Cornucopia?

Aktuellt

Nytt teveformat - dokusåpan #skyddsrummet

"I skyddsrummet kan alla höra dig skrika" - Lars B på Twitter I MSB:s skyddsrum ska varje person få 0.75 m2 i yta. Detta är en g...

2015-05-29 09:33

Socialdemokraterna är emot kvotering - inom partiet

"Alla djur är jämlika, men socialdemokraterna är jämlikare än andra" - inte Djurfarmen av George Orwell, men nästan.
Socialdemokraterna är emot att poster inom partiet ska kvoteras, och menar att det inte gynnar något organisationsled. Men själva hotar man om lagstiftning för att näringslivet ska kvotera in de kvinnor som på egna meriter och kompetens nu är på väg att ta över i takt med att de får erfarenhet nog.

Inkvoterad. Enda förklaringen.
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet
Som bekant är socialdemokraterna den politiska grenen av maffiaorganisationen LO, en organisation som åtminstone förra året bara hade 16% kvinnor i styrelsen. Men socialism handlar inte om att alla ska ha det lika, utan att vissa ska ha det likare än andra.

Socialdemokraternas partistyrelse avslår motioner om att kvotera även hos socialdemokraterna. Man skriver enligt Bonnier/Expressen följande:
"Att i stadgarna börja reglera hur representation i olika forum ska se ut vore olyckligt. Partistyrelsen menar att om motionsförslagen skulle vinna gehör riskerar vi att i nästa steg skriva in i stadgarna om  åldersrepresentation, etnisk bakgrund osv. Det skulle leda till detaljstyrande vilket inte gagnar något organisationsled."
Det är förstås positivt att Socialdemokraterna vill kvotera på kompetens  istället för på könsorgan, hudfärg eller ålder. Det samma ska förstås även gälla inom det privata näringslivet. Mycket positivt att Socialdemokraternas partistyrelse inser att kvotering inte gagnar något organisationsled.

Å andra sidan kan man ju knappast påstå att Stefan Löfvén är kvoterad på kompetens. Som gammal maffiapamp är han knappast heller inkvoterad på erfarenhet av politiken.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Man får väl konstatera att socialister är förutsägbart konsekvent inkonsekventa, vilket förmodligen är det bärande konceptet i ideologin.

  SvaraRadera
 2. Det är nog som du säger "Å andra sidan...." Finns ingen i dag någonstans som är invald på kompetens helt enkelt för att kompetens är nästintill omöjligt att mäta. En normalsvensk styrelse består i dag män i 55-årsåldern som heter Hans, Hans-Olof, Lars, Lars-Olof. Olof, Sven-Olof. Erik, Sven-Erik och Bengt samt Bengt-Erik. Alla har gått samma skola och deras familjer känner varandra. Alla spelar golf och säger sig vara invalda på kompetens. Jag vill nog påstå att dom är invalda på ren slump. Å sndra sidan skulle man kunna påstå att dom är inkvoterade av sina kompisar, men vad vet jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en del sanning i denna beskrivning.
   Men näringslivet är ingen demokratisk institution, tvärt om kontakter med andra bolag kan ha fördelar som gynnar den egna verksamheten. Blir inaveln ineffektiv så kommer detta att gynna konkurrenterna som verkar på en öppen marknad.
   Politiska partier upplever samma sak. Blir de för inkrökta så faller väljarstödet och nya partier kommer fram.
   Men här är det enbart demokrati som styr, vart fjärde år.

   Radera
  2. Och det vanligaste namnet i svarttaxibranschen är Mohamed - betyder det att vi behöver mer kvoteringen även inom kriminella kretsar? ;-)

   Radera
  3. Styrelsen skall i första hand representera ägarna och inte kompetens. En sak var om man ville kvotera alla ledande poster i ett företag t.ex. VD och neråt. Men att inkvotera personer som inte representerar ägarna i privata bolagstyrelser är så djävla dumt att man inte tror det är sant.

   Radera
 3. Detta är faktiskt anmärkningvärt. När fångar media upp detta, tex " en tidning" ?

  kvotera styrelser, individualisera föräldraförsäkringen mm men rör inte mitt ombud!

  Sheesh.

  SvaraRadera
 4. Detta är faktiskt anmärkningvärt. När fångar media upp detta, tex " en tidning" ?

  kvotera styrelser, individualisera föräldraförsäkringen mm men rör inte mitt ombud!

  Sheesh.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svd: http://www.svd.se/dubbel-moral-i-s/om/ledarbloggen

   Radera
 5. Undrar om Löfven vaknat till liv.
  Detta var ord och inga visor, får man överhuvudtaget säga sådant, antyda att en del utbildningar kanske inte leder till arbete och att föräldrar måste ställa krav på sina barn.
  http://www.dn.se/nyheter/politik/stefan-lofvens-nya-krav-pa-folket/

  SvaraRadera
 6. Faktiskt helt otroligt.
  Styrelser ska kvoteras. Regeringen ska kvoteras (och är redan kvoterad i praktiken). Men internsosseriet ska inte kvoteras.
  Logiken är uppenbar, säkert, kanske, för någon i alla fall... nehej..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sossarna är redan kvoterade - högerfalangen och vänsterfalangen har haft jättestora strider om det de senaste mandatperioderna - allt som kan rubba balansen dem emellan är ett hot och leder reflektivt till ett nej, nej, nej tack...

   Radera
 7. Om Stefan Löfven är gammal maffiapamp antar jag du menar att metall är en maffiaorganisation.
  Kan du förklara hur du menar?

  Eller är det en jämförelse som likt Romsons är motiverad av stark upprördhet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En organisation som med hot och lögner påtvingar individer till månatliga betalningar är en maffiaorganisation.

   Radera
  2. Om du själv får uppskatta din upprördhet, skulle du då kalla den

   1. Svagare än Romsons?
   2. Lika stark som Romsons?
   3. Starkare än Romsons?

   Radera
 8. Det spelar ingen roll hur det kvoteras och röstas i sosseriet, ty den högsta nivån i sosseriledningen har invaderats av bilderbergzombiesarna Stefan Lövfen, Carin Jämtin, Mona Sahlin etc. Frånvaro av högre tankeverksamhet och abstraktionsförmåga hos dessa varelser beror delvis på att deras hjärnceller har blivit upplinjerade under Bilderbergs programmeringskurs.

  Juholt, som inte var Bilderbergfähig, blev utstött av zombien Carin Jämtin.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen#cite_note-:0-13

  P.S. Gycklarfru Batra (M) är ett attraktivt villebråd för bilderbergzombiesarna i juni. Om det går enligt Bilderbergs planer, enligt min analys, så kommer det sitta en bilderbergzombie på Sveriges statsministerämbete åtminstone 2006 - 2022.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande. Kan du inte berätta mer om dina analyser på detta området? Hur går du tillväga när du analyserar?

   Radera
  2. Unknown, kan det vara så enkelt att herr Gruelse har studerat inbjudningslistorna till Bilderbergsmöten och därefter dragit vissa logiska slutsatser? Någon mening måste det finnas i att "blivande" stasministrar inbjuds till dessa tillfällen. Kan vi tänka oss att det är rättning i ledet som inpräntas eller är det en fika med bulle bara?

   Radera
  3. @Unknown 14:08
   Jag förstår att det kan vara spännande för dig, vars ledstjärna är att tycka rätt utan saklig grund, att se när riktiga proffs analyserar:)

   Radera
 9. Tror att sossetoppen har en egen sjukdomsinsikt. Om det är så här illa utan kvotering. Hur skulle det då bli med kvotering. Dom har väl snart brutit mot varenda vallöfte och i opinionsundersökningar har dom tappat massor av väljarskarorna.
  I helgens kongress tar dom inte ens upp invandrings och integrationsfrågan.
  Ska vi tro på ytterligare -2% i nästa mätning.
  Dom är som gamla goda Posten som blev experter på att förinta sig själva.

  SvaraRadera