Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2015-06-22 10:18

Dags att avgå, Romson

"Alla djur är jämlika, men Åsa Romson är jämlikare än andra" - jag
Det är nu dags för Åsa Romson (mp) att avgå från sin post som vice statsminister, och även från sin post som partiledare för Miljöpartiet. Public Service/SVT rapporterar att det inte finns något kryphål för Romson att ha målat sin båt med förbjuden giftig bottenfärg.

Åsa Romson.
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet
SVT:
"Fritidsbåtar omfattas av förbudet. Och fritidsbåtar är de som nyttjas för sport- och fritidsändamål. Det Åsa har hakat upp sig på är de konstruktionsmässiga kraven, säger Anna Pettersson, chef för miljösektionen på Transportstyrelsens sjö- och luftfartsavdelning."
Åsa Romson har alltså brutit mot lagen, specifikt miljölagar avsedda för att rädda miljön i Östersjön.

Det finns inget sätt hon kan sitta kvar på, annat än rena översittarfasoner.

Romson ska ta sitt ansvar och avgå. Punkt slut.

Eller är Miljöpartister goda människor, som inte omfattas av regler? Alliansens ministrar fick gå för missade TV-avgifter, men miljöpartister får alltså förgifta Östersjön, vingklippa vilda papejor för sitt eget nöjes skull, tanka med oskattad diesel och släppa ut bajs rakt ut i den övergödd Östersjön. Utan minsta påföljd. Å andra sidan är ju Romson också en rasist som hetsar mot personer som fötts med vit hudfärg och penis.

Det vore passande för övriga miljöpartister och övriga i regeringen att tydligt ta avstånd och kräva hennes avgång. Samt att fallet går till rättsväsendet för åtal.

Nej, avgå, ta båten och lämna landet och gör sådant där som du "aldrig provat i Sverige".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

26 kommentarer:

 1. Åsa Romson kommer inte avgå. Istället kommer hon att fortsätta dra in 127 000 kr i lön. För några dagar sedan höjde man statsrådslönerna. Politikeryrket har inte längre någonting att göra med plikter eller ideal. "Ansvar" är en betalvara. Makt är ett självändamål. Åsikter kan skrivas om för det rätta priset. Titta bara på MP nu.

  Bloggade om detta för ett par dagar sedan:

  https://asiktskompassen.wordpress.com/2015/06/19/politikerloner-och-lararloner-fem-effekter/

  SvaraRadera
 2. Kommer aldrig bli ett drev, för hon tillhör rätt parti, kön och så vidare.

  Journalisterna hade kunnat såga henne med fotknölarna, men så kommer inte ske. Alla är lika, men miljöpartister är mest. Tillsammans med resten av gode-vänstern. I

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar mullra bland f.d. MP:are och VPK och klimatfanatiker, och de kontrollerar på poster som minstrar, domare, toppbyråkrater, förläggare, chefredaktörer och journalister det mesta av den håret centrallikriktade svenska monopolmedian. Så drevet mot MP kommer från de rödgröna. Nu när de komit in i de fina salongerna med miljon+ i årslön så knackar familjens fattiga kusiner från landet på och vill girigt komma in till köttgrytan de me', eller blir missnöjda.

   Radera
 3. Det finns bara en förklaring till att hon kommer undan: MP's väljare bryr sig inte. Enda förklaringen till att de inte bryr sig är att de är fullständiga dumskallar som lever i sina egna fantasivärldar.

  Det fanns en gubbe som hette Karl Marx, och han förutspådde att den historiska utvecklingen skulle leda till "proletariatets diktatur". Det är möjligt att han fått rätt till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, proletariatets diktatur var väl inte en ödesbestämd slutprodukt så att säga?

   Däremot så hävdade ju Marx att all form av statlighet alltid innebär att en klass dominerar över de övriga.

   Tar man ovanstående mening för sann så blir ju åtminstone proletariatets diktatur antagligen ganska bra eftersom proletariatet rimligtvis är stort, dvs det är ganska många som får sina intressen tillgodosedda.

   Annars bör nog Romson avgå ja, jfr med Stegö Chilo.

   Radera
 4. För min del så får hon mer än gärna sitta kvar till efter valet 2018 iaf. Hon kan alltid kompensera allt ont som denna regering har gjort/gör med att få MP ut ur riksdagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Låt Åsa sitta kvar så länge det går, ju mer hatade partiledare MP har desto bättre. Se det som att hon inte avlönas för sitt politiska arbete, utan för att blockera mer kompetenta individer från att ta hennes plats.

   Radera
  2. Håller bara med. Låt Cirkus Romson vara med så länge som möjligt. Även de rejält oinitierade kommer till slut att åtminstone bli förvånade över att läget är som det är. En ökad medvetenhet hos befolkningen är av godo och den här sortens politikers beteende biter rätt hårt hos vanligt folk. I alla fall jag har mötts med tappade hakor när jag beskrivit vad som hänt. 127 000 per månad? Ja, vad ska man säga? Det är mer än mina föräldrars pension osv...

   Radera
 5. Var det uppåt 40 - 50% av journalisterna som stödde MP ?
  Så det ska nog till nån typ av 'nackskottsdiplomati' uppifrån, för att få 1/2 journalist att skriva otäckt om där dom har sympatierna.
  Den 1/4:dels journalist som INTE har sympatier åt det hållet kanske 'håller sig still i båten' för lugnet på fikarasterna o att inte tvingas sitta på stol med kapade ben på firmafesterna..

  SvaraRadera
 6. Samtliga svenska partier är just motsatsen till vad de heter:

  Socialdemokraterna - är ett odemokratiskt fackpamp-parti, där tex alla andra utom de själva ska kvotera kvinnor till vissa poster. Socialt samhällsansvar tog man tex bort genom friskolereformen. Borde döpas om till Socialistfacisterna.
  Moderaterna - är allt utom moderata i sin ohämmade Reinfeldtska invandringspolitik och deras kraftiga nedskärningar av fösvaret har varit allt utom moderata. Borde döpas om till Omoderata sverigesabbotörerna.
  Folkpartiet - är allt utom folkets parti. Nu skriker Björklund skolpolitik efter att inte ha gjort något när han hade makten. Döpts om till Folkets passiva fiender.
  Centerpartiet - ett nickedockeparti kräver tydligen inte mycket att leda. Har ju faktiskt blivit mer ett centerparti då man övergett landsbygden och fokuserat på centrala stockholm istället, men de får ändå ett nytt namn: Södermalmska köttgrytepartiet.
  Kristdemokraterna - lätt att leda då man kan hänvisa till högre makter, och det är nog bara högre makter (eller Alf Svensson med saxofon) som kan rädda partiet. Eftersom de varken följer kristna ideal eller är mer demokratiska än andra så döps de om till Fosterdiagnostiska vänskapspartiet.
  Miljöpartiet - allt som behöver sägas har redan sagts på bloggen här. Nytt namn: Inkonsekventa föroreningspartiet.
  Vänsterpartiet - tycker glatt det är bra med facistiska kvinnofientliga och HBTQ-hatande människor bara de är invandrare. Döps om till Facistiska orimlighetspartiet.
  Sverigedemokraterna - tycker inte Sverige är så bra utan Ryssland är bättre. Demokrater är de inte heller. Döps om till Putins gossar.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte ett svenskt fenomen ändå: I Danmark finns "Venstre" i det borgerliga blocket och i USA är "liberaler" vänsternissar. Snarare indikerar detta svagheten i allmän rösträtt: de flesta vet antagligen inte ens vad de röstar på...

   Radera
  2. Kanske inte ett svenskt fenomen ändå: I Danmark finns "Venstre" i det borgerliga blocket och i USA är "liberaler" vänsternissar. Snarare indikerar detta svagheten i allmän rösträtt: de flesta vet antagligen inte ens vad de röstar på...

   Radera
 7. I den bästa av världar för Allians och SD så tvingar sig Åsa Romson kvar. Det finns nog inget större sänke för regeringssidan.

  Ge Åsa minst tio chanser till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och det kommer hon säkert få! (väntar med spänning på nästa pannkaka)

   Radera
 8. Det kan väl oxå tänkas att reglerna för bottenfärg inte är anpassad till verkligheten!
  Miljön har på kort tid tvingat båtägare bli bovar!
  Toalettfrågan och bottenfärgerna är under stort intresse för miljömuppar. Dvs för fritidsbåtar, för skepp med turister är det raka rör ut i haven.

  SvaraRadera
 9. Åsa målar båten med färgburken bakom sig när hon snubblar och sätter sig i färgen river sönder byxorna och får botten färg på botten så att säga. När hon försöker ställa sig upp druttar hon med röven före i en uppblåst lastbilsslang och vidare ut böljan. Nu guppar den miljöförstörande farkosten i blötan med giftig bottenfärg och avlopp rakt ut.

  SvaraRadera
 10. MP måste bort för cornu vill att bobubblan ska öka så han blir rik på bloggen.
  MP vill ta bort ränteavdraget det kan stoppa prisökningarna, därför hoppar cornu på MP.

  Cornu enda önskan är att priserna fortsätter gå upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Akta så du inte blir kallad haverist av nått slag.... :)

   Radera
 11. Att Åsa inte anser hon gjort något fel är knappast nåt nytt.
  Det enda uppseendeväckande i denna gamla historia är att mp-infiltrerade SVT (52% mp) gör en story...nu...flera månader senare.....?
  Tyder på att någon har en plan...eller är bitter?

  SvaraRadera
 12. Hur tänker ni nu? Ni vill få bort den person som sänker MP mest? Jag är tacksam ju längre hon sitter kvar och ju oftare hon öppnar mun. Med lite tur så försvinner MP snart.

  SvaraRadera
 13. Åsa Romson ska självklart sitta kvar till valet 2018. Alliansen kommer att ha valsegern som i en liten ask om Praktikant-regeringen får sitta kvar, orubbat.

  Enda undantaget är väl försvarsministern (s), som verkar rejäl och pålitlig. Har inte lärt mig namnet än, men karln är ju förträfflig.

  SvaraRadera
 14. Alla i MP:s ledning borde avgå - om inte för annat så för att följande två frågor har två olika svar:

  Vilket svenskt parti har flest rasister bland anhängarna?
  Vilket svenskt parti har flest judehatare bland anhängarna?

  See what I mean?

  SvaraRadera
 15. De som startade MP gråter sig tills söms varje kväll.Men att sitta vid grytorna verkar partiledningen gilla.Någon mera obildad miljöminister får man nog leta efter.Man brukar prata om klavertramp.Det här klaveret är helt söndertrampat

  SvaraRadera
 16. Om vi inte har tur med vädret så kommer vi få attackmyggor att leka med, om vi inte på ett miljökorrekt sätt slår ihjäl dessa... Tack Åsa.

  SvaraRadera
 17. Om vi inte har tur med vädret så kommer vi få attackmyggor att leka med, om vi inte på ett miljökorrekt sätt slår ihjäl dessa... Tack Åsa.

  SvaraRadera