Cornucopia?

2015-05-29 15:08

Ståndsmässigt bostadstips: Sjötomt, 350 m2 och 10 rum för 800 000:- SEK

Dags för ett ståndsmässigt bostadstips för läsaren som vill hoppa av storstadens bostadsbubbla och bosätta sig lantligt i Falkenbergs kommun. Du kan nu för endast 800 000:- SEK få en 350 m2 stor ståndsmässigt disponentvilla med tio rum och sjötomt i Älvsered.

Detta handlar inte om någon med god litterär smak, utan bara en ett tillfälle. För den händige.

Allt är nämligen i originalskick från sekelskiftet. Och då menar man inte år 2000, utan år 1900.

Verkar iaf rätt ståndsmässigt för den lille daytradern. Eller för den som vill starta en sekt. Kostar säkert bara några miljoner att rusta upp till modern standard. Om ens det. En slip, lite lack och ... några burkar färg så är det klart. Den årliga driftskostnaden på 70 000:- SEK i uppvärmning kan säkert sänkas med en värmepump.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

20 kommentarer:

 1. Ingår vargpälsen som hänger på en av väggarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. " Huset säljes i befintligt skick med alla inventarier kvar och helt ostädat. Även på tomten är det ostädat och allt ingår i köpet."

   http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?objektID=1300488

   Men skynda på för taket läcker...

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Känner igen huset från villorna i min kommun, där prislappen ligger på en tiopotens högre nivå.
  Vill ha!
  Lite nya tapeter och renoverat tak så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ligger väl i dina trakter Cornucopia.
   Fixar du nån som vill bo där så..

   Radera
 4. Själv hade jag nog hellre köptdet här huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken fjällstugekänsla, fruktansvärt vedervärdigt! :-)

   Radera
 5. Påminner om filmen drömkåken med Björn Skifs. Ser ut att behöva totalrenoveras. Förmodligen är det sågspån som isolering i väggarna som sjunkit ihop så att bara nedre halvan är "isolerad", vissa delar är förmodligen ruttna.

  Så, byta dörrar fönster och trossbotten samt ruttna delar, tömma gammal isolering i väggarna, tilläggsisolera, måla om och byta tak, dra om el o vatten. Det är nog billigare att riva och bygga nytt. Åtminstone går det fortare att bygga nytt.

  Att helrenovera ett gammalt hus till hyfsad standard är dessutom ett evighetsprojekt där man under tiden får bo på en byggarbetsplats vilket kan vara väldigt påfrestande

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja-byggen på den tiden var generöst med heltimrade väggar 2 tum.
   Fönster i tättvuxet virke. Trossbotten med tung fyllning. Spegeldörrar och fint snickeri. En dröm!
   Pappspända tak och väggar.
   Klantar som jag sätter in tunna gipsväggar på trä.
   Golven tål oftast en slipning.
   Har gjort en del på egen hand i denna typ av boning. Kul jobb!

   Radera
 6. Visst har den potential, men mest att det skulle bli ett nytt dödsbo dock den gången med någon som hänger sig av allt jobb... (tyvärr)
  Bara en sån sak som att taket läcker, hur länge? Hur har det påverkat takstolar osv. Men lycka till den som köper.

  SvaraRadera
 7. Jag blir mest nedstämd när jag ser bilderna. Jag ser framför mig en ensam äldre person, lätt demenssjuk samt utan nära anhöriga (värda namnet) och där personen bott i förfallet i många år. Sorgligt.

  SvaraRadera
 8. Det här är min personliga favorit för tillfället:

  http://www.bjurfors.se/sv/tillsalu/stockholm/sollentuna/edsviken/ulvsatersvagen-22/

  6 900 000:- För ett fuktskadat, orenoverbart ruckel från 1932 som någon dåre har budat upp till 7 300 000:-. Hänger man lite på hemnet och booli med jämna mellanrum upphör man aldrig att förvånas av dumheterna som pågår. Inte ens tomten är värd pengarna då det blir ett jäkla jobb att riva och frakta bort skräpet innan det går att bygga nytt.

  Om man nu vill bli bolånetorsk kan man köpa en tomt som är 500-1000 kvadrat större med 10 minuters längre resväg in till Stockholm för ett pris som ligger 1 miljon under ovanstående "pärla". Och då pratar vi lyxhus. Jag förstår inte vad det är för fel på folk...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att jag var lite otydlig i min kommentar ovan. Det ska naturligtvis stå:

   "10 minuters längre resväg in till Stockholm för ett pris som ligger 1 miljon under ovanstående "pärla", INKLUSIVE ETT NYTT HUS".

   Radera
 9. Man kan aldrig göra något åt läget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://www.husflytt.nu/

   Radera
  2. Jag har sett några få TV-program från USA där man flyttar hela hus. Det verkar inte vara direkt billiga operationer.
   När du läser det företaget beskriver, alltså det företag du relaterar till, ser du också att längre flyttar ej utföres av detta företaget.
   I Malmö flyttade man hela den gamla Hamnmästarebostaden fram och tillbaka (ca 750 ton) under en byggprocess som pågick på berörda område.
   Så allting är naturligtvis en prisfråga, så mitt påstående med ordet "aldrig" borde givetvis försatts med situationstecken.
   mvh
   pater59bonitas

   Radera
 10. Vilket oerhört läckert hus. Det är sällan man ser ett hus med så mycket originaldetaljer kvar. Att bygga ett hus av den här kvalitéten idag skulle säkert kosta i storleksordningen 10-20 miljoner.

  Frågan är om det går att renovera det här huset till en rimlig peng? Kanske om man tar in utländska finsnickare som jobbar billigt och under lång tid.

  SvaraRadera
 11. Det här får mig att fundera:

  "På 1990-talet renoverades fasaden i samarbete med Länsstyrelsen men sedan dess har tyvärr underhållet varit kraftigt eftersatt."

  Luktar lite..kan någon förklara för en glad amatör. Var huset så sunkigt att Lst på något sätt assisterade på grannars begäran, eller var Lst medverkan ett tvång pga ngn slags K-märkning? Isf kan det ligga mer än en gravad hund i detta objekt.

  Säljes med Friskrivningsklausul förvisso, då kan det vara skänt att veta att farbror mäklare är genuscertifierad hen:

  "Här kan en bestämma allt från början och skapa sig ett boende helt i sin egen stil!"

  SvaraRadera
 12. uppe i 1 600 000 kronor nu, rejäl ökning från utgångspriset.

  Jag var på visningen och kollade på huset, tillsammans med säkert 300 andra personer, mäklaren har dig att tacka för i alla fall jag och säkert fler än så var där.

  Kan berätta att huset känns rejält mindre än vad det ser ut på bilderna, inte alls samma maffiga intryck som mäklaren lyckats ge sken av med sitt vidvinkelobjektiv.
  Inte helt oväntat väldigt mycket jobb med huset och inte minst trädgården som var en total djungel.

  Osäker på om det räcker med att vädra ur stanken som var där inne, tydligen någon sorts äldre crazy catlady som bott där och man kan nog anta att både hon och katterna gjort både ettan och tvåan lite varstans.

  SvaraRadera
 13. Det gick nog för ca 1 800 000:-

  SvaraRadera