Cornucopia?

2015-05-09 09:56

Glädjande med fler seriösa bloggar på Bloggportalen

Jag brukar beklaga mig över att jag är den enda bloggen som behandlar seriösare samhällsämnen på Bloggportalen topplista över proffsbloggar. Fast det är fel, det finns många andra seriösa ämnesbloggar på listan.

Bloggportalens topplista.
Själv ligger jag på åttonde plats, men är inte ensam om att hantera ämnen som inte är mode, kändisar, sport eller mat.

T ex hittar man på #14 en fårblogg, Lailas bagg-blogg.

#9 är förstås oseriös och handlar om hasardspel, Rimérs bingo-blogg.

Däremot är #7 en seriös blogg. Jag brukade vara stolt över mina grafer här på bloggen, men sjuan är en blogg helt inriktad på detta - Magdalenas graf-blogg.

I toppskiktet hittar vi dock två bloggar med inriktning på hälsa, vilket är glädjande. #3 handlar om feber och #2 om inkontinens. 

Och #1 är en företagarblogg om frisyrer i form av Bellas blondin-blogg.

Bloggportalen menar att jag haft 188 634 besök de senaste sju dagarna. Branschstandarden Google Analytics tycker att jag haft 210 263 besök, fördelat på 93 284 unika användare och 446 361 sidvisningar under dessa dagar.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

21 kommentarer:

 1. Vore intressant att veta könsfördelningen på dessa bloggar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om vi inte borde kvotera in lite mer män eller någe...

   Radera
 2. Döma av bloggarna borde rösträtten vara villkorad.mot intelligensnivå, eller ialla fall inkomstnivå...:)

  SvaraRadera
 3. Döma av bloggarna borde rösträtten vara villkorad.mot intelligensnivå, eller ialla fall inkomstnivå...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att någon läser och förstår vad jag skriver. Bloggarnas popularitet visar vad folk har i huvudet. Pengarna är en bättre parameter än intelligensen för rösträtt eftersom den är lättare att administrera. Det är bara att samköra vissa register. När vissa inte får något inflytande så blir hela skalan av frågor mer seriösa.

   Fram till 1921 fanns svenska krav på inkomst och förmögenhet. Socialfall, konkursnissar och straffade var också utestängda från politiken. Första och andra kammaren hade olika regler. I USA hade de en annan syn på detta. Presidenten var helt folkvald redan 1824. Det amerikanska samhället var mer öppet och fungerade bättre och var rikare och kunde ha sånt här. Det var ju därför folk flydde dit

   Nu går vi mot en kollaps och det svenska samhället kommer bland annat av en överbefolkning att kollapsa långt före Förenta staternas. De rika har mycket mer att förlora och måste få mer inflytande. Ju förr det demokratisk systemet läggs ner desto bättre. För varje val kan man enkelt begränsa deltagandet. Siste man släcker ljuset. Bara solen fortsätter.

   Radera
  2. Bara för att spela med: Borde det inte vara bättre att utgå ifrån t.ex Högskoleprovet - det närmsta vi i Sverige har en kollektiv intelligensmätning?

   Säg att rösträtten begränsas till dem som klarat att göra 1,0 eller bättre - och dessutom med en tidsgräns typ "under de senaste 10 åren" för att sortera bort dem som faller för demensens dimmor.

   Någon undre åldersgräns behövs ju då inte heller - tvärtom blir det ett incitament för yngre att plugga och försöka klara 1,0 på provet redan innan de fyller 18 om det är det som är gränsen. Det lär ju lyfta dessutom PISA-resultaten generellt kan jag tänka mig.

   Vore detta diskriminering av pappskallar? Nej - för vem som helst kan när som helst lägga sig "i träning" och använda sin fritid till att plugga sig upp till 1,0 (det är ju ett medelvärde för befolkningen i stort, påverkas inte av att fler tar provet). Skulle kanske t.o.m kunna bli ett lyft för den klassiska arbetarrörelsen, ni vet den som skapade ABF och Folkets Hus och såg utbildning/studier som ett sätt för alla sina medlemmar att förbättra sin lott i livet.

   Radera
  3. 1.0 är bara konstigt. Ta bort rösträtten för hälften blir liksom bara ett halvjobb. Antingen tar vi bort den dummaste tio procenten eller så låter vi de bästa 10 procenten styra.

   Radera
  4. 1.0 är bara konstigt. Ta bort rösträtten för hälften blir liksom bara ett halvjobb. Antingen tar vi bort den dummaste tio procenten eller så låter vi de bästa 10 procenten styra.

   Radera
  5. Högskoleprovet har många nackdelar. Långt ifrån alla studenter tar provet. De flesta äldre har inte tagit provet och det är orealistiskt att tvinga dom. Sedan är nog pengarna i sig bättre än provet i eftersom fler egenskaper vägs in. Jämför med hur mycket bättre det vore att stoppa massinvandringen med krav på investerad förmögenhet i Sverige än att testa personens intelligens. Pengarna blir mer konkreta. Någon millimeterrättvisa kan naturligtvis inte fås.

   När samhället faller sönder till isolerade celler så finns inget system för högskoleprov och kanske inte ens för lokal rösträkning. Valet av system står då mellan våldets eller pengarnas och det senare är naturligtvis bättre. De rikaste styr då före beväpnade ungdomar.

   Radera
  6. Urban, din självbild är bara så rolig. Du tror att någon ens bryr sig om vad du skriver. Men fortsätt du att skriva, kanske någon till slut i en framtid långt borta faktiskt bryr sig, och då i ett retrospektivt perspektiv. Typ, hur tänkte de då...

   Radera
  7. Neo, skrattar bäst som skrattar sist. Vänta bara tills finanskrisen kommer in i nästa fas, oljan slår nya prisrekord, svensk industriproduktion har minskat ytterligare, de svenska ungarna har blivit ännu dummare med mera. Jag försöker bara finns förklaringar och sortera bort tokiga förslag. Roligt att det glädjer någon.

   Radera
  8. Och alla korkade människor bara fortsätter och fortsätter, utan att veta att de ska krisa och kollapsa. Bra då att du talar om det för dem, för det verkar inte vara någon som lyssnar. Bara ett ihåligt eko av din egen ihåliga röst, på en obskyr blog i utkanten av den kända världen.

   Det är det som är roligt med dig. Du tror faktiskt att någon lyssnar.

   Själv inser jag förstås att det inte är någon som lyssnar, utan att det bara handlar om ett slags självbedrägeri.

   Radera
  9. Det svårt att veta vem som lyssnar, om det nu ens är någon. Egentligen borde man ha en egen blogg så att man kommer med i statistiken och blir någon. Kanske jag lyckas med konststycket att vara maximalt oseriös och få noll besökare.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  11. Urban, din insats är berömvärd utöver det vanliga. Hade jag varit din förskolelärare hade jag gett dig ett rungande VG.

   Radera
  12. När jag får beröm så måste jag skärpa mig så att jag inte blir normal. Lyssnarna börjar då snabbt flockas. Snart måste jag producera en verkligt vansinnig kommentar.

   Radera
  13. Urban, oroa dig inte. Du gör oss alla häpna, hela tiden.

   Radera
  14. Urban är denna bloggs skugga. Han står för tankar vi inte gärna vill beblanda oss med. Bitterhet, domedagsprofetior, cynism och förakt över de dåraktiga människorna som anstränger sig så i onödan att lösa det omöjligas problem. Längst där inne i varje tänkande människa bor det nog dock en liten Urban som tvivlar på civilisationens framtida välmåga. Allt har naturligtvis ett slut. Det är mänskligt att föreställa sig slutet längre fram i tiden än vad det egentligen finns fog till.

   Jag vet inte vem som har rätt till slut. Urban, de som förkunnar den moderna civilisationens "eviga" framåtskridande eller om någon ståndpunkt däremellan vinner. Civilisation är dock förmodligen gjort av skörare material än vad vi vill erkänna. Titta på historien som är fylld med undergångna civilisationer. Ifrågasättande och kritik är nyttigt. Vi har mängder av problem i staten Sverige och den globala moderna civilisationen som Sverige är en del av. Att någon påpekar den snara undergången och orsakerna bör inte utan vidare lättvindigt förträngas.

   Jag tycker att Urbans råvaru-uttömningsscenario är tänkbart då trenden nu rent generellt är att de flesta betydelsefulla råvaror genomgår en kostnadsfördyrning vid produktion. På det stora hela är det väl i linje med den så kallade romklubben. Även om Urban uttrycker sig lite mer bryskt och cyniskt.

   Radera
 4. Nja, med tanke på att rösträtten blivit vår tids religion i västvärlden och således även att "allmänna" val blivit vår tids opium för folket så krävs nog att åtminstone hälften av befolkningen får behålla sin fix för att det inte skall bli uppror samt att denna fix är realistiskt uppnåbar för breda lager som är beredda att anstränga sig. Med den begränsning till 10% som du föreslår är risken dessutom betydande att vi får en elit med bunkermentalitet som kört rätt åt helvete (det kan vi iofs få ändå) men med de värsta pappskallarna borta skulle i alla fall det fördummande populismbehovet i val minska ganska rejält om än inte avlägsnas helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ovanstående kommentar skulle varit under Sebbes dubbelpost.

   Radera