Cornucopia?

2015-06-23 13:04

Fascistkramande putinister samlas idag klockan 15

Fascistkramande putinister och deras svans av nyttiga idioter samlas idag för en demonstration utanför Riksdagen klockan 15. De hyllar där Ryssland och vill att Sverige ska närma sig den nationalfascistiska (dvs inte nationalsocialistiska) Putinregimen. Samtidigt publicerade Sveriges senaste Moskvaambassadörer en insändare hos en tidning, där de avfärdar Kremlavlönade tidigare ambassadören Sven Hirdmans ryska propaganda. Tillägg: Foton från folkfesten på Kremlmaidan utanför riksdagen hittar ni här.

Här någonstans blir det alltså
en samling av putinister och nyttiga
idioter idag.
Putinregimen är som bekant nationalistisk fascisthöger, och Ryssland är en diktatur värre än Kuba, Vietnam och Vitryssland. Detta får bloggaren vänsterbloggaren Anders Romelsjö, aka bloggen "Jinge", att utlysa en demonstration för att Sverige ska närma sig Putins nationalistiska fascistregim.
"Du som fått nog av påhittade ryska gränskränkningar och mekaniska upprepningar av påståenden om rysk aggression inbjuds att delta."
Kort sagt, det är inte direkt intelligensreserven som kommer samlas.

Jinge publicerar också diverse lögner, och nämner t ex inte avtalet Ryssland skrivit på som godkänner att vem som helst får gå med i NATO. 1997 godkände Ryssland skriftligen att vem som helst får gå med i vilken allians de vill, inklusive NATO. Allt annat är lögner och rysk psyops.

Rysk psyops och Sovjetnostalgin är alltså stark. Att den underbegåvade vänstern fortfarande tror att Ryssland är vänster visar på en spektakulär dumhet. De borde lyssna på Jonas Sjöstedt (v) som säger som det är, men icke. Istället hyllar vänstern en regim som närmast kan liknas vid Mussolini, Franco eller Pinochet i värderingar och syn på demokrati och mänskliga rättigheter.

Under tiden publicerade alltså Sveriges två senaste Moskvaambassadörer en total sågning av Kremls budbärare Sven Hirdmans tidigare propaganda.
"Eftersom denna hirdmanska tolkning alltid lånar tyngd av en referens till hans tjänstgöring som ambassadör i Moskva, vill vi med följande konstateranden markera att man med denna bakgrund också kan nå helt andra slutsatser, uppfattningar som i själva verket är långt mer representativa för pensionerade Moskvaambassadörer än de myter som Sven Hirdman fortsätter att sprida."
Hirdman var ambassadör fram till 2004 och har sedan dess använts av Kreml för att arbeta för bland annat godkännande av Northstream, och sitter alltså som enda utlänning i styrelsen för Kremls utrikespolitiska institut, tillsammans med ett antal ministrar från fascistregimen, inklusive utrikesminister, samt olika putingodkända oligarker.
"Rysslands huvudsakliga problem i dag är att landet inte har brutit på något avgörande sätt med sitt sovjetiska förflutna, och att ledningen saknar förmåga och intresse att anpassa sig till demokrati och marknadsekonomi. Kreml avvisar globaliseringen och flyr i stället tillbaka in 1800-talets tankevärld vad gäller geopolitisk logik, kulturkonservatism, återupprättande av intressesfärer och ett försök att skapa en zon runt sina gränser av länder som känner sig otrygga, utsatta och beroende av Moskva. I denna strävan spelar information, pengar och korrupt penetration av öppna samhällen väl så stor roll som militära hot."
Högerextremister i Ukraina,Ryssland,
Frankrike  och Danmark.

Gissa vilket land demonstrationen hyllar
respektive kommer baktala?
Tomas Bertelman, ambassadör i Moskva 2008 - 2012 och Johan Molander, ambassadör 2004 - 2008 var alltså detta. Vilket visar på att Hirdman uppenbarligen är helt ute och cyklar i sitt hyllande av Ryssland och kampanj mot att Sverige ska fortsätta samarbeta med västerländska demokratier.

Mycket läsvärd debattartikel hos en tidning, som säger som det är, inklusive att Sverige redan ses som en NATO-medlem av Ryssland och kommer vid en konflikt Ryssland-NATO angripas.

Ett svenskt NATO-medlemskap skulle tvärt om avsevärt förbättra det säkerhetspolitiska läget i Östersjön och agera avskräckande då undsättningen av Baltikum säkerställs geografiskt, men som jag påtalat tidigare är inte NATO-medlemskap en väg för att slippa svensk upprustning, utan kräver tvärt om en kraftig upprustning av det svenska försvaret, både tekniskt och budgetmässigt, vilket de fd ambassadörerna håller med om. De kan nämligen, till skillnad mot putinister och nyttiga idioter, läsa och ta till sig enkel information.

Om någon läsare vill ta ett foto på den "folkmassa" av putinister som kommer samlas kan det förstås vara roande att se den massiva samlingen av fascistkramande nyttiga idioter. Förhoppningsvis är Säpo där och dokumenterar, då det här handlar om framtida potentiella femtekolonnare vid ett ryskt hybridkrigsanfall mot Sverige. Fast antagligen har det redan börjat och denna demonstration ska ses som ännu en offensiv operation mot Sverige i hybridkrigets tidiga faser.

Vad som vore helfestligt vore om ett gäng riksdagsledamöter från Putinkramarna i Sverigedemokraterna, samt diverse svenska nazister i adekvat utstyrsel anslöt sig till demonstrationen och stödde Romelsjös trams. Fast vatten rinner som bekant av en gås.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

18 kommentarer:

 1. Lite OT, men jag sett citat från en intervju med Putin från sent 90-tal/tidigt 00-tal där han klart och tydligt uttalar sitt stöd för att länder (i östeuropa) får välja sin egen väg och säger till och med explicit att Ryssland inte skulle ha problem med att Ukraina går med i NATO om dom så önskar.

  Det var då och nu är nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var nog den minst OT OT-kommentaren har någonsin sett! :D

   Radera
 2. Undrar verkligen om vänstern tror att Putler-Ryssland är vänster. Jag tror snarare det är USA-hatet som förenar dem tillsammans med högerextrema, nationalister, foliehattar och småpojkar från Angered som rappar om Illuminati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den politiska skalan är inte linjär, snarare cirkulär. Yttersta högern och vänstern står oerhört nära varandra, bråket dom emellan är bara syskongnabb. Man förenas i allt man tycker är väsentligt - föraktet för demokratin, acceptansen av våld som politiskt medel, judehatet och längtan efter 'den starke ledaren'.

   ../sjodan

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Jättekonstigt att du hatar Ryssland. Det är ju bevisligen inte det Putin gör som du har någonting emot. Han bedriver ju exakt den politik som du önskar att svenska politiker bedrev (avskaffade skatter på jordbruket, upprustning av militären, värnplikt, mångkultur, krig mot islamistisk terror).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du glömde en sak, hot med kärnvapen mot grannländer.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. På vilket sätt hatas Rysland på denna blogg? Tvärtom skulle jag säga. Här älskas Ryssland men bloggen håller sig med en realsitisk syn på nuvarande ryska regimen som bevisligen är katastrofal för Ryssland och dess grannar.

   Nulli secundus

   Radera
 4. Det är synd att det bara är NATO (USA) vs Ryssland man pratar om. Måste jag välja mellan Ryssland eller USA så får jag ändå välja USA, där har man illusionen av ett fritt samhälle, om man inte tittar för djupt, i alla fall. Däremot hade jag mycket hellre sett att ett gäng europeiska länder gick ihop i en försvarsallians utan vare sig Ryssland eller USA. Jag litar inte vidare mycket på något av de två länderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Litar du på att greker och italienare ställer upp när det blåser? Finnarna litar inte på oss, trots vi har ställt upp en gång.
   Fördelen med en europeisk försvarsallians är att den skall samla nationer som sitter i samma på, dvs porte' för ryska semiballistiska missiler. Dit hör inte det sydeuropeiska krafset eller GB/FR för den delen.

   Radera
 5. Ryssland är och har alltid varit vår arvsfiende nummer ett - det stora hotet. Om man har missat det har man antingen missat historielektionerna eller så är man väldigt korkad. Att man som vänsterbloggare är fel ute är helt naturligt. Det handlar om människans kultur.

  SvaraRadera
 6. Skulle gärna vara en rik rysk affärsman med Putin-förbindelser. Var på personalfest hos ett ryskt företag för längesen, jag åkte båt på moskva-floden, drack massor av vodka, och pratade med alla snygga ryska tjejer. Inte dumt alls.

  SvaraRadera
 7. Jag trodde inte Jinge fanns längre, blir det inte väldigt tröttsamt att jämt ha fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte speciellt tröttsamt tycker jag.

   Radera
  2. Formulerade mig dåligt menade Jinge, den mannen har väl aldrig någonsin haft ett rätt.

   Radera
  3. Om jag inte minns fel så gav Jan-Inge (den ursprungliga JINGE) bort sin blogg till Anders R och skulle fokusera på sitt fotobloggande. Efter det tog bloggen en sväng till vänster. Jinges fotoblogg blev sedan politisk igen då orginal-Jinge inte kunde hålla sig.

   Radera