Cornucopia?

2015-05-23 15:52

GoldMoney går samman med BitGold

Världens idag äldsta tjänst för guldvalv över Internet, brittiska GoldMoney, går samman med kanadensiska BitGold (TSX:XAU.V), som startades förra året. GoldMoneys kunder kommer därmed få tillgång till en rad moderna tjänster som appar och betalkort.

Detta rapporterar GoldMoney i ett utskick. 
"Today, we announced the acquisition and merger of GoldMoney Network Limited with BitGold Inc. forming the world's largest and oldest bullion money service with over 60,000 active customers and $1.5 billion in assets under management. BitGold Inc. is a publicly traded company on the Toronto Stock Exchange Venture under the symbol (XAU)."
Man skriver också att man ska sänka avgifterna på handeln i ädelmetaller. Kunder med över 100 000 USD i värde på ädelmetallerna i sitt valv kommer erbjudas ett guldplätterat betalkort för att använda guldet i valvet, medan övriga kunder får nöja sig med ett svart kort. Därtill ska man lansera appar för iPhone, Android och Blackberry, införa köp av guld med kredit- och betalkort och erbjuda fysisk uthämtning av guldet ner till tio gram per uttag.
Dagschart BitGolds aktiekurs

GoldMoney sänker över helgen sina avgifter till 0.01% för befintliga kunder med anledning av affären.
"As a welcome to the BitGold family, we are reducing any dealing fees on gold to 0.01% for existing customers over this weekend. Use promotion code: 001FEE on gold trades from Friday 22 May 2015 to 23.59 Sunday 24 May, 2015 UK time."
BitGold, som inte har något med Bitcoin att göra, är sedan några dagar börsnoterat. Detaljer kring affären hittar man i BitGolds första och andra pressmeddelanden från igår. Beskeden om fusionen kom innan börsens stängning, men verkar inte ha påverkat aktiekursens utveckling nämnvärt.

Antagligen har börsintroduktionen skett just för att få finansiering till sammanslagningen med det betydligt äldre och större GoldMoney.

Andra tjänster för förvar av revisorgranskat och certifierat guld i valv är exempelvis BullionStar i Singapore.

För den som oroar sig över krigsrisk, vilket bör innebära en totalkrasch för den svenska valutan (mer än större inblandade valutor som USD och EUR) och det svenska finansiella systemets tekniska eller finansiella överlevnad i händelse av krig1. är bullionbanker som BitGold, GoldMoney och BullionStar alternativ. Särskilt som man kan bestämma var man geografiskt ska förvara guldet, långt bort från kärnvapenmål (t ex Schweiz eller Singapore).
Dagschart för guldpriset i SEK per gram det senaste året.
Med tillstånd återpublicerat från BullionStars utmärkta charttjänst.
1. Kom ihåg att force majeur gör att försäkringsbolaget inte ersätter din sönderbombade högbelånade bostad, men bolåneskulderna består, samtidigt som banken åberopar force majeur när du inte får tillgång till dina tillgångar. I övrigt lär bostadspriserna krascha i Sverige vid ett krigsutbrott. BLT skulle torska dit något våldsamt i händelse av krig. Och den som säger "if you don't hold it, you don't own it" om sitt guld lär upptäcka att det kommer tas från ägarens blodiga händer i åsyn av misshandlad familj, eventuellt döda familjemedlemmar, av den nya ockupationsmaktens plundrare. Eventuellt fysiskt guld i packningen vid flykt kommer också gå åt vid varje vägspärr, medan det som förvaras i Zurich eller Singapore finns kvar. Mer om detta i ett senare inlägg.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tummen upp!

   BitGold är ett bitcoin liknande operativsystem för guld och kan säkert bli stort.BitGold verkar sannolikt bli ett mer tilltalande alternativ för de som litar mer på guld än på bitcoin. Det kommer säkerligen sänka ribban för att äga guld och öka förståelsen i guld-kryps-samhället för kryptovalutor. Hoppas att det kommer göra så att stridsyxan på den fronten kan begravas snart > 2020.

   Något svenskt företag som visat intresse? Liberty silver?

   Radera
  2. Nej. Du pratar om Bit Gold. Notera mellanslaget. Det är något helt annat än BitGold.

   Radera
  3. Då hade jag skrivit Bit Gold.

   Jag har förutsett att folk inte inte kommer vara medvetna om att de använder blockkedjeteknologi i framtiden. Detta är ett sådant exempel. Men du kanske hade mått bäst av att vara lyckligt ovetande så det kanske var fel av mig att informera dig.

   http://ir.bitgold.com/files/doc_news/2014/20141223-BitGold-Series-A-PR_v001_g0w8mi.pdf

   Radera
 2. Intressant, och ser fram emot kommande inlägg som du nämner i fotnoten. Men bör du inte upplysa läsarna om att du har ett egenintresse i att skriva om GoldMoney? När man klickar på länken i inlägget och sedan registrerar så står cornubot angiven som referral code, vilket får mig att tro att du får någon form av kickback på detta. Fick mig i vart fall att avbryta registreringen för att undersöka företaget lite extra.

  Ser att i efterhand att du nämnt att du får ersättning från GoldMoney vid nyregistrering via din länk i tidigare inlägg, men någon form av upplysning tycker i vart fall jag är lämpligt ändå.

  SvaraRadera