Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2015-05-30 12:21

Är du också portad från Ryssland? Vi har hela listan!

Ryssland har som bekant portat cirka nittio EU-medborgare från att erhålla visum till landet. En del oroliga läsare har uttryckt rädsla för att jag inte ska få åka till Ryssland. Nu kan vi ge svar på den frågan och publicera hela listan.

Åtta vitt skilda svenskar är än så länge portade från Ryssland. Finska YLE har publicerat hela listan som PDF.

Inte portad från Ryssland.
Svenskarna är, väldigt spretigt och godtyckligt:
 • Lena Adelsohn-Liljeroth (m), fd kultur- och idrottsminister. Detta har inget med fotbolls-VM att göra. Inget. Jag upprepar: Inget.
 • Odd Sven-Erik Werin, konteramiral. Sverigerepresentant i EU och NATO.
 • Anna-Maria Corazza Bildt (m), EU-parlamentariker och Carl Bildts fru. Carl Bildt själv är inte portad. 
 • Gunnar Karlsson, den militära underrättelsetjänsten MUST:s chef. MUST:s operatörer är fortfarande välkomna.
 • Eva Lidström Adler, rikskronofogde. Fogden är alltså portad från Ryssland. Wow. Beror inte på den där historien med hyreshuset i Stockholmsområdet. Tummis.
 • Magnus Söderman, någon högextrem aktivist tidigare aktiv i det nu nedlagda Svenskarnas parti. Sverigedemokrater är dock välkomna till Ryssland för att hämta partifinansieringen.
 • Gunnar Hökmark (m), EU-parlamentariker. Because reasons.
 • Marietta de Pourbaix-Lundin (m), riksdagsledamot och ordförande i Europarådets svenska delegation. Because reasons.
Så, nej alla oroliga läsare. Jag är alltså inte portad från Ryssland. 

Listan över de som inte är portade till Ryssland är mer intressanta. T ex avskaffarna av Sveriges försvar, som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Sten Tolgfors och Karin Enström. Detta trots att den vanligaste meriten (50% på listan är moderater) för att bli portad från Ryssland verkar vara att vara moderat politiker. Hm.

Tror säkert att de portade ovan nu gråter blod över att de inte får resa till Ryssland.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

18 kommentarer:

 1. "•Lena Adelsohn-Liljeroth (m), fd kultur- och idrottsminister. Detta har inget med fotbolls-VM att göra. Inget. Jag upprepar: Inget."

  Säger du samma sak om Sotji-OS?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lena bojkottade invigningen av Sotji-OS. Dvs. hon markerade.

   Radera
  2. Varför bojkottade då hon inte London OS? Dit kunde hon utan att reflektera åka trots att Storbritannien (i mer än 12 år) tillsammans med många EU länder (NATO) och naturligtvis under USA:s ledning skickade och skickar sina fina fredssoldater, militära, ekonomiska och mediala bidrag till Afganistan, Irak, Iran, Libyen, Syrien, Mali, Ukraina och nu Jemen. Svenkarnas ökända inkonsekventa agerande är åtminstone alltid lika konsekvent! Tala om lakej-stat!

   Radera
 2. Är inte alla svenska partier välkomna till Ryssland?

  SvaraRadera
 3. Men Sven Hirdman, Pierre Schori, Göran Greider och Valter Mupp?
  Konstigt att dom inte är med på listan???

  SvaraRadera
 4. Har tittat igenom listan så smått. Som jag uppfattar den så har den ingen som helst röd tråd. Det känns som att de kastat en tärning eller singlat slant för att utse namnen i den.
  -Är det något jag missar? Upplys mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessutom hade de ju lite otur med tärningen. Clownen Manne och Göran Greider är ju betydligt farligare subversiva element än samtliga kandidater på listan.
   Att rikskronofogden är där tyder ju på skämtlynne eller extrem småsinthet, lite osäker på vilket i det här fallet faktiskt.

   Radera
 5. Putin gick helt bananas över att amerikanska antikorruptionspolisen gav sig på Fifa. De gav sig ju inte på Blatter i och för sig, men det är ju subtiliteter som inte Putin kan förstå.
  Nästa VM ska ju vara i Ryssland, efter det att ryssarna öppnat stora mutplånboken. Sotchi om igen, med andra ord. Mästerskapet efter det blir det redan skandalösa projektet i Qatars öken, efter det att några muppiga schejker öppnat en förmodligen ännu större mutplånbok.
  Med tanke på det lite sura mästerskapet i Sotchi, och att det förmodligen mest kommer att bli negativ publicitet runt de kommande två mästerskapen, skulle det inte vara ett bra tillfälle att bojkotta hela skiten, ensidigt? Fler länder skulle nog haka på, och slutligen skulle pressen bli så stor att turneringarna flyttades.
  Alternativt skulle det räcka med att Coca-Cola plus någon mer huvudsponsor sade hit men inte längre, men jag är inte säker på att det kommer att inträffa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå fnoskiga schejker, obligatorisk läsning om de schejksponsrade källarmoskéerna, i självaste götet denna gång.

   Radera
  2. Alla vet att mutor är standard procedur för att få arrangera ett vm i fotboll. Om nu världspolisen usa är så måna om att allt ska gå rätt till, då kan fbi undersöka hur usa fick arrangera vm 1994.

   Radera
 6. Roligt med reklamen som kom om hjälp med visum till Ryssland av Slavin kompaniet. Skönt i alla fall att MUSTs operatörer fortfarande får åka in till Ryssland.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 7. Tja, att MUSTs operatörer (och annan liknande personal) får åka in i Ryssland är väl inget att förvånas över. Det verkliga kriteriet är väl om de även får komma därifrån.......
  /
  Ulf

  SvaraRadera
 8. Hmm, en nazist bland de portade. Undrar hur länge det i vissa kretsar kommer att förvanskas från "8 svenskar, varav en nazist" till "8 svenska nazister"

  SvaraRadera
 9. Tja, säga vad man vill om Putin, men STIL har han iaf. Att porta Lena Adelsohn-Liljeroth är fullständigt förståeligt. Hon får ju Hermann Göring att framstå som kulturtant. Men eftersom han INTE har portat Gudrun Schyman, Soraya Post, Gustaf Fridolin (whihi!) så tycker jag att de ska tvångsrekryteras till Försvaret och skickas på "diplomatisk aktion" till Moskva och prata intersektionell post-kolonial feminism med Putin tills örona trillar av. (Och vi drar hem dem när han gör truppförflyttningar i vår smak.) Vår utrikesminister är tyvärr så korkad att det troligtvis är ett brott mot mänskliga rättigheter att tvinga någon att lyssna på henne.

  SvaraRadera
 10. Den sistnämnde och även FP herr Lundin är även portade i mitt hem efter att på nära håll sett vad de sällt till med i Haninge.

  SvaraRadera
 11. Samtliga på Putins lista förutom Gunnar Karlsson är portade i mitt hem också. Inkl. Göran Greider.

  SvaraRadera
 12. Jag vill också bli portad, tycker det är upprörande att ingen lagt märke till hur antiPutin jag är.

  SvaraRadera
 13. Det kan bli svårt för cornucopia? och andra här att få komma in i Ryssland.
  Det är stor risk att fastna i Verklighetskontrollen.
  tips: läs någon artikel ifrån "världen utanför".
  http://journal-neo.org/2015/05/24/washington-blows-itself-up-with-its-own-bomb/
  http://nsnbc.me/2015/05/28/chinas-new-roads-to-russia/
  tex.

  SvaraRadera