Aktuellt

Gästinlägg: Hej då, Vindkraftskyrkan

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den återkommande gästskribenten Blankröstaren. Bloggen vill passa på att påminna om att man måste gå...

2015-05-01 11:12

Glöm inte att jobba idag!

"Båd’ stat och lagar oss förtrycka,vi under skatter digna ner." - Internationalen
Idag är det dödsmördarideologierna kommunismens och socialismens alldeles egen helgdag, där alla ska vara lediga och gå ut och protestera mot hela jävla skiten. Helt enkelt hylla att kommunismen och socialismen haft ihjäl runt 100 miljoner människor, långt mer än nationalsocialismen gjorde.

Iofs fick nationalsocialismen inte lika lång tid på sig att ha ihjäl människor, och kunde mycket väl bräckt socialismens 100 miljoner om de inte stoppats. Men det ursäktar inte socialisternas massmördande.
Är det inte motsägelsefullt
att vara för arbete åt alla men
mot arbetslinjen? Sedan
visar kommunisterna att de
fortfarande inte förstått
det Jonas Sjöstedt (v) påtalat,
dvs att Putinregimen är extremhöger,
när de vill bryta helt med NATO.

Ingen demokratiskt lagd person kan idag gå ut och demonstrera. Faktum är att om man tror på frihet och demokrati, så ska man jobba idag.

Ni behöver inte jobba speciellt mycket. Gå in och läs ditt jobbs E-post. Tidrapportera på distans eller i efterhand. Svara på ett e-brev. Skicka ett e-brev till chefen. Gör åtminstone något, och tidredovisa det idag den 1:a maj, som en protest mot kommunisterna på våra gator.

Bland de värsta demonstrationerna idag är Röd front och Kommunistiska partiet, som demonstrerar i Göteborg 14:00 - 15:00. Max Sjödin och Henrik Edin från Liberala Ungdomsförbundet har skrivit en läsvärd debattartikel hos Stampen/GP om detta hån mot frihet och demokrati.
"Det får vara slut på mysandet med kommunismen nu. Man ska kalla en spade för en spade, och när ett parti som står för en ideologi som har dödat fler människor än nazismen ger sig ut på första maj ska det inte kallas en kraft för arbetares rättigheter, utan för en kraft mot mänskliga rättigheter och demokrati. Om de politiska ungdomsförbunden på vänsterkanten menar allvar med att de står upp mot just detta så har de nu ett gyllene tillfälle att visa detta när Kommunistiska Partiet har manifestation klockan 15.00 på Kungstorget på första maj."
Men inte kommer vi få se några protester från vänsterkanten. De älskar nämligen kommunisterna och vill rent av gå före eller efter dem i demonstrationstågen.

Idag bekänner folk och partier sin sanna demokratiska värderingar. De som går i 1:a majtågen stöder folkmord och förtryck, samt hatar demokrati.

Fast i demokratins namn ska vi naturligtvis stödja deras rätt att demonstrera. Men vi ska inte stödja deras åsikter, och vi ska säga emot.

Ett första gott steg vore att nästa gång vi har en friheteligt sinnad liberal regering avskaffa 1:a maj som helgdag. Ingen ideologi och ingen religion borde ha en enda helgdag i ett demokratiskt land. Folk får dyrka sina låtsaskompisar och hylla sina ideologier på sin egen tid.

Man kan inte annat än roas över den stora humorn i denna dag, när regeringspartiet socialdemokraterna ska gå ut och protestera mot sin egen politik och hela jävla skiten. Samtidigt är det förstås positivt att se hur toppolitiker efter toppolitiker bekänner sin röda färg och stöd till folkmordsideologier. Inte för att vi tog dem på allvar tidigare heller.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

90 kommentarer:

 1. Jag är inte religiös men jag firar jul, påsk och andra religiösa högtider, så jag kan med gott samvete även låta bli att jobba idag. Med tanke på att klockan är 11:23 och jag sitter o käkar frukost så är demonstration inget jag tänker syssla med idag.. däremot har jag en halvfärdig Tie-Interceptor på skrivbordet som ska pulas ihop..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte heller religiös. Har dock inte First någon jul eller påsk senaste åren. Var dock på Valborgsfirande igår och midsommarfirande on ett par månader blir det. Vad gäller jul så firades det en högtid i vår del av klotet innan kristendomen kom. Samma med påsk eller vårdagjämning. Vet inte vad julgran, tomte, kycklingar samt sill och ägg har med religion att göra eller vilken religion i så fall. Firandet vid jul, påsk, midsommar och halloween har sitt ursprung från solens upp och nedgång. Möjligtvis skulle man kunna säga att det är en solfus vi firar, inte kristendomen.

   Radera
  2. Kristendomen har ju bara satt nytt namn på gamla hedonistiska högtider. Det är samma sak nere i mellanöstern, många av de islamska högtiderna är nya namn på gamla zoroastriska högtider.

   Radera
  3. Religion som religion. Om julen är kristen eller hednisk spelar ingen roll för mig. Egentligen är den väl bådadera eller vad man själv vill. Jag tar tacksamt emot de dagar av ledighet som bjuds och passar på att njuta av god mat och av att ge och ta emot julklappar. Men till skillnad från Karl-Bertil Jonson gör jag det inte till åminne av kristi födelse. Jag gör det för att det är en trevlig tradition helt enkelt. Alla ursäkter för att träffas, äta god mat och hoppa av ekorrhjulet för en stund emottages tacksamt.

   Radera
  4. Jag räknar arbetstid som den tid jag ägnar åt att lösa problem åt min arbetsgivare. Så nu går jag ut och klipper gräset och arbetar samtidigt.

   Radera
 2. Jaja Cornus blinda fläck har talat, har du funderat något över den otyglade kaptalismens trackrecord, och dess kamp för/mot demokrati och mänskliga rättigheter, Jag skulle gissa att den inte är så där otroligt smickrande

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, glöm inte Guantanamo. På alla sätt jämförbart med Stalins härjningar; då var det revolutionsotrogna, subversiva element och sådana man var lite osäker på var de var lojalitetsmässigt, idag är det frihetskämpar från Mellanöstern. Vad är skillnaden?

   Radera
  2. Fredrik Larsson, då är det upp till dig att visa hur många kapitalismen dödat. Nazismens och kommunismens dödsoffer är väldokumenterade.

   Menar du att du ursäktar kommunismens 100 miljoner dödsoffer med att kapitalismen är värre? Då anser du också att nazismens dödsoffer är motiverade för det finns de som är värre?

   Fruktansvärd människosyn, jag hoppas att jag missuppfattar dig.

   Radera
  3. Och på vilken helgdag firar vi för övrigt kapitalismen?

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  5. @Freedrik Larsson
   Kapitalism är per definition att människor umgås ömsesidigt frivilligt med varandra. Du kan skippa ordet "kapitalism" och istället använda uttrycket "människor som umgås ömsesidigt frivilligt med varandra". Men vad är då socialism, som är motsatsen till kapitalism? Jo, socialism är våld, att pampadeln använder våld mot sitt förslavade boskapsfolk för att girigt stjäla det mesta av allas pengar.

   Från 1700:talet fick libertarianismen, idén om att människor borde få umgås ömsesidigt frivilligt med varandra, sitt stora genomslag tack vare att folk var trötta på sina korrumperade statshärskare. Fred, industrialisering och frihet följde och Europa blev världens centrum. Socialismen uppfanns av pampadeln som en reaktionär rörelse mot den libertarianska rörelsen för människors frihet. Socialism är att återinföra den gamla typens statstyranni och skråväsendet i form av fackpampsmakt och planekonomiska detaljregleringar. Socialism har medeltiden som sitt ideal och har numera förlikat sig med faktum att socialism orsakar djupaste fattigdom och ohyggligt lidande. Socialistisk miljörörelse framhåller detta som socialismen stora fördel. Människor är ett virus som borde utrotas, säger socialisterna, och socialismens förmåga att utrota mänskligheten är ett mycket trovärdigt hot, givet dess blodiga historia.

   Radera
  6. Det finns väl ingen demokrati som inte är tämligen kapitalistisk? En demokrati utan kapitalism har väl aldrig funnits. Kapitalism/marknadsekonomi är väl den ultimata formen av mänskligt samarbete, eller? Är inte mänsklighetens historia en lång framgångssaga för marknadsekonomi? Jag har hört att skillnaden mellan gamla hittade bosättningar från Homo sapiens och Neandertalare är att de förstnämnda hade verktyg/föremål från mycket långa avstånd. Man har hittat i England flinta-gruvor där man tror massiv serietillverkning av flinta skett. Ett område tros ha tillverkat 1,5 miljoner flintayxor. Specialisering/globalisering/marknadsekonomi går hand i hand med mänskligheten. Tycker man det är fel med marknasekonomi, så är man kanske inte mänsklig?

   Radera
  7. Eftersom världen kan producera mat nog åt alla räknas alla som dör av undernäring som kapitalismens offer. Systemet failar helt enkelt på att rädda dessa, eftersom vi lever in en kapitalistisk värld. . Samma gäller ett flertal sjukdomar som det finns bot mot. osv.

   I princip är det bara de som dör av obotliga sjukdomar(dvs vetenskapen har ännu inte hittat bot) och olyckor som inte är offer för kapitalismens misslyckande. Simpelt.

   Sedan kanske det i slutändan är det minst onda av ting...

   Radera
  8. Hmm, det var ingen särskilt djup analys.
   Färre och färre dör av undernäring och sjukdomar i tidig ålder. Är kapitalismen ett misslyckande så länge en enda person i världen dör av en sjukdom som det finns en bot för?
   Har du verifierat korrelationen mellan idelogin och resultaten? Är det fler som dör av sjukdomar i det kapitalistiska Tyskland jämfört med det traditionellt socialistska Etiopien?

   Radera
  9. @Rickard Ohlin
   Hur dum i huvet låtsas du vara? Du anklagar läkare som räddar människors liv, för mord därför att de inte räddar ALLA människors liv. Socialism är att ha fel och vara ondskefull. Förklaringen till att somliga idioter är socialister är att de inte tänker, de använder ingen information och ingen logik och inga moraliska värderingar. Det är därför socialister dödar så många oskyldiga civila människor (Cornus 100 miljoner inkluderar inga soldater, bara vanliga oskyldiga människor som statliga poliser har skurit halsen av i deras egna hem om natten eller på annat sätt torterat ihjäl). En socialist som har goda avsikter (vilket inga socialistiska ledare har, de psykopater som hatar mänskligheten och effektivt gör allt de kan för att åstadkomma maximal fattigdom och död som självändamål) är som elefanter i en porslinsbutik. De fattar inte att de ärt ondskans redskap, de har ingen information eller logik för att förstå verkligheten, så de uppnår aldrig någonsin sina avsedda konsekvenser. Så går det när man har fel i sak, det har ingenting att göra med åsikter, bara ren okunskap.

   Om du trooor att alla sjuka människor helas om bara Stefan Löfvén tar det mesta av allas pengar (vilket han redan gör!) så är du otroligt dum i huvet och rabiat verklighetsförnekande! Socialism är furstens och gammeladelns reaktionära rörelse, som mobiliserar lurade slavar som sina brutala stormtrupper, mot din rättighet att få umgås ömsesidigt frivilligt med dina medmänniskor. Du är en zombie i den socialistiska utrotningsarmé, du är en koncentrationslägervakt och en propagandist för maximal penningkoncentration till ett fåtal livstidspolitiker och avskaffande av dina egna mänskliga rättigheter. Du är på en kurs mot döden. Börja tänka och ändra på det!

   Radera
  10. Oj, trampade jag på en tå? Måste varit ett korn av sanning då. Det är väl uppenbart att kapitalismen misslyckas med att ge ett bättre liv åt alla? Men kanske inte lika mycket idag som för 40 år sedan?

   Radera
  11. Hans Rosling, hyperenergisk professor i internationell hälsa, brukar övertygande argumentera för att det är kapitalism, tillväxt och investeringar som gör att fattiga tar sig ,mestadels själv, ur fattigdom. Kolla in honom på TED om ni inte sett honom.

   Radera
  12. Definitionen av att säga en sanning hos kommunister, nazister och andra träskideologer är att det de säger provocerar. Så ja, Rickard, för dig har du säkert kommit på en sanning.

   Radera
  13. Ja, det är säkert så. Förstår inte vaeför jag blir anklagad för att vara socialist bara för att jag påpekar brister hos det kapitalistiska systemet. Men jag antar tokliberaler är som IS , om man inte är exakt som dem är man mot dem.

   För övrig jobbade jag en timme i morse när barnen sov.

   Radera
  14. Marknaden och företag har helt klart psykopatiska drag. Därför måste dessa förstås regleras lagom mycket så att människor kan leva i ett kapitalistiskt samhälle. Det finns inget land i världen där man inte insett det. Förmodligen kommer det heller aldrig att bli perfekt. Brister kommer alltid att finnas eftersom människor har en tendens att aldrig vara riktigt nöjda.

   Radera
  15. @Neo Cortex
   Du är ett bra exempel på en lurad slav som vill återinföra medeltidens furstetyrrani, som reaktion mot den libertarianska revolutionen som skapade friheten och industrin och Europas mest fredliga århundrade. Precis som folk då, så trooor du religiöst på att en politiker är en helig person, Guds företrädare på Jorden, Jesus Kristus som vet allt och som kommer att offra sitt egenintresse för ditt bästa. "Reglering" betyder att allt människoboskap som pamphärskarna förslavat, med våld tvingas betala bort det mesta av det välstånd de skapar i samhället till den politiska adeln, som sen betalar bort alltihop till de rikaste och mäktigaste politiska särintressena, och stoppar en hel del i egen ficka på vägen. Att du har fel och kommer att misslyckas, sannolikt själv bli mördad i sömnen av din psykopatiske partikamrat, är inget som du bryr dig om. Du saknar nämligen mental förmåga att relatera till sånt som verkligheten och logiken. Du bara "trooor" och idag är det din julafton.

   Radera
  16. Det finns ju länder som har haft regimer som snabbt har velat skapa det perfekta samhället. Det har utan undantag lett till först teorier om hur människor ska fungera i det perfekta samhället, sedan stora mängder våld för att implementera statsskicket och övertyga massorna, för att slutligen totalt misslyckas och kollapsa.
   Vis av denna erfarenhet kan man tycka att grundinställningen borde vara stor försiktighet i att begränsa människor och föreskriva för dem hur de ska vara och vad de ska göra.

   Radera
  17. @Kapitalist
   Du har ju både fantasi och talang utöver det normala. Har du funderat på att börja skriva sagoböcker?

   Radera
  18. @Neo Cortex
   Sagor handlar om kungar och prinsar och andra härskarsocialister som bort i sina palats och tänker på prinsessor. Lögnen som de lurade slavarna idiotiskt nog har gått på och svalt som deras idealsamhälle, att det är bäst att andra tar allting och bestämmer allting. Så nej, jag skriver inga sagor. Jag beskriver tvärtom verkligheten istället. Verklighet och logik är alla lögnares värsta fiende.

   Radera
  19. Ja, det är säkert så. Förstår inte vaeför jag blir anklagad för att vara socialist bara för att jag påpekar brister hos det kapitalistiska systemet. Men jag antar tokliberaler är som IS , om man inte är exakt som dem är man mot dem.

   För övrig jobbade jag en timme i morse när barnen sov.

   Radera
  20. @kapitalist
   Din modell av verkligheten saknar vissa relevanta element. Låt mig introducera dig till något verkligt subliminalt:

   I en stuga bodde Petter.
   Med sin katt och fyra getter
   Första geten hette Röd. Den åt bara smör och bröd.
   Andra geten hette Blå. Den var starkare än två.
   Tredje geten hette Gul. Den var julbock varje jul.
   Fjärde geten hette Vit. Den var känd för sin aptit.
   Katten hette Murre Svart – Tog en råtta varje kvart.
   Hela dagen måste Petter Valla sina fyra getter.
   Röd och Blå och Gul och Vit
   Sprang i skogen hit och dit.(paus 2x8)
   Mitt i skogen i en sten, bodde trollet Ludenben. Ludenben var alltid arg – Alltid hungrig som en varg.
   Petters getter åt han opp,
   fastän Petter ropa ”Stopp!”(Paus 1x8)
   Hem till stugan gick då Petter Med sin katt men utan getter.
   Många tårar fällde han. Murre Svart gick av och an.

   Mitt i stenen Ludenben
   Gned sin mage, log och sken.
   Då sa Murre Svart till Petter: ”jag ska rädda våra getter! Röd och Blå och Gul och Vit Ska jag genast hämta hit!”
   Murre Svart sprang fort som blixten, Tills han mötte vännen Sixten.
   Båda skrämde Ludenben,
   Så han råkade i sken.(springa)
   Utför berget ramla trollet
   Och gick sönder helt och hållet.
   ”Murre Svart är bra att ha!” sade alla getterna.
   Ludenben fick ont i magen Hela natten hela dagen. Men i stugan trallar Petter, Murre Svart och fyra getter

   Radera
  21. Ja ja, jag vet att jag bryter regler, men om det känns bra så klipp. Bara början är med...

   Radera
 3. Eller som Johan Ehrenberg uttrycker saken: Socialism är individens frihet.

  Men det är klart, man ser sig nog som befriad när man äntligen hamnat den där massgraven och blivit befriad från livets plågor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Individens frihet att leva i misär och armod, eller svälta ihjäl.

   Radera
  2. Det kan ju vara egendomsfrihet han menar. Lite begreppsförvirring. Fri och fattig. Eller kanske bara fattig.

   Han och hans gelikar hävdar gärna hur kapitalisterna är eländiga på alla sätt och vis, och att det är viktigt att löntagarna tar tillbaka makten. Att många löntagare, och han själv, också är kapitalister blir ju lite för svårt då.

   Radera
  3. Kommunismens livskraft och revanschlusta illustreras mer än övertydligt i dagens upplaga av "Teologiska rummet". http://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=132

   Radera
  4. Kommunismens livskraft och revanschlusta illustreras mer än övertydligt i dagens upplaga av "Teologiska rummet". http://sverigesradio.se/sida/tabla.aspx?programid=132

   Radera
  5. Grekland är väl ett bra exempel på hur bra det funkar med socialism.

   Radera
 4. Om det enligt dig är sant att socialismen har dödat 100miljoner måste ju kapitalismen ha dödat 106.3 miljarder!
  Dvs alla som dött i en socialistisk stat, oavsett dödsorsak räknar ju du som dödade av socialismen. Då måste alla som levt under kapitalismen, dvs resten, ha dödats av kapitalismen.
  Men detta skulle ju kräva att du har är retoriskt stringent, något som vi nog inte kan vänta oss av dig i den här frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utrensningar i Sovjet plus organiserad svält i Sovjet och Kina, i storleksordningen 100 miljoner.
   106 miljarder är fler människor än vad som totalt har funnits, så du får kräva pengarna tillbaka för mattekursen på Södertörn.

   Radera
  2. Eller den var kanske dålig och gratis, på socialistiskt maner. Alltså inga pengar att kräva in. Trist.

   Radera
  3. Kingedward24, din dumma socialist. Det finns inget som är gratis. Även den sämsta mattekurs i den sämsta av kommunala skolor är betald av någon.
   Skillnaden mellan socialism och kapitalism är vem som betalar fakturan.

   Radera
  4. Fast nu var det för brukaren jag menade. Alltså inget att personligen kunna kräva tillbaka.
   Däremot har vi kanske en kollektiv skattelättnad att begära som kompensation för Hr Perssons misslyckade skolgång.

   Radera
  5. Kingedward24, exakt. Men eftersom ingen idag har något ansvar för något antar jag att det blir mycket svårt.

   Men en liten fråga. Om man dör i en bilolycka på väg till ett förstamajtåg, har man då dött på grund av socialism, eller kapitalism? Det är en singelolycka, med förstamajfiraren och dennes bil som enda offer. Bilen i fråga är tillverkad i ett icke-socialistiskt land.

   Radera
  6. Då skulle jag lite torrt konstatera att de två delmängderna inte blir 100% tillsammans, vilket indikerar ytterligare möjliga förklaringar.
   Det kan röra sig om kommunism, alkohol eller inkontinens. Eller en kombination av de tre. Exempelvis.

   Radera
  7. Siffran kommer från illustrerad vetenskap.
   100 miljoner siffran kommer från boken kommunismens svarta bok, jag har läst den. Har du? Läs den /alternativt läs om den, så ser du att du har fel och jag har rätt.

   Radera
  8. Henrik P: Inte ens om du lägger ihop samtliga västvärldens härjningar sedan kolonialismen kommer man upp i antalet döingar som de militär-socialistiska komplexen brun och röd fixade på 50 år.

   Radera
  9. Persson, om du inte insåg så håller jag alltså med om siffran 100 miljoner dödade av kommunistregimer, eller i den storleksordningen i alla fall.
   Illustrerad vetenskap är en tidskrift för barn i lågstadieålder, den har knappast avsikten att bli citerad för sina siffror.

   Radera
  10. Alltså: enligt illustrerad vetenskap har det levt ca 100 miljarder människor sedan människan uppfanns.
   Enligt cornu så har 100 miljoner dött av socialism, då måste alla de andra dött av kapitalism. Enkel logik.
   I verkliga livet har naturligtvis kommunismens svarta bok höet fel i sina siffror om 100 miljoner, eftersom de då räknar in samtliga som dött, oavsett orsak. Men om man ska följa samma regel så måste slutsatsen vara att 100 miljarder dött av kapitalism,
   Logiken är exakt den samma oavsett om det är 100 miljarder som levat och dött, eller 50-40-30 ellr vilken siffra ni vill. Den som påstår att socialismen dödat 100 miljoner måste också gå med på att kapitalismen dödat resten. För det har bara funnits två ekonomiska system, kapitalism och socialism.

   Radera
  11. I och för sig tror jag att du trollar, med tanke på mängden förvirrade inlägg här. Men om du mot förmodan inte gör det, så har du dålig koll på din ekonomiska historia. Under merparten av mänsklighetens historia har helt andra ekonomiska system än kapitalism dominerat.

   Radera
 5. Sköter för övrigt givetvis jobbmailen idag som alla andra dagar. Är tvungen, eftersom många länder faktiskt har arbetsdag idag, och jag lever på att vi faktiskt säljer saker. Kan liksom inte säga till en säljare i Korea att jag inte tänker låta honom genomföra sin affär för att jag är hemma och firar Brezjnevdagen.

  SvaraRadera
 6. Så "liberalerna" har lyckats hitta några som är ännu knäppare än de själva är? Wow!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, redan liberalerna är ju helt galet vansinniga. Guillou konstaterade ju att de tokiga liberalerna var emot att man talade i överdrivet positiva termer om den sovjetiska invasionen och det följande förtrycket i östra Europa. Där hade han nog rätt. Liberalerna var emot det.

   Dessutom är ju liberalernas grundmotto, att staten inte ska begränsa individens liv i onödan, givetvis också helt knäppt. Likaså ansatsen att alla ska ha så lika förutsättningar som möjligt från start, och att likabehandling ska prioriteras.
   Så nog måste det vara svårt att hitta en knäppare ideologi än liberalismen?

   Radera
  2. Liberaler har många dogmer och du nämner bara några få. Om hållbarhet vet de just ingenting.

   Radera
  3. Att veta något och göra något kan lätt förväxlas.
   Det finns många -ismer med folk som vet en massa saker, men de brukar ha gemensamt att de inte har lyckats göra just någonting alls av det hela.
   Liberalismen har däremot kommit, vunnit gehör och senare val, och sedan förändrat samhället.

   Radera
  4. De lurade slavarna försvarar sitt misslyckande genom att anklaga de som har rätt för "dogmatism". Enligt de lurade slavarna existerar inte verkligheten, prat har ingen referenspunkt utan allting som Gud politikern härskaren säger är sanning, per definition enligt alla socialister. Socialism är ju att offra sig själv för den obildade livstidsarbetslösa infödda härskarpampen som är socialisternas ledare. Precis som vargar lägger sig och visar strupen för en alfahanne som visat sig vara starkare, fast för sossen är det inte en social teater utan sossen hugger direkt och mördar den som försöker samarbete med denne. Är det itne lustigt att ingen socialist någonsin använder vare sig information eller logik i sina argument, utan uteslutande ägnar sig åt hathets och personangrepp, med mordhot i bakgrunden som socialismens expertområde.

   Idag hyllar de lurade slavarna, till sånger om strid och död under blodröda fanor, världssocialismens främsta ledare idag: Den politiske mångmiljardären socialistledaren Castro. Den politiske mångmiljardären socialistledaren Chavez. Den politiske mångmiljardären socialistledaren Kim Jong Un. Alla viftar de med samma flaggor och sjunger samma kampsånger samma dag varje år. Svenska socialistledare är mer beskedna, Biljerna skattepengar ger de bort til lde mäktigaste och girigaste politiska särintressena. Själva gör de sig bara till politiska mångmiljonärer, som den obildade och livstidsarbetslöse psykopaten Göran Persson som byggt sig sin egen herrgård och gjort sig själv till styrelseordförande för Sveriges största skogsbolag. Det socialistiska psykopatidealet förverkligat, demonstrera idag för ännu fler skattemiljoner rakt ned i Göran Perssons fickor!

   Radera
  5. Du låter som en marxistisk testuggare. Om du fick en krona för varje ord du bajsar skulle du snart vara kapitalist på riktigt. Det räknas inte att du äger fem aktier i Atlas Copco. Om du var amerikan skulle du kalla dig konservativ och skälla på liberaler.

   Radera
 7. Håller med - avskaffa ALLA röda dagar kopplade till ideologi eller religion - ge istället folk motsvarande antal extra semesterdagar som de får ta ut efter individuella önskemål (men ej sammanhängande mer än högst två eller tre åt gången).

  Nationaldagen och Midsommarafton (som ju är den egentliga svenska nationaldagen firarmässigt) kan få vara kvar - nyår måste dock bort då den har koppling till den kristna tideräkningen och således är religiös, dessutom firar vi ju varken den muslimska eller den buddhistiska tideräkningen med röda arbetsbefriade dagar i almanacken så ett slags indirekt prejudikat finns ju redan.

  SvaraRadera
 8. Är det motsägelsefullt att vara för arbete till alla men emot arbetslinjen? Inte nödvändigtvis. Arbetslinjen innebär trots allt att de som arbetar ska få behålla lönen av sitt arbete vilket förstås inte är bra. Folket kan då spendera pengarna på fel saker, tillskillnad från kommunisterna som alltid vet vad pengarna bör spenderas på (detta illustreras inte minst av alla välmående kommunistiska ekonomier). Vad som är ännu värre är att folket men pengar i handen felaktigt kan få för sig att de har en egen vilja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har för mig att Venezuela löste sin trängande brist på toapapper genom att regeringen ingrep kraftfullt och beställde 50 miljoner rullar åt folket.

   Radera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. 1:a maj som helgdag är mycket passande. Det visar att socialism är en religion som ska ha sin egen julafton. Socialism är trooon på att man själv är värdelös och att fursten/politikern är Gud Jesus Kristus som vet allt och oegennyttigt offrar sig själv för ditt bästa. Staten som din förälder och du själv som en hjälplös bäbis hela ditt vuxna liv. Förklaringen till hur detta skulle kunna vara möjligt, givet t.ex. logisk incitamentsteori eller empiriska erfarenheter, besvarar socialisterna på samma sätt som de kristna angående hur statens avrättning av Jesus var en framgång: "Det är mystiskt magiskt, halleluja!" De lurade slavarna som är socialistpamparnas zombie-slavar förstår ingen information eller logik, men primitiva delar av deras nervsystem reagerar på kroppsspråk. Så länge härskartyrannen håller hurra-stämningen uppe så hänger de lurade slavarna fast vid honom.

  SvaraRadera
 11. Jag tror att det stora flertalet som demonstrerar idag gör det för att hylla arbetarrörelsens och fackföreningarnas kamp för 8-timmars arbetsdag och betald semester. Fast det är klart, vissa skulle nog hellre ta den diskussionen individuellt med sin arbetsgivare, lycka till med det upplägget i så fall. Och den som tycker att det vore en bra ide arbetar sannolikt ej inom hemtjänst eller industri. Den fackliga kampen var ett resultat av arbets och levnadsvillkor som gjorde det svårt att äta sig mätt. Glömmer vi det riskerar vi att gå hungriga igen. Att det sedan finns fascist-stalinistiska element vars ideologiska förebilder krossade fackföreningar som också marscherar denna dag är naturligtvis fullkomligt groteskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry, men om du säger till Thorvaldsson att han demonstrerar idag för att fira 8-timmarsdagen anser han nog att du är antingen ironisk eller totalt debil.

   Radera
 12. Löfven har åkt till Sundsvall, en av Sveriges sossigaste kommuner.

  Vore det inte effektivare att demonstrera t.ex. i Danderyd, Lidingö eller Vellinge där S är på väg mot 4%-spärren?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om S var på väg mot 4% i Danderyd skulle det innebära en dubblad väljarkår.

   Radera
 13. 1 Maj är inte det en dag för tillnyktring efter valborgsfirandet?

  Detta att kommunismen har 100 miljoner människor på sitt samvete många gånger fler än Nazismen lyckades utrota aktivt är inget bevis på att den ideologin är mer ond. Men det är ett bevis på att fler omfattats av ideologin och att den är till större skada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först att göra 1:a maj till helgdag var Lenin, mannen som inrättade de första koncentrationslägren i Europa. Andre man att göra 1:a maj till helgdag var Adolf Hitler, nationalSOCIALISTEN som närmast utmanade internationalsocialisterna i Sovjet om titeln som världens erövrare (Stalin hade ju gjort nationell socialism "socialism i ett land" till sin dogm redan före Hitler tog makten och gjorde den socialistiska idén till sitt föredöme). Svenska sossar följde strax efter med Hitler som förebild. De firar inte Valborg i Ryssland eller Tyskland, så datumet för socialismens julafton är valt av helt andra anledningar.

   Radera
  2. Hade Ryssar instiftat röda dagar för tillnyktring hade kalendern bara varit full med röda dagar!

   Radera
 14. Man kanske borde demonstrera för att bevara investeringssparkontot som Löfven vill nalla på?

  Det är ju det bästa som finns för löntagare som vill äga produktionsmedlen. Volvoanställda behöver köpa tex ca 2000 A-aktier var för att få majoritet. Inte så svår uppoffring att hosta upp 200.000 om man är emot konsumptionssamhället.

  SvaraRadera
 15. Lite lägligt så är ju denna helg tillägnad att fixa bokföring och deklarera.

  Funderade även på att avstå alkohol denna helg men reducerade det till att allt som dricks under helgen är hemmagjort eller importerat.

  SvaraRadera
 16. Nåja... Första Maj är ju åtminstone en dag som får våra ministrar att komma hem och stämpla in en full arbetsdag här i Sverige - istället för i Turkiet och Palestina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillägg: Om de sammanstrålar i Stockholm i morgon innan de sprids över världen igen så kanske regeringen t.o.m är beslutsmässig...

   Radera
 17. Jag har satt de sista granplantorna för i år idag...
  Duger det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det optimala är att byta tjänster med grannen en dag som denna.

   Radera
 18. För några år sedan gick några med "NEJ TILL EMU" flaggor i majtåget. Dessa fördes bort. Man kan ju inte protestera hur som helst.

  SvaraRadera
 19. Det bästa att göra är att hjälpa grannar eller bekanta för att sabotera, tror jag.
  Socialister föredrar, framför allt annat, att vara generösa med andras pengar och arbete.
  De tvekar inte en sekund att försöka tvångskommedera människor att arbeta oavlönade.
  Ja, under förutsättning av att det ger sken av att det är tack vare de som arbetet blir utfört.

  Skulle samma arbete utföras utanför deras kontroll är det i stället väldigt suspekt, det kallas svartjobb eller slavarbete då.

  Så, min uppmaning är: hjälp din granne, erbjud dig att rensa ogräs mot att grannen bjuder på mat och kaffe till exempel.

  SvaraRadera
 20. För er som drömmer om ett bättre samhälle under kommunismen finns det en utmärkt dokumentar som beskriver hur bra det fungerade i Sovjet på P3 dokumentär.

  http://podcasts.nu/avsnitt/sr-p3-dokumentar/kirunasvenskarna-drommen-om-stalins-sovjet

  Armod, terror och katastrof är väl en hyfsad sammanfattning.

  Tyvärr har kommunismen aldrig lyckats leverera något bättre än det. Och kommer aldrig att göra det heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så kan du titta på en dokumentär om Bangladesh, Etiopen, Ruhanda osv om du vill se vad vilket samhälle kapitalismen skapar :-)

   Radera
 21. Socialismens sätt att angripa kapitalismen påminner om hur svarta rasister angriper i princip alla vita människor för att vara skyldiga till Afrikas nuvarande problem. Detta eftersom det i historien har funnits vita slavhandlare ( precis som det fanns svarta och arabiska slavhandlare men det bortser de ifrån) I Södra Afrika har man numera appartheid. Människor med vitt skinn kan inte få vissa jobb, de ska medborgare med svart skinn ha företräde till. Svarta rasisters syn på vita påminner inte så lite om Hitlers syn på judarna som roten til allt det onda.
  Men detta får naturligtvis inte diskuteras. I Sverige idag är det rasistiskt att diskutera vissa ämnen.

  SvaraRadera
 22. Jag tror att Afrika kommer at bli EU:s största problem inte isis eller Ryssland.
  I Mitten av 1800-talet hade Afrika ca 70 miljoner invånare ca 35% av Europas befolkning. Idag är det Europa som är minst. Afrika har gått från Nuvarande Egyptens befolkningsmängd till dubbla Europas ! En ökning på 1400%.
  I Slutet av detta sekel kan halva världens befolkning vara afrikaner med nuvarande trender. Nigeria ensamt har snart lika stor befolkning som Storbritannien, Frankrike och Italien har tillsammans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa gång kanske ebola utbryter på ISIS-kontrollerat område - då löser problemet sig självt...

   Radera
  2. Jag menade Boko Haram förstås.

   Radera
  3. nja, vi såg hur effektivt och snabbt västvärlden i fjol besegrade ebola i Västafrika. Förr hade naturen haft sin gång men nu lägger västvärlden många miljarder per år på sjukvård i Afrika. Enbart Bill Gates har satsat tiotals miljarder i sin kamp mot Afrikas sjukdomar så överlevnaden förbättras varje år därav resultatet i befolkningsutveckling. 1150 miljoner nu, 3000 miljoner om bara ett par generationer ?
   Naturen kommer inte att klara den belastningen. framtida svält och flyktingkatastrofer bli oundvikliga

   Radera
 23. Den första 1 maj-demonstrationen i Sverige hölls redan 1890. På den tiden, för 125 år sedan, fanns det säkerligen anledning för arbetare att protestera och hävda sina rättigheter, eftersom maktbalansen mellan företagen och dess anställda var till företagens fördel.

  Idag, när vanligt folk har stora rättigheter, ekonomiskt grundskydd, en ganska trygg vardag och de flesta inte alls är utbytbara på sina jobb, finns det inte mycket som åtminstone socialdemokraterna kan tycka att det är kvar att göra. Sossarnas stora kris är i grunden att det inte finns någon vision längre, det mesta på listan kan bockas av som klart.

  Men som ett säkert vårtecken är partieliten och ett fåtal inbitna ute och demonstrerar på 1 maj. Det är så patetiskt. Sossarna har haft makten i 70 år och nu är de tillbaka igen. Och protesterar högljutt...mot vaddå? Sig själva?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orättvisor, förtryck, krig, övergrepp, intolerans. Listan kan göras lång. Folk har väl mycket att demonstrera mot.

   Radera
 24. Jodå, jag har arbetat SVART hela dagen... utan kvitto, ingen moms och kontant betalning. På det viset blåser jag både arbetarkommunisterna och staten samtidigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bravo Bengt . Du är ett fint föredömme. Du blåser alla, dina barn i skolan, dina föräldrar på äldrehemmet, din fru på sjukhuset, till och med dig själv eftersom du inte får någon pension, grattis !

   Radera
 25. Intressant inlägg. Härav kan vi dra slutsatsen att det var tråkigt att tredje riket förlorade andra världskriget? Att den demokrati, som vi känner idag snabbt kom till stånd efter Oktoberrevolutionen? Och varför missunna svenska folket en vilodag efter firandet av en gammal svensk sed, Valborg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. H Bylund , ditt inlägg skulle bli läsvärt om du förklarar hur du kan dra den slutsatsen.

   Radera
  2. Christer. Jag har bara dragit slutsatser ur Cornus invektiverruption. Det var trots allt Röda Armén, som besegrade tredje riket. Detta är den beklagliga slutsatsen man kan dra. Det finns personer som ex. Carl Bildt och andra, som besjälas av ett rabiat kommunisthat; han skulle ju krossa den förhatliga demokratin. Den allmänna och lika rösträtten för män och kvinnor, ett mer än halvsekellångt stridämne liksom 8-timmars arbetsdag får plötsligt sin lösning snabbt efter ryska revolutionen. Finland var ett halvt undantag till riksdagen men ej i kommunalvalen. Och sist om man ska jobba på första maj så bör man inte fira på Valborg; bakfulla presterar sämre. Historien är inte svartvit, den har långt mer än 50 nyanser av grått, vilket gör den intressant. Och det ligger mycket i att det det inte är ens fel om två träter.
   Jag tycker att vi ska njuta av det goda socialismen medfört majoriteten.

   Radera
  3. Hej H Bylund, jag är enig med dig om att det mesta är grått. Tyvärr ligger det i politikers gener att vara rabiata, den en värre än den andre. Visst har båda sidor både sina fel och sina rätt. Men man vinner inga val på att vara grå. Den som ljuger bäst vinner. Och ska man hårdra det så är livet för de flesta i de skandinaviska länderna så bra idag att det på kort sikt inte spelar någon roll vem som leder landet. Skillnaderna mellan alla riksdags, stortings och folketingspartier är historiskt och internationellt litet.

   Radera
 26. Man kan undra vem/vad det egentligen var/är som socialisterna demonstrerar för/emot under de c:a 75 år dom haft makten? Mot sig själva?

  SvaraRadera
 27. Apropå att de går ut och protesterar mot sig själva ;)

  http://www.st.nu/medelpad/ange/sossarnas-blunder-i-ange

  SvaraRadera
 28. Meh, låt dom protestera och tänk hur roligt det är när de inte har något jobb för att arbetsgivarna är trötta på dom.

  Nä, jag är varken kapitalistarsle, sossesvin eller kommunistkuk, fasta ideologier som inte kan ändras med tiden är som hjul gjorda av sten. De kanske funkar, men med tiden kom bättre hjul med luft i och gummi för bättre grepp.

  Hur mycket man än vill kommer och kan det aldrig bli lika för alla. Om en läkare får lika mycket pengar som en arbetslös, tror ni verkligen läkaren vill jobba då?
  Nä, det som hade hänt hade varit att arbetslösheten hade gått upp till 100%, vilket resulterar i total bankrutt. Nej, det viktiga är en balans. Men bäst av alla är ju de som tycker att rika kunde dela med sig.

  Varför? Vilket anspråk har du att lägga för dom?
  "Vi har betalat dom!"
  Ja men då har ni frivilligt köpt deras produkt. Dr har precis så mycket pengar vi är villiga att betala dom. En produkt är inte en investering i företaget, det är betalning för att tillverka, lansera och få en produkt man vill ha.

  SvaraRadera