Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2015-05-31 13:33

Socialdemokraterna tackar nej till 47% av sina väljare

"Det föds en socialdemokrat var fjärde dag. Använd preventivmedel eller säker sex." - variant av 80-talsslogan
Socialdemokraterna tog på sin kongress beslut om åsiktsförbud och diskussionsförbud kring migrationspolitiken fram till år 2017, då frågan åter kanske kan få diskuteras inom partiet. Därmed tackar man nej till de 47% av sina väljare som anser att nuvarande invandring är för stor, och skickar över dem till övriga partier.

Invandringsmotstånd är en klassisk socialdemokratisk fråga, där t ex Ingvar Karlsson(s) luciabeslut om totaltstopp för invandring var hårdare än Sverigedemokraternas förmodade politik, eller åtminstone ganska exakt den samma. Invandringen var sedan högre under regimen Bildt, men på minimala nivåer under regimen Persson. Det tog egentligen först fart med med regimen Reinfeldt, som dessutom öppnade alla portar med den sk Reinfeldtdoktrinen år 2010 på grund av Sverigedemokraternas inträde i riksdagen.

Som både jag och Birger Schlaug påtalat har Sverigedemokraternas närvaro i riksdagen ökat invandringen, eftersom Reinfeldtdoktrinen är en chockdoktrin, där tanken är att invandringsmotstånd ska botas med ännu mer invandring. Samma resonemang som att en misshandlad kvinna kommer älska sin misshandlande man mer, ju mer stryk hon får.

Jag har fått mycket skit för att påtala att ju mer röster Sverigedemokraterna får, desto mer invandring blir det i enlighet med Reinfeldtdoktrinens man samarbetar inte med rasister.

2013 skrev jag följande, vilket sverigedemokratiska väljare i förnekelsefasen och skjut-budbäraren-fasen förstås idiotförklarade mig för:
"I praktiken är alltså en röst på (sd) en röst på (mp) i regering och (mp):s invandringspolitik."
De trodde nämligen, i sin naiva förblindade idioti, att fler röster på (sd) skulle få övriga partier att anpassa sig. Men då förstår de inte chockdoktrinen.

Socialdemokraterna och Löfven antar nu också Reinfeldtdoktrinen och låter likt Reinfeldt Miljöpartiet bestämma över invandringspolitiken, dvs att alla i hela världen ska få komma till Sverige, oavsett om de kan eller inte kan styrka vare sig identitet eller skyddsbehov, och få full tillgång till svensk skattebetalarfinansierad välfärd. En politik som stöds av ytterst få, där inte ens mer än en minoritet av minoriteten Miljöpartister (27% av 6.89% - (mp) är alltid överrepresentat i opinionsundersökningar eftersom deras väljare är goda människor och gärna svarar på opinionsundersökningar) vill se ökad invandring.
Partiernas respektive väljares
syn på invandringen enligt
Demoskop / Den Nya Välfärden.

För Socialdemokraternas del vill 8% av partiets väljare se ökad invandring, och 47% vill se minskad invandring. Dessa 47% tackar man nu nej till. Från dagens opinionssiffror runt 25% riskerar man nu alltså att gå ner till drygt 13% de kommande åren till man år 2017 åter ska ta upp om man vågar gå emot Miljöpartiets politik.

Nu anser inte alla dessa 47% att invandring är den viktigaste politiska frågan, så i praktiken kommer Socialdemokraternas opinionsstöd landa någonstans mellan dagens ca 25% och 13% framåt 2017. Samtidigt är trenden i invandringmotståndet stadigt stigande hos Demoskops opinionsundersökning och utfallet kan hypotetiskt ta partiet ännu lägre, även om jag bedömer det som osannolikt.

Det återstår då att se om dessa upp till 12 procenenheter av väljarna går till Sverigedemokraterna, eller om allianspartierna anpassar sin retorik till att fånga upp dessa väljare.

Oavsett bör en reviderad prognos tala för att Sverigedemokraterna kommer gå om Socialdemokraterna i opinionen framöver. Frågan är bara när det sker? Före eller efter 2017? Före eller efter valet 2018? 

Socialdemokraterna kallade valet 2010 för ett katastrofval. Då fick man 30.66% av rösterna. Opinionen är nu nere runt 25% och man kommer antagligen gå ner under 20% framöver.

Socialdemokraterna har tydligen tagits över av nihilister, som vill utplåna sig själva.

Det är inte så att Socialdemokraterna får fler väljare genom att nu även tagit kongressbeslut på att individualisera föräldraförsäkringen, dvs att tvinga familjer att dela på föräldraledigheten, vilket extremt få familjer faktiskt vill tvingas till oavsett hur högt en liten klick skriker. Mer om konsekvenserna av ett sådant beslut i ett senare inlägg. Så länge kan man läsa lite om det här.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

33 kommentarer:

 1. Just nu är vi i experimentstadiet:
  Släpp in mängder av invandrare, 1% av dem som behöver skydd. Låt dem bo där vi överger boendet och där försöka skapa en framtid, där vi misslyckats.
  Miljonprogrammen i våra förorter är fulla nu är det random småstad som får befolkningstillskott.
  2 år etableringsstöd sen är det arbetsmarknaden i kommunen som skall ge stödet.
  När inser vi att det är fler än 1% som behöver vår hjälp?

  SvaraRadera
 2. Jaja ju snabbare kraschen kommer desto snabba kan vi bygga upp något nytt och bättre. Det svårt att bygga rakt om grunden är sned.

  SvaraRadera
 3. Helt otroligt hur du kan låtsas som att "Reinfeldtdoktrinen" kom med Reinfeldt.

  Illegala fick amnesti under Persson som gick med på MP:s krav. Problemområden var redan illa då. Eller ska vi glömma Statsminister Carl Bildts (1992) besök i Rinkeby? "We Shall Overcome". eller Sveriges första "raskravaller" i Södertälje (1977). Invandringsproblematiken har funnits länge, men har alltid tystats ner i FLERA DECENNIER. Har inget med Reinfeldts år vid makten att göra.

  I praktiken är en röst på S, M, MP, V, C, KD, FP, övr, en bortkastad röst för mer globalisering, mångkultur, massinvandring, EU, feminism, avindustrialisering, höjda skatter, koldioxidskatter, höjd skatt på bensin, urbanisering, osv.

  SD har varit den enda verkliga oppositionen sedan de bildades 1988.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid underhållande med folk som tror att vi kan få tillbaka 70-talets Landet Brunsås där rejält folk, blonda och blåögda, försörjde sig på rejäla industrijobb. Det enda vi behöver göra är att vi går ur EU, höjer alla tullar för att göra svenska produkter konkurenskraftiga och sedan kasta ut alla "icke-svenskar".

   Sedan kommer lyckoriket inträda och du behöver bara blunda hårt och låssas att resten av världen inte finns medan du gnolar Du gamla du fria medan du fingrar på en t-shirt tillverkad i Borås som du köpte på rea för endast 1899 kronor.

   Radera
  2. Lika underhållande är de som tror att man kan kombinera västvärldens sämsta integration med dito största invandring utan att det urholkar välfärden eller att antalet utanförskapsområden och no go zoner ökar.

   Dessa individer bor dessutom allt som oftast tillsammans med likasinnade i en strikt monokultur väldigt långt bort från den multikultur som de så högljutt kräver att andra ska bo i.

   Radera
 4. Ursäkta, men när har sossarna brytt sig om väljarnas åsikter?
  Ett land, ett parti, en nomenklatura.

  SvaraRadera
 5. Plåtskallen du glömmer motståndet mot att flyende judar skulle få komma in i Sverige under och strax före andra världskriget.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 6. Så här skriver Cornu:
  "I praktiken är alltså en röst på (sd) en röst på (mp) i regering och (mp):s invandringspolitik."
  De trodde nämligen, i sin naiva förblindade idioti, att fler röster på (sd) skulle få övriga partier att anpassa sig. Men då förstår de inte chockdoktrinen."

  Vilket lågvattenmärke av Wilderäng!
  Anpassning till SD är ju precis vad håller på att ske framför våra ögon. Vi läser ju om det dagligen! De som lever i förnekelsefasen är ju Wilderäng själv och hans antisvenska politiskt korrekta anhang. Reinfeldt är ju själv bästa beviset på en en person i förnekelsefas.
  Det är ju självklart att idiotin istället finns bland de som har makten (ca 80% förutom SD) och inte kan enas om en regering trots att de är helt eniga om förvandla ett svenskt Sverige till ett multikulturellt Sverige. Istället görs en antidemokratisk överenskommelse där borgerliga väljare tvingas stödja en regering som vilar på marxistiskt grund.
  Som skrivet -- Lågvattenmärke!
  Jag tror SD:s opinionssiffror snart visar att de är Sveriges största parti.  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste vara därför som det ena regeringspartiet nu säger att Miljöpartiets politik ska fortsätta gälla till åtminstone 2017. En sk "anpassning till (sd)"...

   Radera
  2. Så länge DÖ gäller finns ingen riktig anpassning, bara vissa lokalpolitiker som börjat prata med sina SD-kollegor och vissa på riksplanet som vågat andas opposition.

   Det är som att säga att Sverige håller på att anpassa sig till vegetarianism för att en lantbrukare om dagen säljer korna och för att romer och thailändare bidrar till att det i genomsnitt plockas mer blåbär och lingon på höstarna nu.

   Men det är klart, kommer ryssen så får både svenskar och invandrare leva på barkbröd efter några månader...

   Radera
 7. Med invandringen kommer SD, det är bara att titta på tillgänglig statistik, i de kommuner som tar emot flyktingar ökar stödet för SD, om de hipstertäta områdena i våra "stora" städer skulle översvämmas av folk med ett främmande tungomål, så skulle SD vida överträffa både MP, FI och VP, så enkelt är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till hösten när vi ser spåren efter den romska invasionen av tiggare tror jag den mest inbitna hipstern kommer vara less. "Hej hej - tak so myket", *klirr klirr* från en skramlande kopp ekar i mitt huvud i flera timmar efter en tur på stan. Eller efter ett besök till hemköp ute i förorten för den delen. Tur att det finns hörlurar..

   Radera
 8. Fantastiskt att sossarna inte klarar av att tolka verkligheten på ett rimligt sätt. De tror att SD ökar pga "den ökande rasismen" när de självfallet ökar pga massinvandringen. Men säg det till en elitsosse. De är mer intellektuellt förstockade än Farao någonsin var. Hur mycket olycka måste "Gud" dra över landet innan Stefan Farao Löfven släpper folket fritt?

  SvaraRadera
 9. Med en ny socialdemokrat var fjärde dag är de ju snart försvunna... Betyder att de endast kommer att nå ca en promille av förstagångsväljarna 2034.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torde väl vara ungefär en ny såsse per 15 minuter, vilket är lite mer skrämmande.

   Radera
 10. Jag anser att ett lands viktigaste resurs är dess befolkning och hur dess totala kraft tas till vara på ett samordnat och optimalt sätt. Jag talar här om en "god" befolkning. I ett land med en "god" befolkning råder inre harmoni. Kriminaliteten är låg. Lagar och regler efterlevs i hög utsträckning. Således lyser den sociala oron med sin frånvaro i samhället. Ett naturresursfattigt land med en "god" befolkning kan övertrumfa ett naturresursrikt land med en "dålig" befolkning ( = motsatsen).

  Sverige har tidigare i huvudsak kännetecknats av en "god" befolkning, trots tider med relativ fattigdom och klasskillnader. Så är inte fallet längre. Sverige har intill 2011 flest polisanmälda brott per capita (=brottsfrekvens) i EU, för i stort sett alla brott som har bäring på den sociala oron. Motsvarande brottsfrekvenser har på senare tid i Sverige också ökat kraftigt. Ökningen sammanfaller hyfsat i tid med en massinvandring till Sverige, och en relativt stor ökning av andelen utrikesfödda.

  Då utrikesfödda, jämfört med svenskar, är överrepresenterade för dessa brott, är det sannolikt att huvudorsaken till ökningen av den social oron i samhället beror på massinvandringen. Sveriges befolkning har degenererat från "god" till "dålig", för att hårdra det hela.

  Dålig skoldisciplin är ett komplext skol- och ungdomsproblem, i växelverkan med det övriga samhället. Då de brott, som har bäring på den sociala oron, i hög grad drabbar ungdomar, fås en fingervisning om den allmänt dåliga, allt sämre studiemiljö som dagens skolelever befinner sig i, och en viktig delförklaring till de kunskapsnivåsänkande disciplinproblemen.

  Dessa disciplinproblem kan manifesteras i, dels koncentrationssvårigheter, självskadebeteenden, självmordstankar et cetera hos elever, som mer eller mindre har drabbats av den sociala oron, dels av rotlöshet och utåtagerande macho- och våldskultur hos elever, som inte ser bildning eller HBTQ-floskler som idealet.

  Därför är jag, med PISA-underlaget och kännedom om svensk brotts- och befolkningsstatistik, fullständigt övertygad om att en av huvudorsakerna till det katastrofala kunskapsraset i den svenska grundskolan är den svenska invandringspolitiken med tillhörande massinvandringen från kulturer, där det västerländska bildningsidealet för en tynande tillvaro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra egna naiva politiska och mediala åsiktsmaskiner har stor skuld till att :
   "Då utrikesfödda, jämfört med svenskar, är överrepresenterade för dessa brott, är det sannolikt att huvudorsaken till ökningen av den social oron i samhället beror på massinvandringen."

   Vi, "dom goda" fostrar nyanlända till uppgivenhet och passivitet att genom att påstå att dom alla är offer för "strukturell rasism" http://www.dagensarena.se/opinion/david-brax-vad-innebar-det-att-rasismen-ar-strukturell/
   eller "sturkturell diskriminering", eller "etniska hierarkier" http://www.svd.se/naiv-syn-pa-mangfald-i-hogskolan/om/debatt
   Så ger vi offerrollen till invandraren innan vederbörande ens försökt anstränga sig.

   För att råda bot på det skapar vi, med statliga medel, "Rättviseräknaren" som ska säkra "rättvisa" i mediernas innehåll. Vem som säger något är viktigare än vad som sägs.
   http://www.svt.se/kultur/rattviseformedlingen-media-misslyckas-med-att-spegla-befolkningen

   Det finns ju invandrare som lyckats bra och bidrar till samhället. Dom lär ha fått kämpa hårdare än många svenskar, men dom valde ändå göra så. Andra försökte inte ens och fixar "snabba cash" på andra sätt. "vi hade inget val" eftersom "samhället sviker".

   Alltid någon annans fel.
   För att göra något åt saken sä skapas, med statliga bidrag en "rättviseräknare"


   Det är inte tillåtet att ange hur stor andel av intagna är "utrikes" enligt scbs definition.

   Radera
  2. Stryk det sista! Hur redigerar man?

   Radera
 11. OT
  Schyman är ute och skämmer ut sig i en tidning.
  Citatet "Ännu en gång kränks samers rättigheter, den här gången till förmån för militära övningar och en maktkamp de överhuvudtaget inte är inblandade i."

  får en ju att tro att samerna antingen är mindre vetande, icke-svenskar eller en kombination av bägge.

  Vänsterns brutala rasism slutar aldrig att förbrylla.

  SvaraRadera
 12. Min gissning är att S och SD möts vid 22% efter att höstbudgeten presenteras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om S, SD och M alla samtidigt klockar in på 22% så får vi ett intressant 1984-scenario...

   Radera
  2. Kan bli spännande ;-) Men jag tror faktiskt M har bottnat. Däremot tror jag både Fp Och KD är rökta till 2018. Men, den som lever får se :-)

   Radera
 13. Under senaste året har ca 100000 flyktingar sökt sig till Sverige. Sverige har EU:s i särklass mest extrema invandringspolitiker.

  Men nu börjar det koka ordentligt på "landsbygden". DÖ-skallarna på riksplanet förlorar respekt inte bara hos folket, utan även bland sina kommunpolitiker. DÖ-skallarna lever därför farligt.

  Det är dags för nyval i Sverige. Förhoppningsvis får vi då en regering som har lojalitet till Sverige.

  SvaraRadera
 14. Onekligen är det ett hot mot demokratin när en röst på ett parti ger motsatt effekt. Att man krånglat till det med DÖ har gjort att många inte inser detta utan tror fortfarande på att sin röst innebär det de tror. Å andra sidan vad ska en person rösta på dårå när en röst på det de tror på ger motsatt effekt. Risken är väl när SD blir tillräckligt stora att proppen går ur tvärt och all ketchup kommer på en gång.

  SvaraRadera
 15. Det är ju iofs intressant att jihadistkramarfalangen inom S fick ge sig i just den här frågan. Nu när partiet har jobbat så hårt för att importera nya väljare så går partistämman ut och driver dem rakt i famnen på KD istället. Bland etniska svenskar i fertil ålder är det hela i princip redan ett icke-problem. Där delar man lika rakt av. Vi har ett tvåsiffrigt antal föräldralediga på min arbetsplats, fifty-fifty tycks inte ens vara något att diskutera, det är vad som gäller liksom bara.

  De som snedvrider statistiken är således främst nyanlända från hederskulturer. Där lär ju S tappa lite röster framöver. Fantastiskt nog så ligger ju t.o.m SD:s föräldrapolitik nu närmare islams tradiotionella kvinnobild än vad sossarnas stämmobeslut gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast S har alltid varit ett kappvändarparti som inte är så betungade av att uppfylla vallöften... Någon kanske kan bidra med statistik.

   Radera
 16. Jag tycker att det är underbart att se DÖ-skallarna kämpa medan SD växer i snabb takt. När de väl börjar fatta och försöker vända skutan är det för sent. Allt deras förtroende är då förbrukat och SD kommer att fortsätta att ta röster av dem i många år till. En stor seger för demokratin.

  Att gammelmedia jobbar lika hårt på att radera sitt förtroende samtidigt som åsiktsmonopolet går förlorat till fria internetskribenter gör ju inte situationen sämre.

  Reinfeldt-doktrinen är det bästa som kunde hända. Den kommer snabbt att resultera i att S&M skrämmer bort de flesta av sina väljare. Alla hjärntvättade ungdomsförbundsodlade politruker kommer att försvinna till gagn för demokratin. Underbart!

  Jo, Cornu, du har rätt i att de kommer att hålla fast vid doktrinen och att fortsätta att öka invandringen. Just därför ska man rösta på SD. För desto snabbare kommer vi att bli av med odemokratisk politisk "inavel".

  SvaraRadera
  Svar
  1. 7-klöverna har målat in sig i ett hörn, det är nu mycket svårt att hävda att SD, ett gäng outbildade lantisar, har haft rätt hela tiden. Det blir väldigt svårt för den förment bildade svenska medelklassen att erkänna detta. Därför kommer vändningen att dröja och SD att fortsätta att växa.

   Radera
 17. Löfven sitter vid makten enbart tack vare SDs valframgångar och misslyckandet för Reinfeldts chockdoktrin, och han skäms inte ens för det utan han håller en hög svansföring. Eller tror han att sitter där på egna meriter? S vann ej valet, det gjorde SD. Alliansen förlorade stort och Reinfeldt smet ut bakvägen pga chockdoktrinen som slog tillbaks med väntad kraft mitt i det nyliberala nyllet.

  Tror nu Löfven att om han för Reinfeldts arv vidare och går emot folkopinionen samtidigt som invandringen tilltar att han kommer att gå fram i opinionen? Med all sannolikhet kommer S att fortsätta att dala i opinionen när skattehöjningarna på arbete kommer i höstens budget samtidigt som kostnaderna för invandringen och inte minst de ensamkommande skjuter i höjden. Dessutom har han MP och V att dras med.

  Det är bara en tidsfråga innan SD är största parti. Ska då M och S regera tillsamman efter 2018?

  SvaraRadera
 18. SD är det enda partiet som har den gräsrotskontakt som behövs för demokratin. Möjligen har även Mp fortfarande viss gräsrotskontakt men tyvärr så är de så vänsterindoktrinerade att tankeförmågan sviktar. Deras bristande tankeförmåga kan förvisso även bero på en annan slags gräsrotskontakt...

  SvaraRadera
 19. Löfven får kicken efter att förlorat valet efter misstroendeförklaringen och efter det hamnar S ordentligt på det sluttande planet.

  SvaraRadera
 20. "Socialdemokraterna tog på sin kongress beslut om åsiktsförbud och diskussionsförbud kring migrationspolitiken fram till år 2017, då frågan åter kanske kan få diskuteras inom partiet."

  Någon som har källa på detta? Min Google Fu är inte kraftfull nog :(

  SvaraRadera
 21. Hej alla! Första inlägget här: så var snäll mot mig:
  Chockdoktrinen har ingeting med invandring att skaffa. Alls. Utan en en utmärkt bok som alla borde läsa skriven av Naomi Klein. Boken benar upp och konkretiserar hur mycket lidande Chicagopojkarna har åsamkat världen. Dess guru var Milton Friedmans och hans så kallade konsumtionsanalys samt monetär teori. I korthet går det ut på att allt till marknaden samt att ju mer "pengar" man skapar ju mer stiger priserna och ju mer tillväxt. Typ. Om jag skall säga något positivt om honom är att han är fadern till begreppet medborgarlön; någon skam i kroppen hade han varit fall. Chicagopojkarna har mer eller mindre patenterat Alfred ekonomipris. Därför kallas Traden mellan University of Chicago Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne för vad där är: Chicagoexpressen! Så korrupt.
  För att testa hans monetär teori behövde man störta en demokratin och införa diktatur. Det var vad Pinochets militärdiktatur handlade om i Chile - nämligen att störta världen in i marknadens tidearv. Och här är vi nu.

  SvaraRadera