Cornucopia?

2015-06-01 14:24

Bloggläsarnas självbild: Otränade överintelligenta besserwissers

Dags att redovisa resultatet från gårdagens enkäter om de kära bloggläsarnas självbild. Det visar sig att ni är otränade överintelligenta besserwissers och bättre bakom ratten än i sängen. Enligt er själva, alltså.

Självbilden när det gäller sex och snygghet verkar vara hyfsad god, ganska nära förväntat medel runt 3.0, medan man anser sig vara oträndade, men goda bilförare. Speciellt utmärkande är dock att läsarna ser sig som intelligenta och att de alltid har rätt.

Konkret utfall på drygt 1 500 respondenter, på en skala från 1 till 5.

Intelligens 3.87
Ha rätt 3.81 (intelligenta nog att inse att ni inte har rätt lika ofta som ni är intelligenta)
Köra bil 3.30
Snygghet 3.16
Sex 3.12
Fysisk träning 2.88

Fördelningen för respektive "gren" är lite olika. För intelligens och ha rätt är den i princip identisk. Köra bil ligger lite i överkant, medan fysisk träning har en intressant oval fördelning men sexuell förmåga ger en ganska snygg klockformad normalfördelning. Kan bero på att läsarna faktiskt får feedback från någon annan på den punkten och därmed har bättre självkännedom.
Svarens fördelning.
Intelligensfrågan är relativt realistisk, eftersom majoriteten av läsarna är högutbildade tjänstemän, så bör intelligensen vara över medel. Eftersom man inte är unga, utan mer i åldern 25 - 50 år, så bör man ju vara bättre bilförare än yngre och de äldre som inte längre ser vägen eller hör trafiken.

Sedan är man ju som sagt tjänstemän, som sitter på sin skrivbordsstol och surfar på den här bloggen hela dagarna. Klart man blir otränad då, jämfört med riktiga goa arbetare som är ute och flyttar sten med spett på fikapuaserna och annat riktigt. Eftersom åldersintervallet är som det är så är ju kanske även den sexuella förmågan uppövad och erfaren, utan att ännu ha nått punkten där åldern tar ut sin rätt.

Vad gäller snygghet, så är man ju van vid det man ser i spegeln och er partner kanske inte kan lämna helt objektiva omdömen. Fast ni är ju åtminstone snyggare än ni är bra i sängen, vad det nu säger om mänskligheten? Se, men inte röra?

Och det är ju kul att ni alltid har rätt i allt. Lycka till med det...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

13 kommentarer:

 1. Intressant ! Själv kryssade jag givetvis i 5 på alla, eller var det kanske bara 4 på att ha rätt ?

  SvaraRadera
 2. Jag lät en oberoende vän göra min rad-det kanske drar upp siffrorna lite ;-)

  SvaraRadera
 3. Min tolkning av att alltid ha rätt är att jag inte påstår att jag vet något om jag inte vet. Blir tokig på folk som påstår sig veta något utan att veta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man inget sagt är det svårt att ha fel.
   Eller ja, man kan dra i en dörr det står tryck på såklart :D.

   Jag håller dock med om ditt tänk.

   Radera
  2. Mitt förhållningssätt är likadant - att inte påstå att jag vet något om jag inte vet. Jag kryssade ändå en fyra eftersom "alltid" är ett starkt ord och det kanske kan komma att hända att jag slarvar någon gång.

   Radera
  3. Kanske då är på sin plats att berätta för herrskapet att vad ni tror er veta inte med nödvändighet stämmer.

   Radera
  4. “True wisdom is knowing what you don't know” - Confusius

   Radera
 4. Hmm är ju en SK go arbetare men kryssade otränad då min kropp är för slut att springa på gym.

  SvaraRadera
 5. Känner på pricken igen det här. Tack för påminnelsen

  SvaraRadera
 6. Det var väl ingen nyhet att den här bloggens läsare är vita medelålders besserwissers som kör bensinslukande kombibilar och äter rött kött. Ungefär så här kan det låta: "Fredagskväll. Är ensam i min stora villa och kollar veckans börsutveckling över ett glas maltwhisky. Frugan i stallet med sin privattränare Raôul. Lugnt och skönt. Imorgon är det båtmässa. Jag har alltid rätt."

  SvaraRadera
 7. Borde du inte använt den nya sexgradiga EU-skalan A-F istället?
  Den saknar dessutom medelvärde. Läskigt med en bell curve som tvingas på läsarna som en tvångströja och nollsummespel. Om jag förbättrar min fysik måste ju någon annan försämras.
  Och yngre läsargrupper sitter där med hängande hakor och fattar inte vad som pågår.

  SvaraRadera
 8. Bara för skojs skull.
  Hur många gånger röstade ni?

  SvaraRadera
 9. Då detta är den största ekonomibloggen....
  kan du inte ha investeringsomröstningar oftare? Typ var folk här tycker det är smartast att "säkra" sina tillgångar nånstans. Fonder, aktier, guld, likvida medel (för att köpa när allt kollapsar), hus, mark, övriga fastigheter osv. Just nu känns det inte någorlunda säkert nånstans för mig :(, inte för att jag är så rik men ändå. Personligen tror jag på att ha likvida medel är det "säkraste" som det ser ut just nu.

  SvaraRadera