Cornucopia?

2015-06-04 09:19

Förnyad rysk offensiv och "vapenvilebrott" i Ukraina

Så har den sedan länge väntade förnyade ryska offensiven i Ukraina dragit igång. Under gårdagen skedde attacker längs hela fronten. Offensiven är koncentrerad mot staden Marinka, som håller på att inringas.

Tidigare i veckan rapporterade OSSE att den sk Dumbass People´s Republic (DPR/DNR), dvs marionettnamnet för den ryska invasionen, tömt de depåer dit tunga vapensystem enligt vapenvilan skulle förpassas.
"Additionally, the SMM visited one “LPR” heavy weapons holding area and observed the absence of all of the previously recorded military equipment: four tanks (T-64), four armoured combat vehicles (BMP-1s), seven multi-purpose light-armoured vehicle (MTLBs) including four with mounted anti-aircraft “STRELA-10” systems, four multiple rocket launcher systems (BM-2 “GRAD”), four self-propelled howitzers (2SI “Gvozdika” 122mm), four towed howitzers (2A65 “MSTA-B” 152mm), and several support trucks."
Läget igår. Källa: Ukraine under attack
Det var knappast den enda depån man hade tömt, även om det var den enda som OSSE besiktigade vid tillfället. Därtill kommer de stora ryska förband som rapporterats om samlas vid gränsen tidigare. De förbanden var avidentifierade och saknade identifierande symboler, för att kunna skickas in i Ukraina som "rebeller" .

Med en kniptångsmanöver försöker de ryska förbanden nu ta staden Marinka, även om den inte rapporteras ha fallit än. Att man även anfaller längs hela fronten är för att binda upp de försvarande ukrainska förbanden, så Ukraina inte kan omgruppera och kraftsamla för att försvara Marinka.

Filmer från Marinka igår nedan. Som man hör handlar det inte om spridd skottlossning.


Under "vapenvilan" har ukrainarna fått möjlighet att gräva ner sig och ägna sig åt fördröjande fältarbete, men när väl en sektion av fronten faller kan den ryska offensiven gå fort.

Det är inte osannolikt att Ryssland byggt upp materiel, personal och förnödenheter för en sommaroffensiv, som kommer pågå till september - oktober, då man återigen går med på en "vapenvila", med fronten flyttad rejält framåt och återhämtar sig inför en förnyad offensiv innan nästa "vapenvila".

Det finns indikationer på att Ryssland avser att bredda offensiven och öppna nya fronter. Den ukrainska säkerhetstjänsten har gripit en terroristgrupp i Kharkiv, tränad av ryska GRU. Omfattande sabotage och angrepp var planerade i Kharkiv. Enligt säkerhetstjänsten ska terrorcellen legat bakom alla angrepp och dåd i Kharkiv den senaste tiden.

Bellingcat har för övrigt smulat sönder Rysslands påstådda "bevis" på att det inte var Ryssland som sköt ner MH-17 och mördade 298 civila. Ryssland har rent av hävdat att landet inte ens har några BUK-M, trots att man paraderade sådana på Ockupationsdagsparaden på Röda torget i maj, och Putin själv har fotograferats (bild #19) med BUK-M i bakgrunden på en rysk militärbas i ett av de länder som Ryssland ockuperat för att ringa in Georgien. Oavsett, läs Bellingcats analys av lögnerna, inklusive satellitbilder som man daterat helt fel.

I övrigt rekommenderas att man läser Christopher Millers artikel om offensiven på Mashable.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

68 kommentarer:

 1. "Peace in our time"-diplomati... Funkade inte då och fungerar inte nu heller!

  (Off-topic http://www.di.se/artiklar/2015/6/3/asa-romson-forsvarar-giftiga-batfargen/)

  SvaraRadera
 2. Det är väl inte första sabotagegruppen man griper, åtminstone har man hittat vapengömmor mm tidigare. Möjligen är det väl nytt att det finns bevis för GRU:s inblandning, om det nu finns det.

  SvaraRadera
 3. Hela tillvägagångssättet med stridsspaning på olika täter är ju förresten klassiskt ryskt tillvägagångssätt, och här har dom väl fördel av Minskavtalet i och med att man inte kan beskjuta truppkoncentrationer etc i defensivt syfte.

  Frågan är ju hur mycket logistik, drivmedel, ammunition etc de har för att kunna exploatera ett eventuellt genombrott nånstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har väl spekulerats i att Mariupol och vidare västerut mot Odessa är ett för stort mål för DPR.(Det skulle inte gå att fröneka, ens för RF). Så jag tor det var the Atlantic council som gissade en offensiv mot Avdiivka som görbart för DPR (med lite hjälp en "turistinvasion")

   Det är ju utmärkt manöverkrigsområde med öppna fält och möjlighet att utnyttja ett genombrott, men frågan är väl om ukr har förberett försvarslinjer bakom befintliga. Förresten, eftersom det inte är en inbuktning, borde inte de ha större chans att håla linjen?
   Undra jag också att även om Ukraina inte har möjlighet att bekämpa ett genombrott med flyg pga lv så borde de kunna ha möjlighet att manövrera fritt utan risk för flygbekämpning.

   Frågan är väl också hur offensive gick, lokala befälhavare påstod väl att staden fallit, medan generalstaben hävdar motsatsen. Någon som vet mer?

   Radera
 4. Om man ska ta och vara djävulens advokat litegranna så skulle både påståendet om att den äldre roboten syns på parader, så väl som påståendet att Ryssland bara har den nyare roboten kunna vara sanna. Jag antar att man inte åker med skarpa robotar när man paraderar mitt i moskva, utan kanske använder laddblinda robotar. Då skulle man ju kunna anta att man sparat in pengar genom att ha kvar de laddblinda robotarna för de äldre versionerna då handgrepp och utseende är tillräckligt lika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast nu har man ju fotograferat M1:or i Ryssland i helt andra sammanhang. Under övning och diverse förflyttningar på väg, mm. Laddblinda projektiler brukar knappast vara så beresta.

   Sen ska du ju komma ihåg att detta är typ miljonte gången man ändrar sin bortförklaring efter att ha blivit påkommen med att fiffla med satellitbilder och ljuga på snart sagt vartenda sätt det går.

   Radera
  2. Jag har inte lovat djävulen att jag ska VINNA rättegången åt honom.. då får han allt betala för sitt försvar.
   Annars brukar väl laddblinda vara rätt så beresta. Det är väl snarare de skarpa som brukar få ligga i kasun och vänta på att bli ivägskjuten lagom till att bäst-före är på väg att gå ut. Fast det kanske bara är i Sverige det funkar så.. :-)

   Hur som helst så är jag rätt säker på att ryssarna sköt ner MH17 - av misstag förvisso. Det är den mest rimliga förklaringen.

   Radera
  3. Förstår inte det eviga gnölandet om att dom ljuger, klart dom gör. Politiker ljuger. Våran egen försvarsminister påstår att vårat försvar är beväpnat, det är det inte. Han ljuger han med. Å andra sidan är ju vi inte i krig.....än.

   Radera
  4. Fast nu gäller det ju inte en Toblerone utan ett massmord.

   Radera
  5. Fast det gällde ju inte bara en Toblerone för Sahlin heller, snarare systematiskt missbruk av regeringens betalkort under flera månaders tid.

   Radera
  6. Ja, DET är ju så klart jämförbart med massmord.

   Radera
 5. Detta är obra. Rysk offensiv. NATO står som en åsna mellan höbalarna Ukraina - Irak, Snart åker Ryssland ut ur SWIFT betalningssystem, Ryssland nationaliserar västegendom och finansiell kris är ett faktum....

  SvaraRadera
 6. Detta är obra. Rysk offensiv. NATO står som en åsna mellan höbalarna Ukraina - Irak, Snart åker Ryssland ut ur SWIFT betalningssystem, Ryssland nationaliserar västegendom och finansiell kris är ett faktum....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller så kan de flytta tillbaka soldater och materiel till rätt sida gränsen, etc. Det är deras val.

   Radera
  2. Ukraina är på god väg att bli Monsantos och John deeres kommersiella jordbrukskoloni.
   Ryssarna subventionerade ukrainarnas energibehov då man snodde litet gas på "vägen västerut"...
   Sedan lånade man av IMf och då krävdes att spannmålsproserna i Ukraina skulle följa världsmarknadspriset... Till skillnadmot tidigare då vete var mycket billigt på hemmamarknaden...
   Så kort uttryckt. Ukrainarna är blåsta...
   Se upp för snart är det inet bara tiggare från Rumänien utan även människor från Ukraina som itter utanför affären.....

   Radera
  3. Ukrainarna - fotfolket som uppskattar Svea Rike, är välkomna som flyktingar, det kommer inte att bli "probleminvadring". Jag känner flera Ukrainare och det är inte folk som greppar pappersmuggar på Coops egen parkering - med Coops goda minne. Jag ska nog ringa Coop idag.

   Radera
  4. @Thomas:

   Ja, jag är säker på att en rysk invasion hjälper de ukrainska bönderna att få betalt för sitt spannmål. Eller inte.

   F ö får man ha förståelse för att folk flyr om främmande makt invaderar. Det hade du också förmodligen gjort. Har inte sett några ukrainska horder hittills dock.

   Radera
  5. Det mesta ukrainsk jord är statlig...
   Alltså så säljs statlig jord ut till agrobolagen..
   "Socialismen krattar manegen åt kapitalet"!
   Ungefär som vi kommer att göra när/om krisen kommer hit...

   Radera
 7. Är det någon som förstår Putins mål?
  Ville han erövra hela Ukraina så borde han kunna göra det lite snabbt tycker jag.
  Vill han ha östra Ukraina med sin ryska befolkning så borde han kunna klara av det ändå lättare.

  Tydligen vill inte Ryssland annektera andra delar av Ukraina än Krim.
  Vad är då tanken? Att skapa ryska lydstater?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhindra en närmare knytning av Ukraina till EU, NATO, väst etc genom att se till att det är lagom kaotiskt.

   Radera
  2. Man kan också tänka sig att han egentligen inte vill ha bråk, men måste av inrikespolitiska orsaker måste agera....
   Ryska folket vill mest bara ha bättre standard, men det finns väl stridpittar där precis som i fd Jugoslavien, som också hade några galningar som sprängde alltihop...

   Radera
  3. Frågan är hur kopplingen till IS är?
   Hur mycket är USA bekymrat över utvecklingen där, eller är utvecklingen i fas med vad USA vill?
   Hur ställer sig Turkiet i bråk på två fronter...?
   Ryssarna vill givetvis inte ha rejält med bråk utmed den södra gränsen - och i väster.
   Det klarar de aldrig!!
   Skulle snarare tro att det ryska imperiet är mycket svagare än vi inbillar oss!

   Radera
  4. Målet är att ukraina politiskt ska fortsätta vara en lydstat. Det är svårt att få till om man officiellt förklarar krig. Så strategin är att svälta ut Ukraina.

   När de varken har pengar eller ork att kriga mot en fiende som förnekar direkt inblandning så kommer Putin ge dem en fin gasaffär, övertala de nya republikerna att återförenas med Ukraina osv. Ev kommer Ryssland ta över Ukrainas tyngre militära kapacitet. Dvs Ryssland erbjuder Ukraina pengar och militärt skydd från fascisterna i Europa i utbyte mot att de blir bästa vänner igen.

   Radera
  5. Turkiet verkar inget vidare brydda av IS. Inte ryssarna heller, de skyddas av sina buffertstater först och främst som de ju nu visat att de gör vad fan de vill med, precis som på Sovjettiden.

   Radera
  6. Hmm... Ungefär som Sveriges förhållqnde till Bryssel...
   Alltså Kiev har att välja på Bryssle eller Moskva?
   Varför inte Washington direkt....
   Monsanto med flera tar hand om den värdefulla "svarta jorden" och de därmed utfattiga ukrainarna får hitta på något annat...

   Radera
  7. Ni resonerar som om ukrainarna kämpar för sin frihet...?
   Så osvenskt!
   Så skulle ingen göra här!

   Radera
  8. Det vore ju rimligt att ukrainarna själva fick välja, ja.

   Radera
  9. Jag gissar som frågeställaren att målet är randstater som är politiskt lojala med Ryssland. Sådana där befolkningen inte känner sig ockuperade utan hålls i schack av sina 'egna'. Därför undiker man initialt en total invasion av Ukraina i hopp om att trycket från en krigstrött befolkning ska tippa över till rysk favör. Förhoppningen var nog att regimen i Kiev helt skulle kollapsa redan då Krim annekterades men man underskattade uppenbarligen den av Corazza Bildt organiserade Stay Behind organisationen. Sen kan det vara en fråga om militär kapacitet också.

   Radera
  10. Det är mycket möjligt att ryssarna har en sådan startegi...
   Ungefär som man sa om tyskarna när Polen och Tjeckien gick med i EU..
   Att nu har tyskarna nått sitt mål - att ha en barriär av skyddande randstater runt sig...
   Man kanske bör vara litet mer fantasifull när man resonerar politik.
   Det kan vara så enkelt att man talar ryska i östar Ukraina och då anser ryska folket att de är ryssar!
   Soltjeninytzin eller hur det stavas, sade att Ryssland alltid måste försvara folk som är rysktalande...

   Radera
  11. Om jag tycker att jag är amerikan, är det OK att USA bombar Rosenbad då?

   Sen finns det all möjlig statistik som visar att:
   1. Rysktalande i Ukraina inte anser sig diskriminerade i någon särskild grad,
   2. Rysktalande i Ukraina kulturellt står närmare ukrainska värderingar än ryska.

   Många av de som strider MOT den ryska invasionen är rysktalande. I en del av de nazistiska barnamördarförbanden är befälsspråket ryska t ex.

   Radera
 8. @Thomas G
  Att referera till Monsanto gör bara foliehattar och mindre vetande personer. Syngenta är störst i världen när det gäller utsäde och växt bekämpningsmedel samt även störst på den Ukrainska marknaden. Att utmåla dessa företag som oetiska är helt fel. Utan dem och deras produkter skulle mer än 20% av världens befolkning svälta ihjäl dvs att motarbeta dem är mångfalt värre än att förespråka koncentrationsläger model hitler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monsanto, Syngenta, spela roll, nog sitter det en tinninglockig, kroknäst individ i Jerusalem och småfnissande drar i trådarna så fort nån får en fis på tvären, det kan vi väl ändå vara överens om?

   Radera
  2. Den Vise Filuren:
   "Syngenta är störst i världen när det gäller utsäde och växt bekämpningsmedel samt även störst på den Ukrainska marknaden. Att utmåla dessa företag som oetiska är helt fel. Utan dem och deras produkter skulle mer än 20% av världens befolkning svälta ihjäl dvs att motarbeta dem är mångfalt värre än att förespråka koncentrationsläger model hitler."

   Kan du visa var det kan beläggas att skördarna ökar med manipulerat utsäde?
   Och är näringsinnehållet samma som i konventionellt odlad mat?
   Det sista är en retorisk fråga som kräver både svar och referens för att visa på svarets giltighet.

   Radera
  3. Den Vise Filuren:
   Kanske detta är något som motsäger dina egensnickrade teorier om foliehattar och annat.
   http://www.oaklandinstitute.org/sites/oaklandinstitute.org/files/Brief_CorporateTakeoverofUkraine_0.pdf

   http://orientalreview.org/2015/04/06/land-grab-in-ukraine-is-monsantos-backdoor-to-the-eu/

   Bara att söka på "Monsanto gmo" för att få fler träffar, samt "gmo do not increase yield" för ytterligare studier i ämnet.

   Radera
  4. Att alla är så extremt ilskna på GMO tyder på en bristande insikt i hur växtförädling fungerar nu och hur det fungerade förr. Att sedan vissa företag har metoder som man kanske inte gillar är en annan sak men att sabla ner en hel industri är bara korkat.

   Radera
  5. ANilsson
   Du förstår vad GMO är eller? Om du förstår det så förstår du det ologiska i dina påståenden. Naturen genomför konstant modifiering av gener och har gjort sedan tidernas begynnelse. Vad företagen gör är endast att de snabbar på processen och selekterar ut de bästa genuppsättningarna. Det leder till att utsädet blir mer motståndskraftigt mot sjukdomar och dåligt väder. Detta leder direkt till högre utbyte (genom mindre svinn i produktionskedjan). Vid traditionell odling så förstörs en hel del utsäde när det lagras och strax efter att det såtts vilket undviks med utsäde från tex Syngenta.

   När det gäller näringsinnehåll är det barnens sämre eller bättre utan samma. Det är samma för att det är samma produkt!

   Kan för övrigt nämna att jag har ett flertal personliga kontakter hos främst Syngenta vilket har gett mig en god insyn i hur det förhåller sig. Sannolikt betydligt bättre än konspirations siter på nätet.

   Jag skulle bli djupt imponerad om du kan få fram OPARTISK infon som styrker dina påståenden på vetenskaplig grund (dvs känslomässiga resonemang gills ej). Nej just det, dessa existerar ej. Jag kan köpa att en viss typ av bekämpningsmedel påverkar bin även om det inte fullt ut bevisats. Att dessa kemikalier har biverkningar i ekosystem är inte detsamma som att GMO grödor är dåliga för natur eller människor.

   Radera
  6. De flesta verkar inte förstå vad motståndet mot GMO handlar om. Det är inte manipuleringen av generna som är problemet, det sker i den konventionella aveln ändå. Möjligen kan man ha synpunkter på att blanda in gener från djurriket i växter, nåt som inte skulle hända i naturen.

   Nej det handlar om patent av genetiskt material. Att företag kan få patent på en viss gröda och tvinga alla att använda deras utsäde. Den minskning av genetisk bredd och förlorande av gamla växtslag kommer att skapa problem på sikt när inte längre vi har tillgång till roundup och konstgödning i tillräcklig mängd.

   Några multinationella företag skapar i kortsiktigt vinstsyfte en situation som kommer att slå tillbaka på oss inom en inte så avlägsen framtid.

   Sen när det handlar om pollinerande insekter och neonikotinoider så är det väldigt svårt att bevisa. Verkan är långsiktig och koncentrationerna byggs upp över år i jorden som sen tas upp i växter och överförs till insekter i pollen, nektar och guttationsdroppar.

   Radera
  7. Att kalla mig för "foliehatt" visar bara vilken nivå som vederbörande själv har i frågan...
   Jag har jobbat inom lantbruket i 50 år och varit egen företagare i 30 år och inser att en liten bonde är bara en liten skit i den kamp om de odlingsresurser som avgör politikens utveckling även inom EU.
   Det tycks finnas en massa foliehattar som yttrar sig innan de vet ett piss om verkligheten utan just lever i sin egen drömvärld...
   Det berör inte mig som pensionär, så länge pensionen trillar in....

   Radera
  8. Förklara gärna vad detta har med det ryska angreppskriget att göra.

   Radera
  9. "Möjligen kan man ha synpunkter på att blanda in gener från djurriket i växter, nåt som inte skulle hända i naturen."

   Ehhh... Du är alltså inte medveten om att det finns vissa växter som måste passera genom ett djurs tarmsystem och komma ut bakvägen efter att ha berikats på vägen för att kunna slå rot på marken?

   Radera
  10. Peter, jag funderar på varför du kommenterar om nåt du inte har kunskap om och gör dig löjlig här. Många är kommentarerna lika din på bloggen som inte bidrar till diskussionen utan bara visar på skribentens okunnighet. I dag kan alla med en enkel sökning på nätet finna fakta, varför då göra bort sig offentligt?

   Många är de frön som passerar genom fåglars och däggdjurs tarmsystem, det är en naturligt sätt att sprida växter över större avstånd. Dessa frön tål passagen genom tarmen utan att påverkas och kan gro.

   Radera
  11. Den Vise Filuren:
   Du gick rakt från att påstå att utan GMO får vi massvält, som vi för övrigt redan har av andra skäl, till att försöka ducka mina två frågor av central karaktär i ämnet. Svaret är osammanhängande och märkligt.

   http://ucbiotech.org/answer.php?question=30
   Läs detta och försök förklara varför innehållet i grödan skiljer sig. Ditt påstående är att det är likvärdig produkt.

   För att utveckla frågeställningen kanske du kan förklara Oaklands Institutes inställning i ämnet?

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Vad roligt att psyopsoperatören Lars Wilderäng i ren zio-nazistisk anda informerar bara om de åtgärder som DPR/ LPR vidtar och underlåter att informera om en rad andra händelser som är tajt förknippade med det senaste vapenvilobrottet.

  To wit (som Wilderängs arbetsgivare i Langley skulle ha sagt):
  - Den internationellt efterlysta skurken Saakashvili är numera guvernör i Odessa (mycket lämpligt att han även fick ukrainskt medborgarskap, med tanke på Banderisternas mordbrand som inträffade i Odessa förra året). Samma ovannämnda och rättsenligt dömda skurk åkte till USSA i mars 2015 i egenskap av Porky:s ombud och tiggde om mer pengar i Senaten. Gissa om han blev arresterad? Tvärtom
  - Efter att de har fått mer pengar och vapen (och en och annan Blackwater legosoldat) från sponsorerna har Banderisterna sedan c:a 2 veckor tillbaka fortsatt granatera civilområden i Östra Ukraina vilket har resulterat i många civiloffer (allt finns dokumenterat på nätet för de nyfikna).

  Så, herr nazikramare Wilderäng, jag har en fråga: om jag kom hem till dig och började förnedra och slå dig, din familj och dina får, skulle inte du slå tillbaka? Det du håller på med är, snällt sagt, hyckleri av svenskt slag (och vi vet ju alla att svenskar är världsmästare i den "idrotten").

  Iaf är jag glad för att du kom ur skåpet och visade din bruna hakkorsdekorerade skjorta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1. Var god och utveckla uttrycket "zio-nazistisk". Jag är mycket nyfiken...
   2. Eftersom Wilderäng inte är någon större vän av Putin så undrar jag varför du kallar honom nazistkramare. Var god utveckla.

   Radera
  2. Om Ryssland har kontroll över större landområden efter sommaren är det enda beviset som behövs för vem som drar fördel av den kommande upptrappningen.

   På samma sätt som man kan analysera bakomliggande orsaker och vem som dragit nytta av Irakkriget genom att analysera vem som pumpar upp dess olja nu.

   Radera
  3. https://pbs.twimg.com/media/BoG34D0IQAAkpa1.png

   Bilden visar:

   t h Pavel Gubarev, f d hyres-jultomte och "guvernör" i Donetsk på lägerskola i Ryssland,

   t v Rysslands nuvarande vice premiärminister.

   Vilka är nazisterna egentligen?

   Radera
  4. Putin är Hitler
   Han anser sig ha rätt att starta krig för att skydda ryssar som bor i utlandet
   Han annekterar Krim och hälsar dem Välkomna: Heim ins Reich
   Han förtrycker oliktänkande
   Han avvecklar demokratin

   Dessutom är han omåttligt populär bland nazister

   Putin är Putler

   Radera
  5. iblandekonomi: Var god att länka vem som pumpar olja nu och vart i Irak.

   Radera
  6. iblandekonomi: Var god att länka vem som pumpar olja nu och vart i Irak.

   Radera
  7. Jag såg en film när USA och NATO dricker enhörningsblod för att hålla sig vid liv. Eller hmm var det en Harry potter rulle! det blir så rörigt med alla dessa psyops som låter på alla forum så att min hjärna inte kan tänka klart längre...

   Radera
 11. Detta kan inte vara sant. Läste svd i morse och där stod inte ett ord om detta. Aftonbladet skriver inte heller något så detta händer inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.svtplay.se/video/2976581/rapport/rapport-rapport-543
   10:30
   Ukrainsk pensionär som är pro Putin intervjuas, verkar till och med som att SVT har en journalist på plats!

   Radera
 12. Svar
  1. Spelar du offer nu, troll?

   Det var du som började med Putlers nazi propaganda trots att varje människa känner till att höger extremismen är enormt mycket starkare i Ryssland än i Ukraina och att Ryssland aktivt stödjer europeiska nazi partier.

   Radera
  2. Såja, duktig troll! Fått din bic mac elle kanske de va food stamps :)

   Radera
  3. Ha ha ha, obetalbart att nån först börjar svamla om brun skjorta och hakkors och sen börjar lipa om reductio ad Hitleram.

   Radera
  4. Här kommer lite mer sanning som ni får njuta av: kommer ni ihåg alla de Bellingcat rapporter som herr Cornubot jublade över? Nåja, ni kan stryka dem från ert bevisförråd.

   Kommer ni ihåg OSSE rapporten om vapenvilobrottet som länkades igår? Uppenbarligen har rapporten varit ofullständig, här kan ni läsa part deux (uttalas 'duh').

   Ha en bra hatfylld helg!

   Radera
  5. Mm, precis. Jag har läst ett hackat e-mail på en anonym hemsida där det står att du äter barn, så då gör du nog det.

   Radera
  6. @LXV varför inte länka direkt till ursprungskällan? OSCE's rapporter finns tillgängliga för alla.T.ex.här: http://www.osce.org/ukraine-smm/162116 Fast det är klart, då kan man ju inte redigera och förvränga, eller hur?

   Radera
  7. @gbd crvx - länk till rapporten finns i Wilderängs inlägg, frågan är bara hur många som har öppnat länken och läst rapporten? Förresten, din länk leder till en senare rapport som handlar om helt andra händelser.

   Ur ursprungliga rapporten: "Despite claims that the withdrawal of heavy weapons was completed, the SMM’s unmanned aerial vehicle and teams observed a number of stationary or moving tanks (T-64 and T-72) in locations that are non-compliant with the Minsk withdrawal lines, including 21 in government-controlled areas, three in “DPR”-controlled areas, and two in “LPR”-controlled areas."

   @Dover: jag har upptäckt en YT-kanal som ägs av någon som heter Ben Dover och har lite känsligt innehåll som lutar åt barnpornografi-hållet. Så, till skillnad från ditt "hackade mejl" kan vem som helst gå och kontrollera att du verkligen är en pedofil. Sug på den i helgen!

   Radera
  8. Jag har läst hela och brukar läsa de dagliga rapporterna men om vi lägger in från sammanfattningen så:
   Fighting erupted around the government-controlled town of Marinka (23km west-south-west of Donetsk city centre) in the morning of 3 June. The SMM observed the movement of a large amount of heavy weapons in “Donetsk People’s Republic” (“DPR”)-controlled areas – generally in a westerly direction towards the contact line – close to Marinka, preceding and during the fighting. Calm was restored by the early evening.

   och från rapporten:
   Between 22:30hrs on 2 June and 05:30hrs on 3 June, the SMM – positioned in the “Donetsk People’s Republic” (“DPR”)-controlled Tekstilshchik area of Donetsk city (14km east-north-east of Marinka) – made a number of observations. It observed, inter alia, eight tracked armoured vehicles moving west, four of which were main battle tanks (MBT) at 22:30hrs; four MBTs at 23:03hrs; a military-type truck moving west, towing a 122mm artillery piece at 23:45hrs; two T-64 MBTs moving west at 04:30hrs; and a column of one infantry fighting vehicle (BMP-2), three military trucks (one carrying an ZU-23-2 anti-aircraft gun), and two T-72 MBTs, moving west, at 04:50hrs. In addition, the SMM – at the same location – heard approximately 100 outgoing artillery rounds fired from a location 1-5km north-north-west of its position between 04:30 and 04:40hrs; an outgoing salvo of BM-21 multiple launch rocket system (MLRS) Grad rockets fired from a location 1-5km west of its position at 04:55hrs; and, 100 outgoing artillery rounds fired from a location 5km north-north-west of its position.

   Between 04:30 and 05:00hrs, the SMM – positioned in Donetsk city-centre – heard several salvos of outgoing MLRS rockets and approximately 100 incoming heavy-artillery rounds.

   Between 07:00 and 08:00hrs, the SMM – mobile in an area 6-9km east of Marinka – observed seven T-64 MBTs facing west. In addition, it heard, on two separate occasions, more than five salvos of outgoing MLRS (BM-21) rockets and heavy-mortar rounds; and 12 outgoing MLRS Grad rockets and mortars.

   At approximately 06:00hrs, an SMM unmanned aerial vehicle (UAV) observed intense shelling targeting an intersection of the H15 highway 3.5km south-west of Marinka. The UAV spotted four 2S3 Akatsiya 152mm self-propelled howitzers 9km south-west of the town at 15:30hrs.

   The SMM made several attempts between 10:45 and 12:11hrs to contact high-ranking “DPR” personnel – including the “DPR” “prime minister”, “parliamentary speaker”, “minister of defence” and “chief of the general staff” – in order to facilitate a cessation to the fighting around Marinka. Either they were unavailable or did not wish to speak to the SMM.

   At 15:00hrs the SMM received a letter from the Ukrainian Ministry of Defence, saying Ukrainian Armed Forces heavy weapons would be placed on the contact line in order to deal with the “real threat” posed by the fighting in Marinka, which they said had started at 06:00hrs that morning. Ukrainian officials later publicly acknowledged that the weapons had been used, saying their use was necessary in thwarting a “DPR” attack.

   The Representative of the Russian Federation Armed Forces to the Joint Centre for Control and Co-ordination told the SMM at 15:00hrs that a ceasefire around Marinka would take effect at 17:00hrs. He told the SMM at 21:00hrs that the situation around Marinka was currently calm. At around 19:00hrs a representative of the Anti-Terrorist Operation command in Kramatorsk and the “DPR” “ministry of defence” confirmed to the SMM that Marinka was under government control.

   The SMM will follow up on reports of civilian and military casualties in Marinka.


   Så ser man att det DPR (och antagligen RF) som anfallit.

   Radera
  9. Det enda man ser är att OSCE endast rapporterar om DPR:s/ LPR:s rörelser, inte ett enda ord om Banderisternas manövrar.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Troll, antyder du att OSCE inte går att lita på eftersom dom inte lämnar raporter som stödjer Putlers angreppskrig? Eller varför anropar du OSCE ibland och fördömmer dom ibland?

   Radera
 13. Kanske detta ger en tankeställare.

  https://www.youtube.com/watch?v=SprH5tzjzlU
  Swedish Ukraine expert without a clue

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera