Cornucopia?

2015-06-08 08:31

DAB-radio tar sommarlov

"P2 Klassiskt har sommarlov och är åter den 17:e augusti." - P2 Klassiskt avlyssnat den 8:e juni 2015
Det påstås att svenska folket efterfrågar fler Spotifylistor i radion, och att vi därför måste införa DAB-radio och släcka ner FM-nätet, som blir oanvända frekvenser. Men nu har DAB-radiokanalen P2 Klassiskt tagit sommarlov vilket visar att det varken finns "personal" eller lyssnare på fler kanaler.

Det enda som spelas på P2 Klassiskt just nu är fågelsång och slingan som citeras överst i blogginlägget.
DAB-radio.

Eftersom Public Service/SR även sänder på webben kan du själv lyssna på denna slinga ovan. Man påtalar dock att man kan lyssna på P2 Klassiskt Sommar istället, med den somrigaste klassiska musikmixen.

Poängen är dock att man nu slösar bort en hel DAB-kanal i etern på att sända uppgiften att man inte sänder något. Uppenbarligen är inte behovet av utrymmet för radiosända kanaler så stort, utan man kan slösa bort en hel kanal på att upprepa att man inte sänder något. Och kan slösa med tillfälliga kanaler.

Det skulle för övrigt vara mycket intressant att se SR:s statistik på hur många som lyssnar på digitalradiokanalerna på webben. Borde ge en indikation på hur få som bryr sig om fler kanaler.

I DAB-radion kringkastas just nu P1, P2 Klassiskt "har sommarlov och är åter den 17:e augusti", Spotifylistan P3 Star, P2 Klassiskt Sommar, SR Barnkanalen och Sisuradio. Att man slösar bort två kanaler på klassiskt, varav den ena alltså bara sänder att den har sommarlov visar på att det inte finns något behov av fler kanaler.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

4 kommentarer:

 1. Jg kan lyssna på tiotusentals radiokanaler på tunein.
  Kan någon på nationsföraktande SR förklara varför jag ska lyssna på nationella kanaler istf någon av dessa härliga kanaler fyllda med World Music och riktig kultur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Radiotuna har rätt bra utbud också om man bara vill lyssna på musik. Den har t.ex. "155" stationer som spelar Chicago Blues.

   Radera
 2. hur svårt kan det vara att låta ngn sommarvikarie sno ihop en ny spotify lista en gång i veckan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske de måste spara Stimpengar?
   Fast inspelningar äldre än 50 eller 70 år kan troligen spelas gratis.

   Radera