Cornucopia?

2015-06-21 17:25

Bokturistkarta för Stjärnklart

Med midsommarhelgen avklarad börjar det dra ihop sig till semester. Nedan finner ni en turistkarta för er som vill bokturista i Stjärnklarts fotspår i sommar.

Bloggläsarnas semesteruttag 2015.
Olika månader färgkodade, och
månadsskiftesveckor i separat färg.
Ett stort antal platser i boken är autentiska, andra har inspirationskällor på ungefär samma plats, och några är inte exakt angivna. Men områdena eller gatorna som vissa saker finns på är markerade på kartan nedan. T ex är inte Annas exakta arbetsplats på Medicinarberget utplacerad, liksom hennes eller Carls bostäder. Filips exakta lägenhet på Badbordsgatan är inte utpekad, men väl gatan. Inte heller finns det någon specifik villa utpekad för Svenssons i Åsa. Däremot sitter Vattenfall på Folkungagatan, även om det bara är energihandel.

Kartan bör vara ganska spoilerfri. Respektera att det bor privatpersoner på ett antal platser.

Några stråk lämpar sig mycket väl för en dagsutflykt, som t ex Kungsbacka - Åsa, eller gamla E6:an - Svenshögen och Ljungskile, kanske hinner man knö in Marstrand och Carlstens fästning också. En vända upp runt Karlsborg, Tiveden och Tidan är också ett utflyktsmål. Liksom en vända Söder om Söder, och rent av lite på Södermalm.

Det finns säkert platser ifrån boken, som jag missat alternativt avsiktligt utelämnat som mindre intressanta. Men de flesta platser eller områden är med. Så håll till godo. Skicka gärna in foton när ni preppar kundvagnen full på ICA i Åsa eller Ljungskile...

Stjärnklart finns nu att köpa på pocket från din lokala välsorterade bokhandlare, inklusive Pocketshop, Akademibokhandeln, Science Fictionbokhandeln och kan även beställas från Bokus för 47:- SEK,  CDON för 59:- SEK och Adlibris för 45:- SEK.

Uppföljaren Stjärnfall går nu till tryck och släpps som inbunden, E-bok och nedladdningsbar- och strömmande ljudbok den 28:e juli. Inbunden bok går redan att förköpa hos Bokus för 179:- SEK. Signeringar och boksläpp blir det även hos SF-bokhandeln i Stockholm den 28:e juli och i Göteborg den 1:a augusti, samt Akademibokhandeln Kungsgatan i Göteborg den 13:e augusti.

Kartan hittar ni nedan, eller på en separat länk här.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. Vid årsta torg hittar ni f.ö. Palmyra Kebab. Ett av de bättre kebabhaken i stockholm. Turistar ni där är det lämpligt för lunch eller middag om kebab passar.

  SvaraRadera
 2. Men jag vill ha ljudboken NU!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Är boken ens inläst än? Känns ju som något man gör först när boken går i tryck så det blir korrekt. Eller så läser man in redigeringarna separat kanske efteråt.
  Men ja, det är jobbigt att vänta på ljudboken.

  SvaraRadera
 5. Mycket lämpligt. Jag har inte läst Stjärnklart än men införskaffat den som pocket till semestern. Som av en händelse kommer jag att resa genom nästa exakt de aktuella områdena. Det kommer ju att ge semesterläsningen något av en extra dimension.

  SvaraRadera