Cornucopia?

2015-05-10 13:31

Intressant exempel på rysk psyopsoperatör

Trots gårdagens inlägg om Ryssland dök det inte upp en enda psyopkommentar under Ockupationsdagen igår (antagligen söp man för mycket och hade faktiskt fått ledigt). Men idag förmiddag kom vad som kan misstänkas är en betald psyopsoperatör in och kommenterade, vilket är en intressant studie i hur den ryska psyopen fungerar.

Det var förstås ingen slump att jag skrev ett anti-Putininlägg igår - det var ett medvetet test för att se om psyopsaktiviteten skulle vara lägre på denna ryska nationalistiska helgdag. Vilket visade sig stämma. Det tog nästan sex timmar innan första kommentaren och inte en enda putinistkommentar kom under lördagen.
Rysslands flagga.

Den nya psyopskommentatorn har aldrig kommenterat på bloggen förut, men kom vid 10:50-tiden in och gick direkt på gårdagens och fredagens relaterade blogginlägg. Inga andra inlägg var intressanta att klicka på, och det ägnades inte många sekunder åt att titta på framsidan innan psyopsoperatören gick vidare till inläggen. Antagligen finns bloggen på en lista att bevaka för de avlönade operatörerna.

Kommentarerna innehåller sedan en lång rad typiska skrivfel för en ryss, där versaler och gemener1. blandas ihop och man särskriver rejält. Exempel nedan:
"Tramsig artikel tycker jag, för det första, är sputnik rysk propaganda? I så fall är väl Foxnews, Aftonbladet express propaganda kanaler likväl? Det finns väl knappast några hårdare propaganda kanaler än Aftonbladet och SVT och de kallar du väl inte för Svenska propaganda kanaler?"
Aftonbladet är förvisso en propagandakanal, men det är en prorysk propagandakanal med Åsa Linderborg i spetsen. "express" antar jag avsåg Expressen? Fox News ska skrivas isär. Den ryska propagandakanalen Sputnik ska skrivas med versalt S. Svenska ska skrivas med gement s.

Fler skrivfel, med versaler på ryssar, georgier och rysk. Och vad för ord är utanöver? Inte ens Sovjet skrivs rätt.
"Utanöver det så dödade soviet tiotals miljoner Ryssar under den period och Stalin som ledde soviet var en etnisk Georgier.. Så att kalla det Rysk ockupation [...]"
Fler skrivfel, Minsk skrivs ut i gemener, "har hetsa" och den direkt ryska stavningen av Krim i form av Krimea, samt särskrivning och felstavning av opinionsundersökningar.
"Sen är det värt att notera att det är Ryssland som har gjort all för att införa minsk avtalet medan Kiev och USA bara har hetsa för mer krig hela tiden [...] Det samma gäller förövrigt i Krimea, både pre- och post- opinion undersökningar"
Allt det här kan förstås förklaras med att vi har med en invandrare att göra.

Fast klickar man på identiteten, så hamnar man på psyopsoperatörens Google Plus-konto, där det framgår att personen är antisemit och nazist. Detta trots att nazism och nazister i bloggkommentarerna framställs som något negativt.
"närvaron av tvångsrekryterad Ukrainska pojkar och pro-amerikanska nazi regiment saknar demokratiskt stöd"
Här ser vi ovan ytterligare två skrivfel, med ukrainska med versal och regemente med engelsk stavning.

Psyopsoperatören med detta kontot kommenterar ett tiotal Youtubefilmer om dagen. Främst på engelska, med fokus på antisemitism och nazism. Men också enskilda svenskspråkiga kommentarer, där (sd) framställs som förrädare och nazistpartiet svenskarnas parti är det enda rätta. Vilket är rätt intressant med tanke på att denna person enligt ovan inte behärskar det svenska språket, och därmed kan förmodas vara en av SvP oönskad invandrare om vederbörande inte vore avlönad psyops, och därtill i bloggkommentarerna framställer nazism som något negativt.

Det är allmänt etablerat att högernationalisten Putins regim försöker slå splittring hos de västerländska demokratierna genom att uppmuntra och uppvakta höger- och vänsterextremister, inklusive att finansiera dem, som franska Front National.

Genom att spela på traditionellt nazistiskt antisemitiskt hat vill man förstås locka in allt fler i Putins ledband. Men greppet nazism används olika beroende på målgruppen - ibland är det negativt, för att sedan hyllas av samma psyopsoperatör på annat håll.

Samma psyopsnamn är också aktiv på brittiska The Guardian, Youtube, och som sagt Google Plus. En mycket intressant studie i hur professionell psyops agerar och skriver.

Utmärkande för sådana här fejkade professionella profiler är också att de inte återvänder för att gå i replik mot motkommentarer. Användaren har till skillnad mot normala kommentatorer inte återvänt till bloggen, för att se eventuella kommentarer. En stor skillnad mellan de professionella avlönade psyopsoperatörerna och rekryterade nyttiga idioter är att nyttiga idioter är känslomässigt engagerade och återkommer för debatt. Avlönade operatörer har generellt inte tid med det, då de istället ska agera i så många forum som möjligt och helst undviker diskussion och debatt.

Extra intressant är alltså att en sådan här rysk professionell psyopsoperatör låtsas kommentera som en svensk nazist till en del Youtube-filmer, ofta med syfte att (sd) behöver bli mer extremistiska. Det väcker en del frågor om hur mycket av alla nazistiska och rasistiska kommentarer på nätet, som egentligen är rysk psyops?

En möjligt förklaring är att målgruppen för professionell rysk psyops är sverigedemokraternas väljare, för att dessa ska påverka partiet i en extremare riktning och öka polariseringen inom Sverige. Därtill är ju traditionellt konspirationsteoretiker en tacksam målgrupp, då de ofta är lättpåverkade, lättlurade och saknar all förmåga till källkritik och kritiskt tänkande, trots att de själva hävdar motsatsen.

Man får se det positivt att man inte har bättre svenskakunskaper bland psyopsen på nätet. Å andra sidan kanske de med perfekt svenskt språk rekryterats till andra ändamål. Enligt uppgift ska exempelvis 30 - 40% av de anställda på ryska ambassaden i Stockholm i själva verket vara operatörer i den militära underrättelsetjänsten GRU och ägna sig åt krigsförberedande aktivitet.

1. Versaler och gemener är svåra ord. Fråga mamma vad de betyder.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

67 kommentarer:

 1. Tror det var på denna blogg jag läste det, men är något osäker.

  Psyopsen riktar sina texter mot just de som deras påverkan fungerar bäst på. Att man skriver en sak på ett ställe, och en annan någon annanstans bryr man sig inte om, då få förstår hur nätets anonymitet funkar i grunden och ens är villiga att kolla upp kommentatorers ursprung (props till Cornu för att ha kollat upp detta.).

  På samma sätt, så riktar sig väldigt många E-post lurendrejare till just de godtrogna. De felstavningar, missade ord, men i övrigt mycket övertygande E-post brev, är helt MEDVETNA. De personer som inte upptäcker dessa mindre fel i brevet är de som också klickar sig vidare och är exakt den typen av personer som faller för lurendrejaren.

  De bryr sig inte om de 15 miljoner som inte faller för brevet, för det räcker med 10-15 stycken så har de tjänat massvis med pengar på det.

  På samma sätt så verkar psyopsen totalt ignorera att de uppfattas som dumma och psyops av andra kommentatorer. Så länge de lurar några, oavsett om de lurar de med 1-3%, så är det mängden av sådana kommentatorer som får de svagare att tro på det de säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Insiktsfull kommentar.

   Radera
  2. Sen finns affärsidén där man parasiterar på en annan sajt och betalar google för att komma före den i sökresultat, för att lura ouppmärksamma googlare. Exempelvis när man söker turistvisum (ESTA) till USA finns det en parasitsajt där det kostar 87 dollar, medan den officiella tar 11 dollar. Det är förstås exakt samma uppgifter man fyller i på bägge ställena. Parasitsajten ser väldigt officiell ut, och är man inte uppmärksam märker man inte ens att man hamnat "fel" förrän man skall betala, om man nu vet vad det skall kosta.

   Radera
  3. Undrar när dom upptäcker Apples diktering? Knagglig engelska översätts till korrekt stavad skriven, antar att det fungerar lika med svenska. Meningsbyggnad och böjningar blir väl fortsatt fel, men bättre stavning får dom.

   Radera
  4. Uttalet kan vara ännu sämre än skriftspråket, så det är inte säkert att det fungerar. Apples diktering kräver dialektfri svenska.

   Radera
 2. Att det skulle röra sig om en av den ryska regimen betald operatör eller mediekonsult, det tror jag förstås inte. ”Operatören” har ju rätt i sak om att oppositionen har ett demokratiskt stöd i Donbass och på Krim. De ukrainska killarna har ingen övertygelse, är mer eller mindre tvingade, är allmänt fega och bara förlorar. Området har varit ryskt sedan industrialiseringens början och nästan sedan Karl XII:s äventyr på platsen. Så länge ryssarna tar över områden med folkligt stöd så är det bara bra. Om inte så vore så så vore det naturligt mycket allvarligt.

  Inlägget visar också att man mindre ska bry sig om alla dumma synonymer som kommenterar och speciellt när de stöder den svenska militära regimen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Urban, de människor från Donetsk jag pratat med delar inte din uppfattning. Men du kanske vet något de inte vet? Som vad de ska tycka, till exempel.

   Radera
  2. Problemet med att ta över ett område med folkligt stöd är att det alltid finns ett område inne i ett område där det finns ett folkligt stöd för den motsatta sidan.

   Exempel: Irland
   Irland blev en republik då det fanns en majoritet för det på Irland. Man beslutade att varje grevskap skulle hanteras separat. Resultatet blev att Ulster stannade i UK. Väldigt fel enligt vissa som anser att Irland måste vara en odelbar enhet. En lösning skulle ha varit att dela på kommunnivå men det hade vara fört ned problemet på en lägre nivå.

   Om Donbass har rätt att bryta sig lös från Ukraina så har även varje del av Donbass rätt att bryta sig lös.

   Putin saknar faktiskt varje uns av legitimitet att: 1) starta krig med Ukraina 2) stödja rebeller i Ukraina 3) Annektera delar av Ukraina

   Radera
  3. Vad vissa sa till dig vid ett visst tillfälle, eller rättare vad du ville höra, har naturligtvis inom betydelse. Eftersom du är anonym så är du tydligen också en av den svenska regimen betald psyopsoperatör. Jag ser det på både stavningen och grammatiken.

   Radera
  4. TangoSmurfen: Exemplet Irland är ännu mer komplicerat än du anger, då det inte ens är hela Ulster som stannat i Förenade kungadömet, utan Ulster minus grevskapen Donegal, Cavan och Monaghan.
   Dessutom vad gäller delningen var det inte heller så enkelt som du beskriver: "Unionists were in a minority on the island of Ireland as a whole, but in the northern province of Ulster they were a very large majority in County Antrim and County Down, small majorities in County Armagh and County Londonderry and a substantial minority in the rest of the province. These four counties, as well as County Fermanagh and County Tyrone, would later constitute Northern Ireland. Most of the remaining 26 counties which later became the Republic of Ireland were overwhelmingly majority-nationalist."

   Situationen i Donbass och andra delar av Ukraina är minst lika komplicerad, vilket iofs var vad du också påpekade.

   MVH

   Nitpicker

   Radera
  5. Tango, man kan inte få millimeterrättvisa. Det finns ett starkt folkligt stöd och Ryssland hjälper till. En rysk elit har styrt i området i flera hundra år, byggt upp industrin och så vidare. Ukrainarna där är mer bönder och fattigare människor. Det är bara bra om landet får naturliga gränser. Sedan finns det en massa dumma teorier hit och dit och det behöver man inte bry sig om. Det finns en väldig skillnad i tyckande inom Ukraina och det är inget konstigt.

   Radera
  6. Tack Urban för ett nytt innovativt förklenande omdöme i alla fall! "Din dumma synonym", det ska jag börja använda.

   Radera
  7. "Naturliga gränser" den har man ju hört förut...

   Radera
  8. Naturliga gränser står i motsats till geopolitiska, uppkomna efter olika stormakters intressen. De senare är kortsiktiga och ofta ute efter att direkt söndra. Sedan hinner verkligheten ikapp och då vill de som bor på platsen något annat. På många håll i Europa har idiotiska politiska gränser ändras och det borde naturligtvis göras även i fallet Ukraina. De som har svårt att förstå detta är typiskt nationalisriska, anonymt kommenterande puckon med ryssnoja.

   Radera
 3. Intressant observation!
  Men när man klankar på Putin så behöver man inte betala mig för att jag skall framhäva hans stora popularitet i Ryssland.
  När Krimfrågan oroar MÖP så lär det finnas få ställen Ryssland hade större närvaro-med en flott bas. Därtill så var deras förbindelse med Ukraina väldigt god innan folkrevolutionen gjordes, en revolt påhejad av väst. En av flera de senaste tio åren.
  Det krävs en motståndare för att motstånd skall uppkomma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var de hela påhejat av väst och alla dessa MÖPar. Skottlossningen mot demonstranterna var en false flag operation, inte den första i historien.

   Radera
  2. Att Putin åtnjuter stor popularitet i sitt hemland är ingen nyhet, men inte heller särskilt relevant.
   Samma sak kan sägas om Hitler, Mussolini, Mugabe, Idi Amin, Saddam Hussein och en rad andra mysgubbar. Om inte under hela deras regeringstid, så åtminstone under del av den

   Radera
  3. Vi vet inget om Putins popularitet. I en diktatur säger man inte vad man tycker.

   Radera
 4. Vad är problemet med ryska psyops, då psyops från Nato och psyops från det nationsförstörande EU har i stort sett 100 procentigt åsiktsmonopol i den svenska MSM-rapporteringen från Ukraina? Balans, någon? Jag har större problem med de krigshetsande Natotrollen som figurer i din bloggarea.

  Svensk MSM, mig veterligt, rapporterade inte hur majoriteten av parlamentsledamöterna i Verchovna Rada flydde den 22 februari 2014 efter påstötningar från den hotfulla Majdan-mobben, och där en nytillträdd parlamentarisk församling 23 februari klubbade igenom beslutet att de facto förbjuda minoritetsspråken (inklusive ryska) i myndighetskontakter i Ukraina. Detta var den tändande gnistan till oroligheterna och till separationsdrivande krafter i östra Ukraina, anser jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar alltså att SVT tex är Nato vänligt ihop Aftonbladet?

   Radera
  2. @Los puddas 14:55
   Jag förstår inte vad du skriver.

   Radera
  3. Selektiv inlärningsförmåga?

   "då psyops från Nato och psyops från det nationsförstörande EU har i stort sett 100 procentigt åsiktsmonopol i den svenska MSM-rapporteringen från Ukraina?"

   Radera
  4. @Los puddas 14:55
   Du verkar vara förvirrad, eftersom du skriver som kratta. Vad är din fråga?

   Radera
  5. Minoritetsspråken är inte förbjudna. Att påstå det är att återupprepa rysk propaganda. Det är sant att parlamentet röstade för en sådan lag men presidenten lade in sitt veto mot den och frågan har inte kommit upp igen.

   Radera
  6. Gruelse. Eftersom Nato och t ex Aftonbladet har vitt skilda åsikter i en rad frågor är det väldigt svårt för att få ihop vad du menar med "åsiktsmonopol". Om det du skriver berkligen skulle smma, så borde väl all svensk media vara Natopositiv?

   I o f s tror jag att du redan har fattat detta, men rör till med avsikt (tänker på dina korta frågeinlägg ovan) för att komma bort från pratwt om åsiktsmonopol.

   Radera
  7. @Kristian 16:49
   Parlamentsbeslutet i Verchovna Rada 23 feb 2014 annulerade 2012 års språklag. Beslutet innebar att det ukrainska språket skulle gälla i kontakter med myndigheter. Europaparlamentet varnade för och misstyckte till detta beslut. Trots det klubbades beslutet igenom.

   Enligt ukrainsk författning kunde presidenten upphäva ett Rada-beslut. En kan en president avsättas om:

   “ Die Voraussetzungen für eine Amtsenthebung nach Artikel 111 sind gegeben, wenn ein Fall von "Hochverrat" oder eines anderen Verbrechens vorliegt. Dann muss auf Antrag des Parlaments eine Untersuchungskommission gebildet und auch das Verfassungsgericht zur Prüfung eingeschaltet werden. Erst wenn solche Prüfverfahren die Voraussetzungen für eine Amtsenthebung als gegeben erachten, kann die Rada mit einer Dreiviertelmehrheit den Präsidenten seines Amtes entheben.”

   Den legitime presidenten hette då fortfarande Janukovytj. Det var i samband med detta som Carl Bildt gjorde tafatta ansträngningar att framställa Janukovytj som illegitim president, genom att kalla honom för quisling och landsförrädare. Han var ingen landsförrädare. Han hade bara dagen innan flytt för sitt liv. Ej heller upphävde han något beslut.

   Däremot påstod några dagar senare uppenbarligen parlamentstalmannen Turtjinov, som av kuppmakarna hade upphöjts till president, att beslutet 23 feb skulle annuleras. Men då denne icke var den legitime presidenten, så hade hans ord ingen juridisk auktoritet.

   Beslutet 23 feb, som kritiserades av EU-parlamentet, var med stor sannolikhet den tändande gnistan till oroligheterna i SÖ Ukraina.

   Radera
  8. @Lars 17:43
   Var skrev inte då Aftonbladet något om beslutet 23 feb 2014?

   Radera
  9. Rättelse:
   Varför skrev inte då Aftonbladet något om beslutet 23 feb 2014?

   Radera
  10. @Gruelse
   Ett annat exempel som ekar med ditt är hur Sverige gick med i den Kina-ledda regionalbanken AIIB i smyg, väldigt konstigt då Löfven faktiskt träffade Xi ett par dar innan Sverige skickade in medlemsansökan. Regeringen, oppositionen och media var tysta allihopa. Det kanske förklaras bäst med att alla tre sidor, trots sina skilda åsikter, har gemensamt intresse att skydda och det görs bäst i detta fall genom att förneka oss normala medborgare chansen att ta del i selekterade viktiga världshändelser. Sanningen är att man kan inte bli en informerad människa bara genom att leva på svenska mediakanaler.

   Radera
  11. @Los puddas, Lars
   Med åsiktsmonopol i rapporteringen av statskuppen i Ukraina menar jag att svensk MSM får skriva vissa saker och måste undvika andra. Statskuppen måste således skildras i MSM i positiva termer, och att det är ett folkligt uppror. Sådana "otrevliga" saker som går mot den positiva bilden, såsom "språkbeslutet" 23 februari 2014, som följde tätt inpå statskuppen, skriver man inte om.

   Jag pratar således inte om huruvida Aftonbladet är Natovänligt eller ej. Det är rapporteringen från statskuppen i Ukraina jag pratar om.

   Ukraina är uppenbarligen storpolitik med tanke på USA:s djupa inblandning, och Ryssland annektering av Krim. Mycket står på spel. Ska Ukraina tillhöra EU/Nato eller Euroasiatiska tullunionen? För EU-utvidgarna är Ukraina ett viktigt mål.

   Därmed, mycket tack vare den bedagade primadonnan i den svenska utrikespolitiska enmansshowen (Carl Bildt), blev Sverige tillsammans med MSM inblandade och upplinjerade efter EU/Natolinjen. Rent praktiskt kan det gå till på så sätt att UD (eller Försvarsdepartementet) kontaktar de ansvariga utgivarna, och säger vad som är lämpligt och olämpligt att berätta för folket i MSM. Detta har hänt förr, vet jag med bestämdhet.

   Även svenska storbanker har haft en aggressiv kreditgivning i Ukraina under 2000-talet, som säkerligen har bidragit till nuvarande katastrofala ekonomi i Ukraina. Dessa vill förmodligen också att utvecklingen i Ukraina skildras på ett kontrollerat sätt.


   Radera
  12. Läste en kommentar idag som relaterar till Stockholms beslut att ge IS-deltagare förtur i socialen, passar väldigt bra även när det gäller utländska nyheter i Sverige:

   ”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur."

   — Wilhelm Moberg

   Radera
 5. Svenskkunskaper, inte svenskakunskaper. Det heter inte stekapanna eller skolagård, för att dra andra exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen. Och om man har kunskaper om hur det är att vara svensk, vad heter det då, i motsats till att ha kunskaper i svenska?

   Radera
  2. Kunskaper i Svenska språket-svenskkunskaper
   Kunskaper som Svenskar har till skillnad från Fransmän-Svenska kunskaper.

   Men varför heter det/stavas det Storbritannien?

   Radera
  3. Det är lätt att ta miste, eftersom det ju heter fotaboll.

   Radera
 6. Det är dubbelt för dem med nationalism därför att den är positiv så länge den är anti EU och splittrar regering och delar av befolkningen, därimot riskerar man att den växer till en enhet och således blir stark och de flesta Svenskar har en inneboende aversion mot ryssland av historiska själ och kommer aldrig ge vika för dem och blir då svårmanipulerade.

  Antisemitismen som delar de "nationella" är viktig då den står för ett historiskt hot mot ryssland och motiverar en antivästlig hållning samt binder upp de samtliga socialistiska regimerna från MENA till EU mot USA och Israel och får den positiva bi effekten av att splittra nationalisterna.

  SvaraRadera
 7. Varje gång jag läser ordet rysk psyops läser jag in rysk psykopat, och då ser jag bilden av Putin.

  SvaraRadera
 8. Varje gång jag läser ordet rysk psyops läser jag in rysk psykopat, och då ser jag bilden av Putin.

  SvaraRadera
 9. Fegt och löjligt, för att inte säga omanligt, att sitta och försöka sprida propaganda via små bloggar som den här. När det sedan upptäcks blir det bara patetiskt.

  SvaraRadera
 10. Jag saknar Moster Mimmi. Jag undrar vad hon heter nuförtiden...

  SvaraRadera
 11. Mentalt sjuka paranoiker oroar sig för sina hjärnspöken. Fascister (säkerligen köpta av Moskva) som Clant Arvidsson på Svenska Dagbladet stödjer i 8 år helhjärtat borgarnas avskaffande av Försvaret,för att sedan plötsligt förespråka att starta världskrig mot Ryssland, därför att deras militär gick in i Krim för över 70 år sedan. Rysshatarna fattar inte att de de är köpta av Putin, de eftersträvar nämligen kriget i sig som ett självändamål. Men vad spelar det för roll huruvida Putin eller Löfvén är överstepamp för det politiskt ockuperade territoriet Sverige? Det skulle varken bli bättre eller sämre.

  Hela "psyops"-sjukan handlar om att totalitärt förbjuda åsikter och information. All kritik mot härskarnas krigspolitik är förbjuden "av säkerhetsskäl". Varje kritiker är en fiende, per definition. Kriget börjar med att alla oliktänkiande svenskar mördas, och slutar inte förrän pamparna stulit svenska folkets alla pengar och stuckit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Håller med Kapitalist. Men inte i prognosen om att kriget börjar med att alla oliktänkande svenskar mördas. Mer sannolikt och även mycket bättre vore om Stockholm slogs ut med kärnvapen. Befolkningen där måste bort så att färre svälter ihjäl i det överbefolkade landet. Kapitalist är fast i historien och myten om evig framgång och upprepningar av tidigare krig. När leveranserna från utlandet minskar till en bråkdel och den stora massan kan se döden i vardagen så får den inget att slåss för och fullt upp med annat. Ett fåtal fanatiker med sjuklig noja som Cornu i ledningen kan hitta på något tok med ryssarna och då vore det bra om Stockholm med befolkning utplånas. Krig ger aldrig millimeterrättvisa.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Rasistisk kommentar av rasisten Kapitalist raderad.

   Radera
  5. Urban: Chill-pill och sofflocket skriver jag som välfärdsstatsmedborgare ut till dig.
   Bättre en hjärt-attack.

   Radera
  6. Förr kom krig för att folk ville offra sig för en bättre framtid. Det finns mycket kraft i sånt här. Många religiösa myter bygger på en speciell figur och liknade trams. När naturresurserna sinar och framtiden ser mörk ut så försvinner motivet för den stora massan. Inte heller militär personal sätter sig i plåtlådor för en sannolik död, för att få andra puckon vid makten. Fysiken blir den stora fienden och kriget blir bara inte rationellt.

   Idag är vapensystemen sådana att den stora massan inte behöver vara inblandad. Så det finns en chans att Fjollträsk utplånas och det blir bättre för övriga, på liknande sätt som efter digerdöden förövrigt. Förra århundradets krig är fullständigt otänkbara.

   Radera
 12. Heja Putin !
  En Armata i trädgården, + en massa vodka i en underjordisk cistern, och lite kontakter med den Ryska maffian, sen borde man ju klara sig trots den Svenska Regeringens alla konstiga uttalanden !
  Obs - Har bott i Moskva för längesen ! --- Innlägget innehåller spår av Ironi !

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasistisk kommentar av rasisten Kapitalist raderad.

   Radera
  2. Att uttala sig generaliserande om folkgrupper eller etniciteter är rasistiskt.

   Radera
  3. Du kan prova att hålla dig till ämnet istället, vilket du inte gör. Förstår du inte det, håll dig borta från tangentbordet.

   Radera
  4. "Löjligt Sverige-centristiskt"

   Vart bor du då?

   Radera
  5. När det nu är fritt fram att korrigera kommentatorers språkfel:

   Det heter "Var bor du då?" och inte "VarT bor du då?"

   Radera
  6. Nej, det heter 'vars'. Uttalas 'Vars bo dulå?'

   Dagens ungdomar - ni kan ju inte svenska längre.

   Radera
  7. Ingenting i mitt inlägg var rasistiskt.
   I det förra inlägget du raderade så skrev jag inte heller någonting rasistiskt överhuvudtaget, däremot höll jag med en rasistisk rysshatare. En av dina vänner som längtar efter krig.

   Men så är det när fascisterna använder rasismen mot ryssar som vapen för att avskaffa svenskars möjligheter att yttra sig. Varje svensk som inte helhjärtat instämmer med härksarpamparnas krigspolitik, är per definition fienden och skall tystas och dödas.En rysk ockupation skulle medföra smycket färre dödsoffer och större friheter än dagens ockupationsregering.

   Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 14. Hej Lars

  Gratulerar till "storfångsten" av EN eventuell "psyops"!

  Att sedan en "psyops-operatör" är språkligt sett en typsik svensk "CD-skiva" är nästan pinsamt att läsa av just dig.

  Nu kommer det en ny vecka...bättre lycka med större fångst.

  SvaraRadera
 15. Det borde finnas människor i Ryssland som kan svenska å som läser svenska medier utan att vara psykops. Sen är de säkert påverkade av den miljö de befinner sig precis som vi andra. Men man kan tycka att det borde ligga i Moskvas intresse att ha fungerande länder omkring sig. Instabilitet och krig har en tendens att sprida sig, välstånd likaså. Ryssland har en del problem, men brist på mark är inte ett av dem, så exakt vad hr Putin et al hoppas uppnå genom att få mer av den varan är oklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Redaktionen, det är nog snarare så att EU/USA hoppas att Ryssland skall få mindre av markvaran. Alla krig är ekonomiska krig och Ryssland sitter på enorma naturtillgångar därav de otaliga NATO/USA baserna längs med den ryska gränsen. Man bidar så att säga sin tid att få hugga in på bytet. Dock ställer det nu utökade sammarbetet mellan Ryssland och Kina, vad gäller handel och försvar, till det för rovdjuren. Sidenvägens förverkligande kommer att utgöra dödsstöten för det västliga världsherraväldet men inte utan motstånd. En början på det ser vi nu i Makedonien där oroligheter blossar upp och som i förlängningen kommer att drabba stora delar av Balkanhalvön i syfte att stoppa ryska dragningar av gasledningar till Europa.

   Radera
  2. Under Gorbatjov och Jeltsin vände sig Ryssland till Väst. När Putin tillträdda deklarerade han att Ryssland ville bli medlem i Nato. Men USA:s vapenindustri behövde en fiende för att kunna motivera sin allt dyrare krigsmakt. Så efter hand gick det upp för de styrande i Ryssland att de aldrig skulle få nån ro från USA:s aggressiva politik. De hade inget alternativ än att bygga upp försvaret igen. Det blev nog samma brutala uppvaknade där som nu i Sverige när vi plötsligt upptäcker att Ryssland rustar för fullt för att försvara sig. Katten på råttan, råttan på repet är ett gammalt ordspråk som passar här.

   Vi hade kunnat ha ett fredligt Europa i samförstånd nu om inte det varit för USA:s strävan efter Världsdominans.

   Radera
  3. Men, wikstrom, containerfrakt över havet är billigare än järnväg. Västvärldens rikedom bygger inte på utsugning utan på organisering.
   Pogust - motståndare uppstår ändå ibland. Just nu har vi daesh/ISIS som folkmördar, de är en utmärkt fiende.

   Radera
  4. Daesh är inte nåt hot mot USA. Tvärtom fungerar de som USA:s proxy ibland i den allt mer komplicerade kampen om Mellanöstern. De släpptes fram/understöddes som motvikt till Hezbollah. Härska genom att söndra du vet...

   När det gäller den nya Sidenvägen så handlar det just om att kunna utveckla handeln trots USA:s herravälde på haven. Att inte bli beroende av båtfrakt allena. Sen kan vi alltid diskutera om båt blir billigare än järnväg totalt sett fram till slutkunden.

   Västvärldens rikedom beror på att vi var först med exploateringen av kol och olja. Utan energi ingen utveckling.

   Radera
 16. Jag har själv varit aktiv i forum i flera olika språk: svenska, engelska, kinesiska och ibland tyska. Av min erfarenhet måste jag säga att majoriteten av alla kommentatorer som jag svarade till "inte återvänder för att gå i replik mot motkommentarer". Betyder det att majoriteten av internetforum domineras av psykops? Nej, jag tycker en bättre förklaring är helt enkelt att de flesta folk har bättre för sig än att uppvakta sina åsikter online.

  SvaraRadera