Cornucopia?

2015-05-26 21:12

Jonas Sjöstedt fortsätter leverera sanningar

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt fortsätter leverera sanningar, istället för det gamla vänstertjafset. Nu skriver han (återigen) klarspråk om Putinregimen, till skillnad mot kulturvänstern som fortfarande tror att Ryssland är kommunister, när verkligheten är att de är fascister.
Ovanstående alltså från Sjöstedts officiella Twitter.

Tidigare yttranden i enlighet med detta hittar man t ex här.
Jonas Sjöstedt
Foto: Riksdagen

Även om jag inte delar ideologin så är Jonas Sjöstedt faktiskt en partiledare som förtjänar respekt - en partiledare med integritet och professionalism som saknas på många andra håll. Ja, man kan tycka att någon är sympatisk och uppför sig professionellt och sakligt utan att man behöver hålla med personen.

Sjöstedt själv lyckas tydligen hålla två tankar i huvudet samtidigt - han kan både vara kritisk mot USA och Ryssland samtidigt, utan att behöva ägna sig åt någon whataboutism, och kan kritisera svenska övningar  i fredsbevarande FN-operationer utförda tillsammans med världens topprankade demokratier och ändå samtidigt kritisera Ryssland och Putin.

Sedan är han förstås en skicklig politiker som lyckas få regeringen att dansa efter hans partis pipa. Å andra sidan är det en perfekt position som regeringens stödparti. Man får uppenbarligen bestämma i politiken, men slipper allt medialt ansvar och all kritik, som faller på regeringen.

Även Public Service/SVT lyckas sätta lite proportioner på den pågående ryska övningen med lite infografik.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

44 kommentarer:

 1. Bara att hålla med. Han kommer aldrig att få min röst men han har min respekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer med rösten. Och även Åsa Romson har jul rätt emellanåt. Att man som Sjöstedt har rätt emellanåt behöver inte betyda att man inte är en potentiellt farlig idiot som leder något som närmast kan beskrivas som en dysfunktionell religion.

   Radera
 2. Sjöstedt hyllade Syriza när de kom till makten i Grekland. Tycker vi ska lugna oss med hyllningarna till Masthuggets största revanschist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, ingen har sagt att man måste hålla med honom i något.

   Radera
  2. Enda partiledare med nåt annat än mos innanför pannbenet.

   Radera
 3. "Även Public Service/SVT lyckas sätta lite proportioner på den pågående ryska övningen med lite infografik."

  Ja, nog lyckas man sätta proportioner alltid. Dock inte rätt proportioner tydligen. Det är heller inte antalet plan som är det största problemet med den ryska övningen utan hemlighetsmakeriet kring den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får vara nöjd med det lilla. Att öht vara kritiskt mot Ryssland sitter långt inne.

   Radera
  2. Har du tagit dina anti-schizo lyckopiller herr Cornubot? Det var inte en hel vecka sen du påstådde att Sjöstedt är en ljugande idiot. Bloggaren får alltid hoppas på bloggläsarnas guldfiskeminne, eller hur?

   http://cornucopia.cornubot.se/2015/05/nej-jonas-sjostedt-sverige-ar-inte.html

   Radera
  3. Så vad du säger i din svart-vita värld är att man inte kan respektera en person och vid ett annat tillfälle upplysa om att personen har fel? Du menar att man inte kan hålla två och åsikter tankar i huvudet samtidigt?

   Hur motsäger respekt för en person att man kritiserar personen för att den har fel? Hur kan det vara omöjligt att Sjöstedt både kritiserar Ryssland och det han kallar NATO?

   I övrigt kan du läsa sidan "Om" bloggen.

   http://cornucopia.cornubot.se/p/om-bloggen.html

   "Åsikter på den här bloggen behöver på inget sätt vara skribenternas egna åsikter och ska inte blandas ihop med skribenterna personligen. Här kommer ni få läsa inkonsekvent information och inkonsekventa och motsägelsefulla åsikter. Det finns rent av ett självaändamål i att säga emot sig själv och sina egna värderingar. Det som inte tål annorlunda infallsvinklar förtjänar inte att diskuteras alls och det finns inga åsikter som inte kan ändras snabbt, eller över tiden. Därför kommer ni garanterat hitta inlägg som är fel eller motsäger äldre inlägg."

   Radera
  4. Din fråga var: "Du menar att man inte kan hålla två och åsikter tankar (sic!) i huvudet samtidigt?"

   Mitt svar är: Ja, självfallet kan man (och ska man) hålla två tankar och/eller åsikter samtidigt i sitt huvud, så länge dessa två (eller fler) tankar och åsikter inte är helt motsägelsefulla med varandra, som i ditt fall.

   Ha en bra KogDiss-dag!

   Radera
 4. Håller helt med, han förtjänar stor respekt oavsett vad man tycker om den förda politiken. Jag hade mycket svårare för Ohly.

  SvaraRadera
 5. Har alltid gillat honom av den orsaken.
  egentligen den enda toppolitiker i Sverige jag respekterar.

  SvaraRadera
 6. Enda partiet som är uttalat för att trappa ner ränteavdraget. Cred till det.

  Jodå, världen är lite upp och ner när man som gammal muf-are står på samma sida som vänsterpartiet endast gör i vissa frågor.

  SvaraRadera
 7. Jo, det är strongt av Sjöstedt att i sin omgivning fortsätta att ha en kritisk hållning till Ryssland. Dessutom har väl kritiken utvecklas efter annekteringen av Ukraina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre verkar vänsters inflytande på regeringen vara minimalt i den frågan. Viktigare med Saudi och genusfrågor än Ukraina eller IS i den förda politiken.

   Radera
 8. Hjärntvätten är m-a-s-s-i-v.. Trodde aldrig det var såhär lätt att valla får men nu börjar jag förstå hur lätt det varit att lura folk i alla tider. Därför historieböckerna ser ut som de gör. Elitbankirernas krig och alla ska med. Börjar bli allt mer absurt..

  SvaraRadera
 9. Sjöstedt och "saningar" i samma mening?.......Nej, inte vidare trovärdigt.

  Ungefär som att säga ; Stefan-klok, Margot-diplomatisk, Åsa-intelligent, Fridolin-erfaren

  SvaraRadera
 10. Instämmer i hyllningskören. Det är alltid positivt med politiker som har någon form av intellektuell spänst, oavsett om man håller med dem eller ej. Jag sätter Jonas Sjöstedt lika högt som de borgerliga politiker som får min röst.

  SvaraRadera
 11. "kväsa inre opposition" (?)
  "professionellt och sakligt" (?)
  Både mr sjöstedt och mr cornucopia? borde göra som katolska kyrkan:
  Gör en Verklighetskontroll !!
  Börja med att läsa en intervju tex:
  http://thesaker.is/saker-interview-with-jeff-j-brown/

  SvaraRadera
  Svar
  1. "som katolska kyrkan" Du menar Ortodoxa Kyrkan va? Ooo träffade jag lite för nära hemmaplan där?

   Verkligheten är att Ryssland hade ett ypperligt tillfälle, efter att ha förlorat Kalla Kriget, att bli en fredlig och diplomatisk nation när man inte längre "var tvungna" att kämpa om rollen som världspolis. Man valde tyvärr istället fortsatt förtryck och aggression som sina primära diplomatiska instrument... Det är synd, för större delen av Europa har jäkligt mycket mer gemensamt med Ryssland än de har med t.ex. USA.

   Ja, jag vet vad ditt svar kommer att vara Mimmi, vi har hört det innan: "Whatabout USA då!".

   Radera
  2. Tyvärr fel Mattias. Du kommer inte att få något svar. Trollen skriver ett påstående som de senare inte försvarar. De är här för att skriva en kommentar på cornus inlägg, inte på ditt. Personen ifråga kommer aldrig mer att gå in på det här blogginlägget.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. svar:
   Saken är att katolska kyrkan nyligen uttryckt sitt eget behov av att göra en verklighetskontroll.
   Detta för att denna kyrkas åsikter och ställningstaganden i framtiden skall mera återspegla verkligheten och den nutida världens behov än vad den gör idag.
   Man har liksom tappat verklighetsförankringen och maler på med inaktuella dogmer.
   (Det är som att tala till barn här)
   tips: läs länken ovan!

   Radera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Ja, även Stalin lär ha haft integritet och professionalism. När det gäller Sjöstedt så vet vi ju att även en blind höna kan hitta ett korn.

  Men glöm aldrig att Sjöstedt (som vuxen dessutom) gick med i (v) innan k:et hade opererats bort ur partibeteckningen. (v) insåg nämligen att "Engsoss" väcker färre associationer än vad "engelsk socialism" gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han lär ha startat karriären i Kommunistisk ungdom. Jag kan inte riktigt se att det är ett problem idag.
   Om man skulle diskvalificera alla som hade för radikala uppfattningar som yngre, skulle inte många finnas kvar.

   Radera
 14. Konstigt att cornu inte ens nu börjar undra om han inte tror på fel häst. Det tyder på att Cornu har en dold agenda eller kanske hans vänstervridna uppväxt etsat sig så starkt att han inte kan tänka klart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans surviver-instinkt är helt enkelt inte tillräckligt stark för att klara livets prövningar. Han trooor naivt på vad "en journalist" skriver och vad "en politiker" säger. Det är hans religion att trooo, det är ett egensyfte i sig. Verkligheten och logiken kommer i andra hand.

   Radera
  2. Vilken är rätt häst då RB? SD? Detta missfoster? Pfffwahahaha!

   Det finns ingen rätt häst längre, alla hästarna borde avlivas omgående eftersom de antingen är gravt missbildade (SD, FI och Mp t.ex.) eller så gamla och sinnesslöa att de bara, på sin höjd, orkar lulla runt och tugga i sig lite and det snabbt gulnande gräset...

   Radera
  3. @Mattias J
   Vilken slavdrivare är rätt slavdrivare? Demokrati är att du får välja din parasiterande plågoande, därför slåss de politiska psykopaterna om att få äga och utvinna ditt liv. Du är deras profit. De har valt dig som sitt offer, du tillåts välja mellan dem.

   Radera
  4. @Kapitalist

   Jag håller med. Trots det är demokrati ändå det minst dåliga alternativet. Däremot så ligger vi, i och med internet, på en sån nivå att vi skulle kunna revolutionera demokratin så att vi blir av med alla de negativa effekterna som du beskriver. I en Direktdemokrati behövs inga politiker som tycker, tänker och bestämmer åt/över dig.

   Radera
  5. Mattias J
   Det minst dåliga alternativet till demokrati och diktatur, är frihet från politik. Demokrati är ju tyranni, att andra med våld tvingar dig att göra si å så (vilket undantagslöst går ut på att du ska betala till pamparna).

   Radera
  6. @Kapitalist
   Och utan politik/demokrati skulle ingen försöka tvinga dig att göra något du inte vill.
   Solklart ;)

   Radera
 15. Alla politiker och alla journalister i Sverige är eniga om följande två saker:
  1) Avskaffa försvaret och agera pingpongboll säkerhetspolitiskt.
  2) Massiv monokulturell arabinvandring.
  Alla politikers och alla journalisters mål är att omvandla Sverige till Syrien. Ryssland har militärbaser i Syrien, så det är därmed en del av idealet även för Sveriges framtid.

  Att tyrannen, som girigt profiterat sig själv till politisk miljonär på skattebetalarnas bekostad, ljuger om att hans svåger makthavaren är "höger" medan han själv är "vänster" är som att lyssna på sina vantar låtsas gräla med varandra, fast de båda i verkligheten är helt identiska och gör exakt samma sak. Din psykolitiker ljuger för dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Alla politiker och alla journalister i Sverige är eniga om följande två saker"

   Källa på det?

   Radera
  2. Herregud ;-) har inte Cornu raderat ditt inlägg än med orsaken att det är smygpropaganda för SD-sossarna... Gosh gasp
   ROFL

   Radera
  3. @Mattias J
   Min källa är professor Fuckmeselv vom Hinternstjert.
   Nej, det var en parodi på den vanlige slavens dyrkan av auktoritet som står över slavens egen hjärna. Min källa är ALL politik, journalistik och skolundervisning som har bedrivits i Sverige under min livstid.

   Hur förklarar du annars hur försvaret har avskaffats? Om du förnekar den uppenbara självklara förklaringen, så måste du ju ha en alternativ hypotes. Som t.ex. att politikerna ville väl men av slumpmässigt misstag bara råkade göra fel den här gången. Hela deras liv.

   Radera
  4. Som exempel på en lurad slav kan jag ange Clantg Arvidsson som på bl.a. Svenska dagbladets propagandasidor alltid stödde borgarnas avskaffande av försvaret, men som nu plötsligt vill starta världskrig mot Ryssland p.g.a. vemvetvarför. Alla borgerliga ledare är kommunistiska Putin-vänner, i alla fall om man tolkar allting som de säger och gör i verkligheten (men de lurade slavarna drömmer och förnekar all logik och verklighet, det är därför de psykopaterna har förslavat dem).

   Radera
  5. Att slaven dyrkar auktoritet borde väl Milgrams lydnadsexperiment bevisat bortom rimligt tvivel. Det är ju något eliten tagit vara på när de sminkat upp grisar, lärt dem visst bordsskick och iklätt dem påvehattar och medaljer inköpta på Ö&B. Sen rullar man ut grisen i rampljuset och kallar den för en politiker. Demokrati har slaven en dag vart fjärde år, då får han välja vilket brukssvin han tycker är finast.

   Radera
  6. @Kapitalist
   En politikers främsta uppgift är att bli omvald, har jag sagt i många år nu. Då är det populism som gäller. Försvaret har avvecklats inte p.g.a. Illuminati eller dyl., troligtvis inte heller p.g.a. inkompetens (i det flesta fallen i.a.f.), utan helt enkelt för att det inte har varit prioriterat av folket. Det har ju varit fred i vår lilla hörna snart så länge vi alla minns.

   Det jag reagerade på med din första mening är att du framställer det som fakta. Hade du däremot skrivit "Min uppfattning är..." eller "Jag tror..." så hade jag inte bett om källa. Det är viktigt hur man formulerar sina meningar, för innebörden förändras väldigt lätt.

   Radera
  7. Hmm, så gör jag samma sak själv... Det skulle såklart vara: Jag tror inte att försvaret har...

   Radera
 16. Håller också med dig.
  De två partier som är längst ifrån mina åsikter har de bästa partiledarna - tyvärr. Jag tänker på Sjöstedt och Åkesson.

  SvaraRadera
 17. Läser om Ryssars förvåning över Rysskräcken i SVD.
  Det finns tom de som anser att Ryssarna får öva på sitt territorium men som tycker att Nato övning i Norrland sker onödigt nära Ryskt territorium-och inte mena Finland!
  Tänk att det alltid finns två sidor i en konflikt eller en situation som jag hoppas det är.
  Militärerna jublar åt all uppmärksamhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Till nästa övning på svenskt territorium så bör vi ha flyttat Sverige till Månen eller Mars, vilket som nu passar Ryssland bäst.

   Radera