Cornucopia?

Aktuellt

Mina e-noveller nu som ljudböcker på Storytel

Mina tre e-noveller Valet, Berget och Oscar finns nu som ljudböcker på Storytel . I väntan på min nästa roman Höstregn, uppföljaren till Hös...

2015-05-05 18:02

Försvarsmaktens deltagande i terrorövning mörkas?

I morgon drar övningen PILOT 2015 igång i Stockholms skärgård, för er som vill bevaka den med kikare och teleobjektiv. I Strålsäkerhetsmyndighetens pressmeddelande nämns dock inte Försvarsmaktens deltagande, vilket kan bero på att försvaret helst vill mörka vilka förband som deltar eller någon annan naturlig förklaring.

"Från SKB:s sida deltar både säkerhets- och driftavdelningen. Bland de deltagande myndigheterna finns Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), Kustbevakningen, Polismyndigheten, Försvarsmakten och Länsstyrelsen."
Detta uppmärksammade jag i ett tidigare blogginlägg.

Nu skriver Strålskyddsmyndigheten istället följande:
"Den 6 maj arrangerar Strålsäkerhetsmyndigheten tillsammans med Polisen, Kustbevakningen och Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) en transportsäkerhetsövning där den svenska förmågan att hantera ett angrepp mot en kärnbränsletransport till havs ska testas. Övningen äger rum utanför Stockholms skärgård."
Försvarsmaktens helikoptrar är bra
att ha om man ska storma ett kapat fartyg.
Försvarsmakten och MSB nämns inte här.

Vilket förstås leder till en intressant konspirationsteori hos en del.

Den som likt Niklas Svensson på Bonnier/Expressen har en ubåtsjakthelikopter kan nog få fina bilder, alternativt får man flänga runt med bil och hitta lämpliga grupperingsplatser för att filma och fotografera, om inte övningen tar plats i ett militärt skyddsområde med fotoförbud.

Att följa övningen verkar inte uppmuntras.
"Övningen sker till havs utanför Stockholms skärgård, men av säkerhetsskäl kommer övningen inte att kunna följas på plats annat än av direkt inblandade aktörer."
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så lång blogginlägget är publicerat.

11 kommentarer:

 1. Det är troligen så att Försvarsmakten deltar med alla operativa resurser som kan verka utomskärs. Tyvärr så så blev det som att titta ut över öppet hav. Nada!

  SvaraRadera
 2. Borde det inte vara en anti-terrorövning?

  SvaraRadera
 3. Blogginnehavaren rekommenderas starkt at int ständigt och jämt kommentera och anlägga sina spekulationer på,allt som eventuellt kan beröra FM. Håll truten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske SKB inte ska nämna FM.

   Radera
 4. Dagens första off topic istället för att arbeta - det har visat sig att en massa amerikanska PEN medlemmar protesterar mot att Charlie Hebdo får PEN pris för mod nästa vecka. Tydligen har dessa figurer fått för sig att Charlie är en rasistisk tidsskrift. Låt mig hånle gentemot sk intellektuella som inte förstår någonting men inte skäms för det.

  http://www.thedailybeast.com/articles/2015/05/05/america-s-literary-elite-takes-a-bold-stand-against-dead-journalists.html#

  Je suis Charlie et je suis nulli secundus. Merde alors.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår. Inte nästa vecka. Är författaren Lars Wilderång med i PEN? Undrar vad Jan Guillou tycker om saken...

   Radera
  2. Yttrandefrihet innebär att man får yttra sig enligt ovan.

   Radera
  3. Kanske är det detta man reagerar på?
   http://robinwestenra.blogspot.se/2015/01/the-rothschild-family-took-over-charlie.html

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta blogginlägg har inget med invandring eller migration att göra. Din kommentar har därför raderats.

   Radera