Cornucopia?

2015-05-11 11:37

Åsa Romson förolämpar både judar och romer

Igår var det tydligen partiledardebatt i Public Service/SVT, en charad där DÖ:s partier låtsas inte hålla med varandra, fast de alla kommer stödja samma politik. Bland höjdpunkterna sägs varit att vice statsminister, tillika Miljöpartiets ena språkrör, Åsa Romson, historielöst förolämpade både judar och romer.

Jag har förstås inte sett på partiledardebatten, då det är slöseri med min hälsa och tid (plus att jag "inte har livesänd TV" även om SVT Play finns), men vad som ska ha skett är att Åsa Romson ska ha jämfört de tragiska dödsfallen av flyktingsmugglingskunder i Medelhavet med massutrotningen av bl a judar i Hitlertysklands dödsläger, specifikt Auschwitz.
"Vi håller i Europa på att göra Medelhavet till det nya Auschwitz" - Åsa Romson, 2015
Åsa Romson
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet
Detta är en historielös, djup och osmaklig förolämpning och förringande av de miljontals judar, oliktänkande, progressiva liberaler, HBTQ-personer, romer, handikappade mfl som systematiskt mördades av Hitlerregimen. Vi pratar här om miljoner mördade, som mot sin vilja fängslats och sedan mördats.

Alla dödsfall är tragiska, men Åsa Romson saknar både proportioner och är därtill historielös.

Den som betalar ofta över 100 000:- SEK till en flyktingsmugglare gör detta helt frivilligt, och det är inte vi i Europa som dödar flyktingsmugglarnas kunder, utan det är flyktingsmugglarna som gör detta genom sin profithunger och brott mot lagar och regler. Att skicka ut överlastade fartyg, rent av medvetet sänka dem (smugglarna har ju redan fått betalt) gör man för att tvinga främst italienska myndigheter att föra dem iland. Italienska myndigheter och det italienska frivilliga civilsamhället gör här ett hästjobb för att rädda liv, inte för att utrota någon.

Vi i Europa bidrar möjligen genom att uppmuntra flyktingsmugglarnas miljardindustri.

För övrigt finns det ett beprövat sätt att få stopp på alla båtflyktingar, nämligen det som Australien tillämpat. En nolltolerans, där räddade båtflyktingar placeras i flyktingläger utanför Australien i väntan på asylutredning. Detta har effektivt stoppat båtflyktingarna. Man får förmoda att det är detta Åsa Romson vill se, eftersom Miljöpartiet alltid tjatar om beprövad vetenskap.

Senare försökte hon ursäkta sig, och använde det mycket nedsättande uttrycket zigenare om den etniska gruppen romer, ett uttryck de själva ser som mycket nedsättande och förolämpande.
"Jag är den första att be om ursäkt om det är någon av de grupper. Hitlers brott mot judarna, mot zigenarna, mot homosexuella och Hitlers brott i gaskamrarna står helt för sig själv" - Åsa Romson, 2015
Fast någon ursäkt till liberaler och övriga oliktänkare, eller handikappade som också mötte sina öden i Hitlertysklands förintelseläger ger hon alltså inte.

Enligt Aftonbladet säger organisationen Unga romers ordförande följande:
"Hon har förnedrat hela den romska nationen och speciellt de romska barnen och ungdomar som kämpar för att att ha en fördomsfri vardag."
Så vilka delar av svenska folket har Romson nu inte förolämpat eller hetsat mot? Vita, heterosexuella,  medelålders, män, judar, romer, homosexuella. Listan växer för varje dag. Bisexuella svarta kvinnor har väl klarat sig än så länge?

Nu rinner förstås allt sådant här helt av Åsa Romson, som ju redan äger en vingklippt djurplågad papegoja, inte tar illegala droger när hon är i Sverige, målar båten med förbjuden giftig färg, tankar den med skattefuskdiesel och släpper ut bajsvatten orenat rätt ut i Östersjön. Alla djur är jämlika, men Åsa Romson är jämlikare än andra.

Vad som är extra skrämmande är att Åsa Romsons Auschwitzuttalande knappast var improviserat eller spontant, utan var något hon hade preppats med inför debatten, och alltså seriöst speglar Miljöpartiets värderingar och syn på folkmord. Det var ett helt medvetet och planerat uttalande, vilket visar att Miljöpartiet och Åsa Romson helt saknar all form av anständighet.

Förolämpningen av romer var dock improviserad, och visar hur Åsa Romson klarar sig utan sin stab. Dvs inte alls.

Ser även fram emot att någon lämplig makthavare från Italien skäller ut Åsa Romson för att de facto anklagat de för folkmord, när de i själva verket räddar liv.

Annars måste slutsatsen från gårdagens partiledardebatt vara: Avgå alla!

I övrigt, don't do drugs, children. Visserligen kan ni få jobb på Miljöpartiets partikansli ändå, men det blir som ni märker ovan inte så bra.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

33 kommentarer:

 1. Jag läste detta på MPs facebooksida:
  "Om Åsa Romson sitter kvar som språkrör kanske ni kan börja använda en pudel istället för maskros som logga?"
  Det skulle antagligen passa bättre med tanke på Åsa Romsons alla offentliga uttalanden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa slickar röv och försöker göra en pudel, men tar fel på ras: https://youtu.be/Ej_K1t4-ty4

   Radera
 2. Jag kan inte förstå italienska kustbevakningens agerande. Om de plockar upp 500 personer ur en alldeles för liten båt några kilometer utanför Libyens kust, varför då köra dem till Italien som borde ligga längre bort åt fel håll. Det borde till exempel gå att använda landstigningsbåtar som med rampen nedfälld nästan "skopar" upp de som hoppat i vattnet och lastar av dem i Libyen igen.
  Efter en vecka är flyktingsmuggleriet slut då missnöjda kunder tar ut sin besvikelse på smugglaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nicklas, har du eventuellt kommit en konspiration på spåret?

   Radera
  2. Därför att regeringens och borgarnas mål är att förvandla Sverige till ett Mellanösternland utan industri men med tyranni och ändlöst religiöst inbördeskrig. Då måste man ta hit så många expertyer på den kulturen man bara kan. Politikerna begår inga misstag, tvärtom, de är extremt skickliga på att snabbt uppnå sitt mål. Du kanske trodde att politikerna hade något annat mål, men det vore ju helt orimligt, stämmer inte alls med någonting av vad som verkligen görs och händer.

   Radera
  3. Ja precis vilken bra idé. Lite som när Sverige skickade tillbaka balterna till en säker död under WWII. På det sättet stoppades ju hela flyktingvågen mot västeuropa.

   Eller hur var det nu?

   I övrigt trevligt att LW uppmärksammar den italienska insatsen för att rädda alla dessa människor. Om svenska media också gör det kanske italienskt flygvapen som belöning även kommer upp till Sverige nästa gång det behävs en insats vid t.ex. en stor skogsbrand. eller nåt annat jobbigt som Sverige inte klarar av. Som motinsats kan ju Sverige skicka delar av sin enorma flotta till medelhavet.

   Radera
 3. Det är ju allmänt känt att judarna sprang gatlopp genom duscharna för att söka asyl i Tyskland

  SvaraRadera
 4. Hon sa faktiskt att vi håller på att göra medelhavet till det nya "Auswitch" och det måste ju vara ett annat ställe... typ... eller?

  SvaraRadera
 5. Hur vet du att det var planerat att hon skulle använda auschwitz-liknelsen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. För partiledarna går in oförberedda och improviserar? Nej, de är preppade i förväg, med vilka argument och repliker de ska använda.

   Radera
  2. Hon är inte partiledare Cornu, bara sug..eh.. flåt.. språkrör

   Radera
 6. Jag såg debatten. Åsa såg och var märklig som vise statsminister. Flackande blick och osäker framtoning. Troligen pårökt av hundkex, svampar eller värre. Flera förvirrade och osammanhängande inlägg och kunde inte svara. syns igenom vilken inkompetent politiker hon är.

  Övrig behållning annars! Jan Björklund menade att socialdemokraternas avundsjuka för människor som är framgångsrika är större än sexualdriften.

  SvaraRadera
 7. Du "glömde" kommunisterna. Och de Sovjetiska POWs. Av Sovjets 5,7 miljoner POW dog 3,3. Det finns inte ett enda dokumenterat dödsfall av allierade POW i koncentrationslägren.
  Och som sagt: "FÖRST tog de kommunisterna, men jag protesterade inte..."

  Lite intellektuell hederlighet, så här ett par dagar efter Segerdagen (som den goda Merkel - som gör ALLT rätt - deltog i) kan man eftersträva.

  Här har vi en stor statsman: http://www.bbc.com/news/world-europe-32682063 (och jag menar Merkel. Självklart heter det "statsman" om en kvinna, eftersom det heter "sjuksköterska" om en man.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast Merkel hade ju i rättvisans namn ingen egen segerparad att fira dagen innan..

   Radera
  2. På fornnordiska betydde man människa (Man gör så gott man kan osv)
   medans en människa av han-kön hette manir (rätta mig om jag har fel).

   Radera
 8. Jag undrar vad Åsa Romson skulle gilla att bli kallad Åsa Zigenarson?

  SvaraRadera
 9. Godwins Lag har alltså lämnat internet och nått SVT på högsta partiledarnivå.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Godwins_lag

  Således en historisk dag! Förmodligen kan man nu säga att DÖ har blivit inofficiell statsreligion och inte längre är bara en majoritetsöverenskommelse.

  SvaraRadera
 10. Det sorgliga i hela historien är att Åsa Romson är en av de skyldiga till denna slakt på människor!
  PUT är en sk pullfaktor som gör det lönsamt fly över Medelhavet.
  Tragiskt när bödlarna inte känner skuld!

  Beträffande utrotningen av folkgruppen så kallades de inte Romer då det skedde. Romson ogillar kanske namnet de fått nu.

  SvaraRadera
 11. På 1900-talet var inte zigenare något nedsättande. Ville man vara nedsättande sa man tattare.
  I min gamla uppslagsbok från 1952 står det positiva saker om zigenare. Man skriver där att man tidigare trodde att de var kriminella, svagbegåvade och associala. Nu hade man emellertid kommit fram till att det var ett missförstånd. De som stämde på denna beskrivning var tattarna som var en blandras mellan zigenare och svenskar (alltså varning för rasblandning).

  Jag tyckte att detta var märkligt. Rasism efter WWII. Jag kollade då vad som var känt om tattare. En teori är att det är etniska svenskar som tagit upp zigenarnas livsstil.

  Romer betyder väl att man är Rumän, eller i alla fall från Rumänien?
  Ska man säga så även om Romer som kommer, t ex från Finland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får alla grupper själva avgöra vad de ska heta på svenska? Ska vi då kalla japaner för nipponeser? Och tyskar för deutschlar? Inte ologiskt.

   Uppfattar det själv som obehagligt att kallas för tysk (är svensk).
   Kan vi kräva samma hänsyn av utlandet. I engelspråkiga länder kallas svenskar för Swede. Nedsättande tycker jag. Vem vill jämställas med en kålrot?
   Sedan har Swede används nedsättande om svenska kvinnor. Kan vi kräva att bli kallade för svenskar?

   Radera
  2. Romer, kommer från deras språk Romani. Romani är ett Indoeuropeiskt språk. Romer härstammar från Indien.

   Radera
  3. Romer lär härstamma från att de efter Konstantinopels fall utsade sig för att vara romerska flyktingar. Jämför gypsie på andra språk, de sade sig vara egypter.

   Ordet zigenare lär komma från den indiska stammens namn.

   Kan vi inte helt enkelt kalla alla andra gudar, då slipper de känna sig förolämpade?

   Etniska svenskar finns inte officiellt i Sverige till skillnad från etniska andra. De är med andra ord ett rättslöst folk som inte finns. Skulle vara intressant att veta om etniska svenskar finns internationellt och var, så man vet vart man kan fly.

   Judar har för övrigt tydligen lyckat isolera genetiska markörer för att nu åter kunna kallas sig ras, läste jag i någon New Yorktidning för några år sedan.

   Radera
  4. Jag tänker i alla fall inte fly.

   Radera
 12. Det stora problemet är att det är Åsa som har skapat sitt eget Auschwitz på Medelhavet.
  Invandrare som vill till Sverige måste ta den vägen och de belönas om de kommer fram.
  Alternativet skulle vara: Ökad invandring direkt från utlandet. Finns då ingen gräns för hur många som kommer att flytta till Sverige.
  Eller: Avvisning av alla som saknar flyktingskäl. Hänvisning av flyktingar till läger i 3:dje världen.

  Människor där i Medelhavet eftersom Åsa har valt att ha det så.

  SvaraRadera
 13. Den stora gruppen kristna transvestiter mot kärnvapen har väl hittills lyckats ducka Romsons pogromer?

  Som alternativ till likprogrammet Let's dance på fredagarna föreslår jag Sveriges sämsta partiledare. Med hjälp av tal, debatter och praktiska övningar ska den sämste av den sämste, eller sämsta, koras. Skulle vara kul att se Romson skriva tal, samtidigt som Löfven ska förklara skeendena fram till utbrottet av första världskriget, något som vi i den gamla korvstoppningsskolan innan Internet gjorde i årskurs sju.

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Romson' plockade Soldatara lever tydligen bland annat på chips, portvin och hjortron vin. Garanterat olämplig föda för en papegoja.
   Se andra bilden fån vänster i näst nedersta raden:
   http://www.jenskiil.se/bilder/langsegling-till-bornholm-och-rugen-2013-del-1/

   Även denna:
   http://www.jenskiil.se/besattningen/aston/

   Att gojjor plockar av sig fjädrarna beror vanligen på tristess eller stress.

   Radera
 15. Australien har en bra asylpolitik. De asylsökande skickas till Papua Nya guinea för utredning, de kan även söka asyl på Papua Nya Guinea. Port Moresby betraktas som den farligaste huvudstäderna på jorden. En utmärkt plats för lycksökare. Det tråkiga är att öns huvudjägare är inte aktiva längre på grund av lagstiftning. Vill man ett nytt spännande liv så är Papua Nya Guinea en utmärkt plats att starta om på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige har ju också bra öar, använd t ex Åsön

   Radera
 16. Zigenare ser inte namnet zigenare som förolämpande. Det är ju vad de är. 'Rom' betyder 'människa' på zigenska. Alltså är vi alla Romer. Det som ligger till grund för att namnet zigenare anses vara diskriminerande var en propagandakampanj av zigenarna mot de lättpåverkade svenska journalisterna. Något som jag snarast drar på smilbanden åt, jag hyser inte agg mot zigenarna även om jag blivit knivrånad av Lakatosh-familjen en gång (förmodligen var det dem). Det är stor skillnad på de olika zigenska familjerna ifråga om kriminalitet. På liknande sätt som det var skillnad på olika indianstammar i Nordamerika ifråga om de kunde försvara sig själva eller inte.

  SvaraRadera
 17. Tycker inte man skall döma för hårt. Det jan finnas en massa goda skäl att dra till med nazze- eller hitlerliknelser. Hitler var t ex kort, mörkhårig och hade en ganska ful lugg... :-P

  #FilosofenNils #Godwin #pottklippningellersnedlugg

  SvaraRadera
 18. Ju mer käften glappar på rompan desto värre blir det. Tragiskt men ändå ganska underhållande för den som inte är miljökommunikation :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. J-vla padda menar givetvis miljökommunist!

   Radera