Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2015-05-01 08:02

God morgon önskar Röd front!

De ´e lâ Gôtebôrg!1.
Publicerat klockan 7.62.

1. De e la GAIS! Obskyr popkulturell referens från samma som sagt "1968 - Ett gäng snorungar som ockuperade sitt eget kårhus, rökte på och kn***ade varandras flickvänner".
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Är det första maj eller första april?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att den storstad, som mer än någon annan förknippar sig med arbetare, "jobbar Volvo", varv- och handelsskeppning osv har haft största prisökningarna på bostäder på sistone.

   Trots att dess politiska ledning är uttalade socialister med en härlig nepotistisk anda där alla beslut fattas i det fördolda och med goda fördelar för de berörda, den s.k. "göteborgsandan"...

   Radera
 2. Svar
  1. De har väl inte gått och lagt sig. Somnar nog runt lunch idag. Intressant artikel idag att vänsterns tåg var mestadels medelklass, med högre utbildning. Lev som jag lär, inte som jag gör.Det är lätt att vara solidarisk med andras pengar, speciellt när man har sitt eget på det torra. Riktiga arbetare har inte tid att demonstrera, de har fullt upp med att jobba ihop pengar till sitt leverne.

   Radera
  2. Jo, det är väl så att man måste ha en trygg och stabil tillvaro för att hinna fundera över hur orättvist samhället är. Har man det svårt på riktigt så kanske man är mer upptagen med att, jag vet inte, försörja sig?

   Radera
  3. Kanske är en subtil hyllning till ak-47

   Radera
 3. Ha ha, har man sett ett skrålande bakfullt tåg med 35åriga träskpunkare från de lite extremare grupperingarna ropa " vi vill inte ha vår del av kakan, vi vill ha hela bageriet" så blir man rätt väl "vaccinerad" so to speak

  SvaraRadera
 4. Det finns några kloka personer kvar i Götet, uppenbarligen:

  "Det får vara slut på mysandet med kommunismen nu. Man ska kalla en spade för en spade, och när ett parti som står för en ideologi som har dödat fler människor än nazismen ger sig ut på första maj ska det inte kallas en kraft för arbetares rättigheter, utan för en kraft mot mänskliga rättigheter och demokrati. Om de politiska ungdomsförbunden på vänsterkanten menar allvar med att de står upp mot just detta så har de nu ett gyllene tillfälle att visa detta när Kommunistiska Partiet har manifestation klockan 15.00 på Kungstorget på första maj."

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2701525-satt-punkt-for-kommunismen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det verkligen så att det finns dem som frivilligt kallar sig kommunister en dag som idag?

   Lite studier i kommunisternas ogärningar världen över kan rekommenderas.

   Radera
  2. Läste också krönikan och det är en fin tanke men tyvärr kommer det aldrig hända här i Sverige. Det är och kommer alltid vara "ok" att vara extremvänster.

   Radera
  3. De som kallar sig kommunistäckel idag tror inte att kommunism funnits...

   Radera
  4. @MJ

   Det är nog väldigt få som kallar sig själva "kommunistäckel". De kallar sig antagligen själva snarare kommunister. Det är andra som kallar dem kommunistäckel.

   Men det stämmer nog att de är väldigt historielösa. Fast det är de inte ensamma om.

   Radera
 5. Massmedia har en stor uppgift att beskriva kommunismens illdåd. Förnekare av judeutrotningen möter, som tur är, ibland motstånd, men förnekelsen av eller förmildrandet av kommunismens dödande är på något sätt en norm i de flesta PK-media. Kan det ha något att göra med att majoriteten av journalisterna är v- eller smygv(=mp)-sympatisörer. En tankeställare är att i en borgerlig demokrati som vår får även kommunister agera. Tror någon att borgerliga sympatisörer får agera fritt om Kommunistiska Partiet får makten?

  SvaraRadera
 6. Obligatorisk läsning för dagen.

  http://www.mises.se/2015/05/01/storta-kapitalismen/

  SvaraRadera
 7. Jag leker med tanken att ställa mig bredvid ett lämpligt tåg med ett plakat "Det är ju ni som har makten, gå till erat partikansli med era krav!" men eftersom de som demonstrerar idag är så innerligt demokratiskt goda misstänker jag att det inte är riktigt hälsosamt.

  SvaraRadera
 8. Första maj - dagen då slagordsonanister grupprunkar tillsammans på vägen till stadstorget!

  SvaraRadera
 9. "Dö, de e la Gais" är väl Arne Anka på besök i Göteborg...?

  SvaraRadera
 10. "Dö, de e la Gais" är väl Arne Anka på besök i Göteborg...?

  SvaraRadera