Cornucopia?

2015-06-04 14:44

Arenavansinnet: Ny arena för 4 000 MSEK i Göteborg?

Arenavansinnet och kommunhybrisen fortsätter. Tydligen har hockeyklubben Frölunda fått komplex av alla olönsamma vansinnesprojekt i resten av landet och föreslår att man river Nya Ullevi och nybyggd Gamla Ullevi, för att bygga Sveriges Dyraste Arena någonsin för 4 000 MSEK.
"So ya
Thought ya
Might like to go to the show.
To feel the warm thrill of confusion
That space cadet glow.
Tell me is something eluding you, sunshine?
Is this not what you expected to see?"


Nej, det var inte vad många ungdomar
förväntade sig när Roger Waters
spelade upp sin magnifika modernisering
av The Wall på denna Sveriges bästa
arena, Nya Ullevi.

Som bekant har vi redan en kraftig överetablering av onödiga och obokade arenor, som alla går med massiv förlust och måste fyllas med skattebetalarnas pengar. Men det hindrar inte följande resonemang från Muteborg. Stampen/GP skriver:
"Arenafrågan i Göteborg är, återigen, ett hett samtalsämne – och att staden evenemangsmässigt halkat efter gentemot både Stockholm och Malmö är ren fakta."
Att inte bygga idiotiska projekt är alltså att "halka efter".

Tanken är också att folk i regionen, dvs alla boende i Västra Götaland, ska betala för Muteborgs nya skrytbygge.
"Folk i regionen skulle också få betala en arenaavgift på 200 kronor per år – och kostnaden på 40 års avskrivning skulle vara 150-200 miljoner per år. I dag kostar Nya Ullevi 75 miljoner per år."
Helt lysande.

Det faktum att "folk i regionen" ska betala 200:- SEK per år visar att projektet inte är det minsta lönsamt, utan förutsätter att skattebetalarna ska hosta upp pengar för att Muteborgs sportfånepampar ska få bygga betongmonument över sin egen dumhet.

Men this is Muteborg! Vi kan räkna med att detta eller något ännu vansinnigare projekt byggs och att fullt fungerande arenor rivs och att regionens totalt ointresserade skattebetalare får stå för notan.

Nej, vill Frölundas ordförande Mats Grauers bygga monument över dumhet så ska inte ett öre tillföras från skattebetalarna.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

24 kommentarer:

 1. Man vill väl inte vara sämre att sätta sprätt på skattepengar än lillebror Malmö.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/miljardstoden-till-malmos-nya-arenor/
  Till saken hör väl också att Malmö stad gick ca: 1 miljard back förra året

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...samtidigt som dom fick över 4 miljarder från andra svenska kommuner. Bra jobbat.

   Radera
  2. Råttorna (politikerna och byråkraterna) länsar skafferiet innan de lämnar det sjunkande skeppet, och de fastkedjade skatteslavarna som de har grundlurat. "Skattebetalaren är synnerligen jovial, flinar även iträdd sina bojor och fattar inte ens att vi leder in honom i giftgasduschen", asflabbar pamparna som förakt mot idioterna som röstat på deras brutala plundringsmakt.

   Radera
 2. Perfekt. Jag ser fram emot en ny jättearena :)

  SvaraRadera
 3. Tänkte samma tanke som Cornu när jag såg denna nyhet: Om Frölunda vill ha detta så kan väl de stå som betalningsgarant för bygget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så att det är någon kumpankapitalist som vill ha ett foto hängande på väggen från när det första spadtaget togs - kosta vad det kosta vill. Därav hela bygget av detta sporttempel. Sen ägs säkert bort åt 95% av alla arenor offentligt. Något som passar slavsamhället bra eftersom de flesta motsvarar svarta hål ekonomiskt.

   Radera
 4. Jamen så bra då. Finansieringen är ju redan klar i och med dagens uttalande:

  "Det är ett beslut som varje kommun måste fatta, hur man sköter sin ekonomi. Statens ansvar är att ta fram ett system där vi omfördelar så att alla kommuner får förutsättningar att ha en likvärdig välfärd", säger Ardalan Shekarabi.
  http://www.di.se/artiklar/2015/6/4/regeringen-gor-om-robin-hood-skatt/

  Göteborg fick ju bara ca 2,5 miljarder i kommunal skatteutjämning förra året. Bara att dubbla den siffran. Någon annan betalar ju.... Socialistisk rättvisa måste får kosta mycket !

  SvaraRadera
 5. Fru Kommunalrådsordförande, we must not allow a multiarena gap!

  SvaraRadera
 6. Okay Göteborg vill vara med och slåss om att ha nästa års Eurovisionfinal
  . Dom lär inte hinna om dom inte tar in svartjobbande utländska gästarbetare som kan sätta livet till.

  SvaraRadera
 7. Är FIFA iblandade ?

  SvaraRadera
 8. Jag har en annan teori: Genom att binda upp varenda ledig byggjobbare i regionen för åratal framöver så är man mer eller mindre skyddad mot regeringens nya idé om att tvinga landets alla kommuner att bygga nya hyreslängor åt flyktingar - "sorry, vi försöker, men det finns inga arbetslösa byggjobbare att få tag i".

  Kroppsarbetare är väl dessutom överrepresenterade när det gäller att rösta på SD, särskilt yngre sådana som går arbetslösa, så det är lite win-win på den fronten också för alla DÖ-partier i Västra Götaland att starta ett sånt här projekt som tillsammans med redan tidigare påbörjade onödiga storprojekt ser till alla wannabe snickare kan gå direkt från gymnasiet till fast anställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jävlar vad pinsamt det är när precis ALLT ska vändas till att handla om invandring och SD. Grattis Peter, du vinner priset för taffligaste SDaren, i stor konkurrens. Du kan hämta ut förstapriset på socialkontoret i din kommun.

   Radera
  2. Kommentaren handlar om hur kommun- och landstingspolitiker börjat anpassa sig till realläget utan att flagga om. Läs inte in några värderingar som jag inte har, är bara en observatör av vansinnet som troligen inte ens kommer att bry sig om att gå och rösta nästa gång. Om DÖ fortfarande gäller på valdagen 2018 kommer det ju att vara nästan lika pinsamt att bli iaktagen utanför en vallokal som att stå på runka på balkongen.

   Radera
  3. Till och med Aftonbladets ledarsida tar i dag upp att det råder brist på färdigutbildade byggarbetare i Sverige SAMTIDIGT som det inte finns lärlingsplatser så det räcker för de som vill in i yrket. Typ dubbelfel i arbetsmarknadspolitiken på området alltså:

   http://www.aftonbladet.se/ledare/article20911407.ab

   Radera
 9. Ja, inte har Täby någon arena. Och detta trots deras ohemult höga kommunalskatt. Det var ju det jag sa: göteborgare får iaf något för sina skattepengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just precis, ju mer skatt desto mer får man för pengarna. Fler provinser borde ta efter för att inte halka efter i skatteracet. Tror lätt att vi kan nå över 110% om vi bara lägger manken till, kanske t.o.m. 200% om vi anlitar en ekonom från sporten. Teamwork!

   Radera
 10. Det är ju rätt smart att bygga en dyr arena och att sen gå back. Då kommer ju det kommunala utjämningssystemet i kraft. Robin Hood kommer till undsättning och jag som bor i en arena tom stad får vara med att betala kalaset.

  SvaraRadera
 11. Den moderne Robin Hood är en lyxlirare som sätter sprätt på pengar. Lånar för fullt till lyxkonsumtion, bilar och hus. Den dagen pengarna är slut eller banken knackar på träder sossarnas rättvisesystem in. Man tar från de som har och ger till de som har konsumerat upp allt.
  Uppslag till en ny film kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Robin Hood var en anarkokapitalist som bekämpade staten och dess med våld plundrande och skövlande skattefogde. Läs på!

   Radera
 12. Sydsvenska dagbladet har en liten granskning av arena-svineriet i Malmö:
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/miljardstoden-till-malmos-nya-arenor/

  De flesta svenska mångmiljonärer som man stöter på i massmedia, har gjort sig mångmiljonbelopp på bara fastighetsprisbubblan. Inte för att de uppfunnit någonting eller som entreprenörer tagit någon produkt från idé till lönsam försäljning. Utan för att de köpt billigt, belånat maximalt och sålt dyrare nästa år när fastighetspriset automatiskt stigit med 5-10%, vilket med 99% belåningsgrad blir 500%-1000% i vinst per år. Detta helt enkelt genom att inse den mycket enkla sanningen att statens planekonomiska räntediktat (störning i mängden betalningsmedel) skapar enorma tillfälliga klyftor mellan pris och värde. Så fort bubblan spricker så raderas "investerarens" hela förmögenhet och 10x därutöver på andras bekostnad. Lars Gullstedt var ett exempel på detta förra gången samma svenska statliga depressionskapande kreditcykel återupprepades, i början av 1990:talet. https://sv.wikipedia.org/wiki/Lars_Gullstedt Detta är den enda slags "investerare" som Riksbankens planekonomiska sharia-ränta gynnar.

  Att muta de lokala kommunpamparna, allihop obildade och utan annan erfarenhet än som rovslickande kaffekokare i partikorridorerna. Denna öppna korruption, som är lika svår i Sverige som i Ryssland, bygger på att folk inte bryr sig. Vilket är sant. Och eftersom ingen väljare bryr sig om att de härskande pamparna med våld stjäl det mesta av alla andras pengar och stoppar dem i egna fickor och i sina mutande utländska särintressens fickor, gör att ingen journalist bryr sig om att granska det. Ingen bryr sig ju, så vad spelar det för roll? det finns 290 kommuner att granska, alla har lik i garderoben. Ingen granskar. Ingen bryr sig. Det handlar ju bara som det mesta av allt välstånd i samhället som stjäls och förstörs, så det är inte så viktigt. Varför ha 30 veckors semester/år med oförändrad årslön utan skatt, när man istället kan ha 5 veckors semester med oförändrad årslön med skatt?

  SvaraRadera
 13. Det kan ju aldrig vara fel för en svensk provinsiell praetor att bygga ett tidsenligt minnesmärke enligt romersk modell över sig själv, under devisen "bröd och skådespel". En riktigt bra och tidlös arena är ju något som i alla tider beundrats av både makthavare och betalande turister. Vem vet, till slut kanske någon till och med kan få till namnet rätt, Colloseum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer få namnet Kålleseum.

   Radera
  2. Ja, det s.k. vulgärlatinet är ju populärt i de västra provinserna.

   Radera
  3. Kålleseum! Och Västlänken blir då förstås Kåll(e)gata som invigs med det nya stadsloppet Kållgatavandringen?

   Radera