Cornucopia?

2015-05-28 12:58

Glöm "gröna gubbar" - nu gäller "sköna snubbar"

"Sköna snubbar gör sköna grejer (no homo!)" - Elin Lucassi
Den ryska turismen till sydöstra Ukraina är missuppfattad. Det handlar inte om sk "gröna gubbar", utan om "sköna snubbar", som gör sköna grejer tillsammans. OBS: No OMON!

Kollektivtrafiken i Lugansk
står redo att ta emot turisterna.
Foto: 25-årig ukrainsk turist i Sverige
Att ryska soldater, officerare och värnpliktiga tar semester tillsammans i hela bataljoner eller brigader samtidigt visar bara på hur progressivt Ryssland är. Ryska militärer är bara sköna snubbar, som gillar att göra sköna grejer tillsammans även på semestern. Inte heller handlar det om inrikestrupperna OMON, vars ryska bokstäver stavar HOMO i spegelbilder (Flickr-foto på särskilda HOMO-gruppen).

Snacka om att vara trygg i sin självbild.
Turistshoppinggatan i Lugansk
Foto: 25-årig ukrainsk turist i Sverige

Det är klart att man på sommarledigheten åker till sydöstra Ukraina och tittar på sevärdheterna, njuter av shopping, friluftsliv, naturupplevelser och rekreation.

Och trygga i sin egen manlighet gör dessa sköna snubbar det tillsammans, utan familj, fruar, flickvänner etc.

Inte konstigt att turisterna sviker Krim, när man kan åka till sydöstra Ukraina istället och göra sköna grejer, tillsammans.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

27 kommentarer:

 1. OMON måste vara världshistoriens största Freudian slip.

  SvaraRadera
 2. Nu är kanske inte östra Ukraina ett bra resmål för tillfället men jag kan personligen rekommendera en resa till Kiev. Jag var själv där för ett par månader sedan och fick mina ganska höga förväntningar överträffade. Det är en mycket vacker stad med mycket att se. Människor är trevliga, många yngre kan bra engelska. Det är billigt där och maten är god.

  Genom att åka dit gör man en (mycket) liten ekonomisk insats för landet genom att föra in välbehövliga pengar utifrån. Men desto viktigare visar man solidaritet med Ukrainarna och ger exempel på att det faktiskt finns västerlänningar som bryr sig om hur det går för dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att du flög med Malaysia Airlines flight MH17 eftersom att det bara var en konspirationsteori att planet störtade förra sommaren, naturligtvis genomförd av CIA/USA/Illuminati/Ukraina.

   Jag skulle inte rekommendera en tur till Kiev, då det finns en stor risk att staden fylls av ett svampmoln från en kryssningsmissil "som bara var på semester".

   Radera
  2. Eh, nej? Du vet att Kiev ligger 70 mil från Donetsk va? När jag var där var Kiev väldigt säkert, jag hade inte ens problem med korrupta poliser. Den ekonomiska situationen har såklart gjort situationen svår för människor i hela Ukraina, även i relativt rika Kiev. Människor jag mötte var även oroliga för sin framtid.

   Varken när jag var där, eller nu, avråder UD från resor till Ukraina, förutom Krim och de ockupperade områdena med omnejd.

   Jag tror absolut att det riskerar ske en upptrappning av kriget med tanke på hur Ryssland bygger upp med stridsvagnar etc i Ukraina och vid gränsen. Men därifrån till att utan förvarning skicka kryssningsrobotar mot Kiev är ett långt steg.

   Själv är jag beredd att ta en liten risk för att få en trevlig och lärorik semester samtidigt som jag visar solidaritet med ukrainska folket. Att åka tuk-tuk i Thailand innebär också vissa risker.

   Radera
  3. Skulle tro att risken är större att dö i trafiken om man åker till Kiev... Jag är inte världens mest beresta människor men jag var t ex i Anapa under andra Tjetjenienkonflikten (avståndet är jämförbart) och det märktes inte ett skit förutom att kontrollen på flygplatsen var hårdare än vanligt.

   Radera
  4. Jag har varit i Kiev många gånger och har vänner där. Trevlig stad med (mestadels) trevliga människor.

   Radera
  5. Kom hem från Kiev igår. Min svärfamilj är från Luhansk och har mist två släktingar till kriget. Var i Kiev senast i oktober innan Maidan och jag tycker nog att stämningen har blivit trevligare än när jag var där sist. Maten är blivit billigare medan övriga saker har blivit något dyrare. Nationaliteten är väldigt stark nu och jag ångrar att jag inte köpte toapapper med Putins ansikte.

   Staden är säker och man får inte känslan av krig. Det kostar ca 2000kr tur och retur med Lufthansa från Göteborg.

   Sedan kan jag säga att Ben Dover har rätt. Säkerhetsbälte är bara utsmyckning och inget man använder.

   Radera
  6. Mina sympatier avseende dina släktingar. Bälte behövs som bekant inte om man kör bra och är ganska nykter.

   Radera
 3. Det kanske skulle skaka liv i lemmen
  Att bevittna få.
  Ett event med Femmen.

  SvaraRadera
 4. Och tänk vilka sevärdheter där finns! Kolgruvor, svavelsyrefabriker och annan finkultur. Klart det drar folk. De ofiltrerade ångorna från kolkraftverket i Dnipropetrovsk sägs vara extra vitaliserande. Dagarna man knappt kan se solen för det gula diset ska man andas extra djupt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns/fanns en hel del av Ukrainas militär-industriella komplex i öster också. Fast de mer avancerade fabrikerna plundrades och forslades till Ryssland i de vita lastbilarna från den första "humanitära" konvojen.

   Se bl a: http://www.janes.com/article/42444/russian-aid-convoy-committed-wide-scale-looting-says-ukraine

   Radera
  2. Men mycket finns väl fortfarande kvar i Kharkiv?

   Radera
 5. Vill minnas att jag läste en artikel om problemen i ryska armen, där våldtäkter och påtvingad homosexuell prostitution är utbredd. Ofta även organiserad av officerare som tom har hela plutoner med prostituerade som drar in sidoinkomster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, klart dom måste ta en paus och vila upp sig med lite semester i Donbass när dom har det så svårt i armén?

   Radera
  2. Ja, det där låter ju inte som en smutskastningskampanj, eller? Kan vara på sin plats att ha lite kritisk hållning till båda sidors propaganda. Det som Putin och hans armé verkligen hittar på är fullt tillräckligt dåligt.

   Radera
  3. Att det förekommer utpressning och övergrepp i armén är inte direkt ett okänt faktum. Sen kan man möjligen diskutera nyanserna i det.

   Radera
  4. artikeln är gammal, men jag hittade den

   http://english.pravda.ru/society/stories/15-02-2007/87441-army_prostitute-0/

   Radera
 6. Vandra i bergen på Krim? Östra Karpaterna, i Ukraina?

  SvaraRadera
 7. Vandra i bergen på Krim? Östra Karpaterna, i Ukraina?

  SvaraRadera
 8. WORD!!!
  http://blog.svd.se/sakerhetsradet/2015/05/27/gastinlagg-patrik-oksanen-om-sverige-i-informationskriget/

  SvaraRadera
 9. En annan teori är att alla dessa gröna gubbar utan nationalitetsbeteckningar i själva verket är världens största skogsmullekonferens med miljörörelseister från hela världen. De gillar ju happenings off the grid, scoutliv och flashmobbs och sånt där. Occupy Wall Street o.d är så himla ute - kan ingen fråga Åsa Romson om hon vet om det är något nytt kul på gång?

  SvaraRadera
 10. De gillar också att röka. Om du inte röker tillsammans med dem blir du ihjälslagen. Sedan är även fisket intressant där. Man kan få stora fiskar i form av människor.

  SvaraRadera
 11. Väldigt lite aktivitet från ryska troll... Var är de och vad planeras? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var fler än en artikel i The guardian idag, så de hat fått flytta folk från den svenska avdelnignen dit :-)

   Radera
  2. Kan stämma bra. "Mitt" troll på twitter dök inte upp förrän närmare 00:00 påTwitter, måste varit en hektiskt dag.

   Radera
 12. Ser ut som att det är högsäsong för jakt på busshållplatser i Lugansk, ungefär som älgjakten i Sverige som även den drar turister i horder.

  SvaraRadera