuist så du är grundlurad att tro att någon parasitisk överherre måste ha sina händer i dina fickor, för hur skulle det annars gå? Så jag undrar varför du avgudadyrkar Åsa Romson men inte Vlad Putin. Det enda viktiga med livet är väl att ligga bakom en stubbe i skogen för att döda och dö, oavsett varför.

   Radera
  3. @Kapitalist
   Vad är det Putin gör så bra?

   Sveriges BNP/capita är nästan dubbelt upp mot Rysslands (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29_per_capita). Så trots att vi i vårt system ibland har stolpskott som Romson i ledande ställning så finns det med jämna mellanrum tillfälle att välja bort dem.

   Radera
  4. Ah. Kapitalist. Jag rekommenderar boken, War, what is it good for? Mycket intressant läsning som förklarar det där med rövarband och härskare som plundrar befolkningen. Härskare har alltid varit bättre då de faktiskt inte slaktar och våldtar där de drar fram utan är intresserade av framtida skatter oxå. Så ge nu adressen din så ska vi se om du gillar härskare eller rövarband bäst.

   Radera
  5. @heasm66 Svenska folkets produktion beror av svenska folkets individuella egenskaper. Trodde du att det var de politiska parasiterna som med våld mot svenska folket plundrar bort svenska folkets välståndsskapande, som skapade välståndet i samhället? Trodde du verkligen det? Var du så grundlurad? Hade du så fel?

   Kan du räkna upp vilka arbetslivsmeriter som dagens svenska partiledare och ministrar har? Och vilken politisk makt som deras pappor råkade ha? Demokrati är idioti. Dagens politiker plundrar och våldtar. De anlitar miljoner monokulturella intoleranta våldsfanatiska araber som sina legosoldater för att ta hand om den detaljen här på den gata där du och dina barn bor. Varför vill du att Sverige nu omgående förvandlas till ett mellanösternland? Om du älskar läget i Syrien eller Libyen idag, varför flyttar du helt enkelt inte dit nu?

   Radera
 16. När man ser den här bilden så förstår man att det är dags att börja fundera över hur motståndsrörelsen under ockupationen ska organiseras. Ryssarna lär sätta en marionettregim att styra över riksdagshuset och de som inte följer Wilderängs uppmaningar om flykt måste ha en strategi för hur befrielsen ska nås. Nu är det min första semestervecka så jag tänkte njuta av det som kanske blir vår sista sommar i frihet på ett tag tills Quislingarna blir utslängda. Här är dock lite sommarläsning för den som vill börja jobba för befrielsen From Dictatorship to Democracy.

  SvaraRadera
 17. Hon där till höger ser ju bekant ut, eller...?

  http://www.trust.ua/news/104298-glavnaya-aktrisa-prorossijskih-mitingov-snova-smenila-amplua.html

  SvaraRadera
 18. Här är en riktig Putinist! http://www.ronpaulinstitute.org/archives/featured-articles/2015/june/21/will-seizure-of-russian-assets-hasten-dollar-decline/

  "For decades, the United States has benefited as the creator and defender of the world's reserve currency, the dollar. This has enabled Americans to live beyond their means as foreign goods are imported to the US while increasingly-worthless dollars are sent abroad. But is it any wonder after 70-plus years of a depreciating dollar that the rest of the world is rebelling against this massive transfer of wealth?

  The Europeans tried to form their own competitor to the dollar, and the resulting euro is collapsing around them as you read this. But the European Union was never considered much of a threat by the United States, existing as it does within Washington's orbit. Russia and China, on the other hand, pose a far more credible threat to the dollar, as they have both the means and the motivation to form a gold-backed alternative monetary system to compete against the dollar. That is what the US government fears, and that is why President Obama and his Western allies are risking a cataclysmic war by goading Russia with these politically-motivated asset seizures."

  SvaraRadera
 19. Va?! Vad är det här för s**t?
  Är NATO:s högsta ledning Putins infiltrerade agenter?
  Kapprustning är ju det enklaste och historiskt bevisade effektivaste sättet att göra Ryssland irrelevant. Inte kanonrör och landminor på den ukrajnska stäppen, men spionsatelliter och precisionsvapen. USA bör rusta upp sin mest exotiska krigsförmåga, särskilt den rymdbaserade, för att få Putin att ta på sig grande Piotre's bruna byxor för att försöka dölja sin egen vettskrämda rännskit.
  http://www.svd.se/nato-ryssland-ska-inte-dra-in-oss-i-vapenrace/om/varlden

  SvaraRadera