Cornucopia?

2015-05-08 15:35

Psyopsuppsamling inför ryska ockupationsdagen i morgon

I morgon firar man i Moskva den sk ockupationsdagen, när Hitlertyskland lade ner vapnen och den sovjetiska 45-åriga ockupationen av Östeuropa inleddes. Eller som det kallas av vänsterpressen, "befrielsen". Med anledning av detta går psyopsen på högvarv, men moteld ges också.

Framför allt ger Patrik Oksanen på Hela Hälsingland en omfattande ledare, där han exponerar lögnerna som far runt nu, signerade ryska propagandakanalen Sputnik, som nu även finns på svenska,  Aftonbladets Åsa Linderborg och FB-gruppen Anti-Euromaidan Sweden och deras laddningar av lögner inför ett psyopsframträdande i svensk public service.
"Från stora som små historierevisionister har den senaste tiden små och stora historiska felaktigheter, rena lögner eller vantolkningar kommit om orsaken till kriget, krigsförloppet och dess efterverkningar.Här kommer några av dessa, utan inbördes rangordning och utan att ha värderat om det okunskap eller medvetna felaktigheter som bakom påståendet. Tillsammans utgör de en väv av historiebyggande som fyller en politisk funktion."
Läs. Oksanen radar på punkt efter punkt upp hur historierevisionisterna har fel och påtalar också att större delen av Tysklands ekonomiska resurser gick åt till att strida mot de västallierade, då kvalificerade system som Luftwaffe, Kriegsmarine, luftvärn mm var insatt mot väst, som också var de som bombade sönder Tysklands ekonomiska resurser. Skyttesoldater är "billiga", u-båtar, flyg, piloter, och fabriker är det inte.
Av Sovjet "befriat" Berlin efter uppstädning.
Påminner om "befrielsen" av Grozny
eller Donetsk flygplats.
Källa: Imperial War Museum

Läs också Reservofficers suveräna och tänkvärda Omfall: Edmund, och sätt den skrämmande texten i kontexten av pågående offensiva psyopsoperationer mot Sverige.

Värst är dock "en tidning" som släpper fram en psyopsartikel, där det hävdas att de västallierade begick massvåldtäkter i Tyskland, vilket är helt sensationella uppgifter som inte förekommit förut. Siffrorna påstås räknats ut av att 5% av amerikanska barn i Tyskland ska vara orsakade av våldtäkt (vilket betyder att 95% av alla amerikansk-tysk sex runt krigsslutet alltså inte var våldtäkt, utan ömsesidig förälskelse), och då kommer psyops fram till 860 000 våldtäkter. Om 860 000 våldtäkter gav 5% av amerikanska soldatbarn i Tyskland, hur många amerikanska soldatbarn skulle det då ha fötts i landet? Lämnas som en övning åt läsaren...

Notera dock att Der Spiegel säger att siffran är 190 000 och inte de 860 000 som "en tidning" låter psyops spy ur sig. Der Speigel menar att den verkliga siffran antagligen är 11 000, men psyopskuppen hos "en tidning" är genomförd ändå.
"Such a total, though, hardly seems plausible. Were the number really that high, it is almost certain that there would be more reports on rape in the files of hospitals or health authorities, or that there would be more eyewitness reports. Gebhardt is unable to present such evidence in sufficient quantity.
Another estimate, stemming from US criminology professor Robert Lilly, who examined rape cases prosecuted by American military courts, arrived at a number of 11,000 serious sexual assaults committed by November, 1945 -- a disgusting number in its own right."
Några andra belägg för uppgifterna finns inte, men de bereds full uppmärksamhet hos "en tidning", i syfte att hylla den ryska "befrielsen" av Berlin och "befrielsen" av Östeuropa, som alltså ska firas i morgon.

Mot slutet av artikeln försvarar psyopsoperatörerna Röda Arméns massvåldtäkter, med att det var en berättigad hämnd.
"När den Röda arméns hundratusentals soldater stormade mot Berlin hette det att de var uppfyllda av ett glödande hat med tanke på den enorma förödelse som den tyska krigsmakten gjort sig skyldig till under fälttåget österut.
Våldtäkterna har förklarats som en krigshandling, behovet av hämnd drabbade de tyska kvinnorna.
Miriam Gebhardt påpekar att de amerikanska soldaterna inte hade samma erfarenheter. USA hade inte drabbats av kriget som Sovjetunionen."
Så där har ni det. Psyops tycker att det är OK att som hämnd massvåldta miljoner oskyldiga kvinnor. Åtminstone om man är ryss.

Och för övrigt, de västallierade var även britter, kanadensare, australiensare, nya zeeländare, sydafrikaner, polacker och fransmän. Men i sedvanlig rysk psyopsanda så måste man alltid angripa USA, den store satan, som tydligen stod för alla våldtäkter i denna historierevisionism.

Tillägg: Som indikator (även om årtalen är annorlunda) får man ett våldtäktsindex på i sämsta fall 190/50=3.8 för Västtyskland och 630/18=35. Tio gånger så högt för den sovjetockuperade delen. Om den dokumentationsstödda siffran 11 000 är korrekt blir index 11/50=0.22 i Västtyskland och 789/18=44 för Östtyskland, en skillnad på 200x mer våldtäkter i sovjetockuperade delen.

Snart har de sista som i vuxen ålder faktiskt upplevde andra världskrigets terror dött, och det är ingen slump att historierevisionismen flödar. Vittnen som kan säga emot blir allt färre.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

37 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Raderade länken till "en tidning". Övrig kommentar var:

   "Nu är det kanske du Lars som borde läsa DN artikel bättre.
   Siffran 860 000 gäller det totala antalet våldtäkter som begicks (oklart under vilkentisperiod, men det står att de avtar 1946, så merparten under första ockupationen verkar rimligt) och det konstateras att detta är betydligt lägre än tidigare uppskattningar om 2 miljoner.

   Jag uppfattar det heller inte som något försök att förringa sovjets brutalitet utan mer ett modererande av den hollywoodistiska glorian som omgärdar de amerikanska styrkorna. "

   Radera
  2. Artikeln är utformad som att 860000 våldtäkter skulle vara USA:s.

   Det har konstaterats 11 000 fall av amerikanska våldtäkter, baserat på åtalen mot amerikanska våldtäktsmän. Finns förstås inga åtal mot Röda Arméns våldtäkter.

   Att när siffran är 11 000 gå runt och peka ut USA och slänga sig med siffran 860 000 är direkt bedrägligt.

   Radera
  3. Därtill vet man att det är psyops när det bara är USA som pekas ut, vänsterns och Rysslands hatobjekt. De västallierade var bara delvis amerikaner.

   Radera
  4. Som alla allmänbildade vet delades de västtyska ockupationszonerna upp i tre - brittiska, franska och amerikanska zonen. Den som då bara pekar på USA har uppenbarligen en agenda.

   Radera
  5. Notera även att de 190 000 från Der Spiegel (som du länkar till) är amerikanernas del av de 860 000 våltäkter som påstås ha begåtts. Övriga 630 000 bör altså ha begåtts av Sovjetiska soldater. Vilken om man räknar på andel av tyskt territorium som ockuperats är en mångfaldigt högre siffra per capita.

   Radera
  6. Och om den etablerade och dokumentationsstödda siffran om 11 000 är korrekt så är förhållandet 860/11=78/1

   Radera
  7. Men herregud. Nu är det verkligen DU som driver en agenda. Visst kan du läsa artikeln så om du vill. Jag gör det inte och är definitivt inget Sovjetfan. Nyhetsvärder ligger i att det varit så tyst om ev. amerikanska våldtäkter. *Alla* som läser på om andravärlskrigets slutksede (iaf i västerländs litteratur) är väl medvetna om de övergrepp som begicks av de Sovjetiska styrkorna mot den tyska civilbefolkningen.

   Radera
  8. Siffran 11 000 finns det stöd för. 190 000 finns det inget stöd för, utan är ett referenslöst påstående att 5% av amerikansk-tyska barn skulle bero på våldtäkt, vilket det inte finns belägg för. Sanningen ligger nog närmare 11 000 våldtäkter.

   Radera
  9. Man bör nog lyssna till Der Spiegel, som nog har bättre koll på förhållandena i hemlandet vid tidpunkten än DN.

   Radera
  10. Vet att du hämnas på "en tidning", men det blir verkligen lättare om länken finns med...

   Radera
  11. Möjligen. Men att det skulle finnas en stor skillnad mellan antalet faktiskt begågna övergrepp och hur många som tas upp i amerikanska millitärdomstolar är knappast övverraskande när det gäller ett brått som våltäkt.

   Radera
  12. Ja. Att ta bort länken jag gav är faktiskt bara barnsligt. Du gör din poäng fullkomligt klar genom hur du omnämner DN i blogginlägget. (Jo, jag förstår att du formellt är den som publicerar kommentarerna)

   Radera
  13. Kan hålla med om att jag är rätt barnslig. Det bjuder jag på. Finns annat i säga i sammanhanget som jag inte tänker sätta ner i skrift, utan kan tas muntligt om vi ses någon gång.

   Radera
  14. Mkt bra Lars. Det är inte många tidningar i detta land som förtjänar uppmärksamhet. Varken positiv eller negativ. De ska bemötas med samma ignorans de visar sina läsare. De ska sväljas ihjäl.

   Radera
  15. Öhh, är inte devisen att all reklam är bra reklam. Och vad jag kan se så går Cornu in stenhårt och gör reklam för en tidning. Vill man inte göra reklam så är det väl bara att bita sig hårt i tungan, eller kanske i pekfingret i det här fallet.

   Radera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Jag läste inte alls in samma mening i texten.. jag läste det som att hon menar på att det klassiska hämndmotivet inte kan sägas vara den enda anledningen till att våldtäkter skedde, utan att anledningarna är fler än så. Vilket borde vara ganska givet..

  När artikeln nämner "allierade soldater" så menas ju även de ryska soldaterna, så jag ser inte artikeln som att den på något sätt försöker friskriva ryssarnas härjningar. Möjligen är den ett klassiskt "ja men dom då!".

  Jag tror att artikeln är skriven som den är skriven för att hennes forskning mest tittat på amerikanska soldater på grund av det forskningsmaterial som funnits tillgängligt.

  Det hade ju varit intressant i sammanhanget att se hur många procent som blev våldtagna på väst resp östsidan. Det hade ju kunnat ge en ledtråd om vilka som var mest diciplinerade etc.

  Jag vill inte förringa traumat hos kvinnor som blivit utsatta för våldtäkter, men kan en del av dessa våldtäkter också vara resultatet av högst frivilligt sex (för att det är spännande eller för att få varor och tjänster) med en soldat som på grund av stigmatisering från omvärlden "förvandlats" till en av omgivningen mer ursäktad "våldtäkt"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, om 95% av alla am-tyska barn var kärleksbarn, så bör nog den siffran jämföras med ru-tyska kärleksbarn, vilka det sägs knappt finnas alls.

   Radera
  2. 1950 hade Västtyskland 50 miljoner invånare, Östtyskland 18 miljoner.

   Som indikator (även om årtalen är annorlunda) får man ett våldtäktsindex på i sämsta fall 190/50=3.8 för Västtyskland och 630/18=35. Tio gånger så högt för den sovjetockuperade delen

   Radera
  3. Det talande är ju också att det finns dokumentation, som ju Miriam stött sin forskning på, angående de amerikanska våldtäkterna. Det finns rättsfall att titta på. Så det är ju enklare att forska på, och latmasken i mig, som nu bara väntar på att fabriksvisslan ska vissla helg, har full förståelse för att man inte orkar forska lika mycket på nåt som är jobbigt.. :-)

   Men ett förhållande på 1:10 är ju rätt mycket - fast jag trodde nästan det var större skillnad.

   Våldtäkterna är ju bara en del av de övergrepp som skedde under och efter kriget. Hur var det med folkförflyttningar, återuppbyggnad av industrier, återbördande av krigsfångar etc.. Sovjet har ju fler saker att skämmas för.

   Radera
  4. Man kan väl helt enkelt notera åt vilket håll den tyska civilbefolkningen flydde under 1945. Av någon konstig anledning var det västerut mot "imperialisterna" och inte österut mot "befriarna".

   Radera
  5. Det är ju rätt målande att det finns rättsfall i väst-zonerna, hur många finns från öst eller var det legio för Ivan att bära sig åt som han ville?

   Radera
 3. Linderborgs artikel är bra och klargörande. Ärlig.
  Hon skriver att ryssar och polacker bör vara glada över att de visserligen utsattes för förtryck av Sovjet, men inte den förslavning och svältkampanjer som skulle blivit fallet under Hitler. Ukraina är väl ett land som hon av olika anledningar har väldigt liten anledning att nämna här.
  Allvarligt talat undrar jag om dessa personer är störda eller har en agenda, det framstår för mig inte som klarlagt.

  SvaraRadera
 4. Säger statistiken verkligen något om HUR amerikansktyska barn kom till eller är det bara baserat på genetisk analys? Med tanke på hur många tyska män som strök med under kriget så gick det väl typ 10 överlevande kvinnor i fertil ålder på 1 dito man så det var ju guldläge för vanlig hederlig raggning för "ockupationssoldaterna". Tror mig också ha läst någonstans att kvinnor fick sociala/ekonomiska fördelar i efterkrigstyskland om de hade barn, även ensamstående, vilket kulturellt tidigare varit ett tabu (jämför med Sverige där "oäktingar" var skamligt längre än så) - så det var ju också i så fall ett incitament att skaffa ungar med första bästa karl som var någorlunda trevlig. Samma fortplantningsläge iofs för de ryska soldaterna, men som någon påpekade ovan så flydde ju tyskar i östra delen hellre västerut än österut - PLUS att de ryska soldaterna hade ett stort kvinnoöverskott hemma i Sovjet att återvända till efter kriget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med genetisk analys kan man komma fram till många sanningar. Bl.a. att den energiske Djingis Khan är anfader till 800 miljoner asiater.

   Radera
 5. "I morgon firar man i Moskva den sk ockupationsdagen, när Hitlertyskland lade ner vapnen och den sovjetiska 45-åriga ockupationen av Östeuropa inleddes."

  Meningen ovan är ren idioti av flera olika anledningar.

  Den (bloggläsare som bloggare) som anger minst tre förnuftliga skäl inkl. kort motivering till varför bloggaren ger svinmat till sina bloggläsare kommer att få presentkort på 200kr att handla böcker för. Varsågoda och flika in!

  SvaraRadera
 6. Lite OT, men Putin sparkar 20 generaler enligt officiella kanaler. Varför gör man det dagen före Segerdagen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källa på det?

   Om sant så har väl hans säkerhetstjänst utrett färdigt avseende säkerställd lojalitet och det där ryktade kuppförsöket som kanske eller kanske inte skedde när Putin var försvunnen i tio dagar för inte så länge sedan.

   Radera
 7. OT, men ändå somewhat related. Verkar ju som att somliga inte kan få nog av rysk propaganda, så här har vi lite mer at its best.

  SvaraRadera
 8. Lite skillnad mellan Sovjets 37 miljoner stupade och Västs någon miljon?
  Lite skillnad i stridsområden.
  Lite skillnad i lidande.
  Sen var Sovjet avkristnat och kunde inte gärna känna till begreppet "vända andra sidan till"
  Krig är inte lösning på något problem-det skriver Kinas president i ett öppet brev till Kungen-ett långt brev publicerat på SVD-annonsplats med anledning av 65 årsdagen av våra relationer. En annan diktatur!

  SvaraRadera
 9. Oppti det var en intressant betraktelse men nog fanns mycket kristen kunskap kvar så där bara drygt 20 år gått sedan ryska revolutionen 1917. Stalin själv var ju tidigt präststuderande. Under hela sovjetdiktaturen fanns också kyrkan där men givetvis med begränsat inflytande.

  Tänk om Putin läste brevet och tog intryck. Krig är inte lösningen på något problem skriver alltså Kina. Hur hittar man annonsen utan att köpa SVD?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 11. @Cornu
  "Der Speigel menar att den verkliga siffran antagligen är 11 000, ..."

  Var står det i den länkade artikeln?
  Jag ser bara att Der Spiegel refererar en annan källa än Miriam Gebhardts bok, där hon gör en uppskattning på antalet våldtäkter begångna av amerikanska soldater.

  Jag håller med om att den hollywoodglorifierande bilden av den amerikanske soldaten har fått ett oförtjänt gott rykte under alltför lång tid. Segrarmakter dikterar historien! Där kan man tala om verklig psyops.

  Som mottagare av riktade informationsflöden är det en god utgångspunkt att anse, att det inte finns någon avgörande skillnad på stormakt blå, stormakt röd eller stormakt gul.

  SvaraRadera
 12. Tramsig artikel tycker jag, för det första, är sputnik rysk propaganda? I så fall är väl Foxnews, Aftonbladet express propaganda kanaler likväl? Det finns väl knappast några hårdare propaganda kanaler än Aftonbladet och SVT och de kallar du väl inte för Svenska propaganda kanaler?

  För det andra så ockuperade Ryssland av kommunism precis som alla andra länder i USSR. Ryssarna valde inte kommunism som Tyskarna valde nazism, utan kommunism tog över Ryssland i en våldsam kupp, kommunism uppfanns förövrigt i väst och kunde bara ta över Ryssland med stöd från väst. Som vår egen bankir Aschberg.

  Utanöver det så dödade soviet tiotals miljoner Ryssar under den period och Stalin som ledde soviet var en etnisk Georgier.. Så att kalla det Rysk ockupation är i bäst fall okunnig och i värsta fall rasism. Ryssar var de som förlorade flest människor under kommunistisk ockupation

  "Kragh menar att Aschbergs hjälp kan ha varit avgörande för att kommunisterna i Ryssland skulle gå segrande ur det pågående inbördeskriget i landet."
  http://www.friatider.se/aschberg-tvattade-bolsjevikguld

  SvaraRadera
  Svar
  1. På svenska skriver man Sputnik med stort S. Propagandakanaler skrivs ihop. Sovjet skrivs Sovjet, inte "soviet". Det heter "rysk ockupation" och inte "Rysk ockupation". Det heter "ryssar", inte "Ryssar". Det heter "georgier", inte "Georgier".

   Ni borde skaffa bättre språkgranskare på GRU.

   Radera
 13. Artikeln missar det centrala, som vi borde ha klart för oss idag. Att alla moderna krig baseras på olika typer av massmediala lögner, för att få allmänhetens acceptans för "krig".

  Varför? Därför att "krig" (även WW2) är kriminellt till sin karaktär. Det iscensätts av "eliter" för erövring och plundring. Eliterna behöver folkets stöd eftersom de själva är skyddade, och kriget utkämpas av unga män, och de flesta offren är civila.

  Vill man kvalificera det ytterligare, kan man peka på perversionen i att massdöda den egna arten. Det leder till trauman för soldaterna, som tar droger, begår självmord (efteråt), blir kriminella.

  Ett annat känt faktum är att Segrarmakten döljer omfattningen av sina egna brott, och överdriver förlorarsidans.
  Se tex hur Hitler beskrivits i sjuttio år som incarnationen av Absolut Ondska - och hur detta återanvänds i krigspropagagandan för att angripa länder i Mellanöstern. (Saddam=En NY HITLER med massförstörelsevapen. Gadaffi =En NY HITLER med massförstörelsevapen, Assad=En NY HITLER med massförstörelsevapen).
  Och nu är det Putins och Rysslands tur...?.

  SvaraRadera