Cornucopia?

2015-05-06 09:26

Skulle inte Anders Borg jobba åt World Economic Forum?

Fd finansminister Anders Borg är ute igen i media och pratar om att det behövs ännu hårdare amorteringskrav och att ränteavdragen "bör ses över". Jag trodde att han skulle jobba åt World Economic Forum, men tydligen innebär det att man är en linslus och lobbyist i Sverige. Eller så har han fått sparken, eller så är jobbet åt WEF inte så betungande.

Wikipedia skriver följande om vad Anders Borg ska hålla på med efter sin politiska karriär:
"Den 14 november 2014 meddelade World Economic Forum (WEF) att Borg kommer att leda organisationens nya initiativ för att främja globalt samarbete med ett nytt ramverk för det globala finansiella systemet. Enligt Klaus Schwab, grundare av WEF, ska Borgs arbetsgrupp fungera som en plattform för beslutsfattare från regeringar, centralbanker, myndigheter och institutioner."
Anders Borg
Foto: Riksdagen
För att leda organisationens nya initiativ verkar han vara väldigt mycket i Sverige och uttala sig om landets finanspolitik och bostadspolitik. Inte för att det existerar vare sig någon skuldbubbla eller bostadsbubbla, förstås. Ändå är det ständigt detta han verkar prata om i media.

Återigen fascinerande att han inte genomförde något av denna politik han nu pratar om under sina åtta år som finansminister. Tvärtom så ligger Borgs finanspolitik bakom både bostadsbubblan och skuldbubblan, men när fan blir gammal läser han bibeln sägs det.

Uppenbarligen saknar Borg att stå i det svenska rampljuset. Fast man måste ju beundra honom för att så många gånger på så kort tid sagt samma sak.

Senaste intervjun hittar man hos Talentum/Affärsvärlden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

8 kommentarer:

 1. Han kanske har tatuerat in sin minneslapp på insidan av vänster underarm?

  SvaraRadera
 2. Han kanske försöker rädda sitt renommé genom att dränka webben med ett lager uttalanden som är mer sanningsenliga....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du är på rätt spår. Skall bli intressant om Grekland gör någon form av Grexit för att då höra dem tala hundra miljarder SEK och 10 miljarder USD som Reinfeldt och Borg skickade till IMF för PIIGSens räkning.
   Det är dessa (svenskarnas) pengar som betalade de jobb som Borg och Reinfeldt fått eller får från de internationella månglarna.

   Radera
 3. Är inte det ett tydligt tecken på underbegåvning att arbeta med något som man inte längre är anställd för att göra? För en del tar det lite längre tid innan polletten trillar ner.

  SvaraRadera
 4. Mao jobbar han åt nämnda organisation som bl.a lobbyist där uppdraget är att få Sverige att släppa ut luft ur bubblan. Därav hans "ändrade" åsikter! Åsikter är ju till för att anpassas efter plånboken....för en del.

  SvaraRadera
 5. Självfallet har han fixat ett eget företag på höstkanten 2014, vid höstens katastrofval! Uttalandena görs nog inom ramen för företagsverksamheten, för att optimera den disponibla inkomst?

  Enligt utdrag ur ratsit.se får man veta:

  Economic and Financial Management Anders Borg AB

  Bolaget bildat: 2014-11-28
  Registreringsdatum: 2014-12-10
  Bolagsordning: 2014-11-28
  70220 Konsultverksamhet avseende företags organisation

  Verksamhetsbeskrivning
  Bolaget kommer utföra ekonomiska och finansiella analyser, bedriva ekonomisk rådgivningsverksamhet, utföra styrelsearbete i svenska och internationella företag. Bolaget kommer också bedriva föredragsverksamhet.

  SvaraRadera
 6. De är för roliga alla dessa amatörer. Nu ska alla prata om krav på amorteringar. Börjar tröttna på alla dessa politiker som bara tittar i backspegeln. De är möjligvtis bra på att läsa och inhämta gammal data. Finns ingen som förstår nuet och framtiden. Att analysera data kan vi anställa vilken nisse som helst. Man kan inte öka kraven på amorteringar nu eller ta bort ränteavdraget. De skulle drabba massa människor. Detta skulle man gjort när trenden började stiga starkt och distinkt för drygt 10 år sedan. Förbättra nu järnvägen istället, detta kommer vi alla att ha nytta av i framtiden. Fokusera, arbeta, genomför, sluta snacka om populistiska ämnen.

  SvaraRadera