Aktuellt

Allt är inte en politisk handling

Allting här i livet är inte en politisk handling. Proffs kan faktiskt ha en personlig åsikt, som på inget sätt påverkar deras yrkesutövnin...

2015-05-25 08:03

Säpo måste dubbla livvaktsskyddet på Löfvén!

Med anledning av de svenska jihadreturerna är det akut nödvändigt för Säpo att dubbla livvaktsskyddet för Stefan Löfvén. Åsa Romson visade nämligen i en riksdagsfrågestund om jihadreturer varför man som ung inte ska ta knark, vilket ger permanenta hjärnskador. Om något händer Löfvén tar Romson över, om än tillfälligt, men skadan kan bli enorm.

Folkpartiets Robert Hannah frågade Åsa Romson om jihadreturerna. Ni kan aldrig gissa vad som hände då! Skräckfilm med Åsa Romson nedan.
Eller jo, det kan ni förstås gissa. Katastrofalt svammel är vad som hände.

Man bör påtala att just IS kom in på allvar på arenan först i somras med sin folkmördande offensiv in i Irak. Innan dess var problemet med svenska jihadturister inte alls på agendan, och förra regeringen hade alltså bara möjlighet att på 2-3 månader vidtaga åtgärder. Det var Fredrik Reinfeldt (m), som av outgrundliga anledningar utsåg Mona Sahlin till samordnare i frågan, vilket också är det enda som hänt. Finns inte ens någon utredning kring hur jihadreturer ska hanteras.

Nya regeringen har nu haft åtta månader på sig och inget har hänt annat än att jihadreturer nu tas emot med öppna armar även i Stockholm.

Kollapsen och vansinnet fortsatte för övrigt i Public Service/SVT Agenda igår (SVT Play), där Sveriges nationella samordnare för våldbejakande extremism, Mona Sahlin, visade på allt som är fel i svensk politik i frågan. T ex kallades terrorister för återvändare och hon försökte hävda att det handlar om lurade småtjejer. Inte mördare och våldtäktsmän.

Skarpa signaler bör skickas till jihadreturer. De bör gripas omgående vid återkomst till landet och anhållas och frihetsberövas fullt tillåten tid (till klockan tolv tredje dagen), under vilken tid de förhörs och snabbutreds (t ex kan man titta på vad som finns för foton på personens Facebook, Instagram och Twitter, samt få fram information ur den misstänktes smartphone). Hittar man inga bevis kan de därefter släppas, annars häktas de för en kombination av folkmord och terrorism, eller stödjande och/eller förberedande av detta.

Svårare än så är det inte. Värdet i detta är att det sänder skarpa signaler om vad svenska samhället tycker i frågan och hur rättsväsendet ser på jihadreturer och jihadturism.

Dock kallar Mona Sahlin sådan för populism. Det är numera alltså populism att inte ge folkmördare och våldtäktsmän bostad och jobb i Stockholms kommun.

När når socialdemokraterna 20% i opinionsstödet? I opinionsundersökningar åker dock inte Miljöpartiet under 4%, eftersom miljöpartister är överrepresenterade bland de som går med på att svara på opinionsundersökningar, eftersom de är så stolta över sin i ungdomen haschrökande partiledare Romson.

Funderar lite på hur Midvintermörker hade varit utan Gerd Olsson, och om man istället blivit sittande med Lena Ronaldsson bakom rodret...
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

36 kommentarer:

 1. Och Jimmie gnuggar händerna. Han behöver inte säga nånting alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så. Det är märkbart tydligt hur lågt (sd) ligger i frågan - de vet att allt de behöver göra är hålla käften så rinner väljarna över dit från åtminstone (s).

   Radera
  2. Nu hörde jag inte debatten igår, men vore det inte dags för för Romson&co att beskylla belackarna för att "fiska i grumliga vatten" genom att öht aktualisera frågan om krigsturism?

   Radera
  3. Jäpp (Svampgänget är ett extremt exempel på hur Groupthink inom en liten elit leder käpprätt åt helvete)

   Radera
  4. De gör dock tvärt om-ni i alliansen har på era år inte tagit upp denna fråga!

   Radera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Hade vi haft politiker värda namnet så hade de så klart sett till att våra underrättelse- och säkerhetstjänster hade hela underlaget från sociala medier, mobiltelefonavlyssningar etc klart när vederbörande satte foten på Arlanda eller Kastrup. Utredningen ska inte börja när jihadreturen landars i Sverige, då är det alldeles för sent. Det rör sig väl inte mer än om ett par hundra individer, dem kan man hålla koll på. Det blir inte 100% rättvisa av ett sånt förslag heller men man hade kanske haft en sportslig chans att stoppa folk i finkan.

  Därefter ska det inte alls vara några väntjänster utan har man snurrat omkring i utlandet har man så klart alla möjliga förmågor. Punktmarkering vid alla myndighetskontakter ska gälla. Samma sak ska så klart gälla alla källarmoskéer och konstiga kulturföreningar som befattar sig med jihadism. Är det ett kommatecken fel i nån ansökan så ska det inte bli några bidrag från fritidsnämnden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite märkligt att
   A: Det var så dödsviktigt med RFID och biometrisk info i passen, när den informationen uppenbarligen ALDRIG används.
   B: Personer som fått PUT inom tio år och reser utomlands, om så till Danmark, borde automatiskt sökas av i systemen (Facebook, instagram osv. för misstänkt aktivitet. (Antingen görs det inte idag, eller så har Säpo lyckats hålla käften om det).
   C: MUST borde få köra racet i jakten på terrorister, inte SÄPO. Det känns som MUST läcker mindre.
   D: Att släppa in personer utan någon som helst ID-handling i landet och sedan tro på att alla är sjutton är vansinne. Snacka om att "gröna gubbar" kan dyka upp som en "flash mob" överallt på en gång. Nu pratar vi inte Sovjets hockeylag, snarare hela befolkningen i Uppsala.
   E: Att inte ta fingeravtryck, ögonbottenscan och obligatorisk hälsokontroll på alla som vill ha asyl är vansinne.

   Radera
  2. Nu vet du nog inte om detta eftersom du antagligen inte är berörd direkt, men just nu så måste alla med PUT (gamla som nya), fixa ett leg (PUT-kort) med fingeravtryck och fota

   Radera
 3. En gång IS aldrig återvändande!
  De är inte välkomna åter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror tyvärr man får vara realistisk här. Det kommer att finnas personer inom landets gränser som har tjänstgjort i diverse krig, t ex f d IS.

   Men för längre sikt bör man nog göra klart att de inte är önskvärda och att livet som återvändare ska vara jävligt jobbigt, inte nice. Och med ett myndighetssystem som Sveriges finns det möjligheter att göra livet svårt så fort man släpper sig, tar ut pengar eller stiger på bussen i princip.

   Radera
  2. Brukar man inte dömas och straffas i det land man begått brottet i? Alltså tillbaka med dem när någon begär dem utlämnade.

   Radera
  3. Krigsbrott skall falla under allmänt åtal i alla länder just därför att man inte ska kunna smita till nån "safe haven". Därav t ex anmälan mot holländarna i Srebrenica.

   Radera
  4. Krig, var de inte terrorister?

   Radera
  5. Mest semantik, man kan åtala ändå.

   Radera
  6. Lösningen är att samarbeta med de syriska myndigheterna och skicka jihadreturerna till al-Assads säkerhetspolis för utredning för att sedan dömas av det syriska rättsväsendet. En bit kaka och dessutom till låg kostnad för de svenska skattebetalarna. Ev får svenska myndigheter tolka om någon paragraf i deklarationerna om mänskliga rättigheter och dyl handlingar som vi skrivit på men med lite vilja går det säkert att finna en utväg.

   Radera
  7. IS agerar ju över flera länder så i så fall kan vi lika gärna skicka dem nånstans där staten funkar lite bättre. Egypten har väl tumme med sånt?

   Radera
  8. Ni tror att svenska myndigheter utvisar kända terrorister? Det skulle ju vara kränkande för dom !

   ..."Dessa personer har egentligen inte rätt till asyl, men eftersom de riskerar att dödas eller torteras i sina hemländer och därför, enligt lag, inte kan utvisas från Sverige, får de stanna. "

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=6075355

   20 då, 200 snart och 2000 senare?

   Radera
 4. Sahlin hade ju en intressant idé om hur man skulle komma tillrätta med extremisterna och det var att man skulle lyfta bort dom från de verksamma miljöerna.
  Så där har ni det på socialistiskt manér ska man alltså säga åt folk att dom inte får bo där de har sina vänner och bekanta.
  Vän av analys undrar ju hur detta ska gå ihop med mångkultur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du de tackar nej till en våning på Strandvägen menar du?

   Radera
  2. Nej men jag tror inte det frodas mindre extremism om staten fysiskt lyfter bort individen från sin hem miljö och förbjuder dom att umgås vare sig innan de åkt till mord orgie eller vid hemkomst.

   Förhindra extremism medelst fysisk isolering. #Svennepatent

   Radera
  3. Stalin lyfte ju bort individer från sin hemmiljö och skickade dem till Gulag.

   På något vis känner jag igen hur Mona Salin tänker.

   Radera
  4. Se mitt förslag nedan om värnplikt för kvinnliga nyanlända under ett år. Istället för att plocka bort de extrema unga männen - så plockar man istället bort deras förtryckta kvinnor under ett år. Ger dessa full utbildning i svenska språket, svenska värderingar och en chans att göra nytta i det svenska samhället. Dessa kan man fortfarande rädda till ett liv som samhällsnyttiga medborgare. Dessutom är reformen feministisk, många kommer att välja att INTE återvända till den patriarkala struktur som frodas i extremistmiljöerna när de väl fått se en annan verklighet under ett helt år.

   Radera
  5. Moussolini körde omflyttningstricket med maffian i Italien för att få den skulle upphöra. Det sket sig och blev tvärtom.
   Stalins lösning stoppar "återfallet".
   Peters lösning, att hjälpa kvinnorna, är mycket effektivare. Migrationsverket skulle enkelt kunna införa en regel. För varje "ensamkommande flyktingpojke/skäggman" skall det ha kommit hit tio "ensamkommande flyktingkvinnor". En annan variant är att starta skolor i t.ex. Kurdistan där bara tjejer får gå, och dessa skyddas av Utlandsstyrkan tills folkviljan vänt till dess fördel.
   Hjälpen för de boende i samhället görs beroende av tjejernas närvaro i skolan och betyg på provet. "- Om du inte skickar din dotter till skolan får du ingen mat, frågor på det?".

   Radera
  6. Jaså? Ska vi tvinga på dem våra liberala värderingar? Nykolonialist!

   Radera
  7. Nej Nicklas, Mussolinis hantering fungerade utmärkt. Han krossade maffian. Den återuppstod när amerikanerna släppte ut alla som Mussolini fängslats på politisk grund. Många maffiosos samarbetade med amerikanerna som uppfattade dem, med rätta, som hängivna ett demokratiskt samhälle.

   Då förvisning var ett så effektivt medel mot maffian så används det än idag i Italien.

   Och hur är det i Norge? Har inte Mullah Krekar fått kommunarrest?

   Radera
 5. Varför åtalas inte ALLA för folkmord som har varit i IS närhet?

  Oscar Gröning, kamreren i Auschwitz, åtalas ju i dagarna för det. "Medhjälp till mord på 100,000" eller något sådant. (Och med rätta! Och inte en dag för tidigt.)

  Det är ju inte så att man kan halka in på ett bananskal och lixom "råka" befinna sig bland IS i Syrien. "Nä, jag har varit på semester i Palmyra"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen dum idé. I Nürnbergrättegångarna ansåg man att SS m fl var kriminella organisationer där medlemskap per se var straffbart.

   Idag har vi inte riktigt lika tuffa regler, även om medlemskap kan medföra åtminstone ekonomiska sanktioner enligt EU:s terrorismlista, mm.

   Även om man skulle klassificera IS som en kriminell organisation där bara medlemskap var straffbart kommer det förmodligen att bli problem med bevisföringen. Man kan alltid hävda att man istället var medlem i nån av de 100 andra motståndsgrupperna i Syrien eller nåt.

   Men visst vore det värt ett försök.

   Radera
 6. Det är uppenbart att de rödgröna inte verkar förstå skillnaden mellan FÅNGA UPP (vilket man bör göra INNAN någon lämnat landet för att begå brott mot mänskligheten) och FÅNGA IN (vilket man bör göra när de kommer tillbaka EFTER att redan ha begått brott mot mänskligheten).

  För övrigt anser jag att Sverige bör införa ett års värnplikt för unga kvinnliga nyanlända - enbart det i sig självt skulle slå två flugor i en smäll - dels skulle unga kvinnor från hederskulturer som redan är här komma bort från den miljön under ett år, dels skulle det på lång sikt när ryktet sprider sig skrämma bort de allra värsta extremisterna från att överhuvudtaget vilja komma till just Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade du tänkt att de skulle få medborgarskap efteråt då?

   Radera
  2. Varför det? Man har aldrig väntat med att ge medborgarskap till svenska män tills efter värnplikten när sådan fanns förr.

   Att fokusera på att flytta de extremistiska männen till annan plats är väl ungefär lika effektivt som att flytta ett punkterat höger framdäck till vänster bak och låta bilen köra vidare. Vad jag talar om är att istället flytta på de flickor som sitter fastbundna i baksätet och sätta dem i en annan (samhällsnyttig) bil under ett år.

   Radera
 7. Gör värnplikten till ett integrationsprojekt där du svär trohet inför kronan och bryter du detta har du förverkat din rätt i välfärdsstaten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hellre en främlingslegion som i Frankrike. Ensamkommande "flyktingbarn" får göra 5 års tjänst i legionen. Om de skött sig får de stanna i Sverige

   Radera
 8. Romson uppvisar inte bara okunskap utan även en helt bisarr relativisering av folkmord i sitt anförande. "Personer från Sverige, som åker ner, strider på terroristernas sida, för att sedan återkomma med den oro om finns för vad det har förändrat för de personerna". Va? Låter ungefär som socialisttokarna på nyheterna för några månader sedan, som talade om det "fruktansvärda trauma" som ISIS-krigare bär med sig hem och som vi ska hjälpa. De utsatta nämndes överhuvudtaget inte. De är ju iofs inte heller boende här i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med erfarenhet från andra konflikter kan vi nog vara rätt säkra på att det finns eller kommer att finnas både offer och förövare från denna konflikt i Sverige. Finns gamla skrönor om att folk ska ha stött på sina gamla bödlar på stan. från typ andra världskriget, Rwanda etc.

   Radera
 9. Då känns det skönt att ordningsmakten sätter hårt mot färdtjänståkare i Eskilstuna som blir åtalad för att glömt fälla ner skolskjutsskylten efter kört skolskjuts. Borde vara dödsstraff, spöstraff eller livstids fängelse.
  Polisen måste sätta hårt mot sådant som kan skada samhället hårt och visa medborgarna att de kan känna sig lugna och trygga.

  http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.3192268-fardtjanstchauffor-atalas-for-skyltfel

  SvaraRadera