Cornucopia?

2015-05-28 08:01

Nedåt på de asiatiska börserna

Gårdagens börsuppgångar vänder nedåt i Asien under morgonen, även om S&P 500-terminen fortfarande talar för en positiv börsöppning i Europa.

I skrivande stund är japanska Nikkei +0.26%, Hong-Kongs Hang Seng -1.62%, Shanghais SSE Composite -1.99% och Australiens All Ordinaries -0.12%. Detta i kontrast mot att amerikanska S&P-500 gick +0.92% och NASDAQ Composite +1.47%, samt svenska OMXS30 +1.56%, på bortblåst grekisk oro.
Dagschart S&P-500

De amerikanska börserna fortsatte uppåt efter stängningarna i Europa, men terminen har sedan dess backat något. Nettot pekar ändå på en svagt positiv öppning i Europa, men jag skulle klassa läget som osäkert.

S&P-500 ligger återigen mycket nära all time high, då gårdagens uppgång i stort sett helt utraderade tisdagens nedgång.

Guldet står i drygt 324:- SEK per gram, dollar på 8:48 USDSEK. 

OMXS30 har gått +13.62% i år, guldet i svenska kronor +10.48% och obligationsindexet OMRXBOND Total Return +0.93% då marknadsräntorna har stigit på sistone. Vi återkommer längre fram med en titt på utvecklingen av just marknadsräntorna, som är intressant.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

1 kommentar:

  1. Häpnadsväckande uttalande från förre finansministern Anders Borg. Han vill att Riksbanken agerar oförutsägbart. Hur skulle mindre kunskap om räntan kunna skapa välstånd i samhället? Hur väck i pallet är man inte när man kommer med ett sånt förslag, hur falsifierad är inte en ekonomisk teori som kommer fram till en sån slutsats? Han hoppas att staten därmed kan sänka din lön och reducera dina besparingar, det är det som är det uttalade syftet, bra va?
    http://www.svd.se/anders-borg-till-ingves-sluta-vara-sa-trakig/om/naringsliv

    SvaraRadera