Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2015-05-20 10:11

The Economist: Mer demokrati hos Kuba, Vitryssland och Vietnam än i Ryssland

The Economist tar årligen utifrån 60 indikatorer fram ett demokratiindex. I detta klassas vårt grannland Ryssland som diktatur med mindre demokrati än exempelvis Kuba, Vitryssland och Vietnam.

Rysk avlönad psyops och dess svans av nyttiga idioter brukar försöka framhäva Ryssland som ett demokratiskt föredöme, och exempelvis påstå att det av Ryssland invaderade Ukraina saknar demokrati. Men The Economists rankar Ukraina mycket högre än Ryssland och klassar Ukraina som en hybridstat, medan Ryssland klassas som en diktatur, eller auktoritär regim.

Ukrainas demokratiindex är 5.42, medan Rysslands index är 3.39. I jämförelse får diktaturen Vitryssland ett index på 3.69 och kommunistdiktaturen Vietnam 3.41. Diktaturen Kuba får också högre demokratiindex än Ryssland med 3.52. Även kollapsande landet Libyen har högre demokratiindex med 3.81. Kommunistdiktaturen Kina har dock med 3.00 något lägre index än Ryssland.

Ukrainas demokratiindex är exempelvis högre än Bosniens 4.78 och jämförbart med det europeiska NATO-landet Albaniens 5.67. Ukraina har också högre index än Turkiets 5.12 och Armeniens 4.13, men lägre än Georgiens 5.82. Just Georgien är alltså på gränsen till att kliva upp från hybridland till demokrati. Oavsett har Ukraina alltså inte lägst demokratiindex i Europa, utanför diktaturerna Ryssland och Vitryssland, utan även Turkiet, Georgien, Armenien och Bosnien har sämre demokrati.

Demokratiindex. Röda stater är auktoritära diktaturer. Gult och orange är hybridländer och grönt är demokratier.
Källa: Wikipedia / Boudagga2014 Licens: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
Rysk avlönad psyops och svansen med oavlönade nyttiga idioter bortförklarar ovanstående nedan i kommentarsfältet. Det kan i sammanhanget också vara relevant att påtala att falangen av Putinister hos Sverigedemokraterna och många av partiets väljare, som hyllar Ryssland och Putin, och t ex sagt att de hellre ser Putin än Obama, alltså föredrar och förordrar en diktatur och diktator. Vilket säger så mycket om många av partiets väljares demokratisyn.

Det råder ingen tvekan om att Ryssland är en auktoritär diktatur, och man bör alltså särskåda de som säger något annat och deras demokratisyn (eller intelligens och bildning). Det inkluderar Rysslandskramarna inom vänsterpressen, men kom ihåg att Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ser Ryssland för vad det är - en nationalistisk högerdiktatur.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

54 kommentarer:

 1. Ja, men The Economist är ju så klart en neoconsionistjudisk sadonazisatanistisk Bilderberg-megafon som inte förstår att värdera sånt som bigami, barnäktenskap, traditionella värderingar och annat som gör Ryssland till ett imperium och inte en nation bland andra.

  SvaraRadera
 2. De degenererade homosexuella neonazijudarna som har gjort kartan har ju glömt att göra USA mörkgrönast. Undrar hur psyopsen tänker förklara detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så klart en så kallad double false flag (fråga Alex Jones).

   Hade de mörkgrönat den hade bluffen blivit för uppenbar.

   Likasom MH17 liksom, hade man hävdat att det var en SU-27 som Ukraina inte ens har så hade det blivit uppenbart att lögnen var sann. Nu hittade man på att det var en SU-25:a istället vilket bara blev halvtrovärdigt eftersom den inte alls kan flyga så högt eller bära de där vapnen som Ukraina inte ens har.

   Fattaladu?

   Radera
  2. Lustigt, jag är bergsäker på att jag plåtade en Ukrainsk SU-27 på RIAT 2011. Mystiken tätnar..

   Radera
  3. Klart att det finns såna, men just genom att hävda att det var en SU-25:a blir det lite mindre trovärdigt så att det blir mer trovärdigt.

   Radera
  4. Eller ja, det förutsätter ju att man tror att "Ukraina" existerar som nåt annat än en lögn i neoconjudisk västmedia.

   Radera
  5. ErikG, märkligt att ben inte har kommenterat din fina bild på flyget som inte finns. Har Ben ställt sig i skamvrån?

   Radera
  6. Behövs inte ens kommenteras, det är en självklarhet att den är photoshoppad av CIA - precis som månlandningen.

   Radera
 3. Ukraina har via kupp fått ny ledning som kan vara demokratisk men som inte kontrollerar sitt territorium.
  Ryssland har en stabil ledning som inte bytts på 15 år trots flera val.
  Vilket land är då stabilaste demokratin?
  Ser att länder som Libyen utan någon fungerande ledning alls klassas som diktatur. Ser att det finns en lite mer röd färg eller en svart lämplig för Libyen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ryssland har en stabil ledning som inte byts på 15 år trots flera "val"". Så, jag fixade till din mening så det blev rätt.

   Radera
  2. Nordkorea har väl en ännu stabilare ledning som sträcker sig tillbaka till 50-talet. Det är väl sextio år av politisk stabilitet och därmed den bästa demokratin enligt den (erkänt sverigedemokratiske väljaren oppti).

   Radera
  3. Verkligheten är att i en fungerande demokrati byts ledningen ut. Och som jag skrivit tidigare får man sällan mer än drygt 50% av folkets stöd - allt annat tyder på valfusk.

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/03/sallan-mer-drygt-50-stod-for-makten-i.html

   Valfusk i Ryssland är ju för övrigt bevisat med Tjurovs fördelning.

   http://cornucopia.cornubot.se/2011/12/bevis-pa-valfusket-i-ryssland.html

   Radera
  4. Det är rätt, varför hålla på med en massa onödiga konstigheter som val och grejer? Det där redde tyskarna ut redan på 30-talet.

   Det gäller bara att ordna fram en Führer som såväl andligt som kroppsligt representerar folkets innersta önskningar, vare sig de vill det eller ej. Tjetjener blir rövknullade med batonger för att vill det innerst inne, och det har Putin fastställt med sin övernaturliga Führerförmåga. Det är självklart därför han beordrar att sådant ska hända.

   Helt oantastligt.

   Radera
  5. Se den gamla fina filmen Der Herrscher från 1937 t ex. Direktören på en vapenfabrik förkroppsligar alla arbetares önskningar och kräver så klart total lydnad i gengäld, sen kommer hans barn och ska dela på ledarskapet och införa nymodigheter och då håller det på att gå åt helvete. Som tur är gör han dem alla arvlösa och väntar på att en stålhård arbetare ska komma fram ur massorna på fabriksgolvet med förmågan att betvinga populasen, krossa familjefoton med gevärskolvar, skicka folk till "omlokaliseringsläger" och allt annat nödvändigt för att styra ett imperium... jag menar företag.

   Radera
  6. Dessutom har det ju varit alldeles för stor omsättning vid makten i Ryssland, Putin var ju premiärminister ett tag innan han blev president igen. Förstår inte varför man ska tolerera såna karuseller, Führerskapet är ju en livslång, gudagiven uppgift och inte nåt jävla 8-5-jobb där man kan komma och gå som man vill.

   Se t ex Rogozins senaste uttalande om deras kassa jävla raket, det är klart att det är som han säger att den går sönder påga det moraliska förfallet i Ryssland och inte på grund av tekniska fel.

   Radera
  7. Ja det måste ha varit jobbigt för dom att flytta makten mellan presidenten och premiärministern beroende på vad Putin hade för titel på sitt visitkort.

   Radera
  8. Ryssarna brukar ofta vara militant cyniska. Man kan väl säga att de tycker att Putin valdes i ett demokratiskt val(efter att han ändrat konstitutionen) utan alltför uppenbart röstsedelmygel denna gång.
   Alltmedan deras "egen" man Janukovytj avsattes på regelvidrigt sätt(kupp). Däremellan åkte en annan folkplundrare från "andra sidan" i fängelse, Tymosjenko, som understötts av bl.a CIA. Ukraina var och är ett genomkorrupt land i likhet med Ryssland. Men Ryssland är nog minst några pinnhål värre om man skall se till hur media m.fl kunnat rapportera genom åren. Ukraina har mer handlat om personvalen och oppositions-rörelser medan t.ex spelet bakom kulisserna, förföljelser av oliktänkande, näringsliv och korruption varit mindre bevakade(förutom de nämnda två).

   Ryssland har haft ett stabilare grepp/tyranni än Ukraina. Den senare tack vare bl.a folkresningen via Orangea rörelsen.

   Radera
  9. Allt det ständiga snacket om att "politiker X understötts av CIA" är lite tröttsamt. Finns det några konkreta exempel på vad det stödet har inneburit i praktiken? Är det mer är bara uttalanden i stilen "X är bättre för vårt land än Y eftersom Y går i landet Z's ledband"? Eller finns det bevis/kraftiga indikationer på att pengar bytt ägare, information utbytts, planer smidits, motståndare motarbetsats, etc?

   Sedan är jag övertygad om att Janukovytj och Tymosjenko var ungefär lika korrumperade - det hör inte hit. Men det är självklart att Väst tycker bättre om en västvänlig korrumperad politiker än en Moskvatrogen korrumperad politiker.

   Radera
  10. @Kristian; CIA och en grupp politiker jobbade hårt för att få henne fri ur fängelset och en rättvis rättegång samt att få henne till USA om hon inte kunde få tillbaka sin roll i politiken. Förstår inte att cykloperna alltid tror att det handlar om konspirationer? Jag refererade till Dokument Utifrån på SVT som visade en dokumentär om Tymosjenko och rörelsen där b.la CIA-företrädare(dess öppna del få man förmoda) och höga politiker jobbade på plats och från USA via påtryckningar och andra mindre "normala" verktyg. Är det konstigt? De var med på öppna intervjuver t.ex.

   Snarare denna naiva inställning om hur världen fungerar. Försök hitta programmet så kanske du kan stilla fördomarna. Alla är inte psyops.......

   ps! Jag skrev inte att CIA hjälpte henne till makten och till stöld etc.

   Håller med dig om hur vi ser på vi och dom på olika sätt.

   CIA´s budget är hemlig för alla inkl kongressen. 50% större än NSA´s. Det sägs att det obekräftat finns en hemlig finansiering som ej ingår med belopp i den federala budgeten(?). Totalt handlar Underrättelseverksamhet om bortåt 55 Mdr dollar där den militära andelen är helt ospecificerad till belopp och där CIA ingår som del. CIA jobbar numera i direkta militära/paramilitära operationer, både öppna och hemliga. De deltar ofta tillsammans med specialstyrkorna i olika insatser.

   Radera
  11. Varför inte betona Janukovytjs nära band till Moskva lika mycket som CIAs alla påstådda planer för världshäravälde? Att Tymosjenkos rättegång och fängelsedom var politiskt betingad finns det inga tvivel om (väldigt snabb rättegång, statsutsedd helt oerfaren försvarsadvokat, försvaret fick inte samma tillgång till vittnen, etc) och de flesta västländer, inklusive EU och Sverige, utövade stora påtryckningar för få henne fri.

   Och om CIAs budget är hemlig för alla inklusive kongressen hur kan DU då veta att den är 50% större än NSAs? NSA har traditionellt sett haft en betydligt större budget än CIA och jag tror inte det förhållandet ändrats.

   Radera
  12. Bandet till Moskva(se ovan). CIA gör bara sitt s.k jobb enligt deras definition. Budgeten är hemlig men inte beloppen förutom den ev. hemliga hemliga(sägs det i vissa högre kretsar). Däremot är den militära delen av Intelligence okänd beloppsmässigt. Allt det där finns på Wikipedia inkl NSA. CIA är endast en del av USA´s s.k IC, underrättelseverksamhet som 2013 var 55 Mdr dollar.   Radera
 4. Om den här kartan var seriös skulle Sverige vara knallröd, eller åtminstone gul.

  Sverige är med och stödjer fascister i Ukraina, islamister i Syrien. Sverige är en terrorstat som ljuger om ubåtar. Vidrig socialistisk skurkstat som slickar amerikanska socialisters r***r.

  Men den bilden kommer Cornu att skönmåla. Spelar väl ingen roll att nazister var med och bildade NATO, eller att de nu håller på och jävlas i Makedonien. De kan göra precis vad som helst.

  Cornu precis som de flesta andra "borgerliga" har ju köpt CIA:s psyops, så de går inte att nå till dem. Och CIA vill ju ha ett krig mot Putin så att deras Petro-Dollar inte knäcks.

  Cornu, bara ytterligare en anhängare av USA:s militärindustriella komplex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du verkar vara en lugn persom med välformulerade åsikter grundade i fakta.

   Radera
  2. Käre MetalHeadViking. Tråden handlar ju om en ranking av demokrati i ett antal länder. Kan inte du ta fram en egen ranking baserat på dina parametrar, så får vi se om Sverige verkligen är gult? Jag är nyfiken på vad du anser driver Sverige i den riktningen? Vilken färg får Ryssland i din kartläggning? Vilka är de mätbara skälen för detta?

   Radera
  3. Baserad på hur högt skattetrycket är i Sverige, så ligger vi väldigt illa till.

   Men ni vänstertomtar tycker det är helt okej, bara vi får slicka lite på Barry Davis Jr. och hans Chicago-maffia.

   Radera
  4. Jag trodde vi var fascist- och nazistunderstödjande CIA-lurade borgare. Men nu är vi skattetrycksälskande vänstertomtar. Kan du vara så snäll och utveckla? Din retorik måste vara så avancerad att jag inte hänger med.

   Radera
 5. Återigen den totala oförmågan att förstå andra kulturer och acceptera att människor i andra länder/regioner har åsikter som baseras på deras egna erfarenheter och inte nödvändigtvis överensstämmer med en pk genuscertifierad svensk besserwisser sen barnsben matad med enkelriktad västpropaganda.... Bill & Bull i en orgie av rysshat igen. Märkligt att de inte inser själva hur korkade de framstår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Amerikanerna och deras kultur innebär uppenbarligen att de ser sig som världspolis och självklara kolonialherrar, så Ryssland borde visa lite förståelse genom att vresa upp och bita i kudden och inte stå i vägen för imperieambitionerna.

   Eller gäller resonemanget inte åt två håll?

   Radera
  2. Bill och Bull får verkligen skrivdiarre när rysslandsfrågan kommer upp, rätt underhållande faktiskt.

   Radera
  3. Björnligan är inte desto mindre underhållande...

   Radera
 6. Du känner inte att det är lite ohederligt att skriva saker som att "Sverigedemokraterna och många av partiets väljare, som hyllar Ryssland och Putin, och t ex sagt att de hellre ser Putin än Obama" när den ende som någonsin sagt så nyss blivit utesluten. Vilka väljare? Fria Tider? De där som Mattias Karlsson kallar för neofascister. Samme Mattias som ett flertal gånger förklarat hur Rysslands strategi med separatiströrelser är ett hot mot de nordiska länderna.

  SvaraRadera
 7. Ja, oj vad "demokratiindex" har så låg siffra!
  Vad är egentligen demokrati? Hur definieras den binära skillnaden mellan demokrati och icke-demokrati ( och det tredje fenomenet "diktatur", enligt alla partiledares senaste TV-"debatt").

  Svaret är helt enkelt att demokrati råder när alla med våld kuvade slavar lyder sina härskare. Precis som i Sverige idag! Att försvara Löfvénism mot Putinism (två falanger inom samma socialism, som att jämföra Pol Potism med Maoism. Att "försvara" Löfvéns personliga makt och rikedom vore bara att meningslöst döda oskyldiga ovetande ungdomar.

  Och om du är psykiskt sjuk och söker efter "psyops", se Svenska Dagbladet! De ljuger nästan dagligen för att göda ditt rasistiska hat mot alla som verkar vara eller låta som om de vore ryssar. En av de som hela tiden stött de regerande borgarnas avskaffande av försvaret under det senaste årtiondet, och som nu vill starta världskrig mot Ryssland därför att ryssar på Krim ville bli en del av Ryssland, är Clant Arvidsson som brukar förpesta Svenska Dagbladet med sin defekta agitation om avrustning och anfallskrigshets.

  SvaraRadera
 8. Hur kan Sverige komma så högt?
  I princip all media ägs numer av tre företag. Ett av dessa är nästan helt bankägt
  DÖ måste vara något relativt unikt för Sverige, tvivlar på att en sådan lösning är möjlig i andra "demokratiska" länder
  4% spärren är väl om inte den högsta så bland de högsta för att få in en fot i riksdagen
  Myndigheter blir snabbt verktyg för sittande regering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som åtminstone klarat grundskolans matematik inser däremot att en rankning inte på något sätt är absolut.

   Att Sverige klarar sig bra beror alltså inte på nåt sätt på att Sverige är bra, bara att alla andra länder är sämre.

   Jämför med när du är med i specialolympiaden, du med ditt förståndshandikapp springer så klart snabbare än stackarna med grava cp-skador t ex.

   Radera
  2. Alltså är underlaget för slutsatserna i posten skräp

   Radera
  3. Klart dom är, det skrev jag ju direkt att the Economist bara går Illuminatis ärenden.

   Radera
  4. Läser någon vad du skriver?

   Radera
  5. Kanske är det så även om u har en mycket bizarr rättsuppfattning.

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Haha.. propagandan tar sig allt mer komiska uttryck :) Var ligger USA på listan.. haha.. tillåta mig asgarva :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att läsa innantill på den länkade sidan. Men jag kan bespara dig besväret och avslöja att USA ligger på plats 19 med 8,11 poäng. Och om du tycker The Economist sprider propaganda med sin undersökning så får du väldigt gärna hitta ett mer "rättvist" demokratiindex och länka till det.

   Radera
  2. Hur var det nu... Bush - Clinton - Bush - Obama - Clinton(?)

   Radera
 11. Med Sveriges defekta grundlag, decemberöveremskommelsen och myndighetsutövning undrar man hur kriterierna för rankningen ser ut.

  Det är väldigt trist att de här frågorna är kapade av psysoppar av olika slag på den här bloggen. Jag måste säga att jag saknar vad jag minns som mer seriösa diskussioner här. Här kom ett riktigt intressant inlägg men kommentarerna är mest rappakalja. Tror att många hugade seriösa diskutanter är bortskrämda av den fräna tonen. Det är synd, ett seriöst diskussionsforum behövs och inläggen håller ofta kvaliteten för att utgöra bas till detta. Det är därför jag läser här och inte på aftonbladet eller svd, dagligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Käre kgb35, vilka delar i Sveriges grundlag är defekta och hur borde de förändras?

   Radera
  2. Lite snabbt: Avsaknad av maktdelning, beroende domstolsväsende, möjlig att ändra med endast ett val mellan istället för valperiod. Hur är det nu med äganderätten? För mycket makt till statsministern (enväldig i paritet med Castro) och, det vet jag inte var det är definierat, ett partiväsende och valsystem som gör de folkvalda till "knapptryckare" och inte direkt ansvariga gentemot deras huvudmän. Osv. Det fungerar än så länge av tradition men ju mer man lär sig om den desto mer skrämmande blir det. Man kan verkligen undra vilka Palmes baktankar var.

   Radera
 12. Att Ryssland inte är en demokrati och har aldrig varit är ju ingen nyhet. Att Thailand och Ukraina , Europas mest korrumperad land och där konstitutionen aär lika mycket värd som dasspapper, målas i så ljusa färger är mer förvånande,. Men jag vill bara skicka två länkar från Ryssland från årets första maj demo av demokratiska Peterburg. Den första http://m.tvrain.ru/articles/zakon_narushaete_vy_eto_ne_propaganda-386786/ visar hur upphovsmannen till den beryktade antigaylagen blir stillsamt bortförd av polisen eftersom han skriker att demonstrationen är olaglig. Nästa visar bilder från demon med banderoller i regnbågsfärger, någon enstaka ukrainsk flagga, en värld utan gränser. https://vk.com/album-38905640_215028637. Cornus går ju på högvarv eftersom de, som innerligt beklagar tredje rikets nederlag. Ja vad annan slutsats kan man dra efter hans bebackle om Ådalen. Han kan inte njuta, som de flesta över oktoberrevolutionens inverkningar i Sverige 8-timmars arbetsdag och allmän och lika rösträtt.

  SvaraRadera
 13. 8 av de 11 första har enligt en del republikaner en odemokratisk statschef. 8 av 11 kors i flaggan. Protestantismen dominerar.

  SvaraRadera
 14. Ja att ett land där presidenten avsätts genom en kupp och inte efter konstitutionen och där förhållande liknar Tyskland efter riksdagshusbranden visar hur illa ställt det är i världen och att de nästan kan betraktas som en demokrati visar ändå att kraven på en demokrati inte är särskilt höga.

  SvaraRadera