Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2015-05-11 10:01

Logotyp för bloggen

Tillsammans med Fröken Fokus / Martina Thalwitzer, kan jag nu (äntligen) presentera en riktig logotyp för bloggen, som ni ständigt kommer hitta uppe i vänstra hörnet.

Den klassiskt skolade greppar förstås logotypens förstärkning av ymnighetshornet, cornucopia.

Designen av logotypen har gjorts av Martina Thalwitzer.

Martina Thalwitzer arbetar under varumärket Fröken Fokus, som designer och fotograf.
Sedan 2001 har hon försörjt sig på att hjälpa företag och organisationer med foto, film och webbdesign efter att hon 1999 gick ut Journalisthögskolan.
"Jag brinner för att genom bild, text och design skapa bättre kommunikation och prisvärda lösningar för mina kunder. De 15 åren som egenföretagare har gett mig bredd och professionalitet i mitt sätt att arbeta som gör att jag får de flesta uppdrag på rekommendation."
Martina Thalwitzer / Fröken Fokus
Att skapa hemsidor och grafisk design såsom logotyper och illustrationer, ger en flexibilitet i arbetsort och tider. Vilket kommer att göra det enkelt att fortsätta arbeta under den kommande studietiden till solenergiingenjör.
"Jag älskar mitt jobb men känner att jag vill utnyttja mina förmågor till något som gagnar ännu fler och framförallt vår planet. Solenergi känns helt klockrent och jag har redan läst in alla ämnen till behörig elektriker nu under våren vid sidan av mitt heltidsjobb."
Martina kommer under studietiden att fortsätta jobba deltid i sitt egna företag och tar gärna emot uppdrag inom design och foto under tiden.

Ni hittar Martina och Fröken Fokus på  www.frokenfokus.se.

Med en logotyp kan bloggen förstås också börja sälja merchandise för er som känner att ni vill sponsra bloggen genom att köpa t-shirtar, luvtröjor, muggar, nyckelband, pennor eller ngt annat meningsfullt.  Har ni några förslag och preferenser på den fronten, kommentera gärna. Om ni nu vågar gå omkring på stranden i sommar med en Cornucopia t-shirt. Logotyp på ryggen, samt texten "BLT" på bröstet...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

21 kommentarer:

 1. Jag vill ha en T-tröja med logon och en Hubbert-kurva!

  SvaraRadera
 2. Snygg. Även om jag vant mig vid den gamla.
  Man ser hur det formligen väller (välstånd?) från Ymnighetshornet.

  SvaraRadera
 3. Påminner lite om när min mac soker efter nätverk...

  SvaraRadera
 4. Bra att du har dubbla frågetecken i loggan. Du ger aldrig utropstecken, utan ställer våra, läsarnas, tankar på ända men ger oss inte svaren. Vi får tänka ut dem själva.

  SvaraRadera
 5. Jag vill läsa en kommentar om Åsa romson. Längtat hela morgonen.

  SvaraRadera
 6. Snygg. Jag gillar speciellt övergången mellan "hornet" och C:et.

  SvaraRadera
 7. Detta har jag föreslagit tidigare, vill minnas ett raljant svar eller möjligen inget svar alls, kul att du kommit på bättre tankar. Skulle gärna se en prisstege där loggan är för Pöbeln och härliga citat kostar en rejäl slant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad för härliga citat finns det?

   Radera
  2. Alltså jag är en sucker för att suga näring ur kanterna på en platt-TV, hysterisk roligt:

   "De allra flesta av oss 60-, 70-, eller 80-talister, som står för de flesta läsarna av den här bloggen, kommer sluta våra liv som fattigpensionärer, sugandes på hörnet av en gammal platt-TV för att få en chans att få i oss någon näring alls."

   Radera
  3. Finns ju massor, utlys en tävling och sedan får man rösta.

   Radera
  4. Hörnet på platt-tv har fastnat hos mig också, otroligt roligt.

   Radera
 8. Bra - inte minst att du ändrade tillbaka från stor bokstav i varje ord på slagordet.

  SvaraRadera
 9. En riktigt hipstrig laptop-sticker vore perfekt som merchandise!

  SvaraRadera
 10. Snygg! Också loggan! Få fattar nog loggan meddetsamma, men när man gjort det är den kraftfull. En skärmmössa med loggan för marint bruk vore trevligt.

  SvaraRadera
 11. En mugg kan man ju behöva för oss som inte jobbar i finkläder. En slipsnål är ett subtilt sätt att visa för de redan insatta att man är den del av gruppen samtidigt som "pöbeln" inte förstår något alls.

  SvaraRadera
 12. Skulle kunna tänka mig en "I'm with BLT" t-shirt som var på tapeten för ett par år sedan.

  Du får starta en shop på spreadshirt.

  SvaraRadera
 13. Jag gillar idén bakom loggan, men jag tyckte det var något som gjorde att den ser lite kantig och spretig ut. Själva ymmnighetshornet hänger liksom inte ihop. Det kanske finns någon tanke bakom, att det inte ska vara för tydligt eller så.. Men jag hade nog gärna sett att det hängde ihop bättre.. typ nåt åt detta hållet:
  Ett Exempel Helge

  Men men, nu är ju loggan redan färdig.. men jag var i alla fall tvungen att pilla lite :-D

  När vi ändå snackar design så finns det ju en del kvar att göra på site-designen. Bland annat kanske du kan lägga en marginal mellan menyn under loggan och reklambannern. Nu ligger den ju kant i kant med menyn vilket ser rätt slarvigt ut. Att alla reklambanners gör layouten rörig överlag är väl inget man kan göra nåt åt. Du måste ju äta också :-)

  SvaraRadera
 14. Verkar lite halvdant! Loggan borde vara en sak och namnet på bloggen en annan. Loggan borde då utgöras av ymnighetshornet där hela eller i varje fall större delen av ordet Coprnucopia utgör ymnighetshornet! Alltså en början med ett väldigt litet C och ett slut med stort A. Under loggan skulle namnet Cornucopia stå med vanliga bokstäver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Logotyp och namn är väl med fördel precis exakt samma sak. IKEA, ICA, SAS, ABB, IBM - det finns ju många exempel där logotyp och namn är en enhet. Jag tycker personligen det är snyggare om man kan väva ihop det så att man inte behöver en separat symbol. Sen finns det ju snygga varianter på symbol+namn som t.ex Apple där symbolen är både snygg och fungerar ensamt.
   Att använda C:t i "Cornucopia" som öppningen i ymnighetshornet tycker jag var en kul och bra idé. Man skulle kunna tänka sig att göra en ikon-logga med bara C:t och ymnighetshornet, att använda som t.ex webbsidesikon och liknande, där hela Cornucopia blir för långt för att få plats.

   Radera
  2. Nja, han envisas ju med att ha ett ymnighetshorn så då tycker jag att det ska se ut som ett sådant! Det gör det ju inte nu! Ser meras ut som ett rasand Ericson! Eller företaget tre korvar i ny tappning!

   Radera
 15. Jag skulle kunna tänka mig en tshirt med "Alla mina pengar gick lånet, men jag fick i alla fall den här tshirten".

  SvaraRadera